Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mini89 wrote:U mnie też już taki nacisk na spojenie, choć jeszcze nie ma źle ale jakbyście czuły bardzo mocny ból to warto u chirurga sprawdzić na usg stan rozejscia spojenia. Tylko trzeba szukać takiego co zna się na takim usg bo nie każdy potrafi
Ja się wzięłam za farsz do pierogów, będę lepić i zamrazac wieczorem jutro uszka z kapustą. I już nie wiem co robić haha
Ale masz werwe
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja po USG III Trymestru.
Na 100% DrakuLaura będzie :p Płci nie zmieniła. Obecna masa to 2 kg +/- na tych hadlockach widzę że ma od 1916 do 2248. Wiek płodu względem masy 32+3 czyli jest o jeden dzień młodsza niż wdl om :p
szerokość główki 77 MM 30 + 6
obwód główki 288 mm 31+5
Brzusio 294 mm 33+3
kość udowa 65 mm 33+4
Jeszcze tu są jakieś % FL/BPD=84,42% fl/hc=22,57% fl/ac- 22,11% i hc/ac 97,96%...
Łożysko nigdzie sobie nie poszło, siedzi z tyłu. II stopień dojrzałości. Laura leży glacą w dół.
Klio86, SusieOne, abbigal, CYTRYNKA_2016, sasquacz lubią tę wiadomość
-
RudyLis wrote:Celia, żyjesz? Dawno Cię tu nie było! Wszystko w porządku z wami?
SusieOne lubi tę wiadomość
-
Moja lekarka po 36 tygodniu zaprasza co tydzień ale placi sie co druga wizyte na ktorej robi wszytsko a na tej bezplatnej to tylko przeplywy, w pierwszej ciąży mowila ze takie sa wymogi.
Dzisiaj zaliczyłam silownie połączona z fitnessem, ale pomimo zmiany dla mnie cwiczen to juz nie skończyłam wszystkiego, juz nie te sily albo niewyspanie. Tak w ogole po dzisiejszej nocy dołączam do bolacych pleców i bioder przez co nie da się spacKlio86, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Dobrze ze wam dopisuje humor dziewczyny 😉 fajnie jest się uśmiechnąć do telefonu czytając wasze posty 😊
Wczoraj dostalam do wypełnienia ekstra ankietę o samopoczuciu z ostatnich 24 h, powiem wam nie było tam odpowiedzi do pytań adekwatnych do naszego stanu w ogóle, tylko odpowiedzi dla samobójców 🤦♀️ Wybierałam oczywiście wszystkie pierwsze możliwości, jak np „ochota do wykonywania czynności codziennych taka sama jak przed ciaza”.. nie było możliwości wybrać „mniejsza ochota”, ale tylko „brak ochoty”, „całkowite przybicie związane z wykonywaniem czynności” etc.. tez to spotkalyście ? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 13:50
-
Klio86 wrote:Dobrze ze wam dopisuje humor dziewczyny 😉 fajnie jest się uśmiechnąć do telefonu czytając wasze posty 😊
Wczoraj dostalam do wypełnienia ekstra ankietę o samopoczuciu z ostatnich 24 h, powiem wam nie było tam odpowiedzi do pytań adekwatnych do naszego stanu w ogóle, tylko odpowiedzi dla samobójców 🤦♀️ Wybierałam oczywiście wszystkie pierwsze możliwości, jak np „ochota do wykonywania czynności codziennych taka sama jak przed ciaza”.. nie było możliwości wybrać „mniejsza ochota”, ale tylko „brak ochoty”, „całkowite przybicie związane z wykonywaniem czynności” etc.. tez to spotkalyście ? 😅
Werwa werwą ale wiem że za 2tyg to już mi się nie będzie chciało xD A nie chcę zerowac na teściowej i zabrać jej pół lodówki do domu wolę swoje. Choć ciężko mi już dłużej stać bo górny kręgosłup dokucza... do tego młody taki marudny że co chwilę trzeba go nosić A tu już 12kg ma i czuć co się nosi haha -
Klio86 wrote:Dobrze ze wam dopisuje humor dziewczyny 😉 fajnie jest się uśmiechnąć do telefonu czytając wasze posty 😊
Wczoraj dostalam do wypełnienia ekstra ankietę o samopoczuciu z ostatnich 24 h, powiem wam nie było tam odpowiedzi do pytań adekwatnych do naszego stanu w ogóle, tylko odpowiedzi dla samobójców 🤦♀️ Wybierałam oczywiście wszystkie pierwsze możliwości, jak np „ochota do wykonywania czynności codziennych taka sama jak przed ciaza”.. nie było możliwości wybrać „mniejsza ochota”, ale tylko „brak ochoty”, „całkowite przybicie związane z wykonywaniem czynności” etc.. tez to spotkalyście ? 😅
Ankieta ankieta, dobrze że się tym przejmują kiedyś tego nie było i radz sobie sam... Zresztą moja położna środowiskowa powiedziała, że dzieci matek z depresją mają w życiu zaburzenia emocjonalne także widzę stare poglądy jeszcze panują, dlatego też nie chodzę do niej ciekawe co by powiedziala na moją depresję (teraz remisja ciąża jest lekiem dla mnie) ale 4 lata się męczyłam
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Mini89, abbigal, Klio86, CYTRYNKA_2016, sasquacz lubią tę wiadomość
Angelius Provita -
Hej Dziewczyny, mam takie pytanie - czy bankujecie krew pępowinową? Wczoraj na szkole rodzenia była przedstawicielka jednej z firm komercyjnych i bardzo zachęcała...
Na razie jesteśmy z mężem na nie, ale jestem ciekawa co o tym myślicie?
Rany, jakie te Wasze brzuszki fajne hmm... mój to tak prawie z połowę mniejszy, ale mam nadzieję, że Malutka jeszcze ruszy z kopytaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 16:09
SusieOne lubi tę wiadomość
-
abbigal wrote:Hej Dziewczyny, mam takie pytanie - czy bankujecie krew pępowinową? Wczoraj na szkole rodzenia była przedstawicielka jednej z firm komercyjnych i bardzo zachęcała...
Rany, jakie te Wasze brzuszki fajne hmm... mój to tak prawie z połowę mniejszy, ale mam nadzieję, że Malutka jeszcze ruszy z kopytaabbigal lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Mój brzuch też dużo mniejszy niż wasze ale dziecko rośnie. Nie wien czemu taki nieduzy. Wód nie mam jakoś dużo ale w normie. Dużo schudłam w ciąży może przez to. Moja mama miała tak samo że ludzie do końca nie wiedzieli czy jest w tej ciąży czy nie
abbigal lubi tę wiadomość
-
Kropeczka1986 wrote:Ja tez nie będę - czytałam trochę o tym a dokładnie wypowiedz jakiego profesora ba ten temat i zdecydowaliśmy z mężem ze nie będziemy.
Dzięki za odzew, to jakoś mnie utwierdziło, że nie jestem wyrodną matką, która nie dba o przyszłość dziecia 😉SusieOne, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Mój brzuch też dużo mniejszy niż wasze ale dziecko rośnie. Nie wien czemu taki nieduzy. Wód nie mam jakoś dużo ale w normie. Dużo schudłam w ciąży może przez to. Moja mama miała tak samo że ludzie do końca nie wiedzieli czy jest w tej ciąży czy nie
Angelius Provita -
abbigal wrote:Hej Dziewczyny, mam takie pytanie - czy bankujecie krew pępowinową? Wczoraj na szkole rodzenia była przedstawicielka jednej z firm komercyjnych i bardzo zachęcała...
Rany, jakie te Wasze brzuszki fajne hmm... mój to tak prawie z połowę mniejszy, ale mam nadzieję, że Malutka jeszcze ruszy z kopyta
My również nie będziemy bankowoc krwi ani tkanek pepowinowych
A to z kilku powodów:
1. Więcej na ten moment w tym marketingu niż pożytku
2. Kosztuje to koszmarne pieniądze a większej ilości przypadków chorób krew czy tkanki są nieużyteczne
3. Mimo zapłacenia za pakiet do poboru i opłatę wstępna może się wydarzyć tak ze krwi będzie za mało do bankowania - musi być min 10ml a czasami zdarza się ze nie będzie tyle niestety
4. W dużej ilości przypadków (większość) krwi pepowinowej jest pobierane tyle ze np na dorosłego mężczyznę/kobietę nie wystarczy (nawet na jeden zabieg i i tak trzeba szukać dawcy spokrewnionego lub niespokrewnionego)
5. W większości chorób wymagane jest aby krew lub tkanki wszczepiane/przetaczane/podawane były w kilku rzutach a tek krwinki tkanek wystarczy ledwo na jeden zabieg ( wiec i tak trzeba szukać dawcy spokrewnionego/niespokrewnionego)
6. Generalnie te firmy za nic nie biorą odpowiedzialności nawet jeśli z ich winy wasze komórki ulegną zniszczeniu (usterka tego urządzenia mrożącego)
7. Babka która u nas była i o tym opowiadała nie umiała żadnych konkretnych przypadków czy liczb przytoczyć - ile było osób wyleczonych, ile razy to zastosowano, no a tez w ilu przypadkach odrzucono, i tez cały czas mydlila oczy ze w przyszłości będzie można komórki mnożyć i wtedy będzie to bardziej użyteczne itp - ale nie jest to pewne czy przejdzie to badania kliniczne itp ale już obiecują gruszki na wierzbie
8. Niestety jest tak ze np. wykupujesz pakiet ten największy (czyli krew i tkanki pepowinowe) płacisz już na samym początku za pakiet i opłatę wstępna (kilka tysięcy), oni robią Ci jakieś badania i może na nich wyjść ze np nie można u ciebie pobrać tkanek pepowinowych. I mimo ze nie możesz w pełni z tego pakietu skorzystać bo wyszło coś o czym się nir wiedziało w badaniach - to i tak oni nie wyrównają ceny np do ceny pakietu z krwią pępowinowa i łożyskowa
Wiec zdecydowaliśmy ze nie a głównie zadecydowało to ze w większości chorób to i tak nie pomoże lub nie wystarczy tej ilości wiec nie doprowadzi to praktycznej nigdy do całkowitego wyleczenia dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 17:26
SusieOne, Kropeczka1986, abbigal, dana222 lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Fajnie to wyjaśniłas
Angelius Provita -
Ankieta nie jest bez sensu, ale dla przeciętnej kobiety ciężarnej wg mnie zbyt depresyjna. Pytania jakieś dziwne a odpowiedzi jeszcze dziwniejsze.. jak to ankieta w zasadzie.. nie wiem co za ludzie to wymyślają 😉
Kiedyś myślałam o przechowywaniu właśnie krwi pepowiniwej ale odstraszały mnie głównie koszta..abbigal lubi tę wiadomość
-
O całkiem spore te wsze brzuszki, nie jestem sama;P no szukał dziś lekarz, czy tam się oby napewno bliźniak nie schował Ja wygrałam bon -680 zł na bankowanie. Pierwsza reakcja... może skorzystam, ale potem stwierdziłam, że i tak mnie nie stać. Chcę kilkoro dzieci, a to nie daje mi gwarancji to nie będę się wygłupiać Bosh nie mogę oddychać. Przesrane jest być w końcówce ciąży.