X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . My drugi dzien shopingujemy .
    Wczoraj bylam w ikei pokupywalam pierdol . Pojechalam bez piotrka wiec mi nie gledzil nad uchiem na co to wymienilam wystroj na przedpokoju kupilam polki do kuchni na przyprawy . Dzis znow pokupowalam szpargaly do kuchni . Nicoli bodziaki w TkMaxe . Wracam wlasnie do domku na grila do sasiadow idziemy . :)
    Ja chyba jestem zakupocholiczka uwielbiem kupowac czy do domu ,Nicoli , ,Piotrkowi czy sobie . :)
    Chce zrobic paczke i wyslac potrzebujacej mamie w pl ubranka z tych co nicola juz wyrosla . Nie znam dziewczyny tak naprawde . Ma dziewczynke 3 tyg . Mojej znajomej jakas sasiadka . Wiec to co moge pomoge jej . :) Ruszam od wrzesnia tez do szkoly . Na kurs angielskiego :)
    Jak u Was maminki ?

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam:)
    U nas pomalutku trwają przygotowania do roczku:) Sala będzie zarezerwowana na początku sierpnia, fotograf już ogarnięty, dziś pomału zaplanowałam dekoracje no i wybrałam tort oraz kreacje dla mnie i dla niuni:P Nie mogę się doczekać tej jakże wyjątkowej imprezy!

Kreacja dla nas

https://www.facebook.com/maviofashion/photos/pb.1406189512965843.-2207520000.1436801277./1596149743969818/?type=1&theater

Dekoracje

029cf9d53f88a068med.jpg

Tort:)

78e8e79d656dfdc8med.jpg[/URL]

Po roczku czeka nas urlop i wtedy jak poznamy płeć to zaczniemy kompletować wyprawkę dla naszego szkraba bo znając życie, czas przeleci że się nawet nie obejrzę a już na świecie powitamy kolejnego członka naszej rodziny!

Miłego wieczoru, mała akurat poszła z tatusiem na podwórko
    Tak więc póki mam okazje i czas to idę zajadać się ciastem i móc delektować się muzyką John Newman - Come And Get It w tle <3

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Myszko super .
    Ja tez chce tort zamowic z myszka miki albo pszczolka maja bo lubi te bajki .
    A tu Nicola . Gdzie ona nie wejdzie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/985eedde2a88.jpg

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamy:)
    EWela moja tez wchodzi wszedzie! swietny pomysl z ubrankami dla tez dziewczyny, popieram :)
    U nas drugi dzien budzenia sie w nocy z placzem, zabki sie wykluwaja starsznie to przezywam, biedna tak cierpi:(
    Myszka twoja mala je tylko 3 posilki dziennie? dajesz obiad dwudaniowy czy jak?? my tez niedlugo roczek :)
    Ide spac bo czekaja mnie zapewne pobudki w nocy :((

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powilkow to Nicola ma 5 posilkow . 6 mleko 10 sniadanko 14 obiadek 16:30 domaga siw o mleko i 19:30-20 kanapka albo kaszka . I tak do 6 rano :) Plus w tym przekaski owoc, chrupek, serek .
    Dzis na obiadek mialysmy pulpety w sosie pomidorowym ziemniaczki i marcheweczka . A my mielismy tez pulpety tyle ze w sosie pieczarkowyo- smietanowym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:56

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska no trzeba przetrwac . Jedynw co to u nas mascie na zabkowanie sprawdzaly sie kiepsko widzac po proszku jak kupilam wsypuje chwila i spala . Mamy 8 zabkow narazie cisza . Ale my przeszlismy gladko .
    Moze ida jej 2 zabki na raz i dlatego tak .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak idą dwa naraz. Co chwila się budzi. My z posiłkami podobnie. Kaszke daje jej rano to źle? Później nie chce mi jej jeść

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstanie to dajesz ? Tez tak robilam . Ale teraz wymyslam jej sniadanka zeby nie jadla tylko kaszki .
    Np jajeczniczka z grzankami z chleba , kanapeczka lub bulka , owsianka , platki daje jej na mm (u nas sa od 8msc ) nieraz jak zje mi o 8 dopiero mleko bo tak nieraz jest i spi do 11 to daje jej cos lekkiego bo obiadek o 14 staram sie zeby pory obiadowych nie miala przesunietych . Nieraz dostaje tez budyn ale w malych ilosciach .
    Nicola ostatnio ma jedna drzemke 2,5 h

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam jej klocuszki bawi sie nimi super . W tyg idziemy na basen albo kulki ale bardziej wolala bym na basen :)
    Co do posilkow staram sie dawac jej wszystko ale wiadomo nie tak doprawione i nie ciezkie dla dziecka . Ostatnio jadla kaszanke z grila . Tak jej smakowala ze jadla mi rekoma z taleza . Ale ta kaszanka nie byla doprawiona . Nic jej nie bylo . Ogolnie nie mamy na nic uczulenia . Dzis pierwssy raz kiwi jadla kwasila sie ale az buzie otwierala

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kupilam jej klocuszki bawi sie nimi super . W tyg idziemy na basen albo kulki ale bardziej wolala bym na basen :)
    Co do posilkow staram sie dawac jej wszystko ale wiadomo nie tak doprawione i nie ciezkie dla dziecka . Ostatnio jadla kaszanke z grila . Tak jej smakowala ze jadla mi rekoma z taleza . Ale ta kaszanka nie byla doprawiona . Nic jej nie bylo . Ogolnie nie mamy na nic uczulenia . Dzis pierwssy raz kiwi jadla kwasila sie ale az buzie otwierala

Bardzo polecam Garnuszek na klocuszek z Fisher Price, u mnie przez cały dzień dziecka nie ma:) dałam za niego 100 zł na promocji w smyku i wcale nie żałuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu o 6 dawałam jej 210 ml mleka, koło 10 śniadanie przeważnie dawałam parówkę taką malutką drobiową, o 13 obiadek (np. brokuły, rybka, marchewka, ziemniaczki) koło 17 kaszka i o 21 przez sen mleczko:) w między czasie też coś dojada, serek, chrupki, biszkopty z bananem, malinki itp

Joaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po roczku zamierzam dawać wszystkie zupy, oprócz kapusty, fasolki itp:)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzylam wlasnie ten garnuszek ostatnio.
    Klockami sie ladnie bawila u znajomej dlatego kupilam no i w domu tez ladnie sie bawi . A z kosza zabawki wywali i wchodzi do srodka . A zabawki leza i sie nimi nie bawi . wiec zabawek narazie nie kupuje.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu czasu brak, żeby do Was zajrzeć :(
    czas przetworów się zaczął :D 15kg wiśni już ogarnięte, 5kg czarnej porzeczki, teraz zaczynamy z agrestem i malinami, zaraz będzie czerwona porzeczka, a w między czasie nalewki trzeba nastawić, tylko czekam na bimberek :P
    u nas Ewelciu też Gocha wszystko wcina (mimo, że ma dopiero 2 i pół zęba :P ), no może kaszanki jej jeszcze nie dawałam hehehe, ale owoce jak lecą wszystkie- prosto z krzaka bez mycia :) dziś np zjadłą malinkę z mrówką, bo zanim zauważyłąm zwierzaka, to już Gośka capnęła i nie ma ;D w ogóle to nie da się jej teraz normalnie nakarmić, bo wszystko musi sobie sama do buziaka włożyć- nawet kaszę wypluwa, żeby potem wepchnąć sobie sama- szczęście że jest pies, to robi za odkurzacz, bo wszystko wokół krzesełka jest w jedzeniu :P

a co chodzi o zabawki FP to w Selgrosie jest zawsze dużo taniej.

buziaki :*

Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Mungo ty zawsze mnie rozweselisz swoimi wpisami :-) uwielbiam cię normalnie! Jak Ci capnela mrowke, jak ? To Gosienka mała no hihi :-)a kiedy Ty znajdujesz czas jeszcze na robienie przetworów? ? Podziwiam! :-)
    Dziewczyny tak zachwalacie ten garnuszek, że też kupie. A my mamy klocki, na razie gumowe i frajda jest.
    Dobranoc kochane :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:23

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ja sie poloze wczesnie spac no kiedy ?
    He capnela i zjadla mrowke :-D no nie da sie upilnowac . Nicola tyle trawy sie najadla bo jak zauwazylam to ona w biegu polyka . Nicola tez ma taki etap ze wypluwa i wklada spowrotem do buzi . A juz zaczelam jej po malu klas na krzeselko bo talezyk wywala po za krzeselko nawet z zawartoscia . Klade jej marchewke czy owocebna stolik sama je . Dzis ziemniaki cos jej nie podeszly bo az glowe odwracala jak zobaczyla ziemniaka . A pulpet byl ok . Takie maluszki smieszne :)
    Jutro niewiem co mam jej zrobic na obiad bo my mamy karkowke pieczona . A dla Niki nie mam pomyslu moze czegos poszukam na necie jutro . Jakas zupka na dwa dni ?
    Kolorowych snow mamcie .
    Dobranoc :* a I co do pracy zmieniam godziny od piatku do soboty od poniedzialku :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ją też wlaśnie kladę Gosi na krzesełku jedzonko, część zje sama, ale większą frajde sprawia jej karmienie psa :)
    Gosi wychodzi lewą górną dwójka, a dziś patrzę, a tu lewą górną jedynką już się przebija i prawa górna dwójka ;) śmieszne te jej ząbki.
    U nas jest etap zabawy plastikową butelka, drewniana łyżką, metalową miska- generalnie tym co jest w kuchni i robi dużo hałasu ;)
    A z zabawek komercyjnych- kubeczki, które się wkłada jeden w drugi albo wieżę się ustawia.
    Gosia śpi, IDE się relaksowac- nawyrywalam dziś 2 worki zielska na działce i plecy teraz bola :(
    Buziaki :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dni zalatane w miedzy czasie szukanie opiekunki . W razie gdy nie znajde mama przyjedzie na pare dni bo jednak ma 60 km . Od 27go zaczynam prace od pon do soboty od 8 do 18 :O
    Nicola chodzi i rozrabia .
    Ostatnio zjadla kacia karme bo jak chcialam wyjac jej zbuzki to polknela w biegu . Jest jej wszedzie pelno . Chodzi po domu za pomoca pchacza a jak szybko chce dojsc to na czworaka .
    Milego popoludnia .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ewela mała chciała zobaczyć jak być kotkiem :-) kurcze widzę, że wracasz na dobre do pracy. Długo będziesz pracować.
    U nas stawanie opanowane perfekcyjnie i wszystkie meble zaliczone. Nawet jedną ręką się puszcza. Do tego urwis straszny! !! Na wysokich obrotach jestem. Dobranoc :-)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wracam . Powiem wam calkiem inaczej jak sie idzie do pracy . Teraz znow szukam opiekunki . Bo tamtej nie pasowalo tak dlugo i tyle dni mam dwie na rozmowe na poniedzialek . Fakt ze przy tej nicola zadowolona i nie widzialam zadnych zmian w zachowaniu .
    Dobrze ze mam sasiadow jej mam sasiadow i slychac wszystko wiec mi powiedza co i jak.
    Pioterk Weekendy ma wolne wiec w soboty z nia bedzie siedzial . Ten tydzien mi tak zlecial ze nawet niewiem kiedy ten mi tez zleci i juz od poniedzialku czyli 27 go zaczynam full time . Boje sie bo to jednak codziennie i duzo godzin .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ