Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Duże te nasze babelki:-)
Moja wizyta za tydzien.Poki co, zabrałam się za przygotowanie siebie do porodu:) paznokcie u stóp zrobione dzisiaj, za tydz fryzjer. Torba spakowana.
Jestem zmęczona więc cieszę się że wszystko ogarnęłam za wczasu.Klio86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny super że po wizytach wszystko ok i maluszki rosną jak na drożdżach Te dziewczyny leżące w szpitalu kciuki żeby wszystko było dobrze i szyjka już się nie skracała. U mnie z ruchami póki co nie ma problemu , często czuje a codziennie koło 21 jest czkawka hehe
U mnie Święta w tym roku będą nietypowe bo idziemy na wesele i wolałabym w normalny weekend wesele niż Święta . Święta to dla mnie czas spędzony z rodziną ale co zrobię wigilia na szczescie będzie rodzinna
Prezenty na mikołaja już kupione bo w sobotę wszyscy się zjeżdżają bo w przyszły weekend nie mogą więc Mikołaj u mnie wcześniej
U mnie wizyta dopiero 9 grudnia i pewnie pobierze tylko gbs i USG nie zrobi nie dowiem się ile mała waży a 150 zł zaśpiewa czasami żałuję że nie chodzę na NFZ a tylko na prenatalne prywatnie . Chciałabym zdjęcie 3D na pamiątkę i musze znów iść do kogoś innego i znów zapłacić bo mój ginekolog nie ma tej opcjiKlio86 lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety też nie ma opcji 3d ale jestem zadowolona z prowadzenia ciąży full opcja ale no płacę... Już nie będę szukać bo szkoda mi kasy na dodatkowe już za usg 3 trymestru płaciłam i nie dopłaciłam za opcje 4d i w sumie ok bo mała nie była super ułożona także nie ma co... Kurde wasze bąble w normie ładnie rosną a moja na 90 precentylu bo w 31+5 miała już 2150 g ponoć duża, zobaczymy jak za tydzień
Dziewczyny czy was też jakby ćmi w pochwie /spojeniu łonowym? Od wczoraj tak mam, absolutnie nie jest to ból jedynie takie uczucie, wiem że dziecko duże naciska ale szyjka była 37mm więc na pewno ok, od miesiąca bolą mnie pachwiny ale to spojenie /pochwa to nowośćKlio86 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Kropeczka1986 wrote:SusieOne ja tak mam...
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja też tak mam takie jakby napięcie. Ma wizycie wszystko ok. Moja jest na 60 centylu wiek ciąży praktycznie zgodny z Om. Na szczęście bo Pani diabetolog by mnie skrzyczala za te chipsy co czasem podjem
SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Ja też tak mam takie jakby napięcie. Ma wizycie wszystko ok. Moja jest na 60 centylu wiek ciąży praktycznie zgodny z Om. Na szczęście bo Pani diabetolog by mnie skrzyczala za te chipsy co czasem podjem
Angelius Provita -
Dzięki dziewczyny, ulzylo mi hehe Za tydzień wizyta
Angelius Provita -
Kropeczka1986 wrote:Tak wszystko Oki
Tymczasem dobranoc 😘😘😘🌹🌹🌹Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Dzień dobry mamuśki, dzieci wyprawione do szkoły, noc standardowa z wycieczkami do toalety ale dajemy radę.. Zmęczenie raczej utrzymujące się na tym samym poziomie.
Dziś planuje trochę porządków i kino z córką. Tak bardzo mnie prosiła od kilku dni..a jak się Jasiek pojawi to raczej będzie problem.. -
hej, ja juz nie spie od wczesnego rana...sama niei wiem czemu. robilam troche do pracy, bo jeszcze musze wyslac materialy, a teraz padam.
Vella83 - widze, ze jestesmy na tym samym etapie
ja tez mam taki ucisk, tak jakby dziecko tam juz bardzo nisko bylo...
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Karolika wrote:My po wizycie 35tc waga 2,5 kg równy 50 centyl szyjka ok 2 cm zamknięta, przepływy ok tyle że zdziwiłam się bo już nie mam żadnej wizty teraz tylko za 4 tygodnie cc albo wcześniej ip jakby coś się działo bo jak to pani doktor powiedziała że za 2 tygodnie to ja mogę już rodzic:p
to dziwne...ja mialam teraz wizyte (35 tydzien), za dwa tygodnie mam u lekarki u ktorej mam rodzic (37 tydzien) i potem pewnie planowo znow za dwa tygodnie (39).... pamietam, ze w pierwszej ciazy tej wizyty w 39 tygodniu nie mialam juz, bo urodzilam tego samego dniaSophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Susie ja właśnie takie cmienie miałam jak pisałam i tych „bólach a’la miesiączkowych”, także wychodzi na to ze pewnie wszystkie to mamy 😉
Gonia mój gin tez teraz zawalony terminami w grudniu i wczoraj mi zaproponowali dopiero 27.12 😅 dobrze ze jednak coś die udało ogarnąć u położnych wcześniej i nam finalnie 17.12 ale tez osłupiałem haj gin mi powiedział i pierwszym terminie .. No i tez do innych standardów jestem przyzwyczajona bo w Monachium chodziłam do małego gabinetu i tam wszystkie badania mi robili. KTG chyba od 30 tc mi robili a tutaj dopiero od 36 tc 🤔 bo chodzę właśnie na NFZ..
Także justi nie jesteś osamotniona. Tez płace za każde usg u genetyka dodatkowo. Już napewno wydalam 1000 zł dodatkowo na te badania plus krzywa i diagnostyka.. czasem po prostu wielu badań o dziwo w mojej przychodni na NFZ nie wykonują co mnie wkurza bo mam za blokiem budynek. Ale wtedy jadę do prywatnego kameralnego laboratorium bo tam trwa to 5 min i wchodzę od razu bez proszenia się o wyrozumiałość czyjąkolwiek..
Tez się muszę za torbę do szpitala wreszcie wziasc 🙈
Póki co poza wczorajszym badaniem miałam bardzo ciężki dzień.. spinanie i ciągniecie brzucha, ból krzyża, młody miał czkawkę chyba 4 razy a ja miałam atak kaszlu na wieczór i aż się popłakałam z tej niemocy..
A na domiar złego córka spała z nami i z rana podbiła sobie oko o ławę, uciekając przed sztoteczja do zębów..
Obiecałam sobie ze dziś posprzatam właśnie trochę, przynajmniej wyszoruje toaletę i łazienkę.. ciekawe co dam radę zrealizować 😣
Na 5.12 mysze coś przygotować do żłobka z przekąsek na mikołajki a zaraz po świętach planuje córce urządzić urodziny, bo mimo ze jest z 3go stycznia to wtedy z pewnością nie dam juz rady czegos zorganizowa a i ludzie będą już normalnie pracować.. -
nick nieaktualnygonia13 wrote:to dziwne...ja mialam teraz wizyte (35 tydzien), za dwa tygodnie mam u lekarki u ktorej mam rodzic (37 tydzien) i potem pewnie planowo znow za dwa tygodnie (39).... pamietam, ze w pierwszej ciazy tej wizyty w 39 tygodniu nie mialam juz, bo urodzilam tego samego dnia
-
Ale duże Wasze bobasy U mnie w poniedziałek 32+6 waga 1774g. Ale u mnie SN jeśli nic nie wyskoczy niespodziewanego, więc w sumie dobrze, że nie rośnie jak szalony
Takie ćmienia pod koniec ciąży chyba w normie. Dziecko już nisko, napiera itp Lepiej już raczej nie będzie.
Torby do szpitala nie mam, jakoś strasznie się obijam z przygotowaniami-ehhh. Czas się zabrać za coś w końcu.SusieOne, Klio86, sasquacz lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
U mnie też już taki nacisk na spojenie, choć jeszcze nie ma źle ale jakbyście czuły bardzo mocny ból to warto u chirurga sprawdzić na usg stan rozejscia spojenia. Tylko trzeba szukać takiego co zna się na takim usg bo nie każdy potrafi
Ja się wzięłam za farsz do pierogów, będę lepić i zamrazac wieczorem jutro uszka z kapustą. I już nie wiem co robić hahaKlio86 lubi tę wiadomość