X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina śliczne buciki ;) takie typowo wiosenne ;p

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis znow dzien zalatany . Oplaty , musze siostrze odebrac pare rzeczy jechac po prezent bo w sobote idziemy do Olivki na roczek . Na kulki choc moim zdaniem nicola za mala jeszcze na kulki ale podobno jest dla malych dzieci .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy piłki chyba ponad 100 i siedzi w pontonie z kaczki i jest mega zabawa, polecam Ewelka :-)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam nad pilkami . Bo ala basen mam taki do zabawek . Ale jak bylam u znajomej i ona ma wlasnie taki basen z pilkami to nie interesowaly ja wogole . Ale w domu tez inaczej . Mozr jej kupie tylko niedlugo to bede spala na tych zabawkach

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakich butelek uzywacie do mm??
    My uzywalismy aventa ale one szybko zachodza mlekiem i biale sie robia a szukalam szklanych bo moja znajoma gdzies znalazla ale juz ich nie ma . Dzis kupilam jej z timme tipeer tam sa inne smoczki ale u nas problemu ze smoczkami nir ma jaki by nie byl wypije .
    Ciekawe czy te tak szybko zajda .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używaliśmy tommee tippee, teraz używamy Avent ;) no i mamy też niekapek z lovi typowy retro :P wszystkie są jak najbardziej na "tak" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko mała nie je ci mleka? mam ten sam problem, dopiero jak zmieniłam smoczek na 6m+ to jest ok:) rano po przebudzeniu zje 180 ml a o 21:00 150 ml:) teraz wprowdziłam małej dodatkowy posiłek koło 15:00 - jakiś banan, jogolino nestle, biszkopcik, ciasteczko, codziennie coś innego aby jej się nie znudziło:) dziś nawet koło 9 zjadła sobie samą marcheweczkę z rosołku który ugotowałam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunie jak tam zaplanowaliście Dzień Dziecka? Kupiliście jakiś prezent? My chyba podjedziemy do Smyka, podobno jest pełno fajnych promocji na zabawki z Fisher Price:P przydałoby się, bo to co teraz ma się znudziło... Jeszcze na weekend mają zjechać się goście, dziadkowie, chrzestni itp:) a w środę z okazji że mąż ma 3 dni urlopu to się pojedzie do ZOO i Wesołego Miasteczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:05

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki mamy zmieniane co 3 msc . Teraz je mleko normalnie (gdzie ona to miesci i chudnie )
    Nie chciala mi jesc mleka jak zaczely jej wychodzic te pierwsze zeby . Ale jak juz wyszly to normalnie zaczela jesc . Matko co ja cudowalam biszkopty fo mleka bledowalam aby zjadla .
    Ona ma butle 7-8 po 10 ma sniadanko jajeczniczke na maselku z grzankami z chleba , kaszke ,kanapeczke z szynka , tub platki na jrj mleko sa w sklepach od 7msc . Kolo 2 dostaje owoce to co jej przyszykuje . Ostatnio miala jabulko ,gruszka banan . Dzis jej zrobilam truskawki , brzoskwinia, arbuz . o 14-15 obiadek okolo 18 kaszka po 20 mleko . No i w nocy o 3 sie budzi niekiedy . Plus miedzy czasie serek dostanie , cxy biszkopta , chrupka .
    Wczoraj dalaam jej arbuza w reke ale nie chciala nawet go wziasc do us a do reki to juz wogole . Z truskawka bylo dzis ze do reki wziela a do ust zapomniej . Zbledowane je .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmienia sie co jakis czas przyuwazylam pory jedziemia

Bo w zaleznosci czy ona wstanoe na te mleko w nocy czy nie .
    Ostatnoo nie chciala mi jesc obiadkow bo nie daje jej juz zbledowanych . Miala ziemiaczki pulpety , kalafior , marcheweczke . I biore widelcem zeby nie miala packi .
    To nie chciala jesc dokuczaja jej te zeby . Narazie jej bleduje . poki nie wyjda . Bo juz coraz bardziej je widac na dniach powinny sie przebic . A pozniej tak jak mowilam eidelcem rozdrobnic i mniam . Poki te zeby nie szly jadla ladnie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    my juz chyba trzeci raz zrobilismy prezenety na dzien dziecka, obkupilismy mala w zarze , jak zwykle nie moglismy sie powstrzymac.
    ja uzywam lovi- jest dla nas najepszy w sumie od samego poczatku, troche aventa uzywalam jak sciagalam pokarm bo laktator mialam z tej firmy ale nie lubilam tych butelek. mamy jedna z tommego i jest nawet ok. my smoczkow +6 uzywamy juz od samego poczatku 6 miesiaca.
    Sliczne te buciki Ewelka, moja dzis zgubila jednego bucika i szukalam po sklepach ale znalazlam :)
    Sciskam :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam nad zoo na dzien dziecka ale w sumie ona mala jest i pamietac nie bedzie .
    Nieszcze niewiem co do konca bedziemy robic . I zastanawiam sie nad prezetem . Ale nie mam pomyslu . A wy moze macie jakis pomysl ?
    Ja dzis pojechalam na zakupy , kupilam prezent na jutro bo idziemy na roczek . Zrobilam sernik ugotowalam obiad , wykapalam nicole uspilam i gotuje jaja bo mam ochote na paste jajeczna :)
    Milego wieczorku :*

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    juz niewiadomo co kupowac , zabawek juz ma tyle , ze nie mieszcza sie :) a ostatnio bardziej kubeczki plastikowe , jakies slomki ja interesuja niz zabawki. zastanawiam sie czy klockow jakis na poczatka nie kupic :)
    Milego dnia :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski ! Z gory Was przepraszam za taka dluga nieobecnosc ale mielismy troche zamieszania, ale juz wszystko ogarniete. W miedzy czasie mala nam troche chorowala, teraz znowu ma lekko czerwone gardziolko ale poza tym wszystko ok, mielismy chrzciny tez :)
    Jutro Nela ma sesje takze trzymajcie kciuki zeby byla grzeczna i ladnie pozowala :)

Przepraszam ale nie dam rady Was nadrobic, wiec postaram sie juz na biezaco byc z Wami.
    Joasiu. Ewela dziekuje za pamiec :)
    Z nowinek to u nas Nela sama siada i siedzi, wspina sie i juz chce chodzic, ma 8 zebow. Poki co 4 nie ida :)

Co do prezentow na dzien dziecka to ode mnie mala dostala 3 od chrzestnej i moich rodzicow tez :) ale ha jej non stop kupuje zabawki :) jakos nie moge sie opanowac :-D

My dzis mala zostawiamy na caly dzien u moich rodzicow i mamy dzien dla siebie, gril i odpoczynek :)
    Macie jakies plany na dlugi weekend?
    Buziaki i milego dnia ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:07

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu kochane :)

da09eec49108c51cmed.jpg
    ba909d6b92d3bc58med.jpg
    ba68715944a6081dmed.jpg

W tą niedziele jak pogoda dopiszę to zabieram swój sprzęcik i swoją młodszą 5 letnią siostrę na plenerową sesje dziecięcą :) Na pewno po obróbce pochwalę się zdjęciami

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Fajnie Amelko ze sie odezwalas .
    My mamy 3 zeba wyszla 2 dolna . I gorne ida nadal . A nawet niewiedzialam o dolnej :)
    Wychodza jej wszystkie chba naraz . I moze taka marudna.
    Dzis juz 8 msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:55

Joaśka, amela, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelko nareszcie sie odezwalas , my tu z Ewela czekalysmy na Ciebie!
    Gratuluję zabkow, siedzenia i wogole :) tylko znowu nie znikaj nam!!

Mungo teraz Ty nie znikaj :)

amela, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela super !! kolejny zabek i 8 miesiecy:)
    my dzis znajomych mamy na grillu a jutro pewnie dziadkowie przyjadą

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie szykujemy na urodziny . Pozniej moze wstawie jakies fotki :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie dziewczyny Nicoli nie ma siedzi w kulkach . Wspina sie i zjezdzamy . :) . Myslalam ze nie bedzie zadowolona ale ona sie tak smieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 22:50

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ