Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Emisia wrote:Hej Dziewczyny!
Ja jestem obecnie w 9tc 4d pierwszej ciąży i zastanawiam się kiedy będę widzieć po brzuszku, że jest ciąża. Ciagle patrzę w lustro:)))) niby trochę nad spojeniem łonowym bardziej wystaje, ale to chyba moje zwidy:P
Ponoć w pierwszej ciąży późno widać brzuszek. U mnie też na razie brak. Jedna z moich koleżanek twierdzi, że w 5 miesiącu zaczęła wyglądać jakby faktycznie była w ciąży, natomiast druga aż w 7, wcześniej mało co było widać 😵
-
Trzeba cierpliwie czekać
Ja mam jutro wizytę kontrolna i nie ukrywam że strasznie się stresuje, bo objawy głównie w postaci mdłości ustały mi ponad tydzień temu. Poprzednia wizyta była 2 tyg temu. Naczytałam się okropnych rzeczy o zaniku objawów przy stratach i wczoraj pół dnia nie mogłam odgonić czarnych myśli i płaczu...2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Trzeba cierpliwie czekać
Ja mam jutro wizytę kontrolna i nie ukrywam że strasznie się stresuje, bo objawy głównie w postaci mdłości ustały mi ponad tydzień temu. Poprzednia wizyta była 2 tyg temu. Naczytałam się okropnych rzeczy o zaniku objawów przy stratach i wczoraj pół dnia nie mogłam odgonić czarnych myśli i płaczu...Emisia, Klio86 lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Emisia wrote:Trzeba cierpliwie czekać
Ja mam jutro wizytę kontrolna i nie ukrywam że strasznie się stresuje, bo objawy głównie w postaci mdłości ustały mi ponad tydzień temu. Poprzednia wizyta była 2 tyg temu. Naczytałam się okropnych rzeczy o zaniku objawów przy stratach i wczoraj pół dnia nie mogłam odgonić czarnych myśli i płaczu...
Również nie sadze ze jest to objaw czegoś złego . Każda z nas jest inna, ma inny organizm który inaczej reaguje na wzrost hormonów. Ja np nie mam prawie wogole objawów poza sennością i wzdęciach. Ale mdłości nie mam kompletnie. A wszystko jest dobrze
A w tych historiach to zazwyczaj objawy ustały bo coś innego się wydarzyło typu zarodek przestał się rozwijać i był spadekbety co skutkowało zanikiem objawów. Ale sam brak objawów gdy beta rośnie a na usg jest wszystko w porządku nie świadczy o niczym. Nie czytaj tych historii bo to złe wpływa-wiem co mówię! Na początku miałam spadek progesteronu. Oczywiście zaczęłam czytać i to tylko napędzało machinę strachu i nerwów. A wszystko było dobrze.Emisia lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dziękuje Dziewczyny za wsparcie. Muszę oduczyć się przeglądania wszystkich istniejących wątków na forach. Ja zakładam zawsze tylko na szybko sprawdzenie jakiejś informacji, a łapie się na tym że się wyciągam i czytam bez sensu o wszystkich istniejących przypadkach. Dużo racji jest w tym, że każda kobieta i każda ciąża jest inna. Nie ma co się porównywać, tylko cierpliwie czekać do kolejnej wizyty. Nie ukrywam, że cieszę się, że to już jutro☺️2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Dziękuje Dziewczyny za wsparcie. Muszę oduczyć się przeglądania wszystkich istniejących wątków na forach. Ja zakładam zawsze tylko na szybko sprawdzenie jakiejś informacji, a łapie się na tym że się wyciągam i czytam bez sensu o wszystkich istniejących przypadkach. Dużo racji jest w tym, że każda kobieta i każda ciąża jest inna. Nie ma co się porównywać, tylko cierpliwie czekać do kolejnej wizyty. Nie ukrywam, że cieszę się, że to już jutro☺️
Ooo to tym bardziej szybko wszelkie wątpliwości Ci się rozwieją. Mota bene tez mam jutro wizytę a i tez jesteśmy na prawie tym samym etapie ciąży. Super❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:Ooo to tym bardziej szybko wszelkie wątpliwości Ci się rozwieją. Mota bene tez mam jutro wizytę a i tez jesteśmy na prawie tym samym etapie ciąży. Super
Tez to zauważyłam 😊 w takim razie jutro będą same dobre wieści! No bo jakby mogło być inaczej 😉
Martek&M lubi tę wiadomość
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze i najbliższe wizyty. Ja już po usg prenatalnym. Wygląda na to, że wszystko w normie ale czekam na wyniki testu Pappa. Bardzo uspokajające jest te usg. Wszystko pięknie widać. Było również przyjemnie bo miałam robione przez brzuch. Nie ma sladu po krwawieniu, zadnym krwiaku czy odklejaniu się kosmówki więc nie wiadomo co to było. Co do objawów nie ma co się chyba martwić, mi już było coraz lepiej a teraz mdłości wróciły i to mam je cały dzień. Może to wina luteiny, którą mi zapisano w szpitalu. Powodzenia jutro!
p.s. prawdopodobnie chłopakWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 19:06
cotton, Niqa89, Klio86, ppieguskaa, dana222, okularnica91, sasquacz, Madziolinka, mmalibu lubią tę wiadomość
-
Rumiankowa wrote:Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze i najbliższe wizyty. Ja już po usg prenatalnym. Wygląda na to, że wszystko w normie ale czekam na wyniki testu Pappa. Bardzo uspokajające jest te usg. Wszystko pięknie widać. Było również przyjemnie bo miałam robione przez brzuch. Nie ma sladu po krwawieniu, zadnym krwiaku czy odklejaniu się kosmówki więc nie wiadomo co to było. Co do objawów nie ma co się chyba martwić, mi już było coraz lepiej a teraz mdłości wróciły i to mam je cały dzień. Może to wina luteiny, którą mi zapisano w szpitalu. Powodzenia jutro!
p.s. prawdopodobnie chłopak -
Rumiankowa wrote:Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze i najbliższe wizyty. Ja już po usg prenatalnym. Wygląda na to, że wszystko w normie ale czekam na wyniki testu Pappa. Bardzo uspokajające jest te usg. Wszystko pięknie widać. Było również przyjemnie bo miałam robione przez brzuch. Nie ma sladu po krwawieniu, zadnym krwiaku czy odklejaniu się kosmówki więc nie wiadomo co to było. Co do objawów nie ma co się chyba martwić, mi już było coraz lepiej a teraz mdłości wróciły i to mam je cały dzień. Może to wina luteiny, którą mi zapisano w szpitalu. Powodzenia jutro!
p.s. prawdopodobnie chłopak
Gratuluje! Niech rośnie Maluszek ☺️2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
nick nieaktualnyRumiankowa wrote:Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze i najbliższe wizyty. Ja już po usg prenatalnym. Wygląda na to, że wszystko w normie ale czekam na wyniki testu Pappa. Bardzo uspokajające jest te usg. Wszystko pięknie widać. Było również przyjemnie bo miałam robione przez brzuch. Nie ma sladu po krwawieniu, zadnym krwiaku czy odklejaniu się kosmówki więc nie wiadomo co to było. Co do objawów nie ma co się chyba martwić, mi już było coraz lepiej a teraz mdłości wróciły i to mam je cały dzień. Może to wina luteiny, którą mi zapisano w szpitalu. Powodzenia jutro!
p.s. prawdopodobnie chłopak
Ja mam jutro prenatalne trzęsę się jak galareta, mdłości u mnie też wróciły jednego dnia są mocniejsze drugiego słabsze ale może i to nerwy ;p -
Ja dziś też wizyta o 12
sasquacz lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Teraz jestem na wlewie zobaczymy jak pójdzie dziś też się stresuję ale wczoraj w nocy tak mnie wymioty wzięły że szok, najgorsze są z prawie pustym żołądkiem
Angelius Provita