Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
abbigal wrote:Zastanawiałam się czy do szpitala brać torbę czy walizkę (bo ponoć walizki nie są preferowane przy porodach) a ja zawsze na inne oddziały szpitalne brałam właśnie walizkę. Co wg Was jest praktyczniejsze na "porodówce"?
Też nigdy nie wyrzucałam walizek po szpitalu, a jedynie przecierałam jakimś płynem do dezynfek. Musiałabym conajmniej raz w roku kupować nowa walizkę 🙈 ale też wiele osób właśnie wyrzuca sprzęty poszpitalne.
Z innej beczki mąż wczoraj był na 1 zaj. ze szkoły rodzenia (sam🙈) i dowiedział się że nie będzie mógł być obecny przy cc 😟 taka polityka szpitala. U Was też przyszły tatuś czekac będzie pod salą w razie cc? Trochę nam przykro, ale szpitala nie zmienię 🤷abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyabbigal wrote:Zastanawiałam się czy do szpitala brać torbę czy walizkę (bo ponoć walizki nie są preferowane przy porodach) a ja zawsze na inne oddziały szpitalne brałam właśnie walizkę. Co wg Was jest praktyczniejsze na "porodówce"?
Też nigdy nie wyrzucałam walizek po szpitalu, a jedynie przecierałam jakimś płynem do dezynfek. Musiałabym conajmniej raz w roku kupować nowa walizkę 🙈 ale też wiele osób właśnie wyrzuca sprzęty poszpitalne.
Z innej beczki mąż wczoraj był na 1 zaj. ze szkoły rodzenia (sam🙈) i dowiedział się że nie będzie mógł być obecny przy cc 😟 taka polityka szpitala. U Was też przyszły tatuś czekac będzie pod salą w razie cc? Trochę nam przykro, ale szpitala nie zmienię 🤷
Przy cc jeśli będzie zwykłe znieczulenie ( nie ogólne) to może być ale koszt to 200 zł wiec u nas jeśli będzie się dało to będzieabbigal, Celia89 lubią tę wiadomość
-
SusieOne wrote:Nie wie czy odpisałaś ale chyba nie, a dużo w tych 3 tygodniach chodziłas? Normalny tryb życia czy raczej odpoczynek czy jak? Bo może od tego, miałaś wymaz z szyjki?
Steryd na płucka podali od razu po przyjęciu i po 24 godz druga dawka. Niby miał się mniej ruszać, ale bobas jakoś wcale nie przejął się tym zastrzykiem i dalej hasał ☺Celia89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała wodniste upławy? Tzn może nie uplawy tylko ciagle czuje tam mokro... bezbarwne, bez zapachu... jutro mam wizytę wiec pewnie sie cos więcej dowiem... zrobiłam test na wody płodowe i to nic z tych rzeczy... nadal biorę luteinę ale do tej pory aż tak nie miałam...
Celia89 lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
U mnie Mokro też wodniscie, nie przejmuje się mam od dawna tak a każde usg ok wody ok więc
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Sovi wrote:A tak z ciekawości jaki macie poziom wód?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja też pakowalam się w zwykła torbę taka sportową i nigdy nie pralam dla małego miałam ciuszki osobno w torbie takiej na ramię plus kocyk i miękki rozek- mąż to dał położnym i same się obsłużyly, żeby ubrać małego po cc. Osobno w zwyklej reklamowce podklady i podpaski. Przy cc też męża nie mogło być, choć przy synku dojechał jak już byłam cięta bo tak szybko akcja się potoczyla bo było cc z akcją porodowa.
Celia89, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ja biorę torbę na kółkach, średnią,taka jak do samolotu. Dziś byłam w Rossmannie i kupilam kilka rzeczy dla Dzidziusia. Chyba już wszystko mam.
Dopiszcie co jeszcze Wy kupujecie:
Sól fizjologiczba
Platki kosmetyczne prostokatne
Pampersy (jedynki)
Płyn do kapieli
Krem pod pieluszke
Krem na zimę do buzi
Płatki laktacyjne
Mokre chusteczki
Podkłady poporodowe dla mnie
-
Ciuszki, biorę jeden zestaw do szpitala jakbym chciała ubrać w swoje,tak to szpital zapewnia. Rożek, kocyk i zestaw na wyjście będzie przygotowany do przywiezienia przez męża. Muszę jeszcze kupić wózek i fotelik...
-
ze mnie tez sie leje, ale jest wszystko ok. To nie wody;p
Moj chłop myślał ze to z radości, ze wrócił z pracy;p
hmmmm co do listy, ja mam jeszcze pieluszki tetrowe,
nakladki na sutki L, podpaski bella duze, gacie jednorazowe campol L,
gaziki i srodek na pempuszek, proszek do prania lovela,
mata/podkadka do przewijania, sudocrem i oliwka
-
My też po usg, udało się załapać szybciej:) młoda wazy prawie 1400g:) niby wszystko ok, ale.... rogi tylne kolor bocznych mają 9.6mm....Na tym etapie ciąży powinno być 5-6mm:/ co prawda norma do 15mm...Ale ziarno zasiane, że może coś nie brać...poza tym pokazywała jezyk😊
Vella83, Celia89 lubią tę wiadomość
-
O widzisz o pempku zapomniałam..
Mam majtki canpol też L i się zastanawiam czy nie za małe.. Brzuch nie zejdzie od razu przecież i żeby mnie nie uwieralo..hmm.. Podpaski jeszcze muszę, mam jakieś naturella jeszcze sprzed ciąży ale racja bella będzie lepsza.Celia89 lubi tę wiadomość