Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziolinka wrote:może pobrałaś źle mocz?
W ciąży mamy sporo tej wydzieliny i czasami może się dostać do próbki.
No właśnie ten jeden jedyny raz pobrałam mocz zgodnie z instrukcją, nie dotykając niczego i pobierając środkowy strumień. Nigdy wcześniej nie wracałam na to uwagi.
-
Czesc ja po usg prenatalnym. Dzidzius ma 5.6cm, ma dwie rączki,dwie nóżki. Wszystko ok serce 157ud/min Plci nie poznałam
arjot, ppieguskaa, SusieOne, Madziolinka, okularnica91, Iga66, Emisia, Klio86, Miniaturka, Ewi28, dana222, sasquacz, Vanilka lubią tę wiadomość
-
Ja za 13 dni gdzie tam jeszcze
Dziewczyny czujecie się już lepiej mdłości mijają, wymioty mijają? U mnie już intensywność maleje
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
arjot wrote:No właśnie ten jeden jedyny raz pobrałam mocz zgodnie z instrukcją, nie dotykając niczego i pobierając środkowy strumień. Nigdy wcześniej nie wracałam na to uwagi.
Jeśli tak,to warto sobie tampon zapodać. Mi bardzo złe wyniki moczu w poprzedniej ciąży wyszły i tak mi babka z labo przy powtórnym badaniu zaleciła. Powtórne badania wyszły oczywiście ok -
SusieOne wrote:Ja za 13 dni gdzie tam jeszcze
Dziewczyny czujecie się już lepiej mdłości mijają, wymioty mijają? U mnie już intensywność maleje -
Madziolinka wrote:bierzesz luteinę dopochwowo?
Jeśli tak,to warto sobie tampon zapodać. Mi bardzo złe wyniki moczu w poprzedniej ciąży wyszły i tak mi babka z labo przy powtórnym badaniu zaleciła. Powtórne badania wyszły oczywiście ok
Nie, wszystkie leki przyjmuję doustnie.
-
arjot wrote:U mnie jeśli chodzi o mdłości jest o niebo lepiej.
W ogóle wyłapałam rano tętno dzidzi i to bez szukania, oczywiście pasem do mierzenia tętna, bo mój detektor jeszcze niczego nie jest w stanie wyszukać 😏
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Madziolinka wrote:Ja nie chcę zapeszać,ale jakby zrobiło się lepiej od wczoraj. Ale wzdęcia koszmarne oczywiście nie odpuszczają
Angelius Provita -
Kochane proszę Was o wpsracie i opinie jeżeli któraś z Was się spotkala z podobną sytuacją -> moje malenstwo na badaniu prentalanym okazało się wieksze niz z OM (11+4) natomiast wedle USG 12+5 i 6,4 cm szczesci<3 Malenstwo kreciło sie niesamowicie i badanie trwało długo co jeszcze bardziej stresowało jendak do sedna NT mamy 1,85 wiec ok, nosek ok, tetno 163 przyr oznych obrotach i skokach malentwa ale w normie, nozki raczki ok niestety przy serduszku zaczeły sie schody umiejscowione poprawnie ale badanie wykryło niedomykalność zastawki trójdzielnej. Pani doktor stwierdziła ze na razie bez obaw wada sama czesto sie zasklepia i w wiekszosci przypadkow nie wiazało sie to z problemami jednak mimo wszystko taka wada rowniez oznaczac wady genetyczne... az strach pomyslec tyle czekałam na malenstwo mam nadzieje, ze okaze sie wszystko dobrze czekam na wyniki pappa i w sobote wizyta na omownienie wynikó z dodatkowych badan mamy zrobic echo serca malentswa za około 2tyg i wtedy sie okaze co i jak - prosze was o opinie i 3majcie za nas kciuki ! z nowego USG termin przyspiszył na 28/12 ale jeszcze do potwierdzenia przez gin prowadzącą.
Klio86, okularnica91, sasquacz, Madziolinka lubią tę wiadomość
-
Przede wszystkim się nie denerwuj na zapas, napewno do nastepnego badania wszystko się prawidłowo zasklepi. Dajmy czas maleństwu.
3 mam kciuki ❤️
A ja prenatalne 8.07, teraz jestem 10+5 i po ostatnim badaniu ponad tydzień temu na którym nie dostałam nawet usg i nic mi lekarz nie pokazał mam niedosyt i cały czas waham się nad prywatna wizyta w tym tygodniu..
Powiedział ze wszystko Ok, serduszko słyszałam ale teraz tez momentami czuje się jak nie w ciąży, prawie żadnych dokuczliwych symptomów i miałam ostatnio nerwowy okres..
Iść podglądać dzidzie czy nie iść ?
paulinabf2 lubi tę wiadomość
-
Jestem po prenatalnych i: wielkość 5,5cm,serduszko. 170ud/min NT 1,1 ,jest kość nosowa,rączki i nóżki są. Czyli bez zastrzeżeń. Ogromna ulga!!
Chcialam się tez z wami podzielić tym jak stresujące jest czekanie na badanie. Nie przespałam nocy, w zasadzie wyczerpana przyszlam do domu po nich i od razu do spania.Jestem cały czas na adrenalinę i nie czuję jeszcze szczęścia tylko wyczerpanie ..ze już po. Wiem co czujecie przed badaniem, kilka lez też mi pocieklo po policzku z ulgi z tego co usłyszalam.Iga66, SusieOne, paulinabf2, okularnica91, Klio86, dana222, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Jestem po prenatalnych i: wielkość 5,5cm,serduszko. 170ud/min NT 1,1 ,jest kość nosowa,rączki i nóżki są. Czyli bez zastrzeżeń. Ogromna ulga!!
Chcialam się tez z wami podzielić tym jak stresujące jest czekanie na badanie. Nie przespałam nocy, w zasadzie wyczerpana przyszlam do domu po nich i od razu do spania.Jestem cały czas na adrenalinę i nie czuję jeszcze szczęścia tylko wyczerpanie ..ze już po. Wiem co czujecie przed badaniem, kilka lez też mi pocieklo po policzku z ulgi z tego co usłyszalam. -
Dziewczyny 97% kobiet podczas prenatalnych badań dowiaduje się że jest wszystko ok!
🌷🌷🌷
Kilo86 ja bym już nie szła ciesz się że się dobrze czujesz naprawdę nic się nie może złego dziaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 15:17
Iga66, Klio86 lubią tę wiadomość
Angelius Provita