Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
arjot wrote:Tak samo jak w maju chciałam się zapisać do ginekologa na NFZ, to mi zaproponowali wrzesień 😂
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
arjot wrote:Była mowa o tym, że jestem w ciąży i chcę pierwszy wolny termin, to dostałam za miesiąc
Dziewczyny! Wg ustawy za życiem ciężarna ma być przyjęta tego samego dnia LUB gdy nie ma takiej możliwości - w przeciągu tygodnia! Tu nie ma odstępstw! Jeśli dostaniecie odmowę to dajecie do kierownika placówki pismo z prośba o wyznaczenie terminu zgodnego z ustawa - wzór był do pobrania na instagramie @matka_prawnik
Nie dajcie się!SusieOne, Klio86, Iga66 lubią tę wiadomość
-
sasquacz wrote:Dziewczyny! Wg ustawy za życiem ciężarna ma być przyjęta tego samego dnia LUB gdy nie ma takiej możliwości - w przeciągu tygodnia! Tu nie ma odstępstw! Jeśli dostaniecie odmowę to dajecie do kierownika placówki pismo z prośba o wyznaczenie terminu zgodnego z ustawa - wzór był do pobrania na instagramie @matka_prawnik
Nie dajcie się!
Ale to chyba nie tyczy się wizyt prywatnych?
-
Hej dziewczyny, widze, że trochę leniwej tu ostatnio 😉
Powiedzcie, miała któraś ostra biegunkę?
Miałam dzis naprawdę ciężko poranek łącznie z okropnymi skurczami, myślałam że zemdleje...
Już sobie dopisuje jakieś głupie myśli o oczyszczaniu się organizmu 😭😭😭 -
ziolko wrote:Hej dziewczyny, widze, że trochę leniwej tu ostatnio 😉
Powiedzcie, miała któraś ostra biegunkę?
Miałam dzis naprawdę ciężko poranek łącznie z okropnymi skurczami, myślałam że zemdleje...
Już sobie dopisuje jakieś głupie myśli o oczyszczaniu się organizmu 😭😭😭ziolko lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Miałam przez kilka dni na przemian z zaparciami, teraz póki co jest ok. Takie dolegliwości są normalne w ciąży
Wystraszyłam się, bo w żadnej z dwóch ciąż nie miałam czegoś takiego 😵
Dzięki za pocieszenie susieone, mam nadzieję, że to nic poważnego... Ale pewnie jeszcze kilka dni się postresuje, to u mnie normalne ✌️🤪 -
Dobry wieczór
U mnie jakby trochę lepiej dzisiaj z tymi mdłościami. Ale oczywiście się pochwalę i jutro znowu masakra będzie...
Dziewczyny mam stresa przed tymi czwartkowymi badaniami. We wcześniejszych ciążach aż tak się nie martwiłam,a teraz myślę o swoim wieku i się bardziej denerwuję -
nick nieaktualny
-
arjot wrote:Moje jelita zaraz doprowadzą mnie do szału, a gastrologa oczywiście prywatnie mam dopiero za miesiąc, do żadnego lekarza nie można się dostać 😕
U mnie masakra z układem pokarmowym. Nie jem i nie piję niczego wzdymającego,ale mam okropne wzdęcia. Do tego stopnia,że czasami mam przez to bóle brzucha Może i ja się powinnam do gastrologa wybrać...