X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dzięki wielkie.
    Widzę, że większość dziewczyn tu to szczęściary. Ja niestety jestem posiadaczką tłustej tradzikowej cery i bez podkładu z domu nie wychodzę :-) a i w domu chce się czuć komfortowo.
    Dzięki za.informacje o "wyrzucie". Tym bardziej mnie utwierdzilas w przekonaniu, że muszę się zająć buzia teraZ,.bo po porodzie ani tyle nie będzie czasu na pielęgnację i makijaże, a jakoś wyglądać trzeba :-)
    Mam identyczną cerę i identyczny problem :( wyglądam masakrycznie, zawsze byłam pod opieką dermatologa teraz nic mi nie może dac więc nie wiem co to będzie:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Mąż poszedł przed pracą na samiutkie otwarcie. Mówił, że jak wychodził, to już szła chmara ciężarnych :D:D
    A u nas spokój, byłam ja i 3 inne panie (chociaż jedyna ciężarna) ja kupiłam ręcznik, mam jeszcze jeden od mamy ginekolog ale chciałam ciemniejszy Bo od nich jest biały:) Ich rozmiarowka jest większa ale to nie problem napewno założy w końcu u nas z pogoda nic nigdy nie wiadomo :)

• Sovi Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sovi czasem i do 7 dni czekałam wiec spokojnie... nigdy mi nic nie wyszło:)
    Właśnie przyszedł na grzyby ze po 5 dniach nic nie ma. To teraz czekam tylko na beztlenowe i będzie komplet.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dzięki wielkie.
    Widzę, że większość dziewczyn tu to szczęściary. Ja niestety jestem posiadaczką tłustej tradzikowej cery i bez podkładu z domu nie wychodzę :-) a i w domu chce się czuć komfortowo.
    Dzięki za.informacje o "wyrzucie". Tym bardziej mnie utwierdzilas w przekonaniu, że muszę się zająć buzia teraZ,.bo po porodzie ani tyle nie będzie czasu na pielęgnację i makijaże, a jakoś wyglądać trzeba :-)
    W gruncie rzeczy to Ty jesteś szczesciara:) skóra tłustą się dużo później starzeje🤣dziś problematyczne A jutro piekna i młoda przy dobrej pielegnacji:)

lipa lubi tę wiadomość

• Robak Ekspertka

Wysłany: 17 października 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Mam identyczną cerę i identyczny problem :( wyglądam masakrycznie, zawsze byłam pod opieką dermatologa teraz nic mi nie może dac więc nie wiem co to będzie:(
    Może, mi dermatolog dał maść ze sterydem, ale to na straszny azs.

za85tzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Może, mi dermatolog dał maść ze sterydem, ale to na straszny azs.
    W takim razie zapisuje się do innego, może on mi coś da bo się w lustrze nie mogę na siebie patrzeć

• Robak Ekspertka

Wysłany: 17 października 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    W takim razie zapisuje się do innego, może on mi coś da bo się w lustrze nie mogę na siebie patrzeć
    Lekarz mógł uznać, że te zmiany nie wymagają natychmiastowego leczenia, więc inny może uznać podobnie.

za85tzc.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    W gruncie rzeczy to Ty jesteś szczesciara:) skóra tłustą się dużo później starzeje🤣dziś problematyczne A jutro piekna i młoda przy dobrej pielegnacji:)
    Hehehe, zawsze jakiś pozytyw :-D

I_1985 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Lekarz mógł uznać, że te zmiany nie wymagają natychmiastowego leczenia, więc inny może uznać podobnie.
    Możliwe :( ale przed ciaza byłam na antybiorykach i maściach i odstawiłam wszystko i tak naprawdę skóra wróciła do swojego stanu przed leczeniem:( no nic muszę to jakoś przetrwać

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile was kosztował adapter do pasów dla kobiet w ciąży?

Celia89 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D kurna jedni ludzie mi mówią, że mam taki wielki bemben, że wyglądam jakbym lada dzień miała rodzić, a inni ludzie na mieście potrafią udawać, że nie widzą ciąży i wlezą na człowieka... Bohs co za motłoch.
    Co do skóry liczę, że nie będzie za dużo rozstępów. Mam na cyckach i tyłku bo w gimnazjum miałam już miseczke C i spory zad. Resztę życia tyłam, chudłam, tyłam chudłam i na brzuchu zaczynałam ciąże z ostro wiszącymi fałdami;P Twarz smaruje wazelinką. Żądne kremory z chemią.

ug378rib3ih251jk.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny ile was kosztował adapter do pasów dla kobiet w ciąży?
    130 jakoś tak dałam ostatnio na allegro.. ale facet chyba wysyła mi tą paczkę z księzyca.

ug378rib3ih251jk.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się chwalić nie bede bo żadnych rozstępów nie mam mimo ogromnego tycia w ciazach... niby poprzednie smarowalam brzuch ale niezbyt regularnie tak teraz zaraz zaczynamy 29tydz i ani razu tego nie zrobiłam. Tyle mam że ta skóra jest ok... twarz jedynie zbyt przesuszona ale na szczęście nic nie wyskakuje. Chce przetestowac ten krem z Lidla nawilżający co tak wszędzie chwalą:D że 6zl i efekty super tylko muszę najpierw dotrzeć do tego sklepu xD

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skóra niespecjalna, rozstępy mam na piersiach i na bokach na brzuchu ale niewidoczne, rodziłam z dziewczynami, które miały zajęty brzuch z góry do dołu i wyglądało to nieciekawie ale nie wiem czy mamy na to taki wpływ. Ja smaruje się od początku oliwka i malinami ale jak widać tam gdzie ma powstać rozstęp i tak powstaje...

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 30 tydzień @@

lipa, abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 18 października 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skóry na pyszczku, ja jestem AZSowcem, więc zawsze bardzo sucha i wrażliwa, tylko w ciążach zaczyna się robić bardziej tłusta. Regularnie chodzę do kosmetyczki na peelingi i zabiegi nawilżające (w ciąży też) i ona mnie przestrzegła że tłusta skóra nie jest przeciwwskazaniem do mocnego nawilżania, wręcz przeciwnie- to podobno błąd osób z tłustą skórą, że stosują ciągle kosmetyki wysuszające i za mało nawilżają. Ja się nie znam, tylko Wam donoszę co ona mówi.
    Ja w ciąży stosuję podobną pielęgnację co przed, wyrzuciłam tylko oleje z wit C ( bo przebarwienia) i wit A, zamieniłam na arganowy. Kremy mam te same, maseczki też.
    W kwestii nawilżenia tłustych miejsc polecam serie Laneige- one są na bazie wody, nie są tłuste a nawilżają jak marzenie. Mam maskę i maskę pod oczy, dla mnie odkrycie roku :)

Na brzuch stosuję Bio-Oil i Mamma Mio Tummy Rub Butter- na razie jest ok, ale pod tym względem geny też mam dobre, więc pewnie co nie nałożę to i tak na jedno wyjdzie.

lipa lubi tę wiadomość

I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam na wypłatę i biorę się za siebie.
    Po 1. ciąży nie miałam ani jednego rozstępu, teraz na razie też cisza, ale brzuch jeszcze urośnie. I wszędzie piszą, że to bardziej kwestia genetyki niż smarowania niestety.
    Dziewczyny a jak u was że współżyciem? Ja się boje panicznie, ale też bardzo mi tego brakuje.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    No to czekam na wypłatę i biorę się za siebie.
    Po 1. ciąży nie miałam ani jednego rozstępu, teraz na razie też cisza, ale brzuch jeszcze urośnie. I wszędzie piszą, że to bardziej kwestia genetyki niż smarowania niestety.
    Dziewczyny a jak u was że współżyciem? Ja się boje panicznie, ale też bardzo mi tego brakuje.
    Ja mam zakaz od początku na współżycie na początku było ciężko A teraz organizm się chyba przyzwyczaił :p
    Co do rozstępów ja mam na udach i piersiach ale to z młodości byłam grubsza i w liceum bardzo dużo schudłam. Teraz nie widzę nowych ale kto wie. Ja smaruje zwykła oliwka babydream.

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina takie z młodości też mam na tyłku i biodrach. Z okresu dojrzewania. Szybko zrobił mi się tyłek ala Jennifer Lopez 😂
    A z jakiego powodu masz zakazz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 09:18

age.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz.
    Co do rozstępów w 19 tygodniu mi wyszły pierwsze mimo smarowania, wcześniej bio Oil na zmianę z oillan mama, po 3-4 razy dziennie smarowalam i nic nie dało wyszły nowe ale są już różowe w tej chwili mimo nowych bo non stop smaruje teraz mam oliwke tolpa dla kobiet w ciąży i też z zestawu tolpa mum krem taki duży typowo na rozstępy, bardzo fajny jest :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ