X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że Ty w Irlandii ale pewnie podobne sklepy. A jest coś takiego jak Dunnes ?to sklep? Firma?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz zapomialam o nim tez tam kupuje czy tesco czyli F&F :) Tez sporo mamy ubrankek z tych firm i nie sa rozciagniete np jak co niektore . W Debekhamsie tez maja fajne i sporo przecen zawsze.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec niech patrzy na przwcenach . Bo naprawde mozna kupic duzo za w sumie grosze :) . A i jeszcze primark czyli pennys

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:06

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emememsovelove ja nie pomogę co do mleczka gdyż karmię piersią ;) ale może dziewczyny cos doradza: )

Ewela super wygląda Nicola: ) taki duży fotel i malutka dziewczynka: )

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomoge bo my uzywalismy od poczatku Aptamil czyli to w polsce jest bebilon . Jesli dostaliscie zielone swiatlo to zmien zobaczysz bo tak ciezko pow . Zawsze wiadomo trzeba czasu co do zmiany mleka . I zmieniala bym stopniowo . Dodawala 1 miarke pozniej 2 i tak zwiwkszala . Zeby odrazu nie dostala nowego.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emememsowelove co do wstawania to mi sie niedlugo skaczy a tak naprawde to juz w czwartek bo ide na 8 i tyle godzin . Bo tak jezdzilam ale wsumie na 10 i do 14 to jak wolne to spalysmy .
    W czwartek mama zostanie z Nicola . W piatek ma byc niania na 3 h i w sobote zeby zobaczyla co i jak no i Nicola ja poznala . A w poniedzialek zaczynam maraton cało tyg . Na szczescie siostra zostaje u mnie dluzej o tydz wiwc bedzie miala oko na opiekunke . Co i jak heh wredna jestem ale boje sie no bo Nicola oczko w glowie .
    Nicola dzis caly dzien tata ja do niej mama a ona patrzy na mnie smieje sie i tata . Kapie ja pytam kto cie usypia ona do mnie ty . To ja znow pytanie kto cie usypia mama czy tata ? Nicola na to tata .
    Chodzi gada sobie - nie , ty , tata , ah , mam, dys , baba , jak placze mama.
    U nas pogoda straszna :( deszcze bylo ciepla zaledwie niecaly tydzien co to jest . Ja sie pytam gdzie te lato ? :( Dziecko nawwt nie wie co to slonce . A ja tyle spodenek nakupilam i bluzek :( W tym roku to jest masakra . W tamtym od maja juz wytrzymac nie mozna bylo .
    Przepraszam za bledy ale ja caly czas klepie z tel nawet jak wklejam zdjecia to tez z tel . Moj netbook lezy gdzies w kacie zapomiany .
    Spokojnej nocy . Pa :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oczywiste, tyle się mówi o tych nianiach że szok ;/

Ewela aż takie tam tanie rzeczy macie w tym H&M? Ja ostatnio zrobiłam spore zamówienie niby ciuszki po 20, 40, 60 zł a przy kurierze wydałam prawie 600 zł ;/ ja nie wiem ile to wszystko kosztuję, a u nas w Polce ogólnie bardzo mało promocji, jedynie ostatnio za te 500 zł zrobiłam zamówienie w zarze bo się naprawdę opłacało, spodenki jeansowe z 70 zł na 30, bluzeczki po 15 zł :) same perełki w okazyjnych cenach

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio Nicoli kupilam spodnie z promocji za 3 e z 9 e czyli na polskie wychodzi chyba 12 zl bo nie wiem ile stoi euro . Za 5 par bodow w tkmax dalam 5,99€ czyli jedna para kosztowala 1,20€ czyli 4 zl z groszami .
    I sobie kupilam meliski bo polowalam na nie na promocji z 45€ na 15 :) Tu ostatnio w Next byly przeceny -50%,-70% na wszystko ale ja nie pojechalam bo kolejki od 2 w nocy a next otwierali juz o 5 . Znajoma pojwchala i przywiozla 21 torb ale malemu pokupywala juz wieksze

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ide do sklepu to zawsze cos kupie z promocji hehe . Moj mowi ja jak ide promocji nie ma a ty zawsze znajdziesz . Ale on nie wchodzi po prawie kazdym sklepie :) wejdzie i wydzie ja przejde caly sklep a na koncu sa promocjie haha . No i dlatego ja tak kupuje . Bo sa nawet mniej niz polowe ceny .
    Ten sklepik co znalazlam zamawiam onle to te spodenki xo ma w awatarze dalam niecale 4 e kocyk minki 12 e a szyja dziewczyny po 25 e wiwc miala bym dwa . Nicola pod nim spi i jest ok nie jest spocona . Tam ma zeczy z polski wlasnie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale mam dziś dobry dzień :)
    Jakiś tydzień temu byłam na rozmowie w sprawie pracy, dziś zadzwonili i oznajmili że się dostałam i zapraszają do pracy w poniedziałek na godzinę 6:00 :) praca ogólnie dość łatwa, siedząca i tylko trwająca 8h od 6:00 do 15:00 :P
    Majusia niestety jedzie do babci na cały tydzień a do nas będzie przyjeżdżać na weekendy :)
    gdyby nie to że mają bardzo imponujące wynagrodzenie to bym nie poszła, ale za tyle godzin taka płaca, normalnie żałowałabym jakbym odmówiła

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememsowelove a mowilas im ze w ciazy jestes ? Jak na to spojrzeli ? Bo z tego co tu jest znajoma zwolnili jak tylko dala zwolnienie od lekarza w sumie po 4 msc . Ze ich oszukala . Z tad moje pytanie .
    Siedzaca praca dla kobiety w ciazy tez meczaca bo jak by nie bylo siedzisz 8h i tylko co sie chwile ruszysz .
    Moi rodzice planuja przeprowadzic gdzies blisko nas . Od wrzesnia . Jak sie tylko przeprowadza mama powiedziala ze sie zajmie Nicola . Ile razy mama mowila zebym ja przywiozla na noc ale ja jakos tak nie tyle ze nie potrafie tyle ze pewnie siedziala bym na telefonie i co chwilw dzwonila z pytaniem czy daje sobie radw a jeszcze na caly tydz to juz calkiem sobie nie wyobrazam .
    Nicola zasnela na drzemke ja ide wywiesic pranie i zjesc obiadek .
    Milego popoludnia :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Ememsowelove a mowilas im ze w ciazy jestes ? Jak na to spojrzeli ? Bo z tego co tu jest znajoma zwolnili jak tylko dala zwolnienie od lekarza w sumie po 4 msc . Ze ich oszukala . Z tad moje pytanie .
    Siedzaca praca dla kobiety w ciazy tez meczaca bo jak by nie bylo siedzisz 8h i tylko co sie chwile ruszysz .
    Moi rodzice planuja przeprowadzic gdzies blisko nas . Od wrzesnia . Jak sie tylko przeprowadza mama powiedziala ze sie zajmie Nicola . Ile razy mama mowila zebym ja przywiozla na noc ale ja jakos tak nie tyle ze nie potrafie tyle ze pewnie siedziala bym na telefonie i co chwilw dzwonila z pytaniem czy daje sobie radw a jeszcze na caly tydz to juz calkiem sobie nie wyobrazam .
    Nicola zasnela na drzemke ja ide wywiesic pranie i zjesc obiadek .
    Milego popoludnia :)

ta praca jest znaleziona przez mojego męża kuzynkę :) więc też inaczej patrzą... z Majką też pracowałam i to nawet do 6 miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ewelcia mamy kredyt na 500 tys, dajemy radę z męża wypłaty :) ale mi to nie starcza, chce dać Mai wszytko a teraz jeszcze spodziewamy się drugiego maleństwa więc też pójdzie na to kupę pieniędzy, a po co mąż ma sam pracować, skoro ja też mogę, przyda nam się drugi samochód a też na to potrzebna kasa :( no niestety

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha skoro beda inaczej patrzec i zalatwone przez osobe ktora znacie to spoko . Tylko zebys dala rade . Wiec zycze powodzenia . Pewnie zawsze pare groszy wiecej .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Noto go to work :) Nicola spi . A ja jade do pracy . Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zostala z nicola . Dzwonilam kilka razy ale mama wszystko ok przestan nam przeszkadzac . No ok jak bedzie cos nie tak to dzwon . ok .
    Wracam z pracy steskniona za dzieckiwm a ona sie do mnie usmiechnela na widok i tyle . Nawrocila sie i poszla dalej .
    Obmylam ja , przebieram i zadaje jej pytania .
    Bylas grzeczna ?
    Nicola - ta
    Jutro zostaniesz z babcia ?
    Nicola - ta .
    W poniedzialek zostaniesz z opiekunka ?
    Nicola - nie .
    Babcia do domu jedzie .
    Nikola - nie .
    Tata tez do pracy idzie w poniedzialek .
    Nicola - tata nie .
    Jejku jaka ona juz madra i tyle rozumie . Kocham najmocniej . :* <3

emememsovelove, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane:)

ewelinka super, masz zdolną córkę :)

my już od 6:30 na nogach ;p Majusia bawi się zabaweczkami, a ja idę się na szybko ogarnąć, wykąpać, zrobić makijaż no i przyszykować dla nas śniadanko ! myślałam o parówkach dla małej i dla mnie o jakiejś zdrowej, owocowej owsiance :)

a co myślicie o parówkach? jakie są najlepsze? :)
    my dajemy morlinki z indyka :)

miłego dnia :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ememsowelove ja dalam 2 razy parowki ale jak poczytalam co w nich jest to zrezygnowalam z nich . Moze jajecznica z grankami na maselku ? (Odrobina masla ) .Tez moze byc Jogurt z platkami naturalnymi . U nas sa platki dla dzieci od 9 msc zycia . Ja kupuje jej takie i mieszam nap z danonkiem jej mlekiem , albo jogurt naturalny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:07

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Ewela wspolczuje, że tyle czasu będziesz w pracy musiała być. Ale cudowną masz mamę, że nawet na przeprowadzkę się zdecydowała żeby wnusia się zająć :)
    My też parowej nie dajemy- mimo że mój mąż jest ich największym fanem, to też nie chce żeby Gosia to swinstwo jadla- przecież to sama sól, a soli i tak we wszystkim pełno, a u dzieci do 3 r.z. i tak nereczki nie są w stanie przewalic zbyt dużej ilości soli.
    My na sniadanko jemy jogurcik albo kanapeczke z pieczony schabem albo poledwiczka, albo jajo, albo kanapeczke z pomidorkiem.
    A u Gosi zębowe szalenstwo- wykazały parę dni temu górne lewe jedynka i dwojka, a dziś prawa górną dwojka- wszystko po chińsku :P
    Od dwóch dni Gosia na dobranoc pije już m.m., tylko rano i jak się w nocy obudzi to cyca dostaje. I prawdę mówiąc, to mi trudniej jest Gosie odstawić niż jej przestawić się na m.m.
    A jutro robimy sobie z mężem imieninowy wypad na piweczko, Gosia nocuje u mojej mamy, także mamy prawdziwe wychodne ;)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a co wchodzi w skład tych płatków od 9 m-ca? Może sama skomponuje Gosi podobną mieszankę, bo sobie też sama mixy musli robię :)

1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ