X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np ciagle na tej luteinie i juz mam jej serdecznie dość liczę ze we czwartek mi odstawi.., na ostatniej wizycie tez mówiła ze szyjka trochę miękka śle to właśnie przez duże dawki progesteronu bo i luteina 2x100 i duphaston ciagle biorę 3 razy dziennie... ja acard odstawiłam juz w 32 tygodniu. Juz sie nie mogę doczekać czwartku - ciekawe jak tam klusek sie ma ❤️

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella to chyba Twój bedzie mały będzie 1 na grupie;)
    Co do luteiny to mi powiedział, że po 34 tc nie jest refundowana. Ale że jak chcę to może mi wiecej wypisać i mogę brać do 36 tc co bym się nie denerwowała. Śmiałam się że pewnie daje mi to nie na szyjkę ale na głowę;p Acard odstawiłam równo w 34tc.

lipa lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja acard odstawiłam w 34tc A luteine w 35tc :)

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a o co chodzi z tymi woreczkami strunowymi? :P Czemu tak pakujecie? Jakiś powód-czy po prostu tak?
    Ja przy synu miałam wszystko popakowane w zwykłe reklamówki i myślałam, że teraz też tak zrobię, ale jestem ciekawa co Wami kieruje. Może się przekonam :D

Październik 2017 synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Dziewczyny a o co chodzi z tymi woreczkami strunowymi? :P Czemu tak pakujecie? Jakiś powód-czy po prostu tak?
    Ja przy synu miałam wszystko popakowane w zwykłe reklamówki i myślałam, że teraz też tak zrobię, ale jestem ciekawa co Wami kieruje. Może się przekonam :D
    Ja stwierdziłam że są większe niż torebki śniadaniowe i łatwiej było mi spakować komplet:) A wogole nie wpadłam na pomysł żeby spakować do takich z uszami jak na owoce :p

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To.moze sobie pobiore te luteinę jeszcze że 2 tygodnie, tak dla spokoju własnego. Jeszcze te 2-3 tygodnie mógłby młody posiedzieć.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa: Luteine biorę jeszcze do weekendu. Gdybym już ją odstawila to też nie ma problemu. Od kilku dni mam skurcze,brzuszek twardnieje i to nawet dość nieprzyjemnie więc byle do ściągnięcia krążka wytrwać. Eh.. Powiem Wam że adrenalina skoczyla. Ponieważ dość długo biorę luteine to może nie pójść tak szybko

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się Susie nie odzywa, a ona zawsze aktywna.
    Robak, napisałam Ci wiadomość prywatną nie wiem czy ją czytałaś;)

lipa, Robak lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spakowana torba ... mogę rodzić :D znaczy nie... XD szyjka nadal dluga twarda i polozna kazala mi sie duzo seksic zeby szyjka dojrzala do porodu, choc jak spojrzala na mnie i na moj przeogromny brzuch stwierdzila ze wolalaby mnie nastawic na CC. Jesli dziec urosnie do 4 kg przy moim wzroscie i budowie nie ma sensu ryzykowac.

sasquacz, abbigal, Vella83 lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png

Wysłany: 3 grudnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam popakowane w woreczki strunowe żeby było łatwiej - koleżanka mi tak poradziła. Ze położnym tez łatwiej ubrać małego bo maja gotowy zestawik :)
    U mnie wyglada to tak:
    854ddf5fc2bd.jpg

Jeden zestaw to body, śpiochy, skarpetki, czapeczka i niedrapki - taki wymóg szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 19:24

Vella83, lipa, sasquacz lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:

mysle, że to nie ma znaczenia tak naprawdę - chodzi pewnie o wygodę. Ja wziełam duzy worek na mroznnki bo jest przezroczysty i tyle. :-)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Coś się Susie nie odzywa, a ona zawsze aktywna.
    Robak, napisałam Ci wiadomość prywatną nie wiem czy ją czytałaś;)
    Hej no nie mam siły bo szpital a cc w czwartek lub piątek bo mało wód,przez co za duże ryzyko na płuca, dzidzia ma 2760 g ile się pokryje po urodzeniu zobaczymy :) ja będę pierwsza w takim razie. Co do tego wszystkiego już jest ok i ponoć wszystko ok jest oprócz wód a one zbyt są niebezpieczne aby trzymać ją w środku. Trzymajcie kciuki!
    A, steryd na plucka był w piątek i sobotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 20:29

Kropeczka1986, Vella83, lipa, CYTRYNKA_2016, I_1985, sasquacz lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Hej no nie mam siły bo szpital a cc w czwartek lub piątek bo mało wód,przez co za duże ryzyko na płuca, dzidzia ma 2760 g ile się pokryje po urodzeniu zobaczymy :) ja będę pierwsza w takim razie. Co do tego wszystkiego już jest ok i ponoć wszystko ok jest oprócz wód a one zbyt są niebezpieczne aby trzymać ją w środku. Trzymajcie kciuki!
    A, steryd na plucka był w piątek i sobotę
    No to trzymamy kciuki :) grunt że steryd podany. Duże dziecko jak na ten tydzień więc na spokojnie. A to zaczeky Ci się saczyc że pojechałas do szpitala czy na wizycie wyszło?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    No to trzymamy kciuki :) grunt że steryd podany. Duże dziecko jak na ten tydzień więc na spokojnie. A to zaczeky Ci się saczyc że pojechałas do szpitala czy na wizycie wyszło?
    Nie saczyly się, bolał mnie brzuch w dole i to wyszło tak że miałam ktg babka mówi że trachykardia a nie ma trachykardii jednak ale wyszły te wody, szczęście w nieszczęściu bo to zagrożenie jest ta mała ilość wód

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nie saczyly się, bolał mnie brzuch w dole i to wyszło tak że miałam ktg babka mówi że trachykardia a nie ma trachykardii jednak ale wyszły te wody, szczęście w nieszczęściu bo to zagrożenie jest ta mała ilość wód
    Rozumiem. A bardzo mało tych wód? Podali ci jakie afi?

km5sio4p4vcbay7l.png

Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susi trzymam kciuki mocno za Was - dzidziuś juz spory!!!
    Polubiłam przez przypadek ale z drugiej strony to tak pod kciuki Kochana!!!❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 21:10

SusieOne lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia SusieOne! Już niedługo będziesz mogła wziąć w ramiona swoje Szczęście. Wiem, że szpital to mało nastrojowe miejsce na oczekiwanie takiego ważnego wydarzenia... życzę dużo sił i samych miłych wspomnień z porodówki.

SusieOne lubi tę wiadomość

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susieone kciuki przeogromne za Ciebie i dzidzię . Dobrze że pojechałaś do szpitala sprawdzić . Dzidzia już spora . Ojej pierwsze maleństwo będzie w tym tygodniu co za emocje ja pierdziele :)

abbigal, SusieOne lubią tę wiadomość

preg.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne trzymajcie się dzielnie z maluszkiem. Najważniejsze, że zagrożenie jest znane, opanowane i że sterydy podane na czas. Dzidzia duża i na święta już będziecie pewnie w domu w komplecie. Mocne kciuki za pierwszego forumowego bobaska i jego mamusię 👶❤️

Klio86, SusieOne, sasquacz lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A picie wody ma wplyw na wody plodowe? Bo cos kojarze w pierwszej ciąży że miałam malo wód, gin kazala pic wiecej i po 3 dniach było ok, wiec nie wiem czy rzeczywiscie picie pomogło czy może lepiej zmierzyla na usg

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ