X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 20:18

4018d16ae9.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Niby statystyka, bo test jest przesiewowy, ale jest to w stanie wyłapać ryzyko wad, które można leczyć w ciąży (np. Wady serca) dobrać odpowiedni szpital na poród tym samym zwiększając szansę dziecka o wiele.... Wiem że można myśleć że prenatalne itd to zespół downa i inne choroby straszne ale nie tylko, każda kobieta powinna te testy robić bo mogą one przyczynić się do tego że dziecko, mimo np choroby serduszka, urodzi się w odpowiedniej placówce na to przygotowanej a nie byle gdzie i nie będą wiedzieli co robić. Takie jest moje zdanie.
    Masz sporo racji ale moje zdanie jest takie że to nadal jest aż i tylko statystyka a dwa że wady serca dobry lekarz na zwyklym USG wyłapie.
    Już na ten temat dyskutowałyśmy :p wiadomo, każdy ma swoje zdanie ale też na pewno kieruje się dobrem dziecka:)

A co do tej zastawki niedomykalnej - moja przyjaciółka miała taki przypadek w ciąży i faktycznie wszystko skończyło się dobrze także Paulina bądź dobrej myśli! :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, Mi też zalecił test papa na 7 dni przed usg...

Wszystkim życzę pozytywnych badań i optymizmu:) damy rade

• Miniaturka Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne dziś po 9 i już od 4 z nerwow nie śpię... Do tego mdłości nadal trzymają czasem po cały dzień ale już bez wymiotów. I te upały aż się czasem słabo robi na dworze

nzjdskjoswy8z3xh.png

ndm222e0z7ynjnai.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio pochwaliłam, że mdłości znikają, a wczoraj wieczorem myślałam, że się wykończę :/ może to też przez tę upały mdłości wracają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 06:23

• arjot Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturka wrote:
    Ja prenatalne dziś po 9 i już od 4 z nerwow nie śpię... Do tego mdłości nadal trzymają czasem po cały dzień ale już bez wymiotów. I te upały aż się czasem słabo robi na dworze

Nie za wcześnie na prenatalne? Na suwaczku masz dopiero 10+4 🤔

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się z wami podzielić moim nowym zakupem. Ponieważ mam problemy ze snem teraz (plus upal), brzuch oczywiście jeszcze nie jest duży ale już nie mogę na nim spać, po trzy razy wstaje i nie umiem się ułożyć zakupiłam poduszkę dla kobiet w ciąży w kształcie 7. Jestem po jednej przespanej nocy, jedna toaleta tylko! No i będę obserwować dalej, nie wiem czy tak padnięta byłam plus upały że spałam jak zabita czy to pomoc poduszki.macie takie poduszki?jakie są Wasze opinie? . Za kilka dni napisze coś więcej.. Jak więcej nocy prześpię heh..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

mam pytanko. Za tydzień w środę mam prenatalne i chcę oczywiście zrobić test pappa. Jednak nie wiem ile czeka się na wyniki z laboratorium, czy jak zrobię we wtorek to na środę, godz 16:00, już będą? Czy na te wyniki czeka się dłużej?

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Miniaturka Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Nie za wcześnie na prenatalne? Na suwaczku masz dopiero 10+4 🤔
    Wymiarami bobas jest 6dni do przodu, a że niestety chciałam do mocno obleganej kliniki się dostać i tylko taki termin mi babka wyliczyla to wpisała. Jeśli się okaże że jest za małe do mierzenia to oni sami będą musieli mi ustalić nowy termin więc mi to pasuje a będę tam gdzie chciałam ;)
    Co do poduchy ja od 1 ciąży mam i praktycznie zawsze od początku ja stosuje i niby lepiej śpię ale pod koniec ciąży już mi nic na spanie nie pomaga xD

nzjdskjoswy8z3xh.png

ndm222e0z7ynjnai.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 ja mam taka poduszkę do karmienia duża. Pamietam ze przynosiła mi wielka ulgę juz tak w drugim trymestrze. Jak urodziłam i była tylko do karmienia to bardzo mi jej brakowało

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:
    Cześć dziewczyny,

mam pytanko. Za tydzień w środę mam prenatalne i chcę oczywiście zrobić test pappa. Jednak nie wiem ile czeka się na wyniki z laboratorium, czy jak zrobię we wtorek to na środę, godz 16:00, już będą? Czy na te wyniki czeka się dłużej?

Ja też mam w środę, krew mi pobiorą tego samego dnia. Wydaje mi się, że na wyniki czeka się kilka dni. 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy ktoś zna przypadek w której w teście pappa wynik wolnej bety był bardzo duży bo 191ul ale wynik pappa też jest wysoki bo z tego co pamiętam 3,2 ul, nie mam przeliczen Mom:( wiem że beta jest dużo za duża i nie mogę przez to spać ciągle płacze:( pierwsze usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dziś mam 2 o 17:20 I nie wiem jak do niego dotrwać.

• Robak Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika, jak czytałam o PAPPa to czesto odradzali, bo to statystyka. Wiele kobiet narzekało, że miały zły wynik, usg było ok a dziecko urodziło się zdrowe.
    My stwierdziliśmy, że jeśli pappa wyjdzie nieprawidłowo to zrobimy nifty pro.

za85tzc.png
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    słuchaj NT wyszło w normie,a to naprawdę bardzo dobrze! A serduszko ma prawo jeszcze nie wyglądać tak,jak powinno. Wiem,że stres wielki,bo zawsze spodziewamy się najgorszego,ale poczekaj na wyniki testu Pappa. Kiedy będziesz miała wynik?

Madziolinka KREW POBIERANA 19/06 podobno 5dni roboczych tak mówili w synevo gdzie pobierałam ale jak wczoraj dzwoniłam o wynik Pani twierdziła, ze nawet do 2 tyg mają czas także czekanie powiem Ci najgorsze, ale rzeczywiście sie uspokoiłam bo inne parametry sa ok poczytałam juz tyle internetu ze więcej się nie da mam nadzieje ze pappa wyjdzie ok ale echo serca tak czy siak zrobimy podobno najlepiej około 20tyg musze zapytac mojej Pani doktor niestety u prowadzacej wizyte mam na 09/07 ale skonsultuje się jeszcze z innym lekarzem jak bede miała wynik krwi szybciej :)

• paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Masz sporo racji ale moje zdanie jest takie że to nadal jest aż i tylko statystyka a dwa że wady serca dobry lekarz na zwyklym USG wyłapie.
    Już na ten temat dyskutowałyśmy :p wiadomo, każdy ma swoje zdanie ale też na pewno kieruje się dobrem dziecka:)

A co do tej zastawki niedomykalnej - moja przyjaciółka miała taki przypadek w ciąży i faktycznie wszystko skończyło się dobrze także Paulina bądź dobrej myśli! :)

lotka1990 Kochana to mnie najbardziej pociesza, że na prawde na tyle historii ile czytałam zazwyczaj sie dobrze kończy jestem pełna nadziei bo inne parametry sa ok i oby wyniki krwi było ok:) a serduszko sprawdzimy na echu serca wierze w mojego babla <3 :):)

lotka1990 lubi tę wiadomość

• paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturka wrote:

Jak Kochana Twoje badanie ? :)

• paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ewelina85 u nas wygladało to tak, ze najpierw USG a nastepnie krew i opis z USG szedl razem z krwia do laboratorium niestety chciałam zrobic szynciej zeby tyle nie czekac ale nie chcieli przyjac probki krwi do badania bez opisu ale jak czytam u kazdej wyglada inaczej jednak podbno najlpiej w podobnym czasie krew pobrac co badanie dla całkowitego obrazu badania - w synevo jak pobierali krew mowili 5 dni roboczych wynik ale jak dzwoniłam to inna Pani powiedziała ze nawet do 2 tyg czekania wiec roznie

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że tylko 30 % złych wyników pappy się potwierdzi :) też bym robiła nifty nie amnipunkcje...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinabf2 wrote:
    Madziolinka KREW POBIERANA 19/06 podobno 5dni roboczych tak mówili w synevo gdzie pobierałam ale jak wczoraj dzwoniłam o wynik Pani twierdziła, ze nawet do 2 tyg mają czas także czekanie powiem Ci najgorsze, ale rzeczywiście sie uspokoiłam bo inne parametry sa ok poczytałam juz tyle internetu ze więcej się nie da mam nadzieje ze pappa wyjdzie ok ale echo serca tak czy siak zrobimy podobno najlepiej około 20tyg musze zapytac mojej Pani doktor niestety u prowadzacej wizyte mam na 09/07 ale skonsultuje się jeszcze z innym lekarzem jak bede miała wynik krwi szybciej :)
    najgorsze to czekanie właśnie. Ja myślałam,że wyniki Pappy się dużo szybciej niż 2 tygodnie oczekiwania!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ