Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Lola mialam krwiaka i lezalam trzy dni w szpitalu. Wyspuscili mnie z luteina i duphastonem i przykazem lezenia. I wszytko ustalo az do wczoraj... Bo sobie poluzowalam, poszlam do sklepu itd. Dzis juz grzecznie leze.
Podobno te krwiaki sa czeste, ale czlowiek i tak sie martwi.
Z dzidzia ok dzis mial 1.26 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ed3b749a441.jpgAnia95, MissKathy92, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Kaga faktycznie są częste te krwiak ale bardzo rzadko powodują coś złego. Moja kuzynka miała krwiak jak była w ciąży tylko że ona w Belgii mieszka i tam się nie daje nic w rodzaju luteiny czy dupka i urodziła zdrowego syna. W dodatku w ciąży latała samolotem do Polski i nic się nie działo. Więc bądź dobrej myśli nie przeciążeń się leży jak kazał lekarz w ciąży trzeba dużo odpoczywać bo jak urodzić to nie będzie czasu odpoczywac
Kaga lubi tę wiadomość
Pcos
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a9b2574c259.jpg
Kropeczka to mój mały Maks i piesio się wepchnal do zdjęcia hehe
Pokarz swojego synusia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 20:18
Kropeczka85, Ania95, Lajni85, MissKathy92, Kaga, Marza89, Daffi lubią tę wiadomość
Pcos
-
Jeju Lola ale Maks to już poważny Kawaler! Jakie ma piękne ciemne oczy! Oj będą dziewczęta drzwiami i oknami waliły!
Ja właśnie nie mam żadnego aktualnego zdjęcia bo mąż swoim telefonem robił. Ale jak tylko zrobię to wstawię... obiecuję.
Kaga aż mi się łezka zakręciła w oku jak zobaczyłam Twoje maleństwo. Moje właśnie masakruje mojego sutka, a dopiero co taki był! Natura jest taka piękna, dwoje ludzi się kocha i od ziarenka do bobasa w toku rozwoju dzieje się cud! ♥️♥️♥️ Trzymam kciuki za Twojego Skarba. Leż i odpoczywaj grzecznie.Lola_M, Kaga lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
No taki mały wielki człowiek pomyśleć że kiedyś będzie taki duży i dorosły hehe..A pies to obrońca pilnuje to jak swojego położna jak przychodziła to musiałam psa zamykać bo chciała ja pogryzc.
Ciemne oczka to po mamusi
A Maks to teraz lubi ja dotykać i tarmosic A pies jak się przytula do niego to się aż chichra zresztą ma ten etap że wszystko co teraz cieszy.
Za chwilę kropeczko twój taki będzie ciekawski świata mały wielki człowiek będzie gugac nawet do żyrandole i chichotac przy przebieraniu i uciekać przed zakładaniem pampersa
Dziewczyny to za niedługo Was czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 21:52
Pcos
-
Ania95 wrote:Lajni, a czemu tak szybko na usg idziesz? Jeszcze nic nie będzie widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 22:59
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Powinno już być widać zarodek... To będzie koniec 5 tyg albo już 6 tydzień. Wg okresu nie liczę, bo czyścilam sie 2 tygodnie po biochemicznej.
To trzymam kciuki ja na pierwsze usg poszłam w skończonym 7 tygodniu (7+0) od okresu i był 1 cm człowieczka z serduszkiem zastanawiam się jak tyle czasu wytrzymałam czekając na wizytę hahaLajni85 lubi tę wiadomość
-
Lajni ja byłam pierwszy raz na usg w 4t4d (na usg było 5t1d) i było widać pecherzyk ciążowy
Drugą wizytę miałam według om 6t3d (według usg 7t1d) i miałam 1cm szczęścia plus serduszko
Kaga ojej czyli musisz odpoczywać jak najwięcej ale zobaczysz że będzie wszystko dobrze jak widać dzidzia ładnie rośnie a plamienia tylko straszą mamę bądź dobrej myśliKaga, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za miłe słowa.
Fakt rozwoj dziecka to prawdziwy cud
Aczkolwiek mąż odkad zobaczyl to zdj zartowal wczoraj, dlaczego urodze mu wiewiorke. I ciagle nazywa maluszka wiewiorka, ale to tak z milosci.
A tak z innej beczki - prowadzilyscie/prowadzicie ciaze na nfz czy prywatnie? -
Kaga, ja chodzę na nfz, bo super trafiłam ja mam zawsze robione usg na wizycie, a byłam już 5 razy ale czytałam, że nie wszędzie tak jest, wizyta zazwyczaj jest bez usg i trwa 5 min.
I mam zaufanie do mojego gina na nfz, którego do babki jak poszłam prywatnie nie miałam. A dodatkowy plus jest taki, że mam 5 min od domu do mojego ginekologa -
Kropeczka85 wrote:Witam swoje "stare" kochane Koleżanki. Też proponowałam założyć taki wątek jak w zeszłym roku zachodziłysmy w ciążę, ale jakoś nikt nie chciał
A teraz ja już urodziłam i co? Nie mogę tutaj pisać?
Życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż i upragnionego szczęśliwego ich finału!!! ♥️ -
Lola_M wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a9b2574c259.jpg
Kropeczka to mój mały Maks i piesio się wepchnal do zdjęcia hehe
Pokarz swojego synusia:)Lola_M lubi tę wiadomość
-
ja po 3 usg prenatalnym (31+5tc) juz sie nastawiam na duzego brzdaca.
wszystko jet w normie serduszko zdrowe i inne narzady takze nie budza niepokoju. lozysko 2 stopien, AFI 12cm.
ale niestety waga... sa kobitki ktore martwia sie o hipotrofie.. a u nas makrosomia ze hej. brzuszek 3tyg juz starszy. na wyniku lekarz wpisal mi ze przewidywana waga w terminie przy zachowaniu trendu wzrostowego 5000g
dlatego lepiej dla mnie nie dotrwac do 40tc.
Na wyjsciu poprosil mnie zebym mu wyslala smsa jak urodze i podała wagę bo jest bardzo ciekawy.
tak przedstawia sie wykres wymiarow mlodego.. brzuszek poza skalą..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ecfdb1b4e0.jpg
ale pocieszyl mnie ze glowka tylko o tydzien starsza a glowce najciezej jest przejsc przez kanal.. a brzuszek jest miekki i jemu łatwiej.
w poniedzialek wizyta zobaczymy co znow u nas slychac.. mam jakies dziwne bóle brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:42
-
Ania95 wrote:Daffi, ale masz kawał chłopa to po 38 tygodniu zacznij intensywnie się ruszać, sprzątać, to może urodzisz szybciej
Ania95 lubi tę wiadomość