X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj bardzo słabo się czuje, też bezsenność, i zaczyna delikatnie mulić. Dzisiaj chyba łóżeczko i spanie. Wrócę poczytać wieczorem.

lotka1990 daj znać jak betka i na kiedy Cię wpisać na naszą listę.
    Jasne, jak będzie wynik to dam znać :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Mam pierwszą wizytę 14 maja wieczorem. W ogóle 14 maja siedzę na maturach i pytam. Co roku zawsze się jednak denerwowałam pytaniem a teraz w głowie mam tylko wizyte:) i już się nie mogę doczekać /usg a nie matury/ekscytacja uchroni mnie może przez stresem:p
    Ja również mam wizytę 14stego wieczorem, także postresujemy się obie :)

Vella83 lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Hej nieśmiało się witam :) dziś mega słaba kreska na teście, jutro idę na betę :)

Czesc:)fajnie że jestes:)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Vella mam to samo ze spaniem, tez budzę się o takich godzinach a czasami w nocy się obudzę i nie mogę spać , jakaś bezsenność mi się włączyła :/
    Vella a jeśli mogę zapytać który to Wasz cykl starań?
    Ja tez się cieszę, że nam się udało, bo musieliśmy na to czekać 7cs. Z synem udało się za 1 razem i szczerze nie sądziłam, że z drugim będę mieć jakiekolwiek kłopoty - aż mi się śmiać chce z samej siebie jak się zachowywałam
    przy pierwszych dwóch cyklach....
    teraz odliczam do wizyty, która mam 23 maja z uwagi na konfikt serologiczny, choć zastrzyki z immunoglobuliny przyjęłam to i tak się martwię :/
    Miłego dnia dziewczyny!

My też mamy konflikt z mężem. Moi rodzice też mieli i ja jestem z 11 ciąży a m tylko dwóch braci.

Asiulka
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ale kiedyś to chyba nie było żadnej profilaktyki w tym temacie?

a5e703bbfa.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno nie. Mama mówi, że z najstarszym bratem (z pierwszej ciąży) to uciekła ze szpitala bo chcieli na niej eksperyment zrobić i bała się, że straci Dziecko.

Ja w pierwszej ciąży w 28 tygodniu dostałam zastrzyk i po porodzie drugi.

evs6 lubi tę wiadomość

Asiulka
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie dzisiaj okropna pogoda, deszcz, ponuro i zaraz burza 😢 dzisiaj jest ten dzień gdzie ja chętnie bym pomarudziła a tu goście cały czas... dopiero teraz mam chwilę żeby poleżeć w spokoju. Piersi jak wielkie kamienie, zły nastrój i gazy dzisiaj mi towarzyszą cały dzień.

Jutro ostatni raz robię bete i do lekarza w piątek.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda u mnie też nieciekawa. Mąż wyjechal na cały dzień z dziećmi na wyprawę i wynudziłam się aż do przesady. Była drzemeczka, zaległe prasowanie. Miły dzień. Mdłości brak:) piersi większe,czuje przy dotykania ale nie kamienie. Po posilkach bąbelki mam w podbrzuszu,dziwne uczucie-przypomina trochę początkowe kopanie dzidziusia. Teraz oczywiście to jeszcze niemożliwe ale gdzieś tam przez mgłę pamiętam...czasem coś poczuję w podbrzuszu...no i gazy.. Okropienstwo.. Generalnie (oprócz gazów) dobry dzien:-)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam z córką w ciąży to pamiętam że w 7 m-cy siedząc na wykładach widziałam jej łokieć który wypychala :) teraz czuje bardziej mrowienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 21:03

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piękny dzien się szykuje. Póki co objawów klopotliwych brak:))noc prawie przespana, że dwa wyjścia do toalety i bezproblemowa pobudka o 7:00. Oby tak dalej! A jak u was?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Jak już dużo styczniówek! A myślałam, że jeszcze nigdzie takiej grupy nie znajdę😉
    Ja nieśmiało dołączam w dużym szoku nadal, bo test zrobiłam o 4 rano i od tej pory spać nie mogę - tysiąc myśli goni po mojej głowie. Nie myślałam, że się uda tak normalnie,tak po prostu - bez biegania po klinikach i przyjmowaniu całej masy leków,jak to było w przypadku mojej drugiej ciąży. A tu taka niespodzianka - oby trwała przez 8 miesięcy 😊
    Jadę dzisiaj na bete - mam nadzieję, że potwierdzi dwie kreseczki.

Widzę, że nie jestem tu jedyną przyszłą mamã +35 😉

Vella83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie też zapowiada się dobry dzień 🌞😍 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/545d0bc8c558.jpg

Pozatym mam stresa bo dzisiaj ostatnią beta, bardzo się boję. Nie spałam prawie całą noc ale to żaden objaw poprostu denerwuje się dzisiejszym wynikiem.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry
    Jak już dużo styczniówek! A myślałam, że jeszcze nigdzie takiej grupy nie znajdę😉
    Ja nieśmiało dołączam w dużym szoku nadal, bo test zrobiłam o 4 rano i od tej pory spać nie mogę - tysiąc myśli goni po mojej głowie. Nie myślałam, że się uda tak normalnie,tak po prostu - bez biegania po klinikach i przyjmowaniu całej masy leków,jak to było w przypadku mojej drugiej ciąży. A tu taka niespodzianka - oby trwała przez 8 miesięcy 😊
    Jadę dzisiaj na bete - mam nadzieję, że potwierdzi dwie kreseczki.

Widzę, że nie jestem tu jedyną przyszłą mamã +35 😉
    Witam, i gratulacje! Trzymam kciuki za bete🤞

Oczywiście przyjmujemy Cię serdecznie do grona styczniowek i do mamuś 35+ też / ja sama mam prawie 40 lat/.

Daj znać jak beta i na kiedy wpisać Cię na naszą listę.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga nie stresuj się. Beta dotąd Ci pięknie rosła i jestem pewna, że i dzisiaj dobry wynik zobaczysz. Wiesz, że stres w naszym stanie nieswkazany
    😛
    To Twoje drugie dzieciątko?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, trzymam kciuki za bete!

Madziolinka, ja tez w tym roku skoncze 38 lat :) nam tez udlo sie z druga ciaza szybciej niz z pierwsza.

kazda ciaza inna: ja w tej jestem wrazliwa na zapachy i duzo mniej spie (w ogole sporo energii i mniej zmeczenia)

Milego dnia dziewczny!

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniu u mnie to już 3 ciąża. Pierwsza zupełnie nieoczekiwana, niezaplanowana z której mam 15 letniego nastolatka, który patrzy na mnie z góry używając swoich ponad 190cm wzrostu 😉 Druga natomiast bardzo wystarana i bez leczenia w klinice na pewno by się nie udało.
    A teraz nowy partner, nowy związek i nowe życie we mnie ❤️❤️❤️

Endi90, Iga66, sisi, Ania_85_ lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Goniu u mnie to już 3 ciąża. Pierwsza zupełnie nieoczekiwana, niezaplanowana z której mam 15 letniego nastolatka, który patrzy na mnie z góry używając swoich ponad 190cm wzrostu 😉 Druga natomiast bardzo wystarana i bez leczenia w klinice na pewno by się nie udało.
    A teraz nowy partner, nowy związek i nowe życie we mnie ❤️❤️❤️
    No to witaj w klubie nowonarodzonych :)

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie coraz nas wiecej:)no i mamuśki dojrzałe. Ja skończyłam 35 lat i obecnie trzecia ciąża. Ja już nie robię trzeciej bety chociaż zaczyna mnie to męczyć widząc że Iga już trzeci raz sprawdza. Ubrałam dzisiaj moje sprawdzone jeansy i zmieniłam na dres. Nie cisnely,ale czułam się dziwnie jak spodnie były tak opiete. Zeschizowana chyba jestem, a u was coś w pasie ruszylo? Waze 55,w pasie jestem szczuplutka więc cokolwiek by się zaczęło dziać od razu chyba wyjdzie.. Qrcze nie pamiętam jak to było we wcześniejszych..

Iga66 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze badania :) Ja dla odmiany dziś znów robię badania krwi :p ale oprócz bety (już ostatniej) i progesteronu robię badania na zakrzepice żylną bo mam mały z tym problem i jestem na akard A do tego tsh bo mi ostatnio zwariował raz niski raz wysoki
    Ja miałam 16 lat jak urodziła się moja młodsza siostra która obecnie ma 9 lat A wg rocznika 10lat :) Więc jak tak czytam u was to naszło mnie na wspomnienia do tamtych czasów :p

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nasz wątek powinien się nazywać "nałogowo betujące" 😂😂😂

Kobitki a jak już oswajacie się z myślą że macie w środku nowe życie to jak to czujecie?
    Mnie zaczyna trochę ogarniać strach, taki nienazwany.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ