X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że Ty w Irlandii ale pewnie podobne sklepy. A jest coś takiego jak Dunnes ?to sklep? Firma?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz zapomialam o nim tez tam kupuje czy tesco czyli F&F :) Tez sporo mamy ubrankek z tych firm i nie sa rozciagniete np jak co niektore . W Debekhamsie tez maja fajne i sporo przecen zawsze.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec niech patrzy na przwcenach . Bo naprawde mozna kupic duzo za w sumie grosze :) . A i jeszcze primark czyli pennys

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:06

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emememsovelove ja nie pomogę co do mleczka gdyż karmię piersią ;) ale może dziewczyny cos doradza: )

Ewela super wygląda Nicola: ) taki duży fotel i malutka dziewczynka: )

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomoge bo my uzywalismy od poczatku Aptamil czyli to w polsce jest bebilon . Jesli dostaliscie zielone swiatlo to zmien zobaczysz bo tak ciezko pow . Zawsze wiadomo trzeba czasu co do zmiany mleka . I zmieniala bym stopniowo . Dodawala 1 miarke pozniej 2 i tak zwiwkszala . Zeby odrazu nie dostala nowego.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emememsowelove co do wstawania to mi sie niedlugo skaczy a tak naprawde to juz w czwartek bo ide na 8 i tyle godzin . Bo tak jezdzilam ale wsumie na 10 i do 14 to jak wolne to spalysmy .
    W czwartek mama zostanie z Nicola . W piatek ma byc niania na 3 h i w sobote zeby zobaczyla co i jak no i Nicola ja poznala . A w poniedzialek zaczynam maraton cało tyg . Na szczescie siostra zostaje u mnie dluzej o tydz wiwc bedzie miala oko na opiekunke . Co i jak heh wredna jestem ale boje sie no bo Nicola oczko w glowie .
    Nicola dzis caly dzien tata ja do niej mama a ona patrzy na mnie smieje sie i tata . Kapie ja pytam kto cie usypia ona do mnie ty . To ja znow pytanie kto cie usypia mama czy tata ? Nicola na to tata .
    Chodzi gada sobie - nie , ty , tata , ah , mam, dys , baba , jak placze mama.
    U nas pogoda straszna :( deszcze bylo ciepla zaledwie niecaly tydzien co to jest . Ja sie pytam gdzie te lato ? :( Dziecko nawwt nie wie co to slonce . A ja tyle spodenek nakupilam i bluzek :( W tym roku to jest masakra . W tamtym od maja juz wytrzymac nie mozna bylo .
    Przepraszam za bledy ale ja caly czas klepie z tel nawet jak wklejam zdjecia to tez z tel . Moj netbook lezy gdzies w kacie zapomiany .
    Spokojnej nocy . Pa :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oczywiste, tyle się mówi o tych nianiach że szok ;/

Ewela aż takie tam tanie rzeczy macie w tym H&M? Ja ostatnio zrobiłam spore zamówienie niby ciuszki po 20, 40, 60 zł a przy kurierze wydałam prawie 600 zł ;/ ja nie wiem ile to wszystko kosztuję, a u nas w Polce ogólnie bardzo mało promocji, jedynie ostatnio za te 500 zł zrobiłam zamówienie w zarze bo się naprawdę opłacało, spodenki jeansowe z 70 zł na 30, bluzeczki po 15 zł :) same perełki w okazyjnych cenach

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio Nicoli kupilam spodnie z promocji za 3 e z 9 e czyli na polskie wychodzi chyba 12 zl bo nie wiem ile stoi euro . Za 5 par bodow w tkmax dalam 5,99€ czyli jedna para kosztowala 1,20€ czyli 4 zl z groszami .
    I sobie kupilam meliski bo polowalam na nie na promocji z 45€ na 15 :) Tu ostatnio w Next byly przeceny -50%,-70% na wszystko ale ja nie pojechalam bo kolejki od 2 w nocy a next otwierali juz o 5 . Znajoma pojwchala i przywiozla 21 torb ale malemu pokupywala juz wieksze

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ide do sklepu to zawsze cos kupie z promocji hehe . Moj mowi ja jak ide promocji nie ma a ty zawsze znajdziesz . Ale on nie wchodzi po prawie kazdym sklepie :) wejdzie i wydzie ja przejde caly sklep a na koncu sa promocjie haha . No i dlatego ja tak kupuje . Bo sa nawet mniej niz polowe ceny .
    Ten sklepik co znalazlam zamawiam onle to te spodenki xo ma w awatarze dalam niecale 4 e kocyk minki 12 e a szyja dziewczyny po 25 e wiwc miala bym dwa . Nicola pod nim spi i jest ok nie jest spocona . Tam ma zeczy z polski wlasnie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale mam dziś dobry dzień :)
    Jakiś tydzień temu byłam na rozmowie w sprawie pracy, dziś zadzwonili i oznajmili że się dostałam i zapraszają do pracy w poniedziałek na godzinę 6:00 :) praca ogólnie dość łatwa, siedząca i tylko trwająca 8h od 6:00 do 15:00 :P
    Majusia niestety jedzie do babci na cały tydzień a do nas będzie przyjeżdżać na weekendy :)
    gdyby nie to że mają bardzo imponujące wynagrodzenie to bym nie poszła, ale za tyle godzin taka płaca, normalnie żałowałabym jakbym odmówiła

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememsowelove a mowilas im ze w ciazy jestes ? Jak na to spojrzeli ? Bo z tego co tu jest znajoma zwolnili jak tylko dala zwolnienie od lekarza w sumie po 4 msc . Ze ich oszukala . Z tad moje pytanie .
    Siedzaca praca dla kobiety w ciazy tez meczaca bo jak by nie bylo siedzisz 8h i tylko co sie chwile ruszysz .
    Moi rodzice planuja przeprowadzic gdzies blisko nas . Od wrzesnia . Jak sie tylko przeprowadza mama powiedziala ze sie zajmie Nicola . Ile razy mama mowila zebym ja przywiozla na noc ale ja jakos tak nie tyle ze nie potrafie tyle ze pewnie siedziala bym na telefonie i co chwilw dzwonila z pytaniem czy daje sobie radw a jeszcze na caly tydz to juz calkiem sobie nie wyobrazam .
    Nicola zasnela na drzemke ja ide wywiesic pranie i zjesc obiadek .
    Milego popoludnia :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Ememsowelove a mowilas im ze w ciazy jestes ? Jak na to spojrzeli ? Bo z tego co tu jest znajoma zwolnili jak tylko dala zwolnienie od lekarza w sumie po 4 msc . Ze ich oszukala . Z tad moje pytanie .
    Siedzaca praca dla kobiety w ciazy tez meczaca bo jak by nie bylo siedzisz 8h i tylko co sie chwile ruszysz .
    Moi rodzice planuja przeprowadzic gdzies blisko nas . Od wrzesnia . Jak sie tylko przeprowadza mama powiedziala ze sie zajmie Nicola . Ile razy mama mowila zebym ja przywiozla na noc ale ja jakos tak nie tyle ze nie potrafie tyle ze pewnie siedziala bym na telefonie i co chwilw dzwonila z pytaniem czy daje sobie radw a jeszcze na caly tydz to juz calkiem sobie nie wyobrazam .
    Nicola zasnela na drzemke ja ide wywiesic pranie i zjesc obiadek .
    Milego popoludnia :)

ta praca jest znaleziona przez mojego męża kuzynkę :) więc też inaczej patrzą... z Majką też pracowałam i to nawet do 6 miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ewelcia mamy kredyt na 500 tys, dajemy radę z męża wypłaty :) ale mi to nie starcza, chce dać Mai wszytko a teraz jeszcze spodziewamy się drugiego maleństwa więc też pójdzie na to kupę pieniędzy, a po co mąż ma sam pracować, skoro ja też mogę, przyda nam się drugi samochód a też na to potrzebna kasa :( no niestety

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha skoro beda inaczej patrzec i zalatwone przez osobe ktora znacie to spoko . Tylko zebys dala rade . Wiec zycze powodzenia . Pewnie zawsze pare groszy wiecej .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Noto go to work :) Nicola spi . A ja jade do pracy . Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zostala z nicola . Dzwonilam kilka razy ale mama wszystko ok przestan nam przeszkadzac . No ok jak bedzie cos nie tak to dzwon . ok .
    Wracam z pracy steskniona za dzieckiwm a ona sie do mnie usmiechnela na widok i tyle . Nawrocila sie i poszla dalej .
    Obmylam ja , przebieram i zadaje jej pytania .
    Bylas grzeczna ?
    Nicola - ta
    Jutro zostaniesz z babcia ?
    Nicola - ta .
    W poniedzialek zostaniesz z opiekunka ?
    Nicola - nie .
    Babcia do domu jedzie .
    Nikola - nie .
    Tata tez do pracy idzie w poniedzialek .
    Nicola - tata nie .
    Jejku jaka ona juz madra i tyle rozumie . Kocham najmocniej . :* <3

emememsovelove, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane:)

ewelinka super, masz zdolną córkę :)

my już od 6:30 na nogach ;p Majusia bawi się zabaweczkami, a ja idę się na szybko ogarnąć, wykąpać, zrobić makijaż no i przyszykować dla nas śniadanko ! myślałam o parówkach dla małej i dla mnie o jakiejś zdrowej, owocowej owsiance :)

a co myślicie o parówkach? jakie są najlepsze? :)
    my dajemy morlinki z indyka :)

miłego dnia :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ememsowelove ja dalam 2 razy parowki ale jak poczytalam co w nich jest to zrezygnowalam z nich . Moze jajecznica z grankami na maselku ? (Odrobina masla ) .Tez moze byc Jogurt z platkami naturalnymi . U nas sa platki dla dzieci od 9 msc zycia . Ja kupuje jej takie i mieszam nap z danonkiem jej mlekiem , albo jogurt naturalny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:07

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Ewela wspolczuje, że tyle czasu będziesz w pracy musiała być. Ale cudowną masz mamę, że nawet na przeprowadzkę się zdecydowała żeby wnusia się zająć :)
    My też parowej nie dajemy- mimo że mój mąż jest ich największym fanem, to też nie chce żeby Gosia to swinstwo jadla- przecież to sama sól, a soli i tak we wszystkim pełno, a u dzieci do 3 r.z. i tak nereczki nie są w stanie przewalic zbyt dużej ilości soli.
    My na sniadanko jemy jogurcik albo kanapeczke z pieczony schabem albo poledwiczka, albo jajo, albo kanapeczke z pomidorkiem.
    A u Gosi zębowe szalenstwo- wykazały parę dni temu górne lewe jedynka i dwojka, a dziś prawa górną dwojka- wszystko po chińsku :P
    Od dwóch dni Gosia na dobranoc pije już m.m., tylko rano i jak się w nocy obudzi to cyca dostaje. I prawdę mówiąc, to mi trudniej jest Gosie odstawić niż jej przestawić się na m.m.
    A jutro robimy sobie z mężem imieninowy wypad na piweczko, Gosia nocuje u mojej mamy, także mamy prawdziwe wychodne ;)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a co wchodzi w skład tych płatków od 9 m-ca? Może sama skomponuje Gosi podobną mieszankę, bo sobie też sama mixy musli robię :)

1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ