X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że jak się podcieram to mam takie nitki krwi jakby. Tylko, że to naprawdę trzeba się nieźle przyjrzeć, żeby zobaczyć. To chyba normalne? Bo tam w środku wszystko się zmienia. Nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. A teraz to takie cieniutkie jak włos. I tak jedna niteczka.
    U mnie wogole nie było objawów zagniezdzania, żadnych nitek, krwi, plamień.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej i drugiej ciąży miałam, z tym że w pierwszej były to plamki brunatnej krwi, natomiast w tej tak jak pisałam nitki żywej krwi w śluzie. Oba przypadki był to jednorazowy incydent.

• Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam 6 tydzien (5+0) więc to raczej nie zagnieżdżenie ani nic takiego. Wcześniej nie zauważyłam a w poprzedniej ciąży nie pamiętam. Nie jest to dużo krwi tylko jakieś nitki więc myślę, że tam w środku wszystko się zmienia.

Asiulka
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam 6 tydzien (5+0) więc to raczej nie zagnieżdżenie ani nic takiego. Wcześniej nie zauważyłam a w poprzedniej ciąży nie pamiętam. Nie jest to dużo krwi tylko jakieś nitki więc myślę, że tam w środku wszystko się zmienia.
    Asiulka88 a przypomnij na kiedy masz wizytę?

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 maja.

Asiulka
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem panikara więc napewno dzwonilabym do swojego lekarza, ale to kwestia moich doświadczeń. Z tego co pamiętam nie badałaś już bety ani proga więc trudno nam zgadywać co to może być. Zagnieżdzanie moim zdaniem napewno nie w tym terminie. Podobno w ciąży nawet krwawienie miesiaczkowe potrafi przyjść w terminie @, ja tego nigdy nie doświadczyłam, ale wiele kobiet o tym pisało na forum.

Jeśli Cię to niepokoi to dzwon do lekarza, w końcu od tego też są. Twój spokój jest najważniejszy ❤

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cycuchy mnie tak cholernie bolą że już nie mam siły 🙄 tak jalby węzły chlonne powiekszone, czy coś można stosować żeby złagodzić ten ból?

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dziewczyny cycuchy mnie tak cholernie bolą że już nie mam siły 🙄 tak jalby węzły chlonne powiekszone, czy coś można stosować żeby złagodzić ten ból?
    Iga tez tak mam. A najgorzej z rana po nocy. Nie wiem mówią ze niby paracetamol można ale to trzeba by z lekarzem skonsultować.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jakieś pojedyncza nitka krwi, to raczej nie ma co panikowac. Dla spokoju progesteron bym zrobiła, czy nie jest za niski.
    Ja w poprzedniej ciąży cały czas krwawilam, aż chyba się nawet przyzwyczaiłam do tego

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ale mam stresa. Jutro badam progesteron i boje się ale mam jutro wizytę u mojej gin i lekarz z kliniki tez z urlopu wraca wiec pewno coś poradzą na niego.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja bym też skonsultowała, ale ja jestem panikara. Jakby było więcej krwi, to jedź na izbę przyjęć.

Ja też trochę w stresie, bo w poprzedniej ciąży brałam Euthyrox (brałam go też przed zajściem), miałam sprawdzany progesteron, brałam luteinę. A w tej nic - mam TSH 1.6 i mi powiedział dr, żeby nie brać Euthyroxu (wtedy chodziłam do innej dr i dla niej idealny wynik był 0,5-1). biorę tylko Femibion plus wit. D. Czy robić na własną rękę badanie progesteronu? Ja panikuję i sprawdzałam beta hcg. Wcześniej prosiłam o skierowanie lekarkę, ale nie wypisała ;/ więc sama zapłaciłam i poszłam.. Ech.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja wychowanie przedszkolne i uczę maluszki angielskiego jeszcze 😉 Ale to z pewnością zupełny inny typ pracy niż Twoja z młodzieżą.
    Jestem nauczycielem informatyki również i zastanawiam się, czy po macierzyńskim nie zmienić przedszkola na szkołe

Ja pracuje w szkole, gdzie, mam podst/gim i LO i uczę wszystkich ze tak powiem. Rok temu miałam 3klase więc maluszki, fajna praca. Na pewno nie ma nudy.. Rok temu też na uczelni pracowałam ze studentami. Też ciekawe doświadczenie.. Ale zmęczona jestem szczerze mówiac..doswiadczenie i wiek już sprawia,ze nie mam parcia na szkło.. Wiem co można osiągnąć i co daje mi satysfakcję i w ogóle nie czuję stresu z powodu ewentualnej przerwy.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Przedwczoraj zobaczyłam dwie kreski, nie ukrywam, że z lekkim niedowierzaniem. OM 2.04., jednak jedyna możliwość na zapłodnienie była w niedziele wielkanocna, 21.05. Nie robiłam narazie żadnych badań, jutro dzwonię do lekarza się umówić na wizytę. Bety raczej tez nie zamierzam robić.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cherry,trzymam kciuki!!

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png

Wysłany: 5 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Cześć Cherry,trzymam kciuki!!

Widzę, że nie tylko ja z 3 maleństwem :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Jejku dziewczyny ale mam stresa. Jutro badam progesteron i boje się ale mam jutro wizytę u mojej gin i lekarz z kliniki tez z urlopu wraca wiec pewno coś poradzą na niego.
    Trzymam kciuki!!! Daj znać,jak coś będziesz wiedziała

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Widzę, że nie tylko ja z 3 maleństwem :)
    haha
    bo my tu o kartę dużej rodziny walczymy :D

Maaaaaatko, jutro do pracy :-(

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png

Wysłany: 5 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    haha
    bo my tu o kartę dużej rodziny walczymy :D

Maaaaaatko, jutro do pracy :-(

Hahahaha faktycznie nie pomyślałam o tym :O
    Ja tez jutro do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 19:08

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podróżowałyście samolotem w ciąży? Co o tym myślicie?
    Czytam w necie i jeśli ciąża nie jest zagrożona,to nie ma żadnych przeciwskazań.
    Pytam,bo mam w wakacje mam zaplanowaną podróż do Blugarii,a potem Paryża. I teraz zastanawiam się,co robić...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugim trymestrze podróżuje się zdecydowanie najlepiej, chociaż w marcu lecieliśmy 12 godzin i koło mnie siedziała kobitka w 34 tygodniu. Z tego co rozmawiałam z lekarzem bardziej ryzykowny jest sam początek ciąży i końcówka ale to już z wiadomych przyczyn ;) Na wakacje to chyba akurat będzie ten najbezpieczniejszy okres, oczywiście jeżeli nie będzie żadnych lekarskich przeciwskazań

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: