Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka88 wrote:Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że jak się podcieram to mam takie nitki krwi jakby. Tylko, że to naprawdę trzeba się nieźle przyjrzeć, żeby zobaczyć. To chyba normalne? Bo tam w środku wszystko się zmienia. Nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. A teraz to takie cieniutkie jak włos. I tak jedna niteczka.
-
nick nieaktualny
-
Asiulka88 wrote:Ja dzisiaj zaczynam 6 tydzien (5+0) więc to raczej nie zagnieżdżenie ani nic takiego. Wcześniej nie zauważyłam a w poprzedniej ciąży nie pamiętam. Nie jest to dużo krwi tylko jakieś nitki więc myślę, że tam w środku wszystko się zmienia.
-
Ja jestem panikara więc napewno dzwonilabym do swojego lekarza, ale to kwestia moich doświadczeń. Z tego co pamiętam nie badałaś już bety ani proga więc trudno nam zgadywać co to może być. Zagnieżdzanie moim zdaniem napewno nie w tym terminie. Podobno w ciąży nawet krwawienie miesiaczkowe potrafi przyjść w terminie @, ja tego nigdy nie doświadczyłam, ale wiele kobiet o tym pisało na forum.
Jeśli Cię to niepokoi to dzwon do lekarza, w końcu od tego też są. Twój spokój jest najważniejszy ❤ -
Iga66 wrote:Dziewczyny cycuchy mnie tak cholernie bolą że już nie mam siły 🙄 tak jalby węzły chlonne powiekszone, czy coś można stosować żeby złagodzić ten ból?
2 procedury ivf, 9 transferów
1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019 -
Jejku dziewczyny ale mam stresa. Jutro badam progesteron i boje się ale mam jutro wizytę u mojej gin i lekarz z kliniki tez z urlopu wraca wiec pewno coś poradzą na niego.2 procedury ivf, 9 transferów
1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019 -
Asiulka, ja bym też skonsultowała, ale ja jestem panikara. Jakby było więcej krwi, to jedź na izbę przyjęć.
Ja też trochę w stresie, bo w poprzedniej ciąży brałam Euthyrox (brałam go też przed zajściem), miałam sprawdzany progesteron, brałam luteinę. A w tej nic - mam TSH 1.6 i mi powiedział dr, żeby nie brać Euthyroxu (wtedy chodziłam do innej dr i dla niej idealny wynik był 0,5-1). biorę tylko Femibion plus wit. D. Czy robić na własną rękę badanie progesteronu? Ja panikuję i sprawdzałam beta hcg. Wcześniej prosiłam o skierowanie lekarkę, ale nie wypisała ;/ więc sama zapłaciłam i poszłam.. Ech.
-
Madziolinka wrote:Ja wychowanie przedszkolne i uczę maluszki angielskiego jeszcze 😉 Ale to z pewnością zupełny inny typ pracy niż Twoja z młodzieżą.
Jestem nauczycielem informatyki również i zastanawiam się, czy po macierzyńskim nie zmienić przedszkola na szkołe
Ja pracuje w szkole, gdzie, mam podst/gim i LO i uczę wszystkich ze tak powiem. Rok temu miałam 3klase więc maluszki, fajna praca. Na pewno nie ma nudy.. Rok temu też na uczelni pracowałam ze studentami. Też ciekawe doświadczenie.. Ale zmęczona jestem szczerze mówiac..doswiadczenie i wiek już sprawia,ze nie mam parcia na szkło.. Wiem co można osiągnąć i co daje mi satysfakcję i w ogóle nie czuję stresu z powodu ewentualnej przerwy. -
Hej
Przedwczoraj zobaczyłam dwie kreski, nie ukrywam, że z lekkim niedowierzaniem. OM 2.04., jednak jedyna możliwość na zapłodnienie była w niedziele wielkanocna, 21.05. Nie robiłam narazie żadnych badań, jutro dzwonię do lekarza się umówić na wizytę. Bety raczej tez nie zamierzam robić.
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Dziewczyny czy podróżowałyście samolotem w ciąży? Co o tym myślicie?
Czytam w necie i jeśli ciąża nie jest zagrożona,to nie ma żadnych przeciwskazań.
Pytam,bo mam w wakacje mam zaplanowaną podróż do Blugarii,a potem Paryża. I teraz zastanawiam się,co robić... -
nick nieaktualnyW drugim trymestrze podróżuje się zdecydowanie najlepiej, chociaż w marcu lecieliśmy 12 godzin i koło mnie siedziała kobitka w 34 tygodniu. Z tego co rozmawiałam z lekarzem bardziej ryzykowny jest sam początek ciąży i końcówka ale to już z wiadomych przyczyn Na wakacje to chyba akurat będzie ten najbezpieczniejszy okres, oczywiście jeżeli nie będzie żadnych lekarskich przeciwskazań