WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . My drugi dzien shopingujemy .
    Wczoraj bylam w ikei pokupywalam pierdol . Pojechalam bez piotrka wiec mi nie gledzil nad uchiem na co to wymienilam wystroj na przedpokoju kupilam polki do kuchni na przyprawy . Dzis znow pokupowalam szpargaly do kuchni . Nicoli bodziaki w TkMaxe . Wracam wlasnie do domku na grila do sasiadow idziemy . :)
    Ja chyba jestem zakupocholiczka uwielbiem kupowac czy do domu ,Nicoli , ,Piotrkowi czy sobie . :)
    Chce zrobic paczke i wyslac potrzebujacej mamie w pl ubranka z tych co nicola juz wyrosla . Nie znam dziewczyny tak naprawde . Ma dziewczynke 3 tyg . Mojej znajomej jakas sasiadka . Wiec to co moge pomoge jej . :) Ruszam od wrzesnia tez do szkoly . Na kurs angielskiego :)
    Jak u Was maminki ?

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam:)
    U nas pomalutku trwają przygotowania do roczku:) Sala będzie zarezerwowana na początku sierpnia, fotograf już ogarnięty, dziś pomału zaplanowałam dekoracje no i wybrałam tort oraz kreacje dla mnie i dla niuni:P Nie mogę się doczekać tej jakże wyjątkowej imprezy!

Kreacja dla nas

https://www.facebook.com/maviofashion/photos/pb.1406189512965843.-2207520000.1436801277./1596149743969818/?type=1&theater

Dekoracje

029cf9d53f88a068med.jpg

Tort:)

78e8e79d656dfdc8med.jpg[/URL]

Po roczku czeka nas urlop i wtedy jak poznamy płeć to zaczniemy kompletować wyprawkę dla naszego szkraba bo znając życie, czas przeleci że się nawet nie obejrzę a już na świecie powitamy kolejnego członka naszej rodziny!

Miłego wieczoru, mała akurat poszła z tatusiem na podwórko
    Tak więc póki mam okazje i czas to idę zajadać się ciastem i móc delektować się muzyką John Newman - Come And Get It w tle <3

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Myszko super .
    Ja tez chce tort zamowic z myszka miki albo pszczolka maja bo lubi te bajki .
    A tu Nicola . Gdzie ona nie wejdzie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/985eedde2a88.jpg

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamy:)
    EWela moja tez wchodzi wszedzie! swietny pomysl z ubrankami dla tez dziewczyny, popieram :)
    U nas drugi dzien budzenia sie w nocy z placzem, zabki sie wykluwaja starsznie to przezywam, biedna tak cierpi:(
    Myszka twoja mala je tylko 3 posilki dziennie? dajesz obiad dwudaniowy czy jak?? my tez niedlugo roczek :)
    Ide spac bo czekaja mnie zapewne pobudki w nocy :((

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powilkow to Nicola ma 5 posilkow . 6 mleko 10 sniadanko 14 obiadek 16:30 domaga siw o mleko i 19:30-20 kanapka albo kaszka . I tak do 6 rano :) Plus w tym przekaski owoc, chrupek, serek .
    Dzis na obiadek mialysmy pulpety w sosie pomidorowym ziemniaczki i marcheweczka . A my mielismy tez pulpety tyle ze w sosie pieczarkowyo- smietanowym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:56

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska no trzeba przetrwac . Jedynw co to u nas mascie na zabkowanie sprawdzaly sie kiepsko widzac po proszku jak kupilam wsypuje chwila i spala . Mamy 8 zabkow narazie cisza . Ale my przeszlismy gladko .
    Moze ida jej 2 zabki na raz i dlatego tak .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak idą dwa naraz. Co chwila się budzi. My z posiłkami podobnie. Kaszke daje jej rano to źle? Później nie chce mi jej jeść

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstanie to dajesz ? Tez tak robilam . Ale teraz wymyslam jej sniadanka zeby nie jadla tylko kaszki .
    Np jajeczniczka z grzankami z chleba , kanapeczka lub bulka , owsianka , platki daje jej na mm (u nas sa od 8msc ) nieraz jak zje mi o 8 dopiero mleko bo tak nieraz jest i spi do 11 to daje jej cos lekkiego bo obiadek o 14 staram sie zeby pory obiadowych nie miala przesunietych . Nieraz dostaje tez budyn ale w malych ilosciach .
    Nicola ostatnio ma jedna drzemke 2,5 h

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam jej klocuszki bawi sie nimi super . W tyg idziemy na basen albo kulki ale bardziej wolala bym na basen :)
    Co do posilkow staram sie dawac jej wszystko ale wiadomo nie tak doprawione i nie ciezkie dla dziecka . Ostatnio jadla kaszanke z grila . Tak jej smakowala ze jadla mi rekoma z taleza . Ale ta kaszanka nie byla doprawiona . Nic jej nie bylo . Ogolnie nie mamy na nic uczulenia . Dzis pierwssy raz kiwi jadla kwasila sie ale az buzie otwierala

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kupilam jej klocuszki bawi sie nimi super . W tyg idziemy na basen albo kulki ale bardziej wolala bym na basen :)
    Co do posilkow staram sie dawac jej wszystko ale wiadomo nie tak doprawione i nie ciezkie dla dziecka . Ostatnio jadla kaszanke z grila . Tak jej smakowala ze jadla mi rekoma z taleza . Ale ta kaszanka nie byla doprawiona . Nic jej nie bylo . Ogolnie nie mamy na nic uczulenia . Dzis pierwssy raz kiwi jadla kwasila sie ale az buzie otwierala

Bardzo polecam Garnuszek na klocuszek z Fisher Price, u mnie przez cały dzień dziecka nie ma:) dałam za niego 100 zł na promocji w smyku i wcale nie żałuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu o 6 dawałam jej 210 ml mleka, koło 10 śniadanie przeważnie dawałam parówkę taką malutką drobiową, o 13 obiadek (np. brokuły, rybka, marchewka, ziemniaczki) koło 17 kaszka i o 21 przez sen mleczko:) w między czasie też coś dojada, serek, chrupki, biszkopty z bananem, malinki itp

Joaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po roczku zamierzam dawać wszystkie zupy, oprócz kapusty, fasolki itp:)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzylam wlasnie ten garnuszek ostatnio.
    Klockami sie ladnie bawila u znajomej dlatego kupilam no i w domu tez ladnie sie bawi . A z kosza zabawki wywali i wchodzi do srodka . A zabawki leza i sie nimi nie bawi . wiec zabawek narazie nie kupuje.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu czasu brak, żeby do Was zajrzeć :(
    czas przetworów się zaczął :D 15kg wiśni już ogarnięte, 5kg czarnej porzeczki, teraz zaczynamy z agrestem i malinami, zaraz będzie czerwona porzeczka, a w między czasie nalewki trzeba nastawić, tylko czekam na bimberek :P
    u nas Ewelciu też Gocha wszystko wcina (mimo, że ma dopiero 2 i pół zęba :P ), no może kaszanki jej jeszcze nie dawałam hehehe, ale owoce jak lecą wszystkie- prosto z krzaka bez mycia :) dziś np zjadłą malinkę z mrówką, bo zanim zauważyłąm zwierzaka, to już Gośka capnęła i nie ma ;D w ogóle to nie da się jej teraz normalnie nakarmić, bo wszystko musi sobie sama do buziaka włożyć- nawet kaszę wypluwa, żeby potem wepchnąć sobie sama- szczęście że jest pies, to robi za odkurzacz, bo wszystko wokół krzesełka jest w jedzeniu :P

a co chodzi o zabawki FP to w Selgrosie jest zawsze dużo taniej.

buziaki :*

Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Mungo ty zawsze mnie rozweselisz swoimi wpisami :-) uwielbiam cię normalnie! Jak Ci capnela mrowke, jak ? To Gosienka mała no hihi :-)a kiedy Ty znajdujesz czas jeszcze na robienie przetworów? ? Podziwiam! :-)
    Dziewczyny tak zachwalacie ten garnuszek, że też kupie. A my mamy klocki, na razie gumowe i frajda jest.
    Dobranoc kochane :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:23

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ja sie poloze wczesnie spac no kiedy ?
    He capnela i zjadla mrowke :-D no nie da sie upilnowac . Nicola tyle trawy sie najadla bo jak zauwazylam to ona w biegu polyka . Nicola tez ma taki etap ze wypluwa i wklada spowrotem do buzi . A juz zaczelam jej po malu klas na krzeselko bo talezyk wywala po za krzeselko nawet z zawartoscia . Klade jej marchewke czy owocebna stolik sama je . Dzis ziemniaki cos jej nie podeszly bo az glowe odwracala jak zobaczyla ziemniaka . A pulpet byl ok . Takie maluszki smieszne :)
    Jutro niewiem co mam jej zrobic na obiad bo my mamy karkowke pieczona . A dla Niki nie mam pomyslu moze czegos poszukam na necie jutro . Jakas zupka na dwa dni ?
    Kolorowych snow mamcie .
    Dobranoc :* a I co do pracy zmieniam godziny od piatku do soboty od poniedzialku :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ją też wlaśnie kladę Gosi na krzesełku jedzonko, część zje sama, ale większą frajde sprawia jej karmienie psa :)
    Gosi wychodzi lewą górną dwójka, a dziś patrzę, a tu lewą górną jedynką już się przebija i prawa górna dwójka ;) śmieszne te jej ząbki.
    U nas jest etap zabawy plastikową butelka, drewniana łyżką, metalową miska- generalnie tym co jest w kuchni i robi dużo hałasu ;)
    A z zabawek komercyjnych- kubeczki, które się wkłada jeden w drugi albo wieżę się ustawia.
    Gosia śpi, IDE się relaksowac- nawyrywalam dziś 2 worki zielska na działce i plecy teraz bola :(
    Buziaki :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dni zalatane w miedzy czasie szukanie opiekunki . W razie gdy nie znajde mama przyjedzie na pare dni bo jednak ma 60 km . Od 27go zaczynam prace od pon do soboty od 8 do 18 :O
    Nicola chodzi i rozrabia .
    Ostatnio zjadla kacia karme bo jak chcialam wyjac jej zbuzki to polknela w biegu . Jest jej wszedzie pelno . Chodzi po domu za pomoca pchacza a jak szybko chce dojsc to na czworaka .
    Milego popoludnia .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ewela mała chciała zobaczyć jak być kotkiem :-) kurcze widzę, że wracasz na dobre do pracy. Długo będziesz pracować.
    U nas stawanie opanowane perfekcyjnie i wszystkie meble zaliczone. Nawet jedną ręką się puszcza. Do tego urwis straszny! !! Na wysokich obrotach jestem. Dobranoc :-)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wracam . Powiem wam calkiem inaczej jak sie idzie do pracy . Teraz znow szukam opiekunki . Bo tamtej nie pasowalo tak dlugo i tyle dni mam dwie na rozmowe na poniedzialek . Fakt ze przy tej nicola zadowolona i nie widzialam zadnych zmian w zachowaniu .
    Dobrze ze mam sasiadow jej mam sasiadow i slychac wszystko wiec mi powiedza co i jak.
    Pioterk Weekendy ma wolne wiec w soboty z nia bedzie siedzial . Ten tydzien mi tak zlecial ze nawet niewiem kiedy ten mi tez zleci i juz od poniedzialku czyli 27 go zaczynam full time . Boje sie bo to jednak codziennie i duzo godzin .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ