X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nauczycielki :-)
Odpowiedz

Nauczycielki :-)

Oceń ten wątek:
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny, nie ma co się zastanawiać i myśleć, by dla dyrektora było dobrze. Trzeba myśleć teraz o dziecku, ono jest najważniejsze. Choć muszę Wam powiedzieć, że spotkała mnie dziś miła niespodzianka i nie muszę już mieć dyżurów na korytarzu, bo pozostali nauczyciele postanowili się nade mną ulitować i mnie wyręczyć w tek kwestii :)

sunshine lubi tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietko! To nie tylko uprzejmość, ale Twoje prawo od 4 miesiąca ciąży.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego moje drogie nauczycielki :)

Madlene.:), sunshine, Kai lubią tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • wiosnaachtoty Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja uczę angielskiego w podstawówce - zaczynam teraz dopiero 7 tydzień ciąży, ale ostatnio uczennica wpadła na korytarzu prosto na mój brzuch. Od tej pory martwię się jak to będzie. Tym bardziej, że muszę się ciągle przemieszczać, przepychać między dziećmi z sali do sali... Chcialam powiedziec dyretkorce, ale na USG jeszcze nie było widać zarodka i wstrzymam się do 12.12 - czyli następnej wizyty.
    Moja ginekolog też mnie trochę wkurzyła - jak powiedziałam, żepanuje ospa w szkole to powiedziała, że jak przechodziłam ospę to mogę dostać ewentulanie półpasiec i stwierdziła, że kobiety nieraz pracują w naprawdę CIĘŻKICH warunkach typu lakiery, chemikalia.

Że niby praca nauczyciela lekka?? Chyba nie wie o czym mówi - boję się, że nie wystawi mi L4 - chciałabym pracowac tylko do końca 1 semestru.

relg90bvs4p6hp5g.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej zmienisz lekarza. Uważaj na siebie. Wszelkie infekcje są najgroźniejsze w pierwszym trymestrze.

wiosnaachtoty lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja tez jestem nauczycielka. mam takie pytanie: kiedy wracacie do pracy i w jakim wymiarze godzin?

ja nie pracuje w pl (ale kiedys pracowalam) i mam teraz 23 godziny w dwoch szkolach (mam tez dojazdy). po porodzie dzieckiem bedzie sie zajmowala moja mama, a ja wracam po krotkim macierzynskim do pracy.

w jakim wymiarze godzin wrocilyscie i kiedy?

pzdr

gosia

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 ja mam zamiar iść na macierzyński, a potem na wychowawczy. Na pewno nie będę się spieszyć z powrotem do pracy, bo po pierwsze nie mam nikogo z rodziny do pomocy przy małym, po drugie nie wyobrażam sobie zostawić takiego malucha w domu, a żłobek to już w ogóle poza kategorią.
    No i muszę zaznaczyć, że to moje pierwsze dziecko, wyczekane, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie, że mogłoby mnie nie być przy nim w czasie, gdy najbardziej mnie potrzebuje. W ogóle to mogłabym długo wymieniać argumenty za, jak np. to, że chcę karmić piersią itp. ;)
    Nawet awansu zawodowego, który kończyłabym w lipcu jakoś mi nie szkoda.
    Trudno, po powrocie zacznę od nowa. Są rzeczy ważne i ważniejsze ;)

Pracuję w niepublicznej szkole i u nas etat = 24h + 6 do dyspozycji dyrektora, czyli siedzę 30h. Umowę mam na czas nieokreślony i mimo zmian, które się dzieją w polskiej edukacji mam zapewnienie dyrekcji o powrocie do pracy na pełny etat.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma, dzieki za odpowiedz :) w szwajcarii jest niestety bardzo krotki macierzynski i oczywiscie mozna sie dogadac o bezplatny urlop potem, ale nie wiem czy by mi poszli na reke...moze tak, a moze nie...gwarancje miejsca pracy masz tylko na 16 tygodni.

ja planuje powrot na 18-cie godzin, ale w dwoch szkolach, wiec kwestia dogadanie sie odnosnie planu itp. zobaczymy!!!

pozdrawiam mamy nauczycielki :)

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ