Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mini89 wrote:Genetyk 12.10 .
Dentysta ważna rzecz, bo czasem nie leczone zęby mogą wywołać przedwczesny poród jeśli się wda infekcja.
U nas młody chory... eh zaczął się sezon na choroby
No właśnie ja zobaczyłam ze na stycznej w dwóch zębach pojawił się czarny kolor... normalnie bym poczekała ale tak to nie chce ryzykować, bo bym sobie nie darowała gdyby coś...
Właśnie koleżanka mi pisze że u jej przedszkolaka na razie wszawica i bostonka.2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Celia89 wrote:Ja muszę z łaski swojej odkamienić. Dziur nie mam. Byle mi znów 8 nie rosła. Napalona jestem na SN, no ale jak nie podołam zawsze jest CC.
Ja tak samo bym chciała - pierwsze SN ale i na plan B muszę być przygotowana 😉2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
SusieOne wrote:Ze względu na znieczulenie?
W razie CC żeby wykluczyć ogniska infekcji - nie wiadomo kiedy co się odezwie. A jeszcze Mini pisze o przedwczesnym porodzie2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Susie schowałaś mi się 😉
W razie CC żeby wykluczyć ogniska infekcji - nie wiadomo kiedy co się odezwie. A jeszcze Mini pisze o przedwczesnym porodzieCelia89 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Rozumiem. Ja to mam szew i ciągle crp duże więc nie liczę na super wyniki ale liczę na sn hello ni emusi być od razu na wszystko cc
Eee no wiadomo ze nie musi ale może być. Ja tez bym wolała SN, ale różnie bywa i nie będę z tym walczyć jak by się okazało ze po terminie 2 tyg i nic się nie dzieje, a jest jakieś zagrożenie dla życia Dziecka.Celia89 lubi tę wiadomość
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Eee no wiadomo ze nie musi ale może być. Ja tez bym wolała SN, ale różnie bywa i nie będę z tym walczyć jak by się okazało ze po terminie 2 tyg i nic się nie dzieje, a jest jakieś zagrożenie dla życia Dziecka.
Emisia, Celia89 lubią tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja się martwię znowu że przy cc coś odwala i nie będę mogla karmić ale to chyba tylko moja panika
Angelius Provita -
dziewczyny, ktore juz maja dzieci powiedzcie jak przygotowujecie dzieci starsze na rodzenstwo?
u nas moiwlam troche Zosi i sie na poczatku cieszyla...potem przeczytalam jakis artykul, zeby takiemu kilkulatkowi nie mowic za duzo o rodzenstwie, bo to dla dziecka jeszcze wszystko abstrakcja.
teraz jak jej mowie cos o dzidzi to swiadomie mowi, ze nie chce...ze jej zabawki, jej ksiazeczki i jej dom...mialam taki pomysl, zeby komoda pod przewijakiem (mamy taka z ikeii) byla dla dzidzi, a Zosia przeniesie sie do "doroslej" komody. na ten pomysl ona ustawia sie przy przewijaku i szufladach jakby ich pilnowala i "moje, moje". czuje ze bedzie ciezko...
Celia89 lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Nie chyba nie powinni. Wiadomo, że to będzie ból, ale do zniesienia. Nie miałam co prawda cesarki, ale wycinany wyrostek i jakoś funkcjonowałam. Pierwsze 3 dni były okropne bo to cały brzuch ciągnął. Jak takie meeeegaaa zakwasy x10000. Góra 2 tyg mąk i już normalnie było. Wiadomo:D sztangi nie podnosiłam. Zawsze można mleko laktatorem ściągać i raz tak raz tak próbować karmić.
-
Ja mam wśród bliskich dziewczyn 2 po cesarce i mówi ze jest hardcore, ale do przeżycia. Po SN w szpitalu dziewczyny już biegały a one zgięte w pół do wc tylko.
Najbardziej brakuje chyba tego dotyku po urodzeniu skóra do skory - takiego czasu Mama Maluszek Tata.2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Co do starszaka: ja córce mówiłam,że będzie braciszek i się cieszyła. Jak się urodził miała 3.5 roku to się bała go dotknąć, ale swoje zabawki mu wciskala do kołyski. W ciąży nie mówiłam za wiele jak będzie po, bo może być różnie. Pamiętać po porodzie o podziale czasu. Jak mama bawi małe, tata starsze. I mama żeby znajdować czas tylko na wspólny czas żeby starsze nie czulo się odstawione na boczny tor. Teraz starsza lubi chwilę że może się położyć obok i czuć jak mała kopię. Młodszy jeszcze nie rozumie tego,ale na szczęście nie bronię mu noszenia na rękach czy zabaw,podrzucania .
-
Emisia wrote:To samych miłych wrażeń!
Ja mam jutro - ale żeby nie było tak miło to po dentystę 🤪 nie mam z tym problemu ale zawsze na tym fotelu taka sztywna i napięta siedzę, wiec będzie mi szkoda Malutkiej... ale damy radę. Zastanawiam się czy acard i heparyna nie podziałają mocno krwawiąco. No ale muszę iść, bo naczytałam się ze gdyby ciąża miała się zakończyć np CC to zęby to podstawa.
Ja byłam na przeglądzie i pełnej higienizacji zębów (skaling, piaskowanie, polerowanie i fluoryzacja) bo są zalecane w ciąży, polecam zdrowe zeby to podstawa nie tylko w kwestii CC ale stan zapalny i próchnica mogą wywołać różne powikłania ciąży w tym poród przedwczesny.
Celia89, Emisia lubią tę wiadomość
-
A co do cesarki pierwsza była tragedia bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Ale fakt po 2tyg już latałam po sklepach. Po drugiej praktycznie sama się postawiłam na nogi z mała asysta studentek i odrazu wyprostowana chodziłam co mega pomogło. Po 4 dniach już autem jeździłam A po tygodniu sama córkę z młodym w wózku odwozilam do przedszkola. Idzie przeżyć, tylko właśnie pilnować dobrej postawy po cc i w miarę szybko się uruchomić mimo bolu
-
No to się pocieszyłam dzisiaj czytając nasze forum... co do CC, bo ja od wczoraj mam pozamiatane - już mam zaświadczenie do cesarki. Nie da rady SN
Niby odpada strach o ból porodowy, ale a) przeraża mnie proces dochodzenia po cięciu, b) chciałabym szybko podjąć starania o 2 bobasa bo nie mam za dużo czasu na zwłokę, a tu klops