SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Och żeby inni ludzie też tak myśleli. Adla większości jesteśmy nierobami i darmozjadami. Tylko jeśli rzeczywiście to taki wspaniały zawód jest, to czemu wszędzie teraz nauczycieli brakuje.

Iga a czym się zajmujesz?
    Ja pracuje w finansach 🤗 kocham swoją pracę, choć też jest bardzo odpowiedzialna, ale przynajmniej doceniana finansowo.

Myślę że każda praca jest ważna, i każdy powinien zarabiać tylę żeby spokojnie zaspokoić podstawowe potrzeby. Choć generalnie można siedzieć też w domu cała rodzina i tylko brać zasiłki....

Marzy mi się kraj w którym polityka prorodzinną to prywatne żłobki bezpłatne dla mam pracujących, to dodatkowe profity w pracy dla mam i tatusiów itp.
    Państwo bez pracy będzie zawsze ułomne niestety.

Tyle z polityki, myślę że na tym forum też warto czasem i o tym pogadać szanując oczywiście poglądy inne niż nasze.

A poza tym u mnie nadal maraton cyckowy 😂😂😂

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Endi ja wszystkie opinie szanuje. I wykłócać się z nikim nie mam zamiaru. Zresztą nigdy tego nie robilam. Temat możemy oczywiście zmienić, ale naprawdę mamy tylko tu o ciąży rozmawiać?
    Pewnie,że nie ale szkoda byłoby gdyby pod wpłyqem emocji jakieś nieporozumienia tu powstały a temat gorący i emocjonujący;)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,temat cały czas jest obecny i od września pewnie znowu bedzie wrzec. Ile ludzi tyle opinii. Mam 2 godz wszkole publicznej i tam strajkowalam. Ale po tyg zawiesili więc tyle ze strajkowania..zawsze jakieś grupy zawodowe będą się buntować. Jak nie pielęgniarki to policjanci, nauczyciele etc.byle do wakacji a potem do pieluch:) jeszcze zatesknimy za szkola:)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane UWAGA, UWAGA, UWAGA
    dodałam na pierwszej stronie kilka zasad tak aby każda forumowiczka czuła się tutaj dobrze I bezpiecznie 😍😍😍

Vella83, Endi90 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Kochane UWAGA, UWAGA, UWAGA
    dodałam na pierwszej stronie kilka zasad tak aby każda forumowiczka czuła się tutaj dobrze I bezpiecznie 😍😍😍
    :)))

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos obowiązków,od września mam egzaminy ciekawa jestem czy znowu mnie odmóżdży ciąża, w poprzedniej w ogóle nie mogłam się skupić,rozwaliłał dwa telefony,laptopa...

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Apropos obowiązków,od września mam egzaminy ciekawa jestem czy znowu mnie odmóżdży ciąża, w poprzedniej w ogóle nie mogłam się skupić,rozwaliłał dwa telefony,laptopa...
    Ja w dwóch poprzednich ciążach studiowałam, zdawałam egzaminy w 7-8 m-cu więc spoko, ale po porodzie byłam totalnie odcieta od wszystkiego.

Endi90 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella czego uczysz? Chwalisz sobie pracę w szkole prywatnej?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ja tez pamiętam jak w poprzedniej ciąży z kodeksami leżałam na porodówce bo nie chciałam brać dziekanki ale już przy końcówce nawet suplementowanie dha nie pomagało na skupienie, liczę że teraz będzie troszkę lepiej;)

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży tydzień przed datą porodu sesję zimową zaliczyłam. Ale to 15 lat temu była, a teraz kondycja nie ta sama 😉

Endi90, Iga66 lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie studiuje podyplomowo i poród mam kilka dni po egzaminie końcowym zobaczymy jak to będzie:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że ok 15000 bete powinnam mieć w środę myślicie że będzie już coś widać na usg?

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Myślę że ok 15000 bete powinnam mieć w środę myślicie że będzie już coś widać na usg?
    Raczej napewno, moja gin mówiła że pow. 1000 coś już widać a pod 5000 to zarodek

Czytałam też że powyżej 10tys beta już wolniej przyrasta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:03

Karolika lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc decyzja podjęta umówiłam się na wizytę 8 mają mam nadzieję że zobaczę już coś:)

Iga66 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos mózgu ciążowego, to w poprzedniej ciąży potem już nic nie ogarniałam. W tej jeszcze jakoś się trzymam (na razie;p), ale wczoraj już zdążyłam zostawić rybę na wierzchu lodówki, a chciałam ją tam włożyć.. I w ten sposób nie ma dziś ryby na obiad :( a taką miałam na nią ochotę..:(

Karolika, Iga66 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie jakby ktoś pół mózgu ukradł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:16

Iga66 lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Vella czego uczysz? Chwalisz sobie pracę w szkole prywatnej?
    Chwale sobie pod względem ilości pracy tzn tylko uczę. Żadnych konferencji, plenarki trwają godzinę. Nie ma KN. Zero papierów. Jak kończę zajęcia o 15:00 to jestem 15:02 w aucie. Nikt ode mnie nic nie chce. Nie ma akademii, przedstawień etc.. Niestety ku zaskoczeniu finansowo gorzej:( ale mam swoją szkołę językowa więc jestem zadowolona. Uczę angielskiego i włoskiego. A wy?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Chwale sobie pod względem ilości pracy tzn tylko uczę. Żadnych konferencji, plenarki trwają godzinę. Nie ma KN. Zero papierów. Jak kończę zajęcia o 15:00 to jestem 15:02 w aucie. Nikt ode mnie nic nie chce. Nie ma akademii, przedstawień etc.. Niestety ku zaskoczeniu finansowo gorzej:( ale mam swoją szkołę językowa więc jestem zadowolona. Uczę angielskiego i włoskiego. A wy?
    Ja wychowanie przedszkolne i uczę maluszki angielskiego jeszcze 😉 Ale to z pewnością zupełny inny typ pracy niż Twoja z młodzieżą.
    Jestem nauczycielem informatyki również i zastanawiam się, czy po macierzyńskim nie zmienić przedszkola na szkołe

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że jak się podcieram to mam takie nitki krwi jakby. Tylko, że to naprawdę trzeba się nieźle przyjrzeć, żeby zobaczyć. To chyba normalne? Bo tam w środku wszystko się zmienia. Nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. A teraz to takie cieniutkie jak włos. I tak jedna niteczka.

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że jak się podcieram to mam takie nitki krwi jakby. Tylko, że to naprawdę trzeba się nieźle przyjrzeć, żeby zobaczyć. To chyba normalne? Bo tam w środku wszystko się zmienia. Nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. A teraz to takie cieniutkie jak włos. I tak jedna niteczka.
    Ja takie nitki w śluzie miałam 4 dni przed planowanym okresem, 9 dpo i to było u mnie prawdopodobnie zagnieżdżenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 13:29

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ