X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w końcu pokazało się słoneczko za oknem :)
    za 4 dni wybieramy się na zaległą sesje plenerową z Chrztu :) jak pogoda dopiszę to wybierzemy się jeszcze na obiad i na zakupy do galerii ;p

wczoraj Majusia zjadła pomidorową - na śmietanie :) nic jej nie było, więc dziś jedziemy po mleczko NAN Pro 2 :) myślę że skoro po śmietanie było ok to po mleczku tym bardziej a po tygodniu spróbujemy kaszki owocowej, bo ileż to można jeść kleik ryżowy ;p w ogóle jej to nie smakuję, no ale coś musi jeść a że głodna to już nie ma wyjścia

Ewela wózeczek bardzo fajny :) mała widać zadowolona

my mamy x-lander x-fit :)

e61ebbf94e3f6b5emed.jpg

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz. :( Dzis jestem wykonczona .
    Mungo ten drapak robil moj Piotrek :)
    Jutro na 9 -19 czeka mnie ciezki dzien juz to nam dzis zapowiedziano . Lece spac dobranoc :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie :) my wczoraj spędziliśmy całe popołudnie na zakupach :):)
    obkupiliśmy Maje, siebie i tatusia :):)
    a oto część z nich ...

Reserved

5afddf4d3028c7camed.jpg

bodziaki, H&M

397a75af714a2e9cmed.jpg

Zara

a3038de7e045441cmed.jpg

Smyk

49a51dbb73dc681fmed.jpg

i buciki :)

13152bd1dbb73002med.jpg

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no i ja mam brak czasu teraz bede pracowala od pon wlacznie z sobota bo narazie tyle pracy .
    My zalapalysmy chyba jelitowke bo i ja i nicola od rana . Jutro mam jeszcze wolne bo tu swieto . Wiec odpoczne i obysmy wyzdrowialy .
    Lece spac bo wykaczona jestem po tym dniu . Nicola zasnela 18;45 taka biedna padnieta
    Lece jak bede miala chwilke napisze cos wiecej buziaki

emememsovelove lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas gorączka i marudzenie .... podejrzewam ząbki ewentualnie zapalenie jamy ustnej, dziś kątem oka w środku buźki zauważyłam białą plamkę ale Majeczka w ogóle nie chce tego pokazać więc muszę to przeczekać jak nie ustąpi albo się nie poprawi do jutra to we wtorek lecimy do lekarza po jakiś żel, spray na to paskudztwo :/

aaaa no i na szczęście po syropie gorączka zbita, teraz zobaczymy jaka będzie noc !
    a ja no cóż... chociaż wam życzę miłej i w miarę przespanej nocki :)
    mam nadzieje że i w moim przypadku taka będzie
    a teraz uciekam spać, w sumie to i ja po tym całym dniu jestem zmęczona

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to jednak nie jelitowka jakis wirus jednodniowy . My dzis tez szoping zaliczylismy ale tym rqzen nie na zakupy dla Nicoli tylko kupilismy tv 48 cali samsunga . Choc byl nam kompletnie nie potrzebny bo rok temu kupilismy tv . Ale piotrek uparl sie na ten smart tv i koniec 700 euro strzelilo . Nicola narazie niech wychodzi w tych ubraniach bo pelno dwie szuflady . Narazie stwierdzilam nie kupowac . Bo wiekszosc nowa z metkami . Ja jutro 8 do pracy :( nie chce mi sie strasznie . Piotrek prace ma jeszcze na dwa tyg :( i juz mu pow ze zwolnienia . Bedzie siedzial z Nicola w domu dopoki soboe nie znajdzie czegos . Odejdzie mi niania .
    Nicola coraz madrzejsza taka papuga sie zrobila ze szok wszystko powtarza . Coraz czesciej sie puszcza i stawia sama kroki . Sama jesc chce nie chce zeby ja karmic .
    Lece ja ogarniac do spania . I sama sie klade ciezki dzien przedemna jutro.
    Milego wieczorku .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela w pracy i forum zamiera ;( co tam u Was dziewczynki? Upały w końcu nastały :D czuć, że lato :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ja nie mam czasu na nic :((( Zmeczona jestem po calym tyg jeszcze 2 dni pracy i w niedziele wolne chociaz tyle :( Od poniedzialku wychodze z domu o 8 wracam o 19 :( Strasznie duzo pracy . W tamtym tyg nie bylo tyle co w tym .
    Jutro juz bede w domu na 14 wiec nie jest jeszcze zle .
    Nicola juz tyle umie puszcza sie i stawia kroki . Krzyczy mama jak mnie w domu nie ma bo jak jestem to patrzy na tate i tata . Taka mondrala z niej . Z dnia na dzien coraz wieksza :) a jeszcze jak przychodze po calym dniu wykapie ja nakarmie i do spania .
    U nas pogoda do d... Nie ma zadnego lata kraina deszczowcow . W maxie u nas 18 stopni szalu nie ma .
    A co u was ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/318fd0dd7f0d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5da6c3392926.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/811388fc064b.jpg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyno, to co Ty robisz w tej pracy, że po tyle godzin zasuwasz?? U nas dziś w cieniu jak patrzyła około 17 było 34 stopnie. Gorąc taki że pot po du..e cieknie. Goska śpi prawie goła przy otwartym oknie, tyłek ma odparzony mega, więc teraz całe dnie bez pieluchy gania. A właściwie to pół dnia w basenie spędza :) a ją mam dzięki temu mniej prania ;) ma 6 zębów, którymi wcina jabłka ;)
    Chytrus mały po trawie nie raczkuje bo ją w kolana kluje, więc chodzi na stopach i rękach, jak pająk ;) i próbuje mrówki łapać w paluszki :) no gosciowa mega śmieszna jak zacznie minki strzelać.
    W niedzielę bylysmy w zoo, to tak kucyki oglądała że na kracie zawisła :P naśladuje szczekanie psa i mowi na psa "pi" :) oj można pisać i pisać :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo pracuje przy sprzataniu . Dzis mialysmy domek na 6 h plus dojechac z miejsca a do miejsca b pozniej domek na 3 h no i tez trzeba bylo jechac odstawic wana przesiasc sie do auta i do domu w domu szybko ogarnac zakupy bo nie ma pamperakow i chusteczek . No ale ogolnie wczoraj bylam po 19 i dzis tez . Nie jest zle bo jak jedziemy z jednego domku na drugi to troche nieraz sie jedzie kolo 40 minut to odpoczywam . No nie ma bog wie jakiego sychu ale wiadomo kurze , drzwi , listwy dzis mialysmy 5 pokoi i 2 lazienki , kuchnie , salon , pralnie do przetarcia pralki i suszarki , okna Ale domy nie sa zajechane . Gorzej z piekarnikami bo tam to trzeba sie naszorowac nieraz . Takie sprzatania to biora bardziej bogacze bo sporo to kosztuje . Jak jezdzimy po tych domach jak maja fajnie zrobione . To az zaczelam odkladac na konto pieniadze i zbieramy na dom sama sobie zrobie jak bede chciala bo w wynajmowanym za duzo nie zrobie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc ja od jakiegos czasu zrobilam sie dusigrosz :) chyba ze sama zaczelam pracowac i widze znow jak to trzeba ciezko sie napracowac .
    Bo tak piotrek pracowal dawal pieniazki a ja szlam lekka reka wydawac . Juz zapomialam jak to bylo pracowac :)
    Ciesze sie ze wrocilam do pracy sa dni ze jest ciezko . Jak jestem na nogach to nie czuje jako tako zmeczenia . Ogarne wszystko i jak usiade czy sie poloze wtedy odczowam w momecie .
    Ale powiem wam bez diet i innych schudlam 5 kg :) :) :) :)
    Czuje jak mi cm spadaja bo widze po spodniach . Z czego bardzo jestem zadowolona .
    Nicola tez calkiem inna tak to chodzila za mna nic nie moglam zrobic teraz ja robie ona siedzi w zabawkach bawi sie . Tam pojdzie i spowrotem . Wiec widze zmiany na lepsze . Ostatnio sie przestraszylam ze chyba wpadlismy . @ mi sie spoznila kolo tyg . A tak balam sie test zrobic ze go nie zrobilam . Zakupiony lezy .
    Przepraszam za bledy pisze z tel jak zwykle niewiem jak wyglada juz netbook .
    Spokojnej nocy lece spac wstaje o 7 .
    Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 23:12

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska , Emememsovelove co u was ?

emememsovelove lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok:) rośniemy w oczach, tatuś podziwia brzusio, całuję.. w ogóle fajnie tak znów poczuć że nie jestem sama, że rośnie we mnie nasz mały synuś:) za tydzień mamy wizytę, już nie mogę się doczekać aż go w końcu zobaczymy

co do Majki to przez ostatni tydzień mieliśmy troszkę problemów:( byliśmy u pediatry bo od niedzieli miała wysoką temp. zajrzała do buźki i zdiagnozowała zapalenie jamy ustnej + bardzo opuchnięte dziąsła - więc nie dość że szczypały ją usta to jeszcze ząbkowanie:/ przepisała nam antybiotyk, czopki Viburcol, maść ze szczoteczką na ząbkowanie Anaftin Baby oraz robioną w aptece maść z Nynastyną, wit.C i jeszcze tam z czymś na te zapalenie:) po pierwszym dniu plamki na ustach zniknęły, choć jeszcze szczypało bo leczenie trwa góra 10 dni ... ale .... 05 sierpnia zaznaliśmy przemiłą niespodziankę - lewą górną jedynkę <3 mamy już 3 ząbka <3 tak się cieszę..

aaaa no i w końcu zaakceptowaliśmy nowe mleczko NAN Pro 2:) nie było biegunki, więc tyle dobrze że już nie musimy przestrzegać diety bez laktozowej

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie czas do pracy .
    Emememsovelove no wszystko sie u was zbiegolo .
    My mamy 8 zabkow i ida chyba kolejne bo nicola sie strasznie slini i pcha wszystko do buzki . a podobno kly najgorsze . Dzis nicola obudzila mnie 30 minut przed budzikiem czyli 6:30 . Tak sobie pospalam .
    Zamowilam sobie peeling i plyn micelarny plus colagen na rozstempy bo juz raz go kupilam i dziala cuda ale jeszcze ciutke ich mam . Polecam kosmetyki z colway.
    A nicola nie chce pic mi z butelki z kubka pije normalnie

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my mamy tego niekapka pingwinka z Avent:) jest bardzo fajny i mała chętnie z niego piję, dziś też zamówiłam nową butlę 260 ml różową z Avent, zobaczymy jak się będzie sprawować:)

Ja na szczęście uniknęłam rozstępów, miejmy nadzieje że i synek mnie oszczędzi:)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekapkow mam 4 i z avent i tt , i z akuku i jeszcze jakis z zadnego nie chce . A pila ladnie z nich . Zobaczymy jak bedzie . Ona ostatnio wogole malo pije. Dzis mamy lajcik w prqcy koncze o 14 i idziemy na basen sie zrelaxowac cieplutko dzis mamy

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, uwazajcie z niekapkami- one robią masakrę że zgryzem. Moja ortodontka jak tylko się dowiedziała że jestem w ciąży zakazała używania niekapkow. U nas Goska pije z bidonu z rurką, ale i że zwykłego kubka daje równo. Dziś np wzięła sobie kubek który stał przy basenie i pila wodę z basenu ;)
    To masz Ewela zapiernicz jednym słowem :( dobrze, że kasa z tego jest no i te kg na minusie :) super!!!
    U nas zębów 6- wszystkie jedynki i dwójki na gorze i też wszystko do buzi wędruje, a takie wielkie ma te górne jedynki- jak łopaty ;)
    Ewelcia teraz to pewnie Młodej czwórki wylaza, bo kły z reguły na końcu :) IDE pracować, bo chyba do rana będę to robić, przy takim upale, że pot po tylku cieknie, dziś o 17 bylo u nas 38 w cieniu. Siedząc przed domkiem miałam wiatrak włączony i nic to nie dawało :(

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo niekapek mamy taki jak smoczek przy butelce sylinonowy miekki i tylko tego uzywala . A reszte zakupiona od tak pic nie chciala najlepiej jej wlasnie z tego akuku. No ale od kilku dni wogole ani butelka ani niekapek a kubek tak . No coz dobrze ze chociaz z tego kubka pije . Jutro ide do pracy na 8-15 a juz myslalam dzis ze wolne jednak . No nic trzeba isc i jutro .

Link do niekapka

https://www.google.ie/search?q=niekapek+akuku&espv=1&prmd=iv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI-aD8_d2XxwIVokvbCh0k4Q-C&biw=360&bih=559#imgrc=LNnC8T6yx5kWAM%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:45

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to te miękkie to ok są, najgorsze jak slyszalam od dr to te twarde.
    U nas Goska szaleje za bidonem akuku.

http://www.akuku.com.pl/p,151,bidon-ze-slomka-akuku

Dopiero piprasowalam Gochy ciuszki. IDE spać. Kolorowych :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ