X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Fajnie ze już niektóre z was są po prenatalnych, dobrze ze w większości wszystko dobrze a tym które maja wątpliwości napewno wyniki testów rozwieją wszystkie, trzymam kciuki

Mnie się wydaje ze do 15 lipca jeszcze tak daleko ale na szczescie jedziemy na urlop i wracamy 14 to chociaz miło spędzimy czas.

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)
    U nas wczoraj po prenatalnych też wszystko w porządku. Dzidziuś strasznie się kręcił i dr miał problem,żeby go zmierzyć ;-) Do tego stopnia,że wzywał kolegę,żeby pomógł mu znaleźć NT. Byłam tam chyba dłużej niż 40 minut. Maluszek ma 5,77 cm, a NT 1,3. W przyszłym tygodniu wyniki badań z krwi.

sasquacz, Iga66, dana222 lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniawaw88 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Fajnie ze już niektóre z was są po prenatalnych, dobrze ze w większości wszystko dobrze a tym które maja wątpliwości napewno wyniki testów rozwieją wszystkie, trzymam kciuki

Mnie się wydaje ze do 15 lipca jeszcze tak daleko ale na szczescie jedziemy na urlop i wracamy 14 to chociaz miło spędzimy czas.
    na urlopie to Ci szybko zleci. Gdzie wyjeżdżacie?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    My też po usg prenatalnym. Maleństwo ma 6cm, parametry mierzone w normie, serce super 162 tętno.
    Dzisiaj tez od razu pobrali mi krew do badania, wyniki w piątek.
    super,że wszystko ok! Daj znać,jak wyniki Pappy!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja robię nifty pro ;) Próbka wysyłana jest do Chin do Hongkongu ;) Badania są ubezpieczone co do wyniku itd Z tego co ja przeczytałam to Nifty nie robią w Polsce właśnie na to ubezpieczenie ponieważ w Polsce nie było takiej opcji i możliwość ;) Zresztą uważam że te testy są na tym samym poziomie ;)
    W poniedziałek pobieranie krwi a potem czekanie i czekanie ;)
    z całych sił kciuczę za dobre wyniki!!!! Podjęłaś dobrą decyzję!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Cover wiadomości z waszych usg!! Ja wyniki pappy pewnie dostanę za około tydzień..

Mam pytanie do Was: czy to możliwe żebym juz czuła dzidziusia? Od kilku dni, codziennie, najpierw raz dziennie, potem dwa razy dziennie,nastepnie kilka razy dziennie czuję sekundowe musniecia.. Ponieważ się to powtarza zwróciłam na to uwage.jest to moja trzecia ciąża i intuicja mi podpowiada że to dzidzius a nie jelita. To są musniecia baaardzo delikatne,stad tak się zastanawiam co to jest tym bardziej że tendencja jest wzrostowa co dziwimnie że to już..?
    hmmm...nie wiem,czy trochę nie za wcześnie. Ale kto tam wie - Ty sama znasz najlepiej swoje ciało ;-)

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mi się wydaje, że trochę za wcześnie więc dość spokojnie do tego podchodzę..ale dość nietypowe musniecia..
    Ja we wtorek mam wizyte u ginki, i będę po weekendzie dzwonić w sprawie wyników pappy..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Miniaturka Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    No tez mi się wydaje, że trochę za wcześnie więc dość spokojnie do tego podchodzę..ale dość nietypowe musniecia..
    Ja we wtorek mam wizyte u ginki, i będę po weekendzie dzwonić w sprawie wyników pappy..

U mnie w 3ciazy ruchy młodego poczułam w 14tyg i też się wszyscy dziwili ale akurat potwierdzilam to na usg bo się wiercil pod głowica i to czułam a lekarka była w szoku. Teraz jestem ciekawa jak będzie

Vella83 lubi tę wiadomość

nzjdskjoswy8z3xh.png

ndm222e0z7ynjnai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    na urlopie to Ci szybko zleci. Gdzie wyjeżdżacie?

Wybieramy się do Chorwacji. Jeszcze chwila i się pakujemy 🙃

• paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    z całych sił kciuczę za dobre wyniki!!!! Podjęłaś dobrą decyzję!
    Kochana mogę podpytac jaki koszt ? czy nifty tez mozna robic tylko miedzy 10-14 tyg ?

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, bobo ma 5cm i wyglada na to ze wszystko w porządku :) następny przystanek - bad prenatalne 11.07 :)

ppieguskaa, Karolika, Vanilka, okularnica91, Madziolinka lubią tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinabf2 wrote:
    Kochana mogę podpytac jaki koszt ? czy nifty tez mozna robic tylko miedzy 10-14 tyg ?
    Ja płaciłam za nifty pro prawie 2400 zł, ale szukałam tak aby móc zrobić to w swojej miejscowości pod Warszawą. Napewno robi się je od 10 tygodnia ale chyba nie ma ograniczeń do którego tygodnia

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Rodzynka przypomniałaś mi jak w pierwszej ciazy syn miał czesto czkawki, śmieszne to było uczucie

Ja czkawki malucha jeszcze nie czuje ale co dziwne mnie ostatnio też bardzo często czkawki męczą 🤷😂

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta z badaniami prenatalnymi 09.07 ... już o tym cały czas myślę i trochę stresuję... oby nie trzeba było jakiś poważnijeszych badań robić

<3

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:

A ja uważam, że to możliwe. Sama jestem w 4 ciąży i wiem już czego się spodziewać. Jak pisze Miniaturka kazdy moze byc w szoku, ale jesli znamy swoje ciało to można wyczuć.

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek robiłam Sanco, dziś wyniki! Zdrowy chłopak 😍 Czyli pappa 0,4 to nie wina choroby genetycznej.

Niqa89, SusieOne, sasquacz, okularnica91, ppieguskaa, cotton, czarnaruda, Kitałek, dana222, Madziolinka lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję po prenatalnych. Ryzyka niskie, dzidziulek zdrowy i ma całe 6,7 cm ❤ coś tam chyba było widać między nóżkami więc jest duża szansa na chłopaka ☺

mmalibu, SusieOne, sasquacz, okularnica91, ppieguskaa, cotton, dana222, Madziolinka lubią tę wiadomość

mhsvi09kaq7hme36.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    W poniedziałek robiłam Sanco, dziś wyniki! Zdrowy chłopak 😍 Czyli pappa 0,4 to nie wina choroby genetycznej.
    Cudnie 🌷🌷🌷

O czym może świadczyć taka pappa?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Cudnie 🌷🌷🌷

O czym może świadczyć taka pappa?
    O ryzyku hipotrofii, nadciśnienia, stan przedrzucakowy, cholestaza, cukrzyca ciążowa. Trzeba częściej kontrolować przepływy krwi na koniec ciąży. Dostałam od razu acard na rozrzedzenie krwi zapobiegawczo. Ciśnienie mam niskie cały czas, cukier ok 70 na czczo, ale niby to się może pojawić pod koniec ciąży, bo pappa może świadczyć o pracy łożyska. Przynajmniej z tego co mi pan docent powiedział.

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Super:)

mmalibu lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ