Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Ja z jednej strony się cieszę że nie ma potrzeby częstszych wizyt ale też się dłuży strasznie no ale może jak już dzidzia zacznie się ruszać to troszkę się uspokoje
A dziewczyny co myślicie o detektorze tetna plodu? Pomaga w czekaniu czy stresuje jak się nie można wczuć w tetno? W ogóle macie takie coś? czy lepiej sobie darować ? -
MissKathy92 wrote:Ja z jednej strony się cieszę że nie ma potrzeby częstszych wizyt ale też się dłuży strasznie no ale może jak już dzidzia zacznie się ruszać to troszkę się uspokoje
A dziewczyny co myślicie o detektorze tetna plodu? Pomaga w czekaniu czy stresuje jak się nie można wczuć w tetno? W ogóle macie takie coś? czy lepiej sobie darować ?
A co do detektora tętna to mam i polecam , choć synek bardzo tego nie lubi i ucieka, to czasem fajnie podsłuchać serduszko, szczególnie po intensywnych dniach, czy długich podróżach, gdzie miewam różne bóle. 🙂 I nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem tętna, ale to może przez to też że jestem szczupła. Specjalnego żelu do tego też nie mam, używam oliwki albo zwykłej oliwy 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
U mnie zaczęły się poranne mdłości i pobolewanie brzucha. I czasem mam rumience nie wiadomo dlaczego
Dalej się boję, ale do piątku coraz bliżej. Mam nadzieję, że moja mama dostanie piękny prezent na urodziny w postaci serduszka01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Hej laski. Jak tam samopoczucie?
Czekam z niecierpliwością na drugi trymestr, może odzyskam energię. Czuję się jak flak, ciężko mi.
Ale budowa pełna parę, może w czerwcu uda się wprowadzić. -
Ja tak samo czekam na 2 trymestr
Mam mdłości połączone z zawrotami głowy, na szczęście nie wymiotuje
Mogłabym przespać całe dnie... brak energii totalny nawet na zakupy ciężko wyjść ech
-
Haha to czekamy razem na kolejny trymestr wszytskie trzy zaczynamy go w podobnym czasie.
Ja wczoraj mialam wizyte u gina, moj czlowiek ma juz 2.23 cm. Krwiak nadal jest, ale jezeli bede sie oszczedzac to nie powinien juz zagrazac ciazy, wiec w koncu zaczynam wierzyc, ze bedzie dobrze.
U mnie tez jedynym objawem jest zmeczenie. No i czasami dopadaja mnie okropne migreny. Zero wymiotow i ciesze sie z tego.
My nie budujemy, ale ciaza nas uskrzydlila i w sobote wplacilismy zaliczke na mieszkanie. Bedzie pokoik dla malenstwa.Ania95 lubi tę wiadomość
-
Kaga, to wspaniała wiadomość już na pewno będzie coraz lepiej
Ale Wam zazdroszczę przeprowadzek... Ja tak bym chciała się już budować, a to dopiero za rok, dwa... Teraz nie mamy pokoiku dla maluszka, będzie spać z nami ale takiemu maleństwu to chyba obojętnie na razie
Dziewczyny, wytrzymajcie jeszcze trochę - w 2 trymestrze odżyjecie ja też cały czas spałam, nie miałam siły na nic. Praktycznie przez cały miesiąc mąż przejął wszystkie obowiązki, a ja tylko leżałam nie miałam siły do tego stopnia, że sama sobie kanapki nie zrobiłam tylko męża goniłam do kuchni 😅 ale minęło! Teraz często zapominam, że jestem w ciąży i muszę się hamować z pewnymi rzeczami -
Heh Ania dobrze ze to piszesz, bo tak sobie mysle - nie raz widuje kobiety z niemalymi juz brzuchami na zakupach, w parku itd itp Mysle o moich kolezankach, ktore z brzuszkami tez robily rozne rzeczy. A ja? Tak samo jak Ty... Tylko leze, maz ma 3 x wiecej obowiazkow itd. I sie zastanawiam czy to sie kiedys skonczy
-
Oj tak odzyjecie w 2 trymsetrze ale przeleci wam jak przez palce i zacznie sie 3ci.dla mnie chyba najciezszy:p
Ale ciaza to taki stan ze nawet z tych dolegliwości człowiek sie cieszy.. Juz myślę sobie jak bedzie mi tęskno za tymi nawet bolesnymi kopniakami.Kaga lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
Laurka trochę mnie pochłonęła 😂
Lola co do porodu, to sam w sobie trwał może 10-20 min 😂 5-6 parć i mała była na świecie, ale skurcze krzyżowe były okropne 😂 byłam na skraju łez, parte były chyba mniej bolesne 😉
Skurcze zaczęły się w sobotę o 21 co 5-6 min, o 1 nad ranem pojechaliśmy na IP i tam skurcze co 4 min i rozwarcie 4 cm. Laura przyszła na świat 10 dni przed terminem 😉
Ciaza zleciala mi bardzo szybko, każdy trymestr był piękny na swój sposób 😉
Wszystko blednie, gdy dzidzia przychodzi na świat ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:49
Daffi, Kaga, Lola_M, Konieczynka, MissKathy92, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
Dobrze że nie tylko ze mnie takie zwłoki. Czuję się z tym beznadziejnie bezurzyteczna. Zaniedbuje starszaka, a on też wymaga uwagi, nie mówiąc już o mężu. Do tego zmiana pracy od marca. Ehhh oby do wiosny.
Ja pierwszego dziecka tak szybko nie urodziłam. Wody odeszły o północy, partie dwie godziny a syn urodzony o 12.46 po południu. Najgorsze te parę były. Każda z nas jest inna i może być różnie.
Kupiłam 2 pary spodni ciążowych. Już się w zdne nie mieszcze.