X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się wyłamie bo dziś robię betę i tym razem nie będę sprawdzać przyrostu chyba. W pierwszej ciąży robiłam 3 razy ale tym razem już trochę z większym luzem podchodzę i jakoś tak od początku jestem dobrej myśli o ile ta dzisiejsza beta potwierdzi słaba kreskę na teście ;)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ogarniam co mnie spotkało, wiem tylko:wszystko się zmieni i nic już nie będzie jak teraz. /i to trochę mnie smuci bo życie już mam wygodne, dzieci samodzielne, brak ograniczeń... /Trochę to mnie przeraża,mysle sobie czy dam radę jako dojrzała mama, czy starczy mi sił, chociaż jednocześnie jestem spokojna np jeśli chodzi pracę. Pójdę na L4 w pewnym momencie i praca na mnie poczeka. Różne uczucia do mnie teraz przychodzą. Obok szczęścia z pierwszych dni pojawia się strach..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    No to witaj w klubie nowonarodzonych :)
    Haha. To widzę, że nie tylko ja na nowej drodze życia 😜
    U nas to w ogóle kosmos będzie, bo tatuś mówi po portugalski, ja po polsku, a między sobą rozmawiamy po angielsku. To dziecko będzie trudno zrozumieć 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella Ty szczuplutka jesteś - zazdroszczę! Ja się do swojej wagi nie przyznaje
    😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka, jestem szczupła w pasie, płaski brzuch ale mam pupę i uda zaokraglone. Nigdy nie umiem spodni dostać na siebie. W poprzednich ciazach tyłek i uda rosły ogromnie... :/

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam sie i ja przedwczoraj test i odrazu dwie kreski. Totalne zaskoczenie... prawde mowiac nieplanowalismy teraz kolejnego szkraba bo nasza cora ma dopiero 10 miesiecy. Po tescie pol dnia plakalam ze jak ja sobie poradze z dwojka takich maluszkow. Ale juz powoli sie oswajam z ta mysla. Bety nie robie. Czekam na wizyte u gin.
    Gratulacje dla Was wszystkich :)

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej :) witam sie i ja przedwczoraj test i odrazu dwie kreski. Totalne zaskoczenie... prawde mowiac nieplanowalismy teraz kolejnego szkraba bo nasza cora ma dopiero 10 miesiecy. Po tescie pol dnia plakalam ze jak ja sobie poradze z dwojka takich maluszkow. Ale juz powoli sie oswajam z ta mysla. Bety nie robie. Czekam na wizyte u gin.
    No to już widzę swoją bratnią duszę! Moja mała też ma 10 miesięcy, chciałam zajść w ciążę na koniec urlopu macierzyńskiego ale stwierdziliśmy że lepiej szybciej zajść w ciążę niż za późno :p

Dziś byłam na becie, 112 :) nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację bo tej cykl taki dziwny był ale możliwe że w sobotę 2 tygodnie temu. Powtarzać bety nie będę

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę też przeraża powrót do pieluszek i cycuchowania, bo poprzedni cycka memlał dwa lata ale wydaje mi się że takie obawy o to jak bedzie dalej życie wyglądalo to na każdym etapie się pojawiają;) Całe szczęście w marcu byliśmy na wakacjach to nie będe marudziła że za rok Ciechocinek z dwójką bąbli;)

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 17 dpo - 1443 mUl/ml :)

lotka1990, Vella83, evs6, Ania_85_ lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!
    Mówiłam, że będzie dobrze 😊
    I jak szybko wyniki!!!
    Moje dopiero jutro 😥

Dziewczyny ile płacicie za betę I progesteron? Ja razem zapłaciłam 73. Nie wiedziałam, że to takie drogie badania 🤔

Iga66 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka beta super! Dzidziuś rośnie 😊

lotka1990 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Super!!!
    Mówiłam, że będzie dobrze 😊
    I jak szybko wyniki!!!
    Moje dopiero jutro 😥

Dziewczyny ile płacicie za betę I progesteron? Ja razem zapłaciłam 73. Nie wiedziałam, że to takie drogie badania 🤔

Ceny się mega wahają... W Trójmieście płaciłam w najtanszym laboratorium 17 zł za betę a w innych co sprawdzałam to 32-35 więc ogromna różnica

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spod Warszawy. U nas wszystko kosmiczne ceny ma 🙄

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę podobnie bo coś koło 60 zł ale w alab kupując badania w majówkę przez Internet była zniżka l5 procent :)
    Ja na swoje też czekam pewnie będą wieczorem nie lubię tego czekania :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja jestem spod Warszawy. U nas wszystko kosmiczne ceny ma 🙄
    Ja też z pod Warszawy dokładnie Legionowo :) tu ceny jak w Wawie

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fajna cena luxmed lublin online beta - 16zl, prog - 16zl więc mogę szaleć;)

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga super betka!

Iga66 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Kochana gratulacje!! Dawaj znać na kiedy Cię dopisać do naszej listy.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    No to już widzę swoją bratnią duszę! Moja mała też ma 10 miesięcy, chciałam zajść w ciążę na koniec urlopu macierzyńskiego ale stwierdziliśmy że lepiej szybciej zajść w ciążę niż za późno :p

Dziś byłam na becie, 112 :) nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację bo tej cykl taki dziwny był ale możliwe że w sobotę 2 tygodnie temu. Powtarzać bety nie będę
    Lotka1990 super betka :) gdzie Cię dopisać?

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja płacę podobnie bo coś koło 60 zł ale w alab kupując badania w majówkę przez Internet była zniżka l5 procent :)
    Ja na swoje też czekam pewnie będą wieczorem nie lubię tego czekania :p
    Nic nawet nie mów, ja jak otwieram wynik to każe mężowi patrzeć i potem mi mówi 😂😂😂

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ