X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się wyłamie bo dziś robię betę i tym razem nie będę sprawdzać przyrostu chyba. W pierwszej ciąży robiłam 3 razy ale tym razem już trochę z większym luzem podchodzę i jakoś tak od początku jestem dobrej myśli o ile ta dzisiejsza beta potwierdzi słaba kreskę na teście ;)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ogarniam co mnie spotkało, wiem tylko:wszystko się zmieni i nic już nie będzie jak teraz. /i to trochę mnie smuci bo życie już mam wygodne, dzieci samodzielne, brak ograniczeń... /Trochę to mnie przeraża,mysle sobie czy dam radę jako dojrzała mama, czy starczy mi sił, chociaż jednocześnie jestem spokojna np jeśli chodzi pracę. Pójdę na L4 w pewnym momencie i praca na mnie poczeka. Różne uczucia do mnie teraz przychodzą. Obok szczęścia z pierwszych dni pojawia się strach..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    No to witaj w klubie nowonarodzonych :)
    Haha. To widzę, że nie tylko ja na nowej drodze życia 😜
    U nas to w ogóle kosmos będzie, bo tatuś mówi po portugalski, ja po polsku, a między sobą rozmawiamy po angielsku. To dziecko będzie trudno zrozumieć 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella Ty szczuplutka jesteś - zazdroszczę! Ja się do swojej wagi nie przyznaje
    😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka, jestem szczupła w pasie, płaski brzuch ale mam pupę i uda zaokraglone. Nigdy nie umiem spodni dostać na siebie. W poprzednich ciazach tyłek i uda rosły ogromnie... :/

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam sie i ja przedwczoraj test i odrazu dwie kreski. Totalne zaskoczenie... prawde mowiac nieplanowalismy teraz kolejnego szkraba bo nasza cora ma dopiero 10 miesiecy. Po tescie pol dnia plakalam ze jak ja sobie poradze z dwojka takich maluszkow. Ale juz powoli sie oswajam z ta mysla. Bety nie robie. Czekam na wizyte u gin.
    Gratulacje dla Was wszystkich :)

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej :) witam sie i ja przedwczoraj test i odrazu dwie kreski. Totalne zaskoczenie... prawde mowiac nieplanowalismy teraz kolejnego szkraba bo nasza cora ma dopiero 10 miesiecy. Po tescie pol dnia plakalam ze jak ja sobie poradze z dwojka takich maluszkow. Ale juz powoli sie oswajam z ta mysla. Bety nie robie. Czekam na wizyte u gin.
    No to już widzę swoją bratnią duszę! Moja mała też ma 10 miesięcy, chciałam zajść w ciążę na koniec urlopu macierzyńskiego ale stwierdziliśmy że lepiej szybciej zajść w ciążę niż za późno :p

Dziś byłam na becie, 112 :) nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację bo tej cykl taki dziwny był ale możliwe że w sobotę 2 tygodnie temu. Powtarzać bety nie będę

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę też przeraża powrót do pieluszek i cycuchowania, bo poprzedni cycka memlał dwa lata ale wydaje mi się że takie obawy o to jak bedzie dalej życie wyglądalo to na każdym etapie się pojawiają;) Całe szczęście w marcu byliśmy na wakacjach to nie będe marudziła że za rok Ciechocinek z dwójką bąbli;)

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 17 dpo - 1443 mUl/ml :)

lotka1990, Vella83, evs6, Ania_85_ lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!
    Mówiłam, że będzie dobrze 😊
    I jak szybko wyniki!!!
    Moje dopiero jutro 😥

Dziewczyny ile płacicie za betę I progesteron? Ja razem zapłaciłam 73. Nie wiedziałam, że to takie drogie badania 🤔

Iga66 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka beta super! Dzidziuś rośnie 😊

lotka1990 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Super!!!
    Mówiłam, że będzie dobrze 😊
    I jak szybko wyniki!!!
    Moje dopiero jutro 😥

Dziewczyny ile płacicie za betę I progesteron? Ja razem zapłaciłam 73. Nie wiedziałam, że to takie drogie badania 🤔

Ceny się mega wahają... W Trójmieście płaciłam w najtanszym laboratorium 17 zł za betę a w innych co sprawdzałam to 32-35 więc ogromna różnica

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spod Warszawy. U nas wszystko kosmiczne ceny ma 🙄

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę podobnie bo coś koło 60 zł ale w alab kupując badania w majówkę przez Internet była zniżka l5 procent :)
    Ja na swoje też czekam pewnie będą wieczorem nie lubię tego czekania :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja jestem spod Warszawy. U nas wszystko kosmiczne ceny ma 🙄
    Ja też z pod Warszawy dokładnie Legionowo :) tu ceny jak w Wawie

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fajna cena luxmed lublin online beta - 16zl, prog - 16zl więc mogę szaleć;)

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga super betka!

Iga66 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Kochana gratulacje!! Dawaj znać na kiedy Cię dopisać do naszej listy.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    No to już widzę swoją bratnią duszę! Moja mała też ma 10 miesięcy, chciałam zajść w ciążę na koniec urlopu macierzyńskiego ale stwierdziliśmy że lepiej szybciej zajść w ciążę niż za późno :p

Dziś byłam na becie, 112 :) nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację bo tej cykl taki dziwny był ale możliwe że w sobotę 2 tygodnie temu. Powtarzać bety nie będę
    Lotka1990 super betka :) gdzie Cię dopisać?

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja płacę podobnie bo coś koło 60 zł ale w alab kupując badania w majówkę przez Internet była zniżka l5 procent :)
    Ja na swoje też czekam pewnie będą wieczorem nie lubię tego czekania :p
    Nic nawet nie mów, ja jak otwieram wynik to każe mężowi patrzeć i potem mi mówi 😂😂😂

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ