Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylipa wrote:Dzięki wielkie.
Widzę, że większość dziewczyn tu to szczęściary. Ja niestety jestem posiadaczką tłustej tradzikowej cery i bez podkładu z domu nie wychodzę a i w domu chce się czuć komfortowo.
Dzięki za.informacje o "wyrzucie". Tym bardziej mnie utwierdzilas w przekonaniu, że muszę się zająć buzia teraZ,.bo po porodzie ani tyle nie będzie czasu na pielęgnację i makijaże, a jakoś wyglądać trzeba -
nick nieaktualnySovi wrote:Mąż poszedł przed pracą na samiutkie otwarcie. Mówił, że jak wychodził, to już szła chmara ciężarnych :D
-
lipa wrote:Dzięki wielkie.
Widzę, że większość dziewczyn tu to szczęściary. Ja niestety jestem posiadaczką tłustej tradzikowej cery i bez podkładu z domu nie wychodzę a i w domu chce się czuć komfortowo.
Dzięki za.informacje o "wyrzucie". Tym bardziej mnie utwierdzilas w przekonaniu, że muszę się zająć buzia teraZ,.bo po porodzie ani tyle nie będzie czasu na pielęgnację i makijaże, a jakoś wyglądać trzebalipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobak wrote:Lekarz mógł uznać, że te zmiany nie wymagają natychmiastowego leczenia, więc inny może uznać podobnie.
-
kurna jedni ludzie mi mówią, że mam taki wielki bemben, że wyglądam jakbym lada dzień miała rodzić, a inni ludzie na mieście potrafią udawać, że nie widzą ciąży i wlezą na człowieka... Bohs co za motłoch.
Co do skóry liczę, że nie będzie za dużo rozstępów. Mam na cyckach i tyłku bo w gimnazjum miałam już miseczke C i spory zad. Resztę życia tyłam, chudłam, tyłam chudłam i na brzuchu zaczynałam ciąże z ostro wiszącymi fałdami;P Twarz smaruje wazelinką. Żądne kremory z chemią.
-
To ja się chwalić nie bede bo żadnych rozstępów nie mam mimo ogromnego tycia w ciazach... niby poprzednie smarowalam brzuch ale niezbyt regularnie tak teraz zaraz zaczynamy 29tydz i ani razu tego nie zrobiłam. Tyle mam że ta skóra jest ok... twarz jedynie zbyt przesuszona ale na szczęście nic nie wyskakuje. Chce przetestowac ten krem z Lidla nawilżający co tak wszędzie chwalą że 6zl i efekty super tylko muszę najpierw dotrzeć do tego sklepu xD
Celia89 lubi tę wiadomość
-
U mnie skóra niespecjalna, rozstępy mam na piersiach i na bokach na brzuchu ale niewidoczne, rodziłam z dziewczynami, które miały zajęty brzuch z góry do dołu i wyglądało to nieciekawie ale nie wiem czy mamy na to taki wpływ. Ja smaruje się od początku oliwka i malinami ale jak widać tam gdzie ma powstać rozstęp i tak powstaje...
-
Co do skóry na pyszczku, ja jestem AZSowcem, więc zawsze bardzo sucha i wrażliwa, tylko w ciążach zaczyna się robić bardziej tłusta. Regularnie chodzę do kosmetyczki na peelingi i zabiegi nawilżające (w ciąży też) i ona mnie przestrzegła że tłusta skóra nie jest przeciwwskazaniem do mocnego nawilżania, wręcz przeciwnie- to podobno błąd osób z tłustą skórą, że stosują ciągle kosmetyki wysuszające i za mało nawilżają. Ja się nie znam, tylko Wam donoszę co ona mówi.
Ja w ciąży stosuję podobną pielęgnację co przed, wyrzuciłam tylko oleje z wit C ( bo przebarwienia) i wit A, zamieniłam na arganowy. Kremy mam te same, maseczki też.
W kwestii nawilżenia tłustych miejsc polecam serie Laneige- one są na bazie wody, nie są tłuste a nawilżają jak marzenie. Mam maskę i maskę pod oczy, dla mnie odkrycie roku
Na brzuch stosuję Bio-Oil i Mamma Mio Tummy Rub Butter- na razie jest ok, ale pod tym względem geny też mam dobre, więc pewnie co nie nałożę to i tak na jedno wyjdzie.
lipa lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
No to czekam na wypłatę i biorę się za siebie.
Po 1. ciąży nie miałam ani jednego rozstępu, teraz na razie też cisza, ale brzuch jeszcze urośnie. I wszędzie piszą, że to bardziej kwestia genetyki niż smarowania niestety.
Dziewczyny a jak u was że współżyciem? Ja się boje panicznie, ale też bardzo mi tego brakuje.Celia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:No to czekam na wypłatę i biorę się za siebie.
Po 1. ciąży nie miałam ani jednego rozstępu, teraz na razie też cisza, ale brzuch jeszcze urośnie. I wszędzie piszą, że to bardziej kwestia genetyki niż smarowania niestety.
Dziewczyny a jak u was że współżyciem? Ja się boje panicznie, ale też bardzo mi tego brakuje.
Co do rozstępów ja mam na udach i piersiach ale to z młodości byłam grubsza i w liceum bardzo dużo schudłam. Teraz nie widzę nowych ale kto wie. Ja smaruje zwykła oliwka babydream.Celia89 lubi tę wiadomość
-
Karolina takie z młodości też mam na tyłku i biodrach. Z okresu dojrzewania. Szybko zrobił mi się tyłek ala Jennifer Lopez 😂
A z jakiego powodu masz zakazz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 09:18
-
Ja mam zakaz.
Co do rozstępów w 19 tygodniu mi wyszły pierwsze mimo smarowania, wcześniej bio Oil na zmianę z oillan mama, po 3-4 razy dziennie smarowalam i nic nie dało wyszły nowe ale są już różowe w tej chwili mimo nowych bo non stop smaruje teraz mam oliwke tolpa dla kobiet w ciąży i też z zestawu tolpa mum krem taki duży typowo na rozstępy, bardzo fajny jestCelia89 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita