Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:od 36tc planuje pic herbate z lisci malin, masowac sutki a od 37tc lece z seksem na calego. moze uda nam sie wyrobic ze ruszy po 38
Moja mama 2 tygodnie przed terminem przebiegła się po schodach kilka razy na 4 piętro i jeszcze tego samego dnia urodziłaDaffi lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:Moja mama 2 tygodnie przed terminem przebiegła się po schodach kilka razy na 4 piętro i jeszcze tego samego dnia urodziła
potrzeba mi zastrzyku mezowej oksytocyny ;p i to w nadmiarze. niech chlop uzyje bo potem połóg i długo nic a juz tak z finałem to w ogóle;pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:36
Ania95 lubi tę wiadomość
-
A ja standard mylam okna szyjka się całkiem skrucila i rozwarcie było na 1 cm później lekarka coś pogmyrala i urodziłam 2 dni później.
Też miałam mieć dużego chłopca ale urodził się 2 tyg wcześniej i miał prawie 3400 ale za to duża główkę miał i się przyblokowal musieli nacinacWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:50
Pcos
-
To super Ania, ze tak Ci sie udalo. Ja niestety nie mam dobrych wrazen ze spotkaniami z lekarzami z NFZ. Zreszta chcialam prowadzic ciaze u lekarza, ktory sprawil, ze w ogole w tej ciazy jestem a on tylko prywatnie.
No i wlasnie probowalam wymyslic cos, zeby miec te badania na znizke, ale no nie udalo sie. Nikt mi tego nie przepisal a niby kobiecie w ciazy sie nalezy. Nawet ten smieszny luxmed mimo ze to mam w pakiecie. Musialabym prowadzic ciaze u dwoch lekarzy rownoczesnie. I tym sposobem znow dzis wydalam 400 zl. Dla dzidziusia wszytko, ale troche mnie to wkurza, bo odkad skonczylam studia nie bylam na bezrobociu ani dnia... A skladki z pracy mam niemale. -
No prywatnie dużo wychodzi kasy za badania ale najwięcej badań jest w 1 trymestrze.
Ja Wam się pochwalę, że od wczoraj czuję bardzo wyraźnie ruchy i w dodatku z rana jak leżę widzę jak delikatnie brzuszek się podnosi w różnych miejscach nie mogłam się doczekać tego momentu, bo teraz już łatwiej się czeka na wizytę wiedząc, że z maluszkiem wszystko ok
Miss, a jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?Daffi, Kaga lubią tę wiadomość
-
ja to jestem taka wkrętka że stes byl jak nie było ruchow.. potem jak sie pojawily bylo super bo te ruchy na poczatku sa jeszcze nieregularne. a od chwili kiedy powinny byc regularne a ja nie czuje ich dluzej to przezywam kosmos.
ostatnio mlody mi takie 2 dni zgotowal.. ale teraz zow nadrabia jak za dwoje
co do badan to w 1szej ciazy chodzilam prywatnie i placilam majatek!
teraz chodze na nfz do samego ordynatora szpitala w ktorym bede rodzic i chociaz na tym zaoszczedze. -
Aniu wspaniale że już czujesz ruchy maluszka to musi być mega odczucie jak tam ktoś w brzuszku się wierci
Dziękuję że pytasz ja ogólnie czuje się dobrze, czasem walczę z mdlosciami, ogólnie mam wstręt czasem do jedzenia i mogłoby dla mnie nie istnieć- schudłam kilogram od początku ciąży najgorzej jest w pracy bo męczą mnie codziennie okropne bóle pleców wracam połamana do domu ogólnie myślałam że będzie gorzej, że będą mnie męczyć wymioty czy coś ale w sumie jeszcze może wszystko przede mną -
Miss w sumie nie wiadomo.. Jedne koncza na mdlosciach, innym sie rozkreci.. Minsie rozkrecilo od 9tc do 14tc..bylam zwloki.. Nie jadlam tylko pilam.. I caly dzien lezalam tak mi zoladek dawal w kosc.. Wieczorami lepiej sie czulam.
Mam nadzieje ze ominą Cie -
Miss, mnie mdłości i wymioty ominęły, więc może i u Ciebie ich nie będzie ale ja od początku miałam apetyt i wieczorami okupuję lodówkę
U mnie najgorsza była ciągła senność. W ciągu dnia spałam dodatkowe 2-3 godziny, ale przeszło po 14 tygodniu
A masz jakieś przeczucia co do płci? Często się sprawdza -
Aniu to ja tak samo z tym snem mam raz mi się zdarzyło że w dzień pospalam 2h, poszłam spać o 18 i wstałam następnego dnia o 5
Mam nadzieję że mnie wymioty też ominą ale jestem gotowa na wszystko
Co do płci to myślę że będzie chłopiec ale jak będzie dziewczynka to też będzie super byle zdroweAnia95 lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciazy marzylam o synku a byla córka... A w tej czulam od poczatku ze marze o corce ale bedzie syn i sie sprawdzilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 14:32
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Czy to jest normalne, że nie mam normalnych objawów? Czasem mnie od czegoś odrzuca, ale nie mam mdłości ani wymiotów.. Jedynie często sikam, bolą mnie piersi i czuję brzuch. No i jestem senna i zmęczona... Trochę mnie to martwi przed pierwszym usg...01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLajni85 wrote:Czy to jest normalne, że nie mam normalnych objawów? Czasem mnie od czegoś odrzuca, ale nie mam mdłości ani wymiotów.. Jedynie często sikam, bolą mnie piersi i czuję brzuch. No i jestem senna i zmęczona... Trochę mnie to martwi przed pierwszym usg...
Jak nie wisisz nad ubikacja to tylko się cieszyć. Ja w żadnej z 3 ciąż nie wisialamLajni85 lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Daffi już pisała o dużym malcu ale zapomniała dodać że to chyba nabytek staraczek 2018.. Haha.. Bo obie szykujemy się na wielkoludy.. I robimy zakłady która wygra :p
-
nick nieaktualny