X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo to sa zwykle platki takie okragle z dziurka . Ale pewnie ze mozesz robic mixy . Bardziej bedsoe smakowaly . Chce jej kupic konflaks zwykle platki i dawac . Zastanawiam sie czy od roku nie dac Nicole na krowie mleko zamiast mm . Ale to jeszcze niewiem do konca .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo to sa zwykle platki takie okragle z dziurka . Ale pewnie ze mozesz robic mixy . Bardziej bedsoe smakowaly . Chce jej kupic konflaks zwykle platki i dawac . Zastanawiam sie czy od roku nie dac Nicole na krowie mleko zamiast mm . Ale to jeszcze niewiem do konca .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane :)

za oknem parno choć pochmurno :)
    zbiera się na deszcz i burze, a my jeszcze same w domu bo tatuś wraca o 15 :)
    Majusia bardzo grzeczna, non stop siedzimy na działce u mojej mamy, praktycznie wyjeżdżamy po śniadanku a wracamy na samą kąpiel i spaciu, nocki mamy takie sobie, zasypiamy koło 19:30 a na nogach jesteśmy już od 6:30 ;P ząbki na razie nie dokuczają, samopoczucie ok, marudzenia nie ma - żyć nie umierać :)

no i dzisiaj .... wyczekany z pośród wszystkich dni ... wizyta u gin :)
    widzieliśmy tym razem naszego 12 tygodniowego groszka :)
    jejku jakie ono było słodkie, pomiary według lekarza są prawidłowe, serduszko mocno biło, maluszek słodko się wiercił, skakał, nawet pomachał nam rączką... no i właśnie lekarz w 50% potwierdził płeć maluszka, akurat mieliśmy też USG 3D a że maleństwo rozłożyło nóżki to postanowił z ciekawości zajrzeć, niby powiedział że jest to jeszcze za wcześnie, ale skoro zajrzał to postanowił nam o tym powiedzieć.... A więc jak na razie spodziewamy się SYNKA <3 Ma już 75mm długości i waży zaledwie 15g <3

a4e06a9443e5f1famed.jpg

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememensowelove gratuluje synka :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6d636207923.jpg

Ja kupilam Nicoli juz ubranko na roczek :) jak bedzie zimno to body na dlugi rekaw :-D
    I uwaga znow promocja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 23:46

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska co u Was?

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece dzis do fryzjera obciac wlosy na krotko :)

Tak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cdfdaccfa6d.jpg

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten rok jest wybitnie męski. W zeszłym roku rodziły się same praktycznie dziewczynki- nie tylko tu u nas, ale wśród moich znajomych z realu też, a w tym roku i tu chłopak i na żywo też 3 chłopców rośnie w brzuszkach, hehe czyli że za rok znow dziewczynki ?! ;)
    Moje dziecię porzuciło pierś. A mm chlepce jak największy przysmak- cwiarteczka to jest mało ;P
    Najgorsze że znów ją katar dopadł :( dziś siedzimy w domu :(

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fryzurka Ewelcia super :) też kilka lat temu miałam podobne cięcie :)
    Daj znac jak tam w pracy :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . A w pracy ciezko . Ale daje rade .
    Dzis mnie cos glowa boli chuba od tej pogody bo pochmurno raz pada raz nie . Lata to tu wogole nie bylo i chyba nie bedzie juz .
    Ja juz padnieta a to jeszcze 2 h .
    Lece dalej . Milego popolunia .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda beznadziejna. W sobotę mega upał, że oddychać nie było czym, a w niedzielę 18 stopni, dziś wieje, pochmurno. A Goska i ja z katarem :( to pewnie przez te skoki temperaturowe, albo przez zakupy, bo w galerii tak Klima ostro chodziła, że aż nieprzyjemne było lazic, no ale zakupy się udaly- każdy coś sobie zakupil-tatus, mamusia i standardowo Gosia- nie umiem przejść obok Zara kids żeby czegoś nie kupic- mój mąż twierdzi, że to nałóg, a ją uważam, że ma w 100% rację ;D Gosia dostała dwie pary bucikow, futerkowy bezrekawnik i bluzeczke, a w h&m di tego dotrwałam takie skarpetokapcie- super są.
    A w ogóle to moja cwaniara trzymana za ręce wchodzi po schodach jak stara, normalnie w szoku byłam :)
    A jak się czuje nasza ciężarówka?! ;) nie jest Ci ciężko w ciąży i z mała dzidzia? Podziwiam, ją bym chyba nie dała rady ;P za bardzo wszystko muszę robić sama ;)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nicola tez wchodz po schodach i scodzi za rece

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja, dzieki za pamiec Ewelka :)

u nas wolanie baba non stop a mama jak placze tylko, dziwne :) EWelka jaka Ty chuda! super wygladasz!! fryzura tez niezla :) i gratuluje pracy i podziwiam, ze na pelen etat. ja wroce tez do pracy ale nie na caly etat na razie.

Ememensowelove gratuluje synka!! :) tez bym chciala sie pochwlic taka wiadomoscia :)

wogole mala zrobila sie taka kontaktowa, wszystko rozumie, pokazuje paluszkiem jak ptazszki lataja i ogolnie wszystko :)
    Milego wieczoru dziewczynki :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zdjecie z 3 lat wstawie wam nowe .
    Kupilam od znajomej wozek bo ta parasolka siw juz klekocze i niewiem czemu bo ma 4 msc . A kupilam taki duzy solidny a tamten wsadze do auta i bedzie tylko na szybko wyciagany do sklepu . Jestem zadowolona z tego co kupilam :D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa82e7affb3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17a902467dae.jpg

Ten bedzie tylko na spacer czy jak bede miala wolne i bede musiala isc zalatwic sprawe . A bedzie wialo i padalo buda zakrywa az do nog

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cb10a8a81f0.jpg

A tu nowa ja :) nieco grubsza

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzisko jest bardzo duze wieksze niz w tej mojej spaceeowce tak lekko sie prowadzi plus jak podjezdza sie to jest amortyzowany na sprezynach

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia widzę bebetto, to jest nico czy luca ?

te typowe parasolki mają to do siebie że bardzo szybko się psują ;/
    mój na szczęście jest w stanie b.dobrym... nie narzekam, łatwo się prowadzi, jest lekki itp ;p

a co do ciąży to czuję się bardzo dobrze, nie jest mi ciężko, praca i opieka nad małą sprawia mi przyjemność ;p no co tu kryć ... czuję się wyśmienicie !

a Majeczka w niedziele zjadła dwa dania, normalny rosołek to co my jemy i ziemniaczki z sosikiem i mięskiem ;p później zjadła ciasteczko, na kolacje kaszkę z biszkoptem no i na sen mleczko ;p nic jej nie było... a sos był ze śmietany, więc myślę że od następnego tygodnia spróbuję z normalnym mlekiem :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emememsowelove luca . Wzielam go bo tu napeawde wieje strasznie a ta parosolka zostanie tylko w aucie na szybkie zakupy . A ten tylko na spaceeki . I zaluje ze sprzedalam swoj . Ale z drugiej strony tamten byl 3w 1 a tu tylko spacerowka . Wiec stelaz zloze a spacerowke wsadze do zakamarka i bedzie super

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/213c5f7f810a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bea7ccddaff.jpg

Sorry ze tak zasmiecam . JA DZSI JUZ PO PRACY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 14:37

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, ale macie czaderski drapak dla kota :D
    A wozeczek lux. My nasz 3w1 exmitowalismy na działkę a mamy spacerowke Espiro Baby Magic- na spaceru po mieście i rajd po sklepach jest miodzio :)
    IDE spać, bo katar żyć nie daje, a jeszcze Goska mnie storturowala, bo przecież 10 sekund w jednym miejscu nie usiedzi i biegać za nią trzeba, bo jeszcze turbo dopalaniem włącza jak widzi że się za nią idzie i dla psa z Mordki jedzenie wyjmuje.. Normalnie psotnica mi rośnie ;P

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ