Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolika wrote:u nas termin też usg skorygowało i było tak że wg. om był 31.12 potem wg pierwszych usg wychodził 06.01 a teraz wg usg 1 trymestru 31.12 i ten będzie brany pod uwagę Płeć na 70 % chłopczyk, ale za ok 2tygodnie będę wiedzieć na pewno ponieważ zdecydowałam się na test NIFTY
Wiec czekają mnie 2 tygodnie stresu
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
My też po usg prenatalnym. Maleństwo ma 6cm, parametry mierzone w normie, serce super 162 tętno.
Dzisiaj tez od razu pobrali mi krew do badania, wyniki w piątek.
ppieguskaa, arjot, Ewi28, okularnica91, sasquacz, dana222, Klio86, mmalibu, Madziolinka, Atyde lubią tę wiadomość
-
Hej 😉 Mniej się tu udzielam bo wiele wskazuje, że urodzę jeszcze w grudniu, ale wpadłam coś powiedzieć 😁 Ja zrobiłam Sanco. Nifty już nie robią bo skończyła się licencja. Sanco podaje czy wykryli zmiany w ilości chromosomów i na tej podstawie jest wynik czy kariotyp jest prawidłowy. A, i od razu podają płeć. Najtaniej w samej Warszawie w Genomedzie, bądź sieci Diagnostyka labolatoria - 2100zl. Ja czekam na wynik... Usg miałam super, ale pappa 0,4. Jak zostaną wykluczone wady u malucha to to oznacza, że trzeba bardziej łożysko kontrolować bo taki wynik może świadczyć o problemach z nim w dalszym etapie ciąży. Kupa kasy, ale wzięłam kredyt bo bym zwariowala pół roku w niepewności.
sasquacz, Madziolinka lubią tę wiadomość
-
Cover wiadomości z waszych usg!! Ja wyniki pappy pewnie dostanę za około tydzień..
Mam pytanie do Was: czy to możliwe żebym juz czuła dzidziusia? Od kilku dni, codziennie, najpierw raz dziennie, potem dwa razy dziennie,nastepnie kilka razy dziennie czuję sekundowe musniecia.. Ponieważ się to powtarza zwróciłam na to uwage.jest to moja trzecia ciąża i intuicja mi podpowiada że to dzidzius a nie jelita. To są musniecia baaardzo delikatne,stad tak się zastanawiam co to jest tym bardziej że tendencja jest wzrostowa co dziwimnie że to już..? -
mmalibu wrote:Hej 😉 Mniej się tu udzielam bo wiele wskazuje, że urodzę jeszcze w grudniu, ale wpadłam coś powiedzieć 😁 Ja zrobiłam Sanco. Nifty już nie robią bo skończyła się licencja. Sanco podaje czy wykryli zmiany w ilości chromosomów i na tej podstawie jest wynik czy kariotyp jest prawidłowy. A, i od razu podają płeć. Najtaniej w samej Warszawie w Genomedzie, bądź sieci Diagnostyka labolatoria - 2100zl. Ja czekam na wynik... Usg miałam super, ale pappa 0,4. Jak zostaną wykluczone wady u malucha to to oznacza, że trzeba bardziej łożysko kontrolować bo taki wynik może świadczyć o problemach z nim w dalszym etapie ciąży. Kupa kasy, ale wzięłam kredyt bo bym zwariowala pół roku w niepewności.
To czemu na wielu stronach nadal pokazują,że jest możliwości zrobienia NIFTY? -
mmalibu wrote:Hej 😉 Mniej się tu udzielam bo wiele wskazuje, że urodzę jeszcze w grudniu, ale wpadłam coś powiedzieć 😁 Ja zrobiłam Sanco. Nifty już nie robią bo skończyła się licencja. Sanco podaje czy wykryli zmiany w ilości chromosomów i na tej podstawie jest wynik czy kariotyp jest prawidłowy. A, i od razu podają płeć. Najtaniej w samej Warszawie w Genomedzie, bądź sieci Diagnostyka labolatoria - 2100zl. Ja czekam na wynik... Usg miałam super, ale pappa 0,4. Jak zostaną wykluczone wady u malucha to to oznacza, że trzeba bardziej łożysko kontrolować bo taki wynik może świadczyć o problemach z nim w dalszym etapie ciąży. Kupa kasy, ale wzięłam kredyt bo bym zwariowala pół roku w niepewności.
-
Vella83 wrote:Dziewczyny chciałabym się z wami podzielić moim nowym zakupem. Ponieważ mam problemy ze snem teraz (plus upal), brzuch oczywiście jeszcze nie jest duży ale już nie mogę na nim spać, po trzy razy wstaje i nie umiem się ułożyć zakupiłam poduszkę dla kobiet w ciąży w kształcie 7. Jestem po jednej przespanej nocy, jedna toaleta tylko! No i będę obserwować dalej, nie wiem czy tak padnięta byłam plus upały że spałam jak zabita czy to pomoc poduszki.macie takie poduszki?jakie są Wasze opinie? . Za kilka dni napisze coś więcej.. Jak więcej nocy prześpię heh..
-
Robak wrote:Czy jesteś pewna, że piszesz o nifty pro? I czytałaś w ogóle o tym teście?
Z uwagi na konieczność zwiększenia przepustowości laboratorium, Genomed zdecydował o zmianie technologii na taką, która daje gwarancję automatyzacji procesu oraz optymalizuje koszty. Przekłada się to na szybszy czas wykonania badania przy zmniejszonym ryzyku błędów. Wykrywalność badania SANCO jest analogiczna do innych wiodących testów typu NIPT, przy mniejszej liczbie niepowodzeń badania i wyników fałszywie pozytywnych." -
hej dziewczyny, u mnie w sobote usg prenatalne...stres mam mega. moja gin nie ma tego certyfikatu i jakis profesor bedzie u nich i bedzie robil z nia to badanie. ja sie tam ciesze, bo to zawsze bardziej doswiadczony lekarz.
tylko taka akcja. moja gin mi powiedziala, ze robi sie usg prenatalne (czy przeziernosci karkowa itp) pozniej niz badania z krwi, a potem to jest zliczane razem i daje ten wynik statystyczny 1:....
tylko, ze nie wiem z czyjej winy musialam pojechac wczoraj jeszcze raz do pobrania krwi, bo za malo pobrali i czegos brakuje. Pytam sie czego, a ona, ze beta hcg i pappa-a!
troche sie zdenerwowalam.
czy ktos tez tak mial pozno robione??
bylam wczoraj 13+0, a na usg bede 13+3Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:38
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
nick nieaktualnymmalibu wrote:Robak nie piszę o nifty pro. Piszę, że zwykle nifty zostało zastąpione Sanco. Wrzucę info ze strony Genomed "Test NIFTY pod względem jakości jest bardzo dobrym testem, z powodzeniem wykonywanym w laboratorium Genomed od 2015 roku w ramach 3 letniej umowy licencyjnej z firmą BGI. Umowa ta dobiegła końca.
Z uwagi na konieczność zwiększenia przepustowości laboratorium, Genomed zdecydował o zmianie technologii na taką, która daje gwarancję automatyzacji procesu oraz optymalizuje koszty. Przekłada się to na szybszy czas wykonania badania przy zmniejszonym ryzyku błędów. Wykrywalność badania SANCO jest analogiczna do innych wiodących testów typu NIPT, przy mniejszej liczbie niepowodzeń badania i wyników fałszywie pozytywnych."
W poniedziałek pobieranie krwi a potem czekanie i czekanieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:48
-
nick nieaktualnygonia13 wrote:hej dziewczyny, u mnie w sobote usg prenatalne...stres mam mega. moja gin nie ma tego certyfikatu i jakis profesor bedzie u nich i bedzie robil z nia to badanie. ja sie tam ciesze, bo to zawsze bardziej doswiadczony lekarz.
tylko taka akcja. moja gin mi powiedziala, ze robi sie usg prenatalne (czy przeziernosci karkowa itp) pozniej niz badania z krwi, a potem to jest zliczane razem i daje ten wynik statystyczny 1:....
tylko, ze nie wiem z czyjej winy musialam pojechac wczoraj jeszcze raz do pobrania krwi, bo za malo pobrali i czegos brakuje. Pytam sie czego, a ona, ze beta hcg i pappa-a!
troche sie zdenerwowalam.
czy ktos tez tak mial pozno robione??
bylam wczoraj 13+0, a na usg bede 13+3 -
Ja dzisiaj też już po wizycie i po prenatalnych. Wszystko jest okey. Jestem już o wiele spokojniejsza 😊 miałam nadzieję poznać dzisiaj płeć ale maluch czkawki dostał i niestety nie było na to szans.
okularnica91, arjot, sasquacz, dana222 lubią tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
nick nieaktualnymmalibu wrote:Karolika to czekanie jest najgorsze... Dzwoniłam do Genomedu i jeśli badanie wyjdzie za pierwszym razem i będzie wszystko ok to jutro wyniki. Jeśli nie to przyszły tydzień. Tylko się zestresowalam co to będzie jeśli nie jutro 😜
Co do Twojego testu myślę że wynik będziesz miała jutro ale jeśli test nie wyjdzie to nie znaczy że jest coś źle tylko pewnie wolą sie upewnić itd. W końcu nie jest to zwykle pobieranie krwi. Będzie dobrze widziałam twoje ryzyko przy moim jest małe -
Karolika wrote:Ja dopiero zacznę swoją drogę z czekanie, staram się uspokaja że dwa usg u innych lekarzy nie pokazało żadnych nieprawidłowości ale różnie mi to wychodzi raz jestem pełna optymizmu a drugim razem jest mi smutno i boję się najgorszego.
Co do Twojego testu myślę że wynik będziesz miała jutro ale jeśli test nie wyjdzie to nie znaczy że jest coś źle tylko pewnie wolą sie upewnić itd. W końcu nie jest to zwykle pobieranie krwi. Będzie dobrze widziałam twoje ryzyko przy moim jest małe