X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu się zastanawialiśmy nad maxi cosi pebble plus z baza ale ostatecznie że względu na to że jest super lekki A ma takie same testy wzięliśmy avionaut pixel. Tyle że my mieliśmy foteliki do kanapy w naszym samochodzie :)

Klio86, abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość

• kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję Kropeczka,że trochę sobie już odpuściłaś z tymi natrętnymi myślami i wsłuchiwaniem się w swoje ciało. Ja przy moich maluszkach rozbieganych i pełnych energii wręcz czasami marzę o chwili ciszy by móc się wsłuchać co tam moje ciało podpowiada ale czy mnie kłuje, czy coś boli i tak myślenie o tym muszę odłożyć na lepsze czasy i zająć się nimi.
    Vella83, z miesiąc temu też szukałam metody na zajady i zauważyłam, że jak przez kilka dni postawiłam na suplementację żelazem to ten problem zniknął.
    Miłego dnia!

Klio86, Vella83, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja też pomarudze trochę w sumie nie na mój stan tylko na moją małą Adę tak mi dała dziś w kość że coś niesamowitego :( w Kościele tak dziś rządziła na maksa i na koniec jeszcze nie zawołała i zsikała się w majtki no myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok dobrze że to był koniec mszy i nikt nie zauważył ale zawiedziona byłam strasznie bo już myślałam że temat odpieluchowania mamy za sobą a ona jeszcze drugi raz się zsikała u teściów eh i tak mi ostatnio dokazuje no poprostu jak by mi ktoś dziecko podmienił :( jak by miała dwa latka to bym powiedziała że bunt przechodzi a póki nie ma to ja nie wiem co w nią ostatnio wstępuje aż się boje co to będzie jak pojawi się mała dzidzia

preg.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi A ile mała ma? Moja miała jakiś czas temu przez miesiąc akcje że sikala w majty A ma prawie 5lat , odpieluchowana jako 2.2l ;) nie wiem chyba miala gorszy moment w życiu... samo przeszło. Ale co się nawkurzalam jak prosiłam żeby zglaszala że chce, i te zapasy ciuchów zawsze nawet w przedszkolu potrafila się zsikac.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj ja z żal-postem... bo już czuje się bezsilna totalnie, niewiem co robić, nie mam pomysłu. A mianowicie...

Mój mąż ma syna z poprzedniego związku w wieku 10lat. Dzieciak z próbkami generalnie. Nawet nie tyle ich rozstanie się do tego przyczyniło tylko zaniedbanie wychowania przez x lat przez matkę

Od zawsze odkąd jestem to zwracałam uwagę jak się do nas zwraca, jak się zachowuje przy stole. Brakuje mu takich podstawowych rzeczy typu obsługi sztućców czy nie bekania przy stole.
    Generalnie jakaś pamiętliwa nie jestem ale nie umiem sobie śniegu zachowaniem poradzic, szczególnie odkąd jestem w ciazy bo mam przed oczami kopie tego dziecka bo mały mój będzie widział jak brat się zachowuje i będzie robił to samo-dzieci to w końcu naśladowcy...
    A już wogole moja cierpliwość się skończyła jak na początku ciazy mnie uderzył w brzuch bo nie chciałam zrobić tego co on chciał (a wiedział już ze będzie rodzeństwo).
    Dzisiaj była prośba na spokojnie o to żeby skończył już grę, przebrał się na basen i jeda z tata na zajęcia. Oczywiście nie podobało się bo śmiem przeszkadzać w rozrywce jedynej i całodziennej najlepiej (tak ma u mamusi). I rzucanie rzeczami we mnie. Wyszłam z siebie i nakrzyczalam na niego bo już mam naprawdę dosyć. O cokolwiek go poprosić, czy wyjść z psem czy śmieci czy pouczyć się czy posprzątaj czy nawet chodź zjedz swój batonik to kończy się mrukami, ble ble ble a nie raz tekstem „jezuuuu, ciagle jakieś problemy, czemu mam tak ciężko!”
    Obiad problem. Śniadanie problem. Właściwie wszystko co się nie wiąże z tv, komórka, grami czy kolega to jest problemem. Kij z tym jakby się to kończyło na jakiś głupich jego komentarzach pod nosem, ale on nam w twarz mówi takie przykre rzeczy nie raz albo rzuci w czymś w nas (typu dzisiaj rzeczami) ze człowiek naprawdę wychodzi z siebie gdzie ma tak przy każdym jego co weekendowym pobycie.

Tak się dzisiaj zdenerwowałam ze brzuch mi stwardniał cały, czułam się jakbym miała zaraz zemdleć i zwymiotować na raz.

Nie wiem czy jest tu ktoś kto ma podobna sutaucje co ja (dziecko męża z poprzedniego związku) lub problem z własnym ale straszakiem typu około 10lat.
    Może ktoś podsunie coś co można by powiedzieć czy zrobić. Mi brakuje pomysłów. Chciałabym mieć spokoj i być pewna ze mój mały będzie mieć spokojny i bezpieczny start ale ja tego nie widzę bo pierwsze co dzieciak zrobił to pokazał jak pięknie Brdzie bujać małego w foteliku, kołysząc go tak mocno ze fotelik się przewrócił. Poza tym obawiam się ze jak mały będzie coś chciał od niego albo nie będzie chciał zrobić tak jak on chce to skończy się jakimś rękoczynem :(

Może ja jestem przewrażliwiona jakaś, ale czasami mam ochotę wyjść bo czuje się pierwszy raz w życiu totalnie bezsilna, nie widząc drogi wyjścia :( :( :( i to mnie dodatkowo przytłacza

Wybaczcie mi tego żal-posta :(

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanko o te darmowe pampersy z rossmana. Powinnam dostać jakiegoś maila informującego, że mogę je odebrać? Bo już 36tc zaczęłam i dalej brak odzewu od nich ☹ aaa i date porodu mam ustawioną w aplikacji :)

mhsvi09kaq7hme36.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż próbował z matką porozmawiać? Bo jak nie będą mieć wspólnego zdania co do wychowania to będzie lipa. Moj brat w tym roku rozwiodl się z żona i np jak ich 6 letni syn narozrabia u matki i ona mu zabrania grania na tel to jak jest u mojego brata to tez nie może. Bratanek jeszcze wiem ze do psychologa chodzi ale oni sa świeżo po rozwodzie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy tym remoncie to tez nie mam czasu posiedzieć, wyciszyc sie żeby poczuć ruchy malego, wczoraj az sie przestraszylam ze chyba to sie za dnia nie ruszal. W nocy nie moglam zasnąć bo nadal cisza, chyba wyczuł mój stres a ja nawet nie pomyślałam żeby coś słodkiego zjeść. W koncu zasnelam ale jak obudzilam sie o 4 na siku to dopiero o 5 sie cos ruszyl. Co za stres. Dzisiaj ciag dalszy remontu ale juz popoludniu pojechaliśmy do szwagierki i po cieście zaraz sie ożywil

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanko o te darmowe pampersy z rossmana. Powinnam dostać jakiegoś maila informującego, że mogę je odebrać? Bo już 36tc zaczęłam i dalej brak odzewu od nich ☹ aaa i date porodu mam ustawioną w aplikacji :)

Ja mialam dwie syt w Rossmannie. W jednym babka powiedziała że trzeba zrobić zakupy za 100 zł i wtedy za 1 grosz będzie paczka. Podpielam sie po klienta w kolejce bo nie kupowałam prawie nic. W innym tylko za 1 grosz dostałam paczkę, babka zeskanowala mi aplikacje. Nic nie musiałam kupować. Maila dostałam z informacją. Może idź do R, zeskanuje karte i pokaże im się na monitorze..

Niqa89 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 Ada ma w tym momencie 19 miesięcy , jak miała 17 odstawiliśmy pampersy i przez pierwsze 1,5 tygodnia często musiałam zmieniać ciuchy bo sikała w majtki ale po tym czasie już ładnie wołała i tylko na noc zakładałam pieluchomajtki choć zawsze rano były suche , od 1 listopada nawet na noc nie zakładam pieluchomajtek , zawsze wołała pokazywała lub przynosiła nocnik żeby ją wysadzić a ostatnie parę dni to dziecka nie poznaję bo prawie codziennie jakaś wpadka szczególnie jak się zajmie jakaś zabawą i tak jak by nie pamiętała że ma wołać . Wiem że jest mała i ma czas jeszcze ale już myślałam że temat odpieluchowania mam z głowy eh...
    Martek&M to faktycznie dokuczny synek Twojego męża i widać po tym co piszesz że ewidentnie matka mu pozwala na wszystko i nie pokazuje dobrych wzorców. Ja jestem po rozwodzie mam córkę 13 letnią z pierwszego małżeństwa i sobie nie wyobrażam żeby tak się zachowywała w stosunku do mnie czy mojego obecnego męża. Problemów z nią nigdy nie miałam na szczescie ciężko coś doradzić może syn tak reaguje na fakt że pojawi się rodzeństwo że już nie będzie tym jedynym dzieckiem swojego taty? Sama nie wiem myślę też że matka go zaniedbała i nie nauczyła od małego odpowiedniego zachowania, mąż powinien z nią porozmawiać i może tak jak pisze dana222 zastosować jakieś kary , zakaz telefonu , komputera ,kieszonkowego itp. Sama szczerze powiem nie wiem co bym zrobiła ale napewno trzeba dużo rozmawiać tłumaczyć rozmawiać i tłumaczyć , żeby naprawdę maleństwu jakiejś krzywdy niechcąco nie zrobił . Trzymam kciuki żeby ten okres buntu szybko mu minął :)

preg.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    To dzisiaj ja z żal-postem... bo już czuje się bezsilna totalnie, niewiem co robić, nie mam pomysłu. A mianowicie...

Mój mąż ma syna z poprzedniego związku w wieku 10lat. Dzieciak z próbkami generalnie. Nawet nie tyle ich rozstanie się do tego przyczyniło tylko zaniedbanie wychowania przez x lat przez matkę

Od zawsze odkąd jestem to zwracałam uwagę jak się do nas zwraca, jak się zachowuje przy stole. Brakuje mu takich podstawowych rzeczy typu obsługi sztućców czy nie bekania przy stole.
    Generalnie jakaś pamiętliwa nie jestem ale nie umiem sobie śniegu zachowaniem poradzic, szczególnie odkąd jestem w ciazy bo mam przed oczami kopie tego dziecka bo mały mój będzie widział jak brat się zachowuje i będzie robił to samo-dzieci to w końcu naśladowcy...
    A już wogole moja cierpliwość się skończyła jak na początku ciazy mnie uderzył w brzuch bo nie chciałam zrobić tego co on chciał (a wiedział już ze będzie rodzeństwo).
    Dzisiaj była prośba na spokojnie o to żeby skończył już grę, przebrał się na basen i jeda z tata na zajęcia. Oczywiście nie podobało się bo śmiem przeszkadzać w rozrywce jedynej i całodziennej najlepiej (tak ma u mamusi). I rzucanie rzeczami we mnie. Wyszłam z siebie i nakrzyczalam na niego bo już mam naprawdę dosyć. O cokolwiek go poprosić, czy wyjść z psem czy śmieci czy pouczyć się czy posprzątaj czy nawet chodź zjedz swój batonik to kończy się mrukami, ble ble ble a nie raz tekstem „jezuuuu, ciagle jakieś problemy, czemu mam tak ciężko!”
    Obiad problem. Śniadanie problem. Właściwie wszystko co się nie wiąże z tv, komórka, grami czy kolega to jest problemem. Kij z tym jakby się to kończyło na jakiś głupich jego komentarzach pod nosem, ale on nam w twarz mówi takie przykre rzeczy nie raz albo rzuci w czymś w nas (typu dzisiaj rzeczami) ze człowiek naprawdę wychodzi z siebie gdzie ma tak przy każdym jego co weekendowym pobycie.

Tak się dzisiaj zdenerwowałam ze brzuch mi stwardniał cały, czułam się jakbym miała zaraz zemdleć i zwymiotować na raz.

Nie wiem czy jest tu ktoś kto ma podobna sutaucje co ja (dziecko męża z poprzedniego związku) lub problem z własnym ale straszakiem typu około 10lat.
    Może ktoś podsunie coś co można by powiedzieć czy zrobić. Mi brakuje pomysłów. Chciałabym mieć spokoj i być pewna ze mój mały będzie mieć spokojny i bezpieczny start ale ja tego nie widzę bo pierwsze co dzieciak zrobił to pokazał jak pięknie Brdzie bujać małego w foteliku, kołysząc go tak mocno ze fotelik się przewrócił. Poza tym obawiam się ze jak mały będzie coś chciał od niego albo nie będzie chciał zrobić tak jak on chce to skończy się jakimś rękoczynem :(

Może ja jestem przewrażliwiona jakaś, ale czasami mam ochotę wyjść bo czuje się pierwszy raz w życiu totalnie bezsilna, nie widząc drogi wyjścia :( :( :( i to mnie dodatkowo przytłacza

Wybaczcie mi tego żal-posta :(
    Ciężka sytuacja. Ja na szczęście nie jestem w takiej sytuacji ale myślę że tu kluczową rolę musi odegrać Twój mąż. Nie jesteś mama tego chłopaka i Tobie trudno będzie wpłynąć na niego bo zawsze wyplynie argument od niego: nie jesteś moją matka nie muszę cię słuchać. Twój mąż musi wpłynąć na niego by traktował Cię tak jak i przyszłe rodzeństwo z szacunkiem. No i koniecznie musi pogadać z mamą dziecka na temat wspólnego frontu w wychowaniu. Nie może być tak że w domu mamy jest jedno a w domu tatu jest drugie.i też mimo że to trudne nie można przy dziecku mówić nic złego na 2 rodzica. Wiem po przykładzie z najbliższego otoczenia jakie jest to destrukcyjne dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 22:58

Klio86 lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Jeśli masz e-maila w gmail to możesz mieć wiadomość w folderze oferty. U mnie tak było

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi 19 miesięcy to malutko faktycznie na odpieluszkowanie całkowite, przynajmniej mi się tak wydaje 😅

A bunt dwulatka zdecydowanie zaczyna się wcześniej jak w wieku 2 lat.
    Także całkiem normalne wydaje mi się to niecodzienne zachowanie Ady 😉

Ekspertem nie jestem i rozumiem twoja reakcje ale powiem szczerze ze moja 23 miesięczna córeczka należy do grzecznych dzieci a ma i tez gorsze dni gdy daje mi mega popalić, w dodatku nie jest odpieluchowana ale super wola na nocnik i kibelek jak ma chęć 😉 dzięki zlobkowi, gdzie starsze dzieci załatwiają już często swoje potrzeby właśnie w toalecie.

Miała zły dzień po prostu. Regres zawsze się zdarza.

Ja mam tez obecnie regres. Opiekuńczy. Nie mam zupełnie ochoty opiekować się mężem😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 04:36

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi u nas też to posikiwanie zbiegło się z mała infekcja pecheszacha, może warto sprawdzić? Cora nie skarżyła się na ból ani nic.

Dzień dobry, nie śpię od 3... :D

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w ogóle mało co śpię... Rano jak wstałam, to tak mnie bolał kręgosłup i ciezko mi było chodzić ze sobie postekalam pod nosem. Myślałam że wszyscy śpią a mąż i tak to wszystko słyszał.. Jestem silna ale jak boli to boli..

Miłego dnia wszystkim mamusiom. Kolejny dzień do przetrwania:-))

Klio86, abbigal lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DOZ z kodem 20CYBERMON znizka -20%, ja jeszcze nie sprawdzałam ale kolezanka mowila ze na leki nie wchodzi ale ba kosmetyki jej weszlo

abbigal lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a jak dodać ciąże do aplikacji Rossman? Mogę tylko dziecko a tam trzeba wpisać datę urodzenia, hmmm.

Jeśli chodzi o bunt 2 latka to mój syn ma teraz 2l2m i szczerze mówiąc najgorszy był dla nas okres 20-21 mscy. A okolice 2 lat i teraz to naprawdę sielanka. Podobno w ogóle połówki są gorsze emocjonalnie dla dzieci tj. 1,5 roku 2,5 itp (wiadomo +/-).

Martek sytuacja z synem męża. Hmmm. Dla mnie to brzmi jak wołane o pomoc, zainteresowanie? W takim sensie, że dziecko jak widać jest uzależnione od elektroniki itp. Może ta mama poświęca mu mało czasu, jest uzależniony i przez to nadpobudliwy? Teraz dużo mówi się o ty jaki wpływ mają takie rzeczy na dziecko. Myślę, że tu potrzebna byłaby rozmowa z matką dziecka i ustalenie wspólnego frontu plus ograniczenie gier itp.

Październik 2017 synek <3
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ubrałabym już choinkę:D:D

Vella83, abbigal lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dekoruje dom, rozwieszam lampki:-))

abbigal lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż powiedziałby, że oszalałam. Ty masz dzieci to masz wymówkę, a ja :D Nie mam choinki jak narazie. Ale jak chcę tak wcześnie ubrać to chyba trzeba iść po sztuczną:D

km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ