X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Tez jestem śpiochem ale chyba wiesz jak to jest jak się walczy o to maleństwo pod serduszkiem.
    Takie niespanie to dobry trening przed wstawaniem potem kilka razy w nocy 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Nooo. Mnie tylko najbardziej martwi ten mój progesteron ale jutro idę do gin i lekarz z kliniki już z urlopu wróci to zobaczymy co powie. Ale chyba będę musiała luteine zastąpić lutinusem. Ale już mam obczajamia aptekę gdzie jest najtańszy.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ale tylko soki warzywo - owocowe? To jakaś dieta?
    Nie! To moja "zachcianka"do której ciągnie mnie kilka razy dziennie. Wczesniej tego nie miałam. W ogóle jak sobie myślałam sok z selera naciowego+pomarancza+marchewka to myślałam fuj. Jem 5 posiłków plus te soki. Posiłki staram się jeść zdrowe, ciemny chleb, jajo, warzywa, kasza, makaron z sosem etc.. W sumie to na co mam ochotę. Cieszy mnie, że nie e ciągnie mnie do słodyczy bo za torcik bezowy to dalabym się sprzedac:p

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Nooo. Mnie tylko najbardziej martwi ten mój progesteron ale jutro idę do gin i lekarz z kliniki już z urlopu wróci to zobaczymy co powie. Ale chyba będę musiała luteine zastąpić lutinusem. Ale już mam obczajamia aptekę gdzie jest najtańszy.
    Ja brałam luteine i duphaston przez całą moją poprzednią ciąże. A i tak urodziłam niestety za wcześnie.
    Pamiętam, że luteina bardzo tania była. A Lutinus?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:

Taaa, jutro do pracy. Boję się tego, bo pracuje w przedszkolu, a tam mnóstwo zarazkow i bakterii 😣 Ale chciałabym wytrwać chociaż do końca roku szkolnego...
    Witaj Koleżanko po fachu ;) Ja też się zastanawiam nad tym, do kiedy pracować i kiedy powiedzieć Dyrektorce.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Witam Kochana, zapraszam serdecznie 😍
    Na kiedy Cię wpisać?
    Jeszcze lekarz mi nie wyliczył daty porodu, więc póki co poproszę bez daty ;)
    A czy Wy już dostałyście skierowania na badania moczu/krwi itp? Bo ja póki co mam czekać na bijące serduszko.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Vella zazdroszczę Ci tego spania. Ja po encortonie i zastrzykach z Accofilu potrafię się obudzić po 3 w nocy i nie spać już do 6 a do pracy trzeba wstać. Ale dla maleństwa czego się nie robi.
    Ja dopiero zacxynamspac normalnie. Pierwsze dwie noce to była masakra. Nie spałam prawie w ogóle. W pracy byłam nieprzytomna. Teraz dopiero zaczynam spać ...majowka jak znalazł żeby się oswoić z sytuacją..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Witaj Koleżanko po fachu ;) Ja też się zastanawiam nad tym, do kiedy pracować i kiedy powiedzieć Dyrektorce.
    Oooo. Dziewczyny ja też w szkole.. No właśnie jakie macie plany? Do końca roku czy po wakacjach?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Wszyscy mi to mówili przed pierwszą ciążą a ja wstałam tylko 2 razy w nocy do dziecka a jak skończyła 2 miesiące to przesypiała całe nocki :p

Vella83 lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Przedszkole, czy szkoła? Myślałas, żeby iść wcześniej na zwolnienie?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki.
    Beta 287,a progesteron 41. Czyli oficjalnie jestem w ciąży 😉

Vella83, Iga66, marie_marie22, lotka1990, Endi90, Ania_85_ lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Jeszcze lekarz mi nie wyliczył daty porodu, więc póki co poproszę bez daty ;)
    A czy Wy już dostałyście skierowania na badania moczu/krwi itp? Bo ja póki co mam czekać na bijące serduszko.
    Ja dopiero 10.05 idę do lekarza, beta powinna być powyżej 8tys więc powinno być już widać zarodek. Pewnie wtedy skierowanie na wszystkie badania.
    Z luxmedu razem z wynikiem bety dostałam skierowanie na bezpłatne badania prenatalne.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Oooo. Dziewczyny ja też w szkole.. No właśnie jakie macie plany? Do końca roku czy po wakacjach?
    Ja chciałbym pracować do końca czerwca, a potem zwolnienie. Urlop sobie zachowam na dłuższe siedzenie z dzidziusiem 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:

Gratulacje!!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    😍🤗 piękny wynik, rośnicie zdrowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 09:18

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Ja dopiero 10.05 idę do lekarza, beta powinna być powyżej 8tys więc powinno być już widać zarodek. Pewnie wtedy skierowanie na wszystkie badania.
    Z luxmedu razem z wynikiem bety dostałam skierowanie na bezpłatne badania prenatalne.
    A tam masz od razu USG?
    U nas na NFZ to na zwykłej wizycie o USG możesz zapomnieć. Więc ja prywatnie będę chodziła do lekarza, który moją drugą ciąże prowadził.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja chciałbym pracować do końca czerwca, a potem zwolnienie. Urlop sobie zachowam na dłuższe siedzenie z dzidziusiem 😉

Ja też tak myślałam. Nie wiem czy się opłaca dyr brać mnie na dwa miesiące a potem wszystko zmieniać, plany, zastępstwa etc.. A kiedy planujecie pogadać z dyr?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do lekarza z NFZ pójdę po te bezpłatne badania prenatalne właśnie 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    A tam masz od razu USG?
    U nas na NFZ to na zwykłej wizycie o USG możesz zapomnieć. Więc ja prywatnie będę chodziła do lekarza, który moją drugą ciąże prowadził.
    Mam ogólnie w pracy pakiet medyczny w tym prowadzenie ciąży.
    A to skierowanie dostają wszystkie kobiety 35+ są w tym badania z krwi i usg prenatalne.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja brałam luteine i duphaston przez całą moją poprzednią ciąże. A i tak urodziłam niestety za wcześnie.
    Pamiętam, że luteina bardzo tania była. A Lutinus?
    Oj lutinus najtaniej znalazłam 139,-

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ