X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    No i dzisiaj mega stres bo robię badania beta/prog/tsh

Koniecznie daj znać jak wyniki

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez beta rośnie - 873 😀

Iga66, Ania_85_ lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83, evs6 Gratuluję Kobitki ❤😍
    Pięknie Wasze betki ruszyły.
    Ja nadal czekam... zawału dostanę 🤔

Vella83, evs6 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Endi90 hucznie na pewno bedzie na porodowke 😂😂😂 a spodziewasz się maluszka w okolicach swojej 30tki ?
    tydzień przed 30stka, a patrząc na to, że młodego rodziłam dwa tygodnie przed terminem to czuje że teraz na urodziny będę już rozpakowana :)

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie tylko progesteton 26,12ng/ml

Vella83 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66,ladny progesteron!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    U mnie tez beta rośnie - 873 😀
    Gratulacje piękna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 19:55

evs6 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra wrote:
    Prawdopodobnie 10 dpo, możesz mnie wpisać na 12 stycznia bo tak mi pokazuje kalkulator :) To moja pierwsza, bardzo wyczekiwana ciąża :)
    Aleksandra jak u Ciebie betka?

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy często progesteron sprawdzacie ? Ja wcale...
    W pierwszej ciąży od początku brałam duphaston a teraz mi gin napisał, że przy karmieniu piersią nie można ;(

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Dziewczyny a wy często progesteron sprawdzacie ? Ja wcale...
    W pierwszej ciąży od początku brałam duphaston a teraz mi gin napisał, że przy karmieniu piersią nie można ;(
    Nigdy nie miałam sprawdzanego progesteronu prawdę mówiąc :/

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Luxmed zamieścił wyniki...stan nerwowy osiągał już zenit, najwidoczniej 2 maja i urlopy wydluzyly czas bo zawsze do 17 były

Progesteron 26,12ng/ml
    Tsh 1,26
    I beta 574,89 mUl/ml...

W sobotę robię ostatnią bete, powinna być powyżej 1200. A i tak będę spokojniejsza dopiero jak usłyszę serduszko ❤

Beti82, Endi90, evs6, Ania_85_ lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dopiero Luxmed zamieścił wyniki...stan nerwowy osiągał już zenit, najwidoczniej 2 maja i urlopy wydluzyly czas bo zawsze do 17 były

Progesteron 26,12ng/ml
    Tsh 1,26
    I beta 574,89 mUl/ml...

W sobotę robię ostatnią bete, powinna być powyżej 1200. A i tak będę spokojniejsza dopiero jak usłyszę serduszko ❤

świetnie!!! Dziewczyny narazie idzie nam książkowo!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej o objawach - senna jestem cały dzień ale nie zasypiam na stojąco..raczej taka "przymulona" jestem:p leżałabym, rozmyślała, refleksyjna sie zrobiłam - może to też majówka tak działa. 21:30 koncentracja odmówiła mi posłuszeństwa i poszłam spać i 5;45 sama się obudziłam jak nowonarodzona.. Boże.. takie godziny i wcześniej to ja pamiętam przy noworodkach..
    w podbrzuszu co jakiś czas coś czuję co ciężko określić. Nie jest to ból a "coś" - wy też to macie? i :(( wstyd sie przyznać gazy..

No i w ogóle jestem szczęśliwa. !! Wiecie że to co nam się przydarzyło to dar od losu - trafić w ten moment,żeby dwie komórki się spotkały to jak los na loterii.
    Ja słuchajcie tydzień temu robiłam AMH (czyli rezerwę jajnikową - badania sprawdzające płodność bo: wiek, bo może już za pózno etc..). Sama moja ginka powiedziała, że czasem oni są zaskoczeni. Bużka dziewczyny!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella mam to samo ze spaniem, tez budzę się o takich godzinach a czasami w nocy się obudzę i nie mogę spać , jakaś bezsenność mi się włączyła :/
    Vella a jeśli mogę zapytać który to Wasz cykl starań?
    Ja tez się cieszę, że nam się udało, bo musieliśmy na to czekać 7cs. Z synem udało się za 1 razem i szczerze nie sądziłam, że z drugim będę mieć jakiekolwiek kłopoty - aż mi się śmiać chce z samej siebie jak się zachowywałam
    przy pierwszych dwóch cyklach....
    teraz odliczam do wizyty, która mam 23 maja z uwagi na konfikt serologiczny, choć zastrzyki z immunoglobuliny przyjęłam to i tak się martwię :/
    Miłego dnia dziewczyny!

a5e703bbfa.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs6. Ja odłożyłam tabletki w listopadzie. Grudzień i styczeń był bez specjalnego celowania ale i bez uwazania. Gdy w lutym się nie udało poszłam do ginki, trochę mnie pokierowala,powspierala i marzec kwiecien był już celowaniem w owu. Czyli udało się w 3cs plus 2 miesiące bez uwazania,ale przypuszczam, że organizm też mógł dochodzić do siebie.
    Przy pierwszej i drugiej ciąży w ogóle nie myślałam,nie zastanawiałam się. Dla mnie sex bez zabezpieczenia to była ciąża oczywista. Wtedy udało się gra za trzecim razem,ale nie pragnęłam tak bardzo jak teraz.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku też tak miałam z budzenie się a teraz śpię do 7-8 rano chociaż wcześniej wypilam do 9 :p senna 8 ciągle zmęczona też jestem brzuch czasami ciągnie i boli, tylko te piersi wcześniej biały nie dużo ale bolały A teraz nawet przy dotykania nie bolą nawet sutki zrobiły się mniej wrażliwe wydaje mi się że zrobiły mi się dwa flaki :(
    Staram się być dobrej myśli beta rośnie ale nie mogę doczekać się wizyty 8 mają mama nadzieję że będzie coś widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 08:09

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierwszą wizytę 14 maja wieczorem. W ogóle 14 maja siedzę na maturach i pytam. Co roku zawsze się jednak denerwowałam pytaniem a teraz w głowie mam tylko wizyte:) i już się nie mogę doczekać /usg a nie matury/ekscytacja uchroni mnie może przez stresem:p

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nieśmiało się witam :) dziś mega słaba kreska na teście, jutro idę na betę :)

Vella83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Hej nieśmiało się witam :) dziś mega słaba kreska na teście, jutro idę na betę :)
    Witam:) I trzymamy mocno kciuki

lotka1990 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj bardzo słabo się czuje, też bezsenność, i zaczyna delikatnie mulić. Dzisiaj chyba łóżeczko i spanie. Wrócę poczytać wieczorem.

lotka1990 daj znać jak betka i na kiedy Cię wpisać na naszą listę.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ