Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
SusieOne wrote:No to zbadaj to co napisałam i poczekaj co. Lekarz ci są na receptę, a jak nie masz prędko wizyty to chociaż kapsułki z buraka kup sobie
-
Ewi28 wrote:Spróbuje robić sobie koktajle ze szpinaku lub z buraka. Wyjdzie od razu zdrowo we wtorek mam juz usg 3 trymestru.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
No wiec jestem juz w domu szyjka 3,8 cm wiec bez zmian ale tak mnie badała ze plamić mogę... ostrzegła mnie tylko ze tak sie może zdarzyć... generalnie to nie ma wskazań do hospitalizacji ale mam sie obserwować gdyby była żywa krew lub napinania były regularne... a i mój synek wazy 1900 g - kawał chłopaka sie szykuje a ja schudłam 1 kg...
SusieOne, sasquacz lubią tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka1986 wrote:No wiec jestem juz w domu szyjka 3,8 cm wiec bez zmian ale tak mnie badała ze plamić mogę... ostrzegła mnie tylko ze tak sie może zdarzyć... generalnie to nie ma wskazań do hospitalizacji ale mam sie obserwować gdyby była żywa krew lub napinania były regularne... a i mój synek wazy 1900 g - kawał chłopaka sie szykuje a ja schudłam 1 kg...
A czemu aż tak mocno badala??
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
No jakaś taka malo delikatna była.... tłumaczyła ze chce szyjkę dobrze sprawdzić... a ja jak zobaczyłam krew na jej rękawiczce to mi sie słabo zrobiło... ale zaraz mi tłumaczyła ze to od badania... No nic jak będzie trwało plamienie to mam sie zglosic na IP... ale nic juz nie ma...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 20:29
-
Kropeczka1986 wrote:No jakaś taka malo delikatna była.... tłumaczyła ze chce szyjkę dobrze sprawdzić... a ja jak zobaczyłam krew na jej rękawiczce to mi sie słabo zrobiło... ale zaraz mi tłumaczyła ze to od badania... No nic jak będzie trwało plamienie to mam sie zglosic na IP... ale nic juz nie ma...
Angelius Provita -
No ja ostatnio też po badaniu wziernikiem plamilam kilka godzin na szczęście. Wcześniej się nie zdarzało ale wszystko się robi coraz bardziej ukrwione. Ale pamiętam ostatnie badanie przed cc ba patologii jak sprawdzali rozwarcie, to aż czułam jak mi krew po tyłku poplynela... A nic ono nie bolało tylko takie wszystko delikatne
-
Cześć dziewczyny miałam pracowity weekend , w piątek byliśmy z mężem w Krakowie w Ikei po szafę a od soboty malowanie, tapetowanie i do wczoraj mąż składał szafę i łóżeczko piętrowe dla dzieciaczków, bardzo się cieszę że udało się to zrobić i dziś zostały takie kosmetyczne rzeczy noi układanie ciuszkow
Kropeczka dobrze że wszystko u Ciebie w porządku , czy krwawiłaś jeszcze coś po tym badaniu? Faktycznie synek szykuje się duży
Tak jak piszecie dziewczyny nie na reguły co do wagi dziecka przy cukrzycy i nawet uważam że przy diecie nie ma bata żeby dziecko urodziło się duże , u mnie w pierwszej ciąży bez cukrzycy córcia miała 4300 a druga ciąża cukrzycowa z dietą i Ada ważyła 3550 teraz szykuje się podobna waga bo dzidzia waży w tym tygodniu podobnie co Ada. Też myślę że to zależy od genów , moja mama rodziła dzieci wszystkie koło 4 kg .
Macie już wszystkie wybrane imiona dla maluszków , ja tak się wacham że coś okropnego Aniela, Balbina, Lilianna, Oliwia, Róża, - te imiona mi się podobają oczywiście mąż powiedział że żadnej Anielki ani Balbinki a tym bardziej Różyczki więc zostaje Oliwka lub Lili ale też nie jest bardzo za nimi mimo że Ada miała być Oliwią hehe i weź dogódz takiemuabbigal lubi tę wiadomość
-
Strasznie tu jesteście dzielne babki, co druga to ma jakieś przygody z IP... Ale dobrze, że na razie wszystkie sie jakoś trzymamy.
Abi- ściskam, pamiętam jak Cię pocieszałam z tym malym brzuchem i niską wagą, że u mnie tak samo, a ja tez już mam podejrzenie hipotrofii- jutro się okaże co dalej.
Kropka- za to u Ciebie koń!!! Jezu, ależ masz wielkiego, zdrowego synka
Justi- Liliana!!
Ja walczę z wyrzutami sumienia, w ciąży jestem na l4 i tak mi się wydawało, że dom będzie błyszczał, będe gotować same wyszukane rzeczy, przeczytam wszystkie zawodowe książki i skończę doktorat... no, możecie się domyślić jaki efekt. Stara się coś robić, ale rozlazłość i lenistwo w ciąży nie raz bierze górę, strasznie mnie to męczy i strasznie się obwiniam że takie ze mnie zero... Nawet nad psychoterapią myślałam, żeby jednak podejść do porodu i macierzyństwa w lepszym nastroju niż obarczona wyrzutami sumienia za okres ciąży...
Całuję Was :*abbigal lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Justi całe szczęście juz nic nie plamilam tzn jak zaaplikowałam dzis luteinę rano palcem to jeszcze taka ,,kawa z mlekiem” wiec myśle ze to po tym wczorajszym jeszcze.
LenaAnna No duzy sie szykuje a ja wszystkie ciuszki mam na 56😳 No nic te ubranka w większości z Hm a one są jakieś większe niż takie typowe 56 wiec liczę ze wejdzie...
Dziewczyny kupiłam mu kombinezon zimowy z Hm rozmiar 56 i teraz nie wiem czy nie wymienić na 62 z tym ze ten 56 mi sie taki duzy wydaje - może cos poradzicie? 56 ma długość od ramiona do konca 56 cm - jakie maja wasze wymiary?Nasz mały cudzie trwaj...
-
LenaAnna, nie obwiniaj się, ja w pierwszej ciąży miałam podobnie. To prawdopodobnie ostatni czas na takie lenistwo, jak będzie Dzidziuś to o wyspaniu można sobie marzyć nieraz przez wiele miesięcy oczywiście warto powalczyć o lepszy nastrój i pozytywne myślenie i jeśli rzeczywiście czujesz taką potrzebe to może warto skorzystać z pomocy specjalisty. Ale jak już pisałam - za kilka tygodni nie będziesz pamiętała, że tyle "wypoczywałaś" )
-
Kropeczka1986 wrote:Justi całe szczęście juz nic nie plamilam tzn jak zaaplikowałam dzis luteinę rano palcem to jeszcze taka ,,kawa z mlekiem” wiec myśle ze to po tym wczorajszym jeszcze.
LenaAnna No duzy sie szykuje a ja wszystkie ciuszki mam na 56😳 No nic te ubranka w większości z Hm a one są jakieś większe niż takie typowe 56 wiec liczę ze wejdzie...
Dziewczyny kupiłam mu kombinezon zimowy z Hm rozmiar 56 i teraz nie wiem czy nie wymienić na 62 z tym ze ten 56 mi sie taki duzy wydaje - może cos poradzicie? 56 ma długość od ramiona do konca 56 cm - jakie maja wasze wymiary?
Ja mam dwa z h&m 56 ii 62 ii różnica jest minimalna.. Nee wiem czy to 56 takie duże czy 62 było założone 🤷
Mój syn urodził się 60cm ii 3800 ii ubranka 56 nosił.. -
Lena powiem Ci tak:) ja rownież miałam podobne plany i wizje bycia na L4 w ciazy a jestem na L4 od pozytywnej bety.... ostatnio stwierdziłam ze zacznę robić pierogi i mrozić żeby były na pozniej... miałam zając sie Scrapbookingiem... tak sobie myślałam ze będę miała tyle czasu to będę robić na zamowienie kartki, boksy zaproszenia itd. bo nareszcie będę miała na to czas... wiem ze to nie to samo co pisanie doktoratu ale... Jak myślisz jaki jest efekt? Hm... fakt w domu może bałaganu nie ma bo rano wstaje to ogarniam cos tam ale żeby błyszczał to nie mogę tego powiedzieć... i absolutnie nie miej wyrzutów sumienia Kochana 😘
Klio86, abbigal lubią tę wiadomość
-
Kobitki wiecie że od 21tc należy się nam na nfz opieką położnej??? Dzisiaj w przychodni się dowiedziałam że mogę poprosić moja położna o wizyty i rozmowy nt ciąży, porodu, przygotowań... ponoć od tego roku to obowiązuje
abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:Myślę, że nawet taki bobas 4300g bezproblemowo się zmieści w 56..
Ciuszki na 56 były za małe i od razu byliśmy na 62 a potem szybko 68