Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
evs6 wrote:W lab mi powiedzieli, ze mam się do nich zgłosić bo musza pobrać mi krew w celu dalszych badań....
Aa jak mąż robił fenotyp to też placilismy jakoś ponad 100zl -
mmalibu wrote:W poniedziałek robiłam Sanco, dziś wyniki! Zdrowy chłopak 😍 Czyli pappa 0,4 to nie wina choroby genetycznej.
Bardzo się cieszę!!!!
Teraz trzymam kciuki,żeby z łożyskiem było wszystko ok!
malibu nie uciekaj od nas - może jednak urodzisz w styczniummalibu lubi tę wiadomość
-
Niqa89 wrote:Ja też się melduję po prenatalnych. Ryzyka niskie, dzidziulek zdrowy i ma całe 6,7 cm ❤ coś tam chyba było widać między nóżkami więc jest duża szansa na chłopaka ☺
na razie chyba tylko o 1 dziewczynce słyszałam tuSusieOne, Niqa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I_1985 wrote:Cześć wszystkim:)
Bardzo się cieszę, że u Was tak dobrze wyglądają wyniki i wszelkie badania:) za wszystkie 3mam kciuki i wierzę, że będzie dobrze ze wszystkimi dzidziusiami😍
Ja mam papie dopiero 8.07 a 15.07 usg, też w razie "W" szykuje się na dokładniejsze badania...poza tym aż dziwne, 11tc nie miałam żadnych mdłości, wymiotów...NIC czasem zapominam, że jestem w ciąży i mam nadzieje, ze niczego złego nie wywolam🙈 ale z Alicja to chociaż na mięsa mnie odrzucalo i sam zapach mc...życzę udanego weekendu😘
Myśle ze nie odznacza to nic złego - to ze nie masz objawów ja jestem na podobnym etapie- 11tyd 1d- i tez nie miałam jako takich mdłości czy wymiotów czasami od rana miałam taka gule w gardle i odrzuca mnie od niektórych zamachów ale to i tak nic wielkiego
Po prostu takie z nas szczęściary❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Hej. Witamy sie i my po prenatarnych. Wszystkie parametry w normie i z dzicia tez ok ma juz 7cm! Aa i najprawdopodobniej bedzie chlopiec
SusieOne, Martek&M, okularnica91, Klio86, mmalibu, ppieguskaa, Niqa89, Aniawaw88, dana222, Madziolinka, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Od trzech mcy odrzucalo mnie od kawy, ale to tak mocno. Dzisiaj słuchajcie poczułam chęć na cappuccino i uległam -boze jaka rozkosz... )tęskniłam za tą przyjemnością. Może lepszy czas już za rogiem? ale chłopaków tutaj.. Ja jeszcze nie wiem.. Może teraz na wizycie..
Klio86 lubi tę wiadomość
-
evs6 wrote:Pieguska a powiedz mi jeszcze jakie przeciwdziała u Ciebie wykryli? Były groźne dla dziecka? Czy były później jakieś konsekwencje?
Ale ogólnie żadnych komplikacji nee miałam..evs6 lubi tę wiadomość
-
Madziolinka wrote:A co tu taka cisza??? Na wakacje wszystkie pojechałyście? :p
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
A ja czekam i czekam, na prenatalne w dalszym ciągu.. do 8.07.
Kompletnie nie wiem co u dzidzi. Czy dobrze czy niedobrze. Wy robicie badania a ja nawet ze swoimi nie mogę porównać bo dopiero przed 19.07 (wizyta u lekarza na nfz) idę do diagnostyki.
Dlatego chyba tez jakos się podle czuje ostatnio.. przez tę niewiedzę głównie.
Czuje się ogółem Ok, trochę zmęczona, w ogóle to bardzo szybko się męczę, ostatnio czuje bóle krzyżowe, rozciąganie więzadeł w pachwinach i podbrzuszu, zgaga i wzdęcia standard.
Skończyłam dziś progesteron(ten który został mi po ciąży z córeczką) bo żaden lekarz nie kwapił się mi go przepisać tym razem i zastanawiam się cały czas czy nie iść po receptę jednak..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 22:13
-
Kilo86 u ciebie który tydzień? Od tego też zależy branie progesteronu, ale o. Tym bezwzględnie decyduje lekarz więc jak bralas sama to teraz może być ciężko znaleźć kogoś kto tak o wpisze szczególnie na nfz lepiej by było iść prywatnie ale to też lubią się pytać kto zlecal itd
Klio86 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
11+5, Susie raczej z wypisaniem u lekarki u której byłam prywatnie w 5 tg potwierdzić ciąże nie byłoby problemu, powiedziała jednak ze to raczej dla mojej psychiki ten progesteron jak powiedziałam ze suplementowalam przy córce i chce go brać w tej ciąży, bo ciąża prawidłowa się utrzyma mimo wszystko.
No i wiem ze ma kobieta racje, tylko akurat teraz przed 14 tc mi się skończył (ostatnio do tego tyg brałam) wizyta dopiero w pn 08.07 na prenatalnych i dlatego się głowie..
Cierpie na bezsenność z tego wszystkiego chyba.
Niby człowiek już to przechodził, ciąże poronione i prawidłowa ale wszystko czasem wydaje się nowe dziwne i obce..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 05:18