X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga zazdroszczę,ja termin podobny do twojego i objawy są.. Dziś pojawił się ból głowy. Lekki bo lekki ale jednak. Na pewno wiecie co można brać jakbym już nie dała rady..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta jako tako. Upały męczą więc przypisuje tez im trochę winy.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną dopiero drugi dzień leżenia, a ja już wysiadam :(

Rumiankowa lubi tę wiadomość

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie..

Pieguska chyba cie rozumiem, bo sama jestem po dzisiaj lekko zmieszana..

Pierwszy raz mam styczność z ginekologiem na NFZ, placówka a tym samym prowadzeniem poprzez publiczna służbę zdrowia ciazy O_O w pl.

Jest i u mnie mały czlowiek. 9tc3dc wg usg które jak sam pan doktor przyznał jest przestarzałym sprzętem, wiec szturchnął mnie 5 razy w brzuch żeby maleństwo się ruszylo bo początkowo nie widział akcji serca.

Zdjęcia nie dostałam, słyszałam serduszko, dostałam polecenie zrobienia odpłatnych badań prenatalnych co mnie nie zdziwiło, komplet badań do zrobienia na za 4 tyg w diagnostyce, adres placówki która prywatnie zrobi mi badanie piersi (w lewej msn od 3 lat m/w cyste). Tyle. Jakieś witaminy kazał brać o progesteron nawet nie pytał..

Tak wiec chyba sobie będę chodzić do prywatnego czasem jednak dodatkowo..

Terminu porodu przewidywanego dalej brak ale z wyliczeń kalkulatora 15.01.2020 wychodzi, możecie mnie dopisać..
    Pomimo to dalej jestem trochę sceptyczna, bezpieczniej poczuje sie po prenatalnych.

A i Mam okropna migrenę od dwóch dni ..

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jak mi dzis niedoooobrze:/ zjadłam pol bułki z dwoma plastrami pomidora i żałuję:(
    A z dobrych wieści-w czwartek byłam u lekarza i jest Dzidzia,ma 3.73cm a krwiak się wchłonąl :)

ppieguskaa, okularnica91, cotton, Miniaturka, Klio86, dana222, mmalibu, Maxi, ziolko lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Cześć. Jak mi dzis niedoooobrze:/ zjadłam pol bułki z dwoma plastrami pomidora i żałuję:(
    A z dobrych wieści-w czwartek byłam u lekarza i jest Dzidzia,ma 3.73cm a krwiak się wchłonąl :)
    Super wiadomość. Mam nadzieję, że ja we wtorek też usłyszę dobre wieści, że kosmówka zaczęła się przyklejać :(

• Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Za mną dopiero drugi dzień leżenia, a ja już wysiadam :(
    Łącze się w bólu. Wczoraj miałam jakieś krwawienie byłam w szpitalu i też leżenie do poniedziałku. Mam wtedy badania prenatalne.

a626892bbb.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIE_MARIE22 gratulacje!
    Poznalysmy się na majowkach 2017. Tylko wtedy byłam pod nikiem Anstice nie moglam odzyskac hasła wiec zalogowalam się ponownie pod nową nazwą.
    Ja jestem na grudniowkach 2019 :) któregoś razu chcialam zobaczyc czy już kolejny watek się otworzył z nowymi ciezaroweczkami i patrze na styczniu znajoma mi osoba poznalam bardziej po zdjeciu a pozniej skojarzylam patrze na nik. Stwierdzialam że napiszę tu jak juz będę stac na pewnej pozycji. Jestem już po prenatalnych i tescie pappa. Ryzyko bardzo nisko a dzidziuś zdrowy i sobie pieknie fika w mamusinym brzuszku.
    Aktualnie ciąże przechodzę dobrze, termin mam okolo 12.12.2019r.
    Moja dwuletnia córka to wulkan energii ale ogolnie jest bardzo grzeczna i nie mam zadnych problemow ani zdrowotnych ani innych m. In w namysle narazie nie ma buntu dwulatka. Najpiekniejsze jest moc uslyszec od córki mama kocham badzo ♥️ kazdy mi mowi ze 2 dziecko nie bedzie takie grzeczne ale najwazniejsze niech będzie zdrowe!

Noworoczne Mamusie samych zdrowych dzidziusiow i ciaz bez komplikacji wam życzę.
    Marie serdecznie pozdrawiam!

Tinnera, ppieguskaa, okularnica91, marie_marie22 lubią tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:
    Łącze się w bólu. Wczoraj miałam jakieś krwawienie byłam w szpitalu i też leżenie do poniedziałku. Mam wtedy badania prenatalne.
    Wiadomo z jakiego powodu to krwawienie? Ja mam wizytę dopiero we wtorek po 16, zobaczę co pani doktor powie, ale przeczuwam, że zaleci dalsze leżenie 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj jakieś kiepskie nastawienie, wszystko widzę w czarnych barwach , sama nie wiem dlaczego ...

• Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Wiadomo z jakiego powodu to krwawienie? Ja mam wizytę dopiero we wtorek po 16, zobaczę co pani doktor powie, ale przeczuwam, że zaleci dalsze leżenie 😔
    Właśnie nie bardzo. Bylo obfite ale trwalo około pół godziny. I od tamtej pory nic. Lekarz na izbie nie bardzo widział. Mówił że "coś" próbuje się odkleić ale nie sprecyzował a ja byłam w takim stresie że nie dopytalam. Dlatego tak liczę na to USG w poniedziałek. Że ono coś wyjaśni. W sumie nie kazał nawet leżeć ale moja pani doktor do której zadzwoniłam kazała tylko odpoczywać i zakazała iść do pracy niestety nad czym bardzo boleję :(((

a626892bbb.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pogoda w miarę do przeżycia. Minimalny przypływ energii, posprzątałam w domu, zabrałam się za prasowanie.. Ale obawa bólu głowy i innych przyjemności cały czas jest..milego dnia dziewczyny... Za tydzień u mnie 2trymestr..czekam z utęsknieniem

Klio86, Aniawaw88, okularnica91 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w pracy, ale jakoś tak bez życia, muszę tu swoje odsiedzieć żeby było spokojnie 🙏

W środę mam usg, denerwuje się co tam zobaczę, czy wszystko jest dobrze.
    Sama nie wiem kiedy odetchne z ulga, moja poprzednia ciąża skończyła się w 13 tyg. Nie chce się nakrecac, nie chce widziec wszystkiego w czarnych barwach ale to nie takie proste.

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniawaw88 wrote:
    Ja dzisiaj w pracy, ale jakoś tak bez życia, muszę tu swoje odsiedzieć żeby było spokojnie 🙏

W środę mam usg, denerwuje się co tam zobaczę, czy wszystko jest dobrze.
    Sama nie wiem kiedy odetchne z ulga, moja poprzednia ciąża skończyła się w 13 tyg. Nie chce się nakrecac, nie chce widziec wszystkiego w czarnych barwach ale to nie takie proste.

Wspieram! Bo każde "będzie dobrze"jest bez sensu i wcale nie dodaje otuchy.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam we środę prenatalne i bardzo się boję. Od 4 tygodni nie wiem co się w brzuchu dzieje, a ja w ogóle nie czuję się już jak w ciąży, ehh..

relg6iyem5hi69f7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    MARIE_MARIE22 gratulacje!
    Poznalysmy się na majowkach 2017. Tylko wtedy byłam pod nikiem Anstice nie moglam odzyskac hasła wiec zalogowalam się ponownie pod nową nazwą.
    Ja jestem na grudniowkach 2019 :) któregoś razu chcialam zobaczyc czy już kolejny watek się otworzył z nowymi ciezaroweczkami i patrze na styczniu znajoma mi osoba poznalam bardziej po zdjeciu a pozniej skojarzylam patrze na nik. Stwierdzialam że napiszę tu jak juz będę stac na pewnej pozycji. Jestem już po prenatalnych i tescie pappa. Ryzyko bardzo nisko a dzidziuś zdrowy i sobie pieknie fika w mamusinym brzuszku.
    Aktualnie ciąże przechodzę dobrze, termin mam okolo 12.12.2019r.
    Moja dwuletnia córka to wulkan energii ale ogolnie jest bardzo grzeczna i nie mam zadnych problemow ani zdrowotnych ani innych m. In w namysle narazie nie ma buntu dwulatka. Najpiekniejsze jest moc uslyszec od córki mama kocham badzo ♥️ kazdy mi mowi ze 2 dziecko nie bedzie takie grzeczne ale najwazniejsze niech będzie zdrowe!

Noworoczne Mamusie samych zdrowych dzidziusiow i ciaz bez komplikacji wam życzę.
    Marie serdecznie pozdrawiam!
    Cześć, pewnie, że kojarzę :)Gratuluję :* Też mam córeczkę i potrafi dać w kość, ale bywa równie kochana :D Buziaki :*

Maxi lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dziś beżowe plamienie, powiem szczerze ze nie chce panikować ale się wystraszyłam, bo na zdrowy rozum to w piątek mialam usg i to może być od tego, plamienie jest naprawdę niewielkie, ale tez np od upałów i przemęczenia, ponieważ wczoraj byłam u znajomych na grillu i trochę „biegałam” za moja 1,5roczna córeczka ..
    w dodatku mi dziś tak brzuch wywaliło(chyba po zażyciu witamin) mam Mega wzdęcie i się czuje nieswojo.. nie mam boli, takie jak zwykle raczej..nic ponadto.
    W ciąży z córeczka miałam Takie plamienie delikatne przez jeden dzień po cytologi ale teraz miałam tylko usg dopochwowo i nie kojarzę czy kiedyś mi się jeszcze wydarzyło..

Miewacie? Po badaniu taki brudniejszy śluz?

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może od wysiłku takim delikatnym nie ma się co martwić myślę :) a dużo tego? Masz luteine?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 19:05

Klio86 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Może od wysiłku takim delikatnym nie ma się co martwić myślę :) a dużo tego? Masz luteine?

Znowu kliknęłam „lubię to” 🤦‍♀️

Tak, wzięłam rano tez i trochę syfków z niej tez wypadło,
    Wiesz co właśnie nie dużo. Na wkładce plama i na papierze przy siku pare mniejszych plamien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 19:15

• arjot Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta, ależ się stresuję 🙁
    Dzisiaj mi się śniło, że zaczęłam bardzo krwawić i już nie było ratunku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 08:47

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ