X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Och żeby inni ludzie też tak myśleli. Adla większości jesteśmy nierobami i darmozjadami. Tylko jeśli rzeczywiście to taki wspaniały zawód jest, to czemu wszędzie teraz nauczycieli brakuje.

Iga a czym się zajmujesz?
    Ja pracuje w finansach 🤗 kocham swoją pracę, choć też jest bardzo odpowiedzialna, ale przynajmniej doceniana finansowo.

Myślę że każda praca jest ważna, i każdy powinien zarabiać tylę żeby spokojnie zaspokoić podstawowe potrzeby. Choć generalnie można siedzieć też w domu cała rodzina i tylko brać zasiłki....

Marzy mi się kraj w którym polityka prorodzinną to prywatne żłobki bezpłatne dla mam pracujących, to dodatkowe profity w pracy dla mam i tatusiów itp.
    Państwo bez pracy będzie zawsze ułomne niestety.

Tyle z polityki, myślę że na tym forum też warto czasem i o tym pogadać szanując oczywiście poglądy inne niż nasze.

A poza tym u mnie nadal maraton cyckowy 😂😂😂

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Endi ja wszystkie opinie szanuje. I wykłócać się z nikim nie mam zamiaru. Zresztą nigdy tego nie robilam. Temat możemy oczywiście zmienić, ale naprawdę mamy tylko tu o ciąży rozmawiać?
    Pewnie,że nie ale szkoda byłoby gdyby pod wpłyqem emocji jakieś nieporozumienia tu powstały a temat gorący i emocjonujący;)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,temat cały czas jest obecny i od września pewnie znowu bedzie wrzec. Ile ludzi tyle opinii. Mam 2 godz wszkole publicznej i tam strajkowalam. Ale po tyg zawiesili więc tyle ze strajkowania..zawsze jakieś grupy zawodowe będą się buntować. Jak nie pielęgniarki to policjanci, nauczyciele etc.byle do wakacji a potem do pieluch:) jeszcze zatesknimy za szkola:)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane UWAGA, UWAGA, UWAGA
    dodałam na pierwszej stronie kilka zasad tak aby każda forumowiczka czuła się tutaj dobrze I bezpiecznie 😍😍😍

Vella83, Endi90 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Kochane UWAGA, UWAGA, UWAGA
    dodałam na pierwszej stronie kilka zasad tak aby każda forumowiczka czuła się tutaj dobrze I bezpiecznie 😍😍😍
    :)))

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos obowiązków,od września mam egzaminy ciekawa jestem czy znowu mnie odmóżdży ciąża, w poprzedniej w ogóle nie mogłam się skupić,rozwaliłał dwa telefony,laptopa...

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Apropos obowiązków,od września mam egzaminy ciekawa jestem czy znowu mnie odmóżdży ciąża, w poprzedniej w ogóle nie mogłam się skupić,rozwaliłał dwa telefony,laptopa...
    Ja w dwóch poprzednich ciążach studiowałam, zdawałam egzaminy w 7-8 m-cu więc spoko, ale po porodzie byłam totalnie odcieta od wszystkiego.

Endi90 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella czego uczysz? Chwalisz sobie pracę w szkole prywatnej?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ja tez pamiętam jak w poprzedniej ciąży z kodeksami leżałam na porodówce bo nie chciałam brać dziekanki ale już przy końcówce nawet suplementowanie dha nie pomagało na skupienie, liczę że teraz będzie troszkę lepiej;)

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży tydzień przed datą porodu sesję zimową zaliczyłam. Ale to 15 lat temu była, a teraz kondycja nie ta sama 😉

Endi90, Iga66 lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie studiuje podyplomowo i poród mam kilka dni po egzaminie końcowym zobaczymy jak to będzie:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że ok 15000 bete powinnam mieć w środę myślicie że będzie już coś widać na usg?

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Myślę że ok 15000 bete powinnam mieć w środę myślicie że będzie już coś widać na usg?
    Raczej napewno, moja gin mówiła że pow. 1000 coś już widać a pod 5000 to zarodek

Czytałam też że powyżej 10tys beta już wolniej przyrasta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:03

Karolika lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc decyzja podjęta umówiłam się na wizytę 8 mają mam nadzieję że zobaczę już coś:)

Iga66 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos mózgu ciążowego, to w poprzedniej ciąży potem już nic nie ogarniałam. W tej jeszcze jakoś się trzymam (na razie;p), ale wczoraj już zdążyłam zostawić rybę na wierzchu lodówki, a chciałam ją tam włożyć.. I w ten sposób nie ma dziś ryby na obiad :( a taką miałam na nią ochotę..:(

Karolika, Iga66 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie jakby ktoś pół mózgu ukradł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:16

Iga66 lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Vella czego uczysz? Chwalisz sobie pracę w szkole prywatnej?
    Chwale sobie pod względem ilości pracy tzn tylko uczę. Żadnych konferencji, plenarki trwają godzinę. Nie ma KN. Zero papierów. Jak kończę zajęcia o 15:00 to jestem 15:02 w aucie. Nikt ode mnie nic nie chce. Nie ma akademii, przedstawień etc.. Niestety ku zaskoczeniu finansowo gorzej:( ale mam swoją szkołę językowa więc jestem zadowolona. Uczę angielskiego i włoskiego. A wy?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Chwale sobie pod względem ilości pracy tzn tylko uczę. Żadnych konferencji, plenarki trwają godzinę. Nie ma KN. Zero papierów. Jak kończę zajęcia o 15:00 to jestem 15:02 w aucie. Nikt ode mnie nic nie chce. Nie ma akademii, przedstawień etc.. Niestety ku zaskoczeniu finansowo gorzej:( ale mam swoją szkołę językowa więc jestem zadowolona. Uczę angielskiego i włoskiego. A wy?
    Ja wychowanie przedszkolne i uczę maluszki angielskiego jeszcze 😉 Ale to z pewnością zupełny inny typ pracy niż Twoja z młodzieżą.
    Jestem nauczycielem informatyki również i zastanawiam się, czy po macierzyńskim nie zmienić przedszkola na szkołe

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że jak się podcieram to mam takie nitki krwi jakby. Tylko, że to naprawdę trzeba się nieźle przyjrzeć, żeby zobaczyć. To chyba normalne? Bo tam w środku wszystko się zmienia. Nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. A teraz to takie cieniutkie jak włos. I tak jedna niteczka.

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że jak się podcieram to mam takie nitki krwi jakby. Tylko, że to naprawdę trzeba się nieźle przyjrzeć, żeby zobaczyć. To chyba normalne? Bo tam w środku wszystko się zmienia. Nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. A teraz to takie cieniutkie jak włos. I tak jedna niteczka.
    Ja takie nitki w śluzie miałam 4 dni przed planowanym okresem, 9 dpo i to było u mnie prawdopodobnie zagnieżdżenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 13:29

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ