X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    u nas termin też usg skorygowało i było tak że wg. om był 31.12 potem wg pierwszych usg wychodził 06.01 a teraz wg usg 1 trymestru 31.12 i ten będzie brany pod uwagę ;) Płeć na 70 % chłopczyk, ale za ok 2tygodnie będę wiedzieć na pewno ponieważ zdecydowałam się na test NIFTY :)
    Wiec czekają mnie 2 tygodnie stresu
    Nie stresuj się nie wygląda to źle 🌷🌷🌷

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po usg prenatalnym. Maleństwo ma 6cm, parametry mierzone w normie, serce super 162 tętno.
    Dzisiaj tez od razu pobrali mi krew do badania, wyniki w piątek.

ppieguskaa, arjot, Ewi28, okularnica91, sasquacz, dana222, Klio86, mmalibu, Madziolinka, Atyde lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny badań prenatalnych :) wierze ze u wszystkich będzie wszystko dobrze :) ja na swoje jeszcze poczekam do 11.07 a tymczasem jutro kontrola u gina. Dziś zaczęłam 12tydzien :) i muszę wyleczyć zapalenie pęcherza niestety ;)

klz9tv735sof9ei2.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉 Mniej się tu udzielam bo wiele wskazuje, że urodzę jeszcze w grudniu, ale wpadłam coś powiedzieć 😁 Ja zrobiłam Sanco. Nifty już nie robią bo skończyła się licencja. Sanco podaje czy wykryli zmiany w ilości chromosomów i na tej podstawie jest wynik czy kariotyp jest prawidłowy. A, i od razu podają płeć. Najtaniej w samej Warszawie w Genomedzie, bądź sieci Diagnostyka labolatoria - 2100zl. Ja czekam na wynik... Usg miałam super, ale pappa 0,4. Jak zostaną wykluczone wady u malucha to to oznacza, że trzeba bardziej łożysko kontrolować bo taki wynik może świadczyć o problemach z nim w dalszym etapie ciąży. Kupa kasy, ale wzięłam kredyt bo bym zwariowala pół roku w niepewności.

sasquacz, Madziolinka lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cover wiadomości z waszych usg!! Ja wyniki pappy pewnie dostanę za około tydzień..

Mam pytanie do Was: czy to możliwe żebym juz czuła dzidziusia? Od kilku dni, codziennie, najpierw raz dziennie, potem dwa razy dziennie,nastepnie kilka razy dziennie czuję sekundowe musniecia.. Ponieważ się to powtarza zwróciłam na to uwage.jest to moja trzecia ciąża i intuicja mi podpowiada że to dzidzius a nie jelita. To są musniecia baaardzo delikatne,stad tak się zastanawiam co to jest tym bardziej że tendencja jest wzrostowa co dziwimnie że to już..?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam w nocy może 4 godziny wszystkiego. Wstałam już o 6 i nie mogłam usnąć. Niby staram się nie stresować,ale chyba słabo mi to wychodzi :-( Prenatalne o 12...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Hej 😉 Mniej się tu udzielam bo wiele wskazuje, że urodzę jeszcze w grudniu, ale wpadłam coś powiedzieć 😁 Ja zrobiłam Sanco. Nifty już nie robią bo skończyła się licencja. Sanco podaje czy wykryli zmiany w ilości chromosomów i na tej podstawie jest wynik czy kariotyp jest prawidłowy. A, i od razu podają płeć. Najtaniej w samej Warszawie w Genomedzie, bądź sieci Diagnostyka labolatoria - 2100zl. Ja czekam na wynik... Usg miałam super, ale pappa 0,4. Jak zostaną wykluczone wady u malucha to to oznacza, że trzeba bardziej łożysko kontrolować bo taki wynik może świadczyć o problemach z nim w dalszym etapie ciąży. Kupa kasy, ale wzięłam kredyt bo bym zwariowala pół roku w niepewności.
    daj koniecznie znać,co u Was! Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki!!!
    To czemu na wielu stronach nadal pokazują,że jest możliwości zrobienia NIFTY?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Czy jesteś pewna, że piszesz o nifty pro? I czytałaś w ogóle o tym teście?

za85tzc.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Dziewczyny chciałabym się z wami podzielić moim nowym zakupem. Ponieważ mam problemy ze snem teraz (plus upal), brzuch oczywiście jeszcze nie jest duży ale już nie mogę na nim spać, po trzy razy wstaje i nie umiem się ułożyć zakupiłam poduszkę dla kobiet w ciąży w kształcie 7. Jestem po jednej przespanej nocy, jedna toaleta tylko! No i będę obserwować dalej, nie wiem czy tak padnięta byłam plus upały że spałam jak zabita czy to pomoc poduszki.macie takie poduszki?jakie są Wasze opinie? . Za kilka dni napisze coś więcej.. Jak więcej nocy prześpię heh..
    podaj link do poduchy! Też muszę zakupić :-)

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Czy jesteś pewna, że piszesz o nifty pro? I czytałaś w ogóle o tym teście?
    Robak nie piszę o nifty pro. Piszę, że zwykle nifty zostało zastąpione Sanco. Wrzucę info ze strony Genomed "Test NIFTY pod względem jakości jest bardzo dobrym testem, z powodzeniem wykonywanym w laboratorium Genomed od 2015 roku w ramach 3 letniej umowy licencyjnej z firmą BGI. Umowa ta dobiegła końca.

Z uwagi na konieczność zwiększenia przepustowości laboratorium, Genomed zdecydował o zmianie technologii na taką, która daje gwarancję automatyzacji procesu oraz optymalizuje koszty. Przekłada się to na szybszy czas wykonania badania przy zmniejszonym ryzyku błędów. Wykrywalność badania SANCO jest analogiczna do innych wiodących testów typu NIPT, przy mniejszej liczbie niepowodzeń badania i wyników fałszywie pozytywnych."

relg6iyem5hi69f7.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie w sobote usg prenatalne...stres mam mega. moja gin nie ma tego certyfikatu i jakis profesor bedzie u nich i bedzie robil z nia to badanie. ja sie tam ciesze, bo to zawsze bardziej doswiadczony lekarz.

tylko taka akcja. moja gin mi powiedziala, ze robi sie usg prenatalne (czy przeziernosci karkowa itp) pozniej niz badania z krwi, a potem to jest zliczane razem i daje ten wynik statystyczny 1:....

tylko, ze nie wiem z czyjej winy musialam pojechac wczoraj jeszcze raz do pobrania krwi, bo za malo pobrali i czegos brakuje. Pytam sie czego, a ona, ze beta hcg i pappa-a!

troche sie zdenerwowalam.

czy ktos tez tak mial pozno robione??

bylam wczoraj 13+0, a na usg bede 13+3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:38

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Robak nie piszę o nifty pro. Piszę, że zwykle nifty zostało zastąpione Sanco. Wrzucę info ze strony Genomed "Test NIFTY pod względem jakości jest bardzo dobrym testem, z powodzeniem wykonywanym w laboratorium Genomed od 2015 roku w ramach 3 letniej umowy licencyjnej z firmą BGI. Umowa ta dobiegła końca.

Z uwagi na konieczność zwiększenia przepustowości laboratorium, Genomed zdecydował o zmianie technologii na taką, która daje gwarancję automatyzacji procesu oraz optymalizuje koszty. Przekłada się to na szybszy czas wykonania badania przy zmniejszonym ryzyku błędów. Wykrywalność badania SANCO jest analogiczna do innych wiodących testów typu NIPT, przy mniejszej liczbie niepowodzeń badania i wyników fałszywie pozytywnych."
    Ja robię nifty pro ;) Próbka wysyłana jest do Chin do Hongkongu ;) Badania są ubezpieczone co do wyniku itd Z tego co ja przeczytałam to Nifty nie robią w Polsce właśnie na to ubezpieczenie ponieważ w Polsce nie było takiej opcji i możliwość ;) Zresztą uważam że te testy są na tym samym poziomie ;)
    W poniedziałek pobieranie krwi a potem czekanie i czekanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    hej dziewczyny, u mnie w sobote usg prenatalne...stres mam mega. moja gin nie ma tego certyfikatu i jakis profesor bedzie u nich i bedzie robil z nia to badanie. ja sie tam ciesze, bo to zawsze bardziej doswiadczony lekarz.

tylko taka akcja. moja gin mi powiedziala, ze robi sie usg prenatalne (czy przeziernosci karkowa itp) pozniej niz badania z krwi, a potem to jest zliczane razem i daje ten wynik statystyczny 1:....

tylko, ze nie wiem z czyjej winy musialam pojechac wczoraj jeszcze raz do pobrania krwi, bo za malo pobrali i czegos brakuje. Pytam sie czego, a ona, ze beta hcg i pappa-a!

troche sie zdenerwowalam.

Ja tak miałam. W poniedziałek pobierali mi krew a w środę badanie usg, tyle że nie jestem dobrym przykładem bo moje wyniki nie są w normie

• Robak Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:

Mi na kartce ginekolog napisał: usg prenatalne 11 - 13+6
    Najpierw usg, później pobranie krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:12

za85tzc.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    podaj link do poduchy! Też muszę zakupić :-)
    https://www.e-poduszki.pl/super-mami-7-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-koty-p175

To jest właśnie ta, która kupiłam..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też już po wizycie i po prenatalnych. Wszystko jest okey. Jestem już o wiele spokojniejsza 😊 miałam nadzieję poznać dzisiaj płeć ale maluch czkawki dostał i niestety nie było na to szans.

okularnica91, arjot, sasquacz, dana222 lubią tę wiadomość

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika to czekanie jest najgorsze... Dzwoniłam do Genomedu i jeśli badanie wyjdzie za pierwszym razem i będzie wszystko ok to jutro wyniki. Jeśli nie to przyszły tydzień. Tylko się zestresowalam co to będzie jeśli nie jutro 😜

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Karolika to czekanie jest najgorsze... Dzwoniłam do Genomedu i jeśli badanie wyjdzie za pierwszym razem i będzie wszystko ok to jutro wyniki. Jeśli nie to przyszły tydzień. Tylko się zestresowalam co to będzie jeśli nie jutro 😜
    Ja dopiero zacznę swoją drogę z czekanie, staram się uspokaja że dwa usg u innych lekarzy nie pokazało żadnych nieprawidłowości ale różnie mi to wychodzi raz jestem pełna optymizmu a drugim razem jest mi smutno i boję się najgorszego.
    Co do Twojego testu myślę że wynik będziesz miała jutro ale jeśli test nie wyjdzie to nie znaczy że jest coś źle tylko pewnie wolą sie upewnić itd. W końcu nie jest to zwykle pobieranie krwi. Będzie dobrze widziałam twoje ryzyko przy moim jest małe :)

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja dopiero zacznę swoją drogę z czekanie, staram się uspokaja że dwa usg u innych lekarzy nie pokazało żadnych nieprawidłowości ale różnie mi to wychodzi raz jestem pełna optymizmu a drugim razem jest mi smutno i boję się najgorszego.
    Co do Twojego testu myślę że wynik będziesz miała jutro ale jeśli test nie wyjdzie to nie znaczy że jest coś źle tylko pewnie wolą sie upewnić itd. W końcu nie jest to zwykle pobieranie krwi. Będzie dobrze widziałam twoje ryzyko przy moim jest małe :)
    Myślę, że jak dwóch lekarzy Cię zapewnia, że jest dobrze to tak będzie 😉 U mnie niby usg idealne, ale mam w rodzinie trochę chorób, w tym genetyczne więc jakoś strach z tyłu głowy jest...No nic, zobaczymy co wyjdzie z Sanco...

relg6iyem5hi69f7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka przypomniałaś mi jak w pierwszej ciazy syn miał czesto czkawki, śmieszne to było uczucie

Rodzynka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ