X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Ja jestem obecnie w 9tc 4d pierwszej ciąży i zastanawiam się kiedy będę widzieć po brzuszku, że jest ciąża. Ciagle patrzę w lustro:)))) niby trochę nad spojeniem łonowym bardziej wystaje, ale to chyba moje zwidy:P

Ponoć w pierwszej ciąży późno widać brzuszek. U mnie też na razie brak. Jedna z moich koleżanek twierdzi, że w 5 miesiącu zaczęła wyglądać jakby faktycznie była w ciąży, natomiast druga aż w 7, wcześniej mało co było widać 😵

• Emisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba cierpliwie czekać:)
    Ja mam jutro wizytę kontrolna i nie ukrywam że strasznie się stresuje, bo objawy głównie w postaci mdłości ustały mi ponad tydzień temu. Poprzednia wizyta była 2 tyg temu. Naczytałam się okropnych rzeczy o zaniku objawów przy stratach i wczoraj pół dnia nie mogłam odgonić czarnych myśli i płaczu...

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Ja mam jutro wizytę kontrolna i nie ukrywam że strasznie się stresuje, bo objawy głównie w postaci mdłości ustały mi ponad tydzień temu. Poprzednia wizyta była 2 tyg temu. Naczytałam się okropnych rzeczy o zaniku objawów przy stratach i wczoraj pół dnia nie mogłam odgonić czarnych myśli i płaczu...
    Nie nie sądzę aby to był znak że coś się dzieje :)

Emisia, Klio86 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:

Również nie sadze ze jest to objaw czegoś złego . Każda z nas jest inna, ma inny organizm który inaczej reaguje na wzrost hormonów. Ja np nie mam prawie wogole objawów poza sennością i wzdęciach. Ale mdłości nie mam kompletnie. A wszystko jest dobrze :)

A w tych historiach to zazwyczaj objawy ustały bo coś innego się wydarzyło typu zarodek przestał się rozwijać i był spadekbety co skutkowało zanikiem objawów. Ale sam brak objawów gdy beta rośnie a na usg jest wszystko w porządku nie świadczy o niczym. Nie czytaj tych historii bo to złe wpływa-wiem co mówię! Na początku miałam spadek progesteronu. Oczywiście zaczęłam czytać i to tylko napędzało machinę strachu i nerwów. A wszystko było dobrze. :)

Emisia lubi tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za wsparcie. Muszę oduczyć się przeglądania wszystkich istniejących wątków na forach. Ja zakładam zawsze tylko na szybko sprawdzenie jakiejś informacji, a łapie się na tym że się wyciągam i czytam bez sensu o wszystkich istniejących przypadkach. Dużo racji jest w tym, że każda kobieta i każda ciąża jest inna. Nie ma co się porównywać, tylko cierpliwie czekać do kolejnej wizyty. Nie ukrywam, że cieszę się, że to już jutro☺️

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Dziękuje Dziewczyny za wsparcie. Muszę oduczyć się przeglądania wszystkich istniejących wątków na forach. Ja zakładam zawsze tylko na szybko sprawdzenie jakiejś informacji, a łapie się na tym że się wyciągam i czytam bez sensu o wszystkich istniejących przypadkach. Dużo racji jest w tym, że każda kobieta i każda ciąża jest inna. Nie ma co się porównywać, tylko cierpliwie czekać do kolejnej wizyty. Nie ukrywam, że cieszę się, że to już jutro☺️

Ooo to tym bardziej szybko wszelkie wątpliwości Ci się rozwieją. Mota bene tez mam jutro wizytę :) a i tez jesteśmy na prawie tym samym etapie ciąży. Super :)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Ooo to tym bardziej szybko wszelkie wątpliwości Ci się rozwieją. Mota bene tez mam jutro wizytę :) a i tez jesteśmy na prawie tym samym etapie ciąży. Super :)

Tez to zauważyłam 😊 w takim razie jutro będą same dobre wieści! No bo jakby mogło być inaczej 😉

Martek&M lubi tę wiadomość

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze i najbliższe wizyty. Ja już po usg prenatalnym. Wygląda na to, że wszystko w normie ale czekam na wyniki testu Pappa. Bardzo uspokajające jest te usg. Wszystko pięknie widać. Było również przyjemnie bo miałam robione przez brzuch. Nie ma sladu po krwawieniu, zadnym krwiaku czy odklejaniu się kosmówki więc nie wiadomo co to było. Co do objawów nie ma co się chyba martwić, mi już było coraz lepiej a teraz mdłości wróciły i to mam je cały dzień. Może to wina luteiny, którą mi zapisano w szpitalu. Powodzenia jutro!

p.s. prawdopodobnie chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 19:06

cotton, Niqa89, Klio86, ppieguskaa, dana222, okularnica91, sasquacz, Madziolinka, mmalibu lubią tę wiadomość

a626892bbb.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze i najbliższe wizyty. Ja już po usg prenatalnym. Wygląda na to, że wszystko w normie ale czekam na wyniki testu Pappa. Bardzo uspokajające jest te usg. Wszystko pięknie widać. Było również przyjemnie bo miałam robione przez brzuch. Nie ma sladu po krwawieniu, zadnym krwiaku czy odklejaniu się kosmówki więc nie wiadomo co to było. Co do objawów nie ma co się chyba martwić, mi już było coraz lepiej a teraz mdłości wróciły i to mam je cały dzień. Może to wina luteiny, którą mi zapisano w szpitalu. Powodzenia jutro!

Super wieści! 😍 ja jeszcze 1,5 tygodnia do prenatalnych i już się nie mogę doczekać!

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:

Gratuluje! Niech rośnie Maluszek ☺️

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy tez mi powiedziano na prenatalnych ze na 90% chłopak i sie potwierdziło
    Szwagierka była tez w ciazy i sie dowiedziała dopiero ok 25tygodńia i co wizytę miała nadzieje ze w końcu sie dowie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:

Super wieści :)
    Ja mam jutro prenatalne trzęsę się jak galareta, mdłości u mnie też wróciły jednego dnia są mocniejsze drugiego słabsze ale może i to nerwy ;p

• Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Super wieści :)
    Ja mam jutro prenatalne trzęsę się jak galareta, mdłości u mnie też wróciły jednego dnia są mocniejsze drugiego słabsze ale może i to nerwy ;p
    Trzymam kciuki! Będzie dobrze! O której masz?

a626892bbb.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizyta o 12

sasquacz lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za wizytujące. :)

SusieOne lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:
    Trzymam kciuki! Będzie dobrze! O której masz?
    O 16:40 :) A to dopiero 8 rano :p

• arjot Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu mnie mdli 😤
    Dziś w końcu wizyta, od 3 dni się denerwuję 😂

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja dziś też wizyta o 12

Daj znac po! Ja jutro mam kontrolna wizytę - szybkie usg żeby się upewnić przed długim weekendem ze wszystko jest ok ;) pomysł mojej gin ;)

klz9tv735sof9ei2.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 12:30. Z nerwów mi mdłości wróciły 🤪
    Ale stressss
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Niech Maluszki nas uspokoją!

Klio86 lubi tę wiadomość

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem na wlewie zobaczymy jak pójdzie dziś :) też się stresuję ale wczoraj w nocy tak mnie wymioty wzięły że szok, najgorsze są z prawie pustym żołądkiem :(

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ