X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć cesarke 19.. Aa w szpitalu miałam się stawić 18.. Ii w domu zjadłam normalnie śniadanie, Kawa.. Aa w szpitalu okazało się, że na ktg piszą się skurcze.. Ii mnie normalnie przygotowali do CC.. Nee miałam lewatywy..

Ewelina85 lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie martwiłam się, że poród się zacznie, a ja będę po świątecznych pierogach :)
    Ciekawe jak to u mnie wyjdzie bo 2 tyg przed naturalnym terminem wypada u mnie pierwszy dzień świąt. Zastanawiam się, czy umówią mnie przed świętami, czy już po.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:
    Dzięki dziewczyny, właśnie martwiłam się, że poród się zacznie, a ja będę po świątecznych pierogach :)
    Ciekawe jak to u mnie wyjdzie bo 2 tyg przed naturalnym terminem wypada u mnie pierwszy dzień świąt. Zastanawiam się, czy umówią mnie przed świętami, czy już po.
    U nas święta zapowiadają się w szpitalu, ale myślę że dopiero bliżej grudnia będę bardziej oswojona z jakąś data ❤

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa u mnie dziś 100dni zostało do rozwiązania ;)

lipa, abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy się jakoś ograniczacie/uważacie z kosmetykami? O co mi chodzi. Ostatnio mam tragiczna cerę. Tragiczna. Wstydzę się mężowi rano pokazywać. Znalazłam dużo dobrych opinii o serii tołpa sebio, właśnie dla problematycznej cery, ale są to kosmetyki z kwasami owocowymi i tak się zastanawiam, czy w 3. trymestrze to może.kiec jakiś wpływ na dziecko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 07:56

Robak lubi tę wiadomość

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, moja cera lepiej wyglądała w drugim/pierwszym trymestrze..zaczynaja mi wyskakiwac jakieś krostki, plamki...ale nie przesadzam z kosmetykami. Mam krem na dzień i na noc firmy EcoCosmetics (około 40zl jeden) czyli plus minus cena jak Tołpa a skład lepszy. Nawilżam i tyle. Jak już wychodzę to nakładam podkład który w sumie wszystko maskuje..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa u mnie dziś 100dni zostało do rozwiązania ;)
    U mnie też dzisiaj studniówka 😊

ppieguskaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny czy wy się jakoś ograniczacie/uważacie z kosmetykami? O co mi chodzi. Ostatnio mam tragiczna cerę. Tragiczna. Wstydzę się mężowi rano pokazywać. Znalazłam dużo dobrych opinii o serii tołpa sebio, właśnie dla problematycznej cery, ale są to kosmetyki z kwasami owocowymi i tak się zastanawiam, czy w 3. trymestrze to może.kiec jakiś wpływ na dziecko?
    Na wypryski używam tylko mieszanki olejów : arganowy, z czarnuszki siewnej, z ogórecznika i ze słodkich migdałów. Zaczerwienienia znikają w noc a wypryski w około 3. W dzień nawilżam kremem z sylveco, nie maluję się często

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze używałam kremu nawilżającego raz dziennie podkładu wcale tylko sypkiego pudru ryżowego. Teraz już używam kremu dwa razy dziennie i czasem się pomaluje ale nie mam żadnych problemów z cerą. Jeśli raz na miesiąc coś widzę że się chce pojawić to używam punktowo olejku herbacianego. Naprawdę pomaga. Darowała bym sobie kwasy. Już niedługo ;) te dwa trzy miesiące można się przemęczyć.

lipa, abbigal lubią tę wiadomość

a626892bbb.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi czasem i do 7 dni czekałam wiec spokojnie... nigdy mi nic nie wyszło:)

Sovi lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• I_1985 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Rozumiem, że masz tłustą cerę, przy takiej możesz używać wszystkiego, poza kosmetykami z Wit.a i jej pochodnymi. Jeśli chodzi o kw.owocowe to na noc tak, nie na dzień, moi musisz wiedzieć że na początek jest tzw." Wyrzut" czyli będzie gorzej niż jest...:( polecam tylko punktowo zastosowac

lipa, abbigal lubią tę wiadomość

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jak tutaj wstawić suwaczek? Gdzie wkleić link?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie jak tutaj wstawić suwaczek? Gdzie wkleić link?
    Wchodzisz w ustawienia masz je na samej górze po prawej stronie i tak jest społeczność i tak stawiasz link :)

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika dziękuję bardzo :)
    Nie wiem dlaczego pokazuje mi 25+1 jak mam 24+5 przynajmniej tak mam na innym suwaczku a data porodu ta sama

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś w Lidlu ale jak zwykle w ostatnim momencie bo zostały ostatnie leginsy i to czarne a chciałam tym razem kupić szare no ale coz. Kupiłam też 2pak body dla dzidzi 62-68 mam nadzieję że założy zanim zrobi się wiosna

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam rano w Lidlu na otwarcie bo spać nie mogłam bo chciałam kupić dresik tylko z bluza na suwak i nie było ani jednego rozmiaru na 62/68 :(
    A co do suwaczka to nie wiem bo taka sama datę wszędzie:) zawsze możesz po prostu wstawić że miałaś później okres o tyle dni ile jest źle:)

• Sovi Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, coś tam jeszcze kupowałyście w lidlu? Ja nie byłam, ale mąż był i wziął mi spodnie i leginsy (ciekawe czy wepchnę moje szanowne 4 litery:D), i dla dziecka body i jakiś dresik 62-68. Ale wydaje mi się, że rozmiarówka z lidla jest zawyżona o rozmiar, wychodziłoby więc 68/74, więc nie wiem czy zdąży założyć te dresy welurkowe zanim się zrobi ciepło. Choć w sumie wiosną też są chłodniejsze dni czy wieczory, czasem w maju jest zimno.
    Myślałam nad ręcznikiem, ale w sumie uznałam, że kupie taki 100x100 co by na dłużej był.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Karolika dziękuję bardzo :)
    Nie wiem dlaczego pokazuje mi 25+1 jak mam 24+5 przynajmniej tak mam na innym suwaczku a data porodu ta sama
    Hm, może jakoś imaczej liczy od daty porodu? Bo chyba są dwie metody, że właśnie jest obsuwa o 2 dni.
    Wpisz w internecie w kalkulator, nawet belly, datę ostatniej miesiączki, to tam Ci wyliczy w którym dniu jesteś to sobie zobaczysz ;)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja byłam rano w Lidlu na otwarcie bo spać nie mogłam bo chciałam kupić dresik tylko z bluza na suwak i nie było ani jednego rozmiaru na 62/68 :(
    A co do suwaczka to nie wiem bo taka sama datę wszędzie:) zawsze możesz po prostu wstawić że miałaś później okres o tyle dni ile jest źle:)
    Mąż poszedł przed pracą na samiutkie otwarcie. Mówił, że jak wychodził, to już szła chmara ciężarnych :D:D

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    Rozumiem, że masz tłustą cerę, przy takiej możesz używać wszystkiego, poza kosmetykami z Wit.a i jej pochodnymi. Jeśli chodzi o kw.owocowe to na noc tak, nie na dzień, moi musisz wiedzieć że na początek jest tzw." Wyrzut" czyli będzie gorzej niż jest...:( polecam tylko punktowo zastosowac
    Dzięki wielkie.
    Widzę, że większość dziewczyn tu to szczęściary. Ja niestety jestem posiadaczką tłustej tradzikowej cery i bez podkładu z domu nie wychodzę :-) a i w domu chce się czuć komfortowo.
    Dzięki za.informacje o "wyrzucie". Tym bardziej mnie utwierdzilas w przekonaniu, że muszę się zająć buzia teraZ,.bo po porodzie ani tyle nie będzie czasu na pielęgnację i makijaże, a jakoś wyglądać trzeba :-)

age.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ