X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi a zdarzały Ci sie przekroczenia? Bo ja Kurcze 3 dzień po posiłku zdarzyło sie 145 i 140 w sumie 3 przekroczenia... dzwoniłam wczoraj do dietetyczki i kazała uciekać ze szpitala bo nie dość ze fatalna dieta to jeszcze brak ruchu...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają cukrzycę mam pytanie co ile wkłuć zmieniacie igłę?

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka tak to jest z tym jedzeniem szpitalnym , a miałaś dietę cukrzycową w szpitalu czy przynosili pszenny chleb itp?
    W domku napewno wszystko wróci do normy

preg.png
  • Gwiazdka Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej Justi, pytasz o igłę do insuliny czy lancete do glukometru? Ja obie zmieniam przy każdym zastrzyku/pomiarze.

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Tak z krwi .U mnie norma jest od 3,98 do 10,04. A mój wynik to 15. Wynik Crp dopiero mam przyniesc na następną wizytę 2 stycznia
    Taki wynik w ciąży to norma. Ja poniżej 10 to całą ciążę nie schodzę :)

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Gwiazdka Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Mam jeszcze wyprawkowe pytanie. W związku z tym, że jeszcze nie ma decyzji czy mogę karmić piersią, to potrzebuję rady - z jakiej firmy butelki dla noworodka są najlepsze? No i jaki sterylizator (w domu nie mamy mikrofali🤦) tak żeby pasował do butelek i ew. laktatora.

A i jestem dumna z naszej Malutkiej, bo chociaż mamy słabe przepływy to ma ponoć najlepsze ktg na całym oddziale 🤗☺️❤️ (a mamy ktg codziennie 6x po godzinie 🤷)
    Moja położna poleca canpol haberman. Podobno dziecko musi się trochę namęczyć żeby zjeść i nie leci z niej ciurkiem. Jeśli zależy ci na kp to szukałabym takiej butelki która nie zaburzy odruchu ssania u dziecka :)

abbigal lubi tę wiadomość

• Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sovi a zdarzały Ci sie przekroczenia? Bo ja Kurcze 3 dzień po posiłku zdarzyło sie 145 i 140 w sumie 3 przekroczenia... dzwoniłam wczoraj do dietetyczki i kazała uciekać ze szpitala bo nie dość ze fatalna dieta to jeszcze brak ruchu...
    No czasem tak nie jakoś często ale raz na jakiś czas. W szpitalu to mialam na krawędzi te wyniki wiadomo jedzenie nie służy tamte. W domu będzie lepiej nie martw się

Robak, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Taki wynik w ciąży to norma. Ja poniżej 10 to całą ciążę nie schodzę :)
    Ja mam około 11.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Do insuliny codziennie. W glukometrze raz na parę dni jak sobie przypomnę

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie nawet nie napisałam że o glukometr mi chodzi , a dużo kosztują teraz te lancete do glukometru ? Jeszcze mam trochę ale muszę kupić na zaś a kurcze ja też zmieniałam co parę dni i się zastanawiam czy dobrze robię .
    U mnie te leukocyty idą cały czas w górę zaczęło się od 9,54 w maju a od lipca 13 i w górę aż do teraz czyli 15

preg.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Widzicie nawet nie napisałam że o glukometr mi chodzi , a dużo kosztują teraz te lancete do glukometru ? Jeszcze mam trochę ale muszę kupić na zaś a kurcze ja też zmieniałam co parę dni i się zastanawiam czy dobrze robię .
    U mnie te leukocyty idą cały czas w górę zaczęło się od 9,54 w maju a od lipca 13 i w górę aż do teraz czyli 15
    Różnie robią ludzie jedni raz dziennie jedni raz na parę dni a inni po każdym pomiarze. Nie są takie drogie za 200 sztuk chyba 5 dych płaciłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 21:56

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja igiełki do lancety zmieniam raz dziennie - powinno sie zmieniać niby za każdym wkłuciem ale bym zbankrutowała bo wkłucia robię 7 razy dziennie...
    W szpitalu była dieta cukrzycowa niby ale jak przyszedł do mnie lekarz internista i pytał o cukry to mówiłam ze szaleją troszkę szczególnie po ich niby ciemnym pieczywie to sama lekarka przyznała ze to pieczywo nie jest najlepszej jakości i żeby jeść swoje lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 22:10

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja igiełki do lancety zmieniam raz dziennie - powinno sie zmieniać niby za każdym wkłuciem ale bym zbankrutowała bo wkłucia robię 7 razy dziennie...
    W szpitalu była dieta cukrzycowa niby ale jak przyszedł do mnie lekarz internista i pytał o cukry to mówiłam ze szaleją troszkę szczególnie po ich niby ciemnym pieczywie to sama lekarka przyznała ze to pieczywo nie jest najlepszej jakości i żeby jeść swoje lepiej...
    To normalne w szpitalu nic się nie przejmuj ;) w domu będzie ok

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W instrukcjach do lancety różnie piszą też w niektórych jest żeby igłę wymieniać jak się czuje ból przy wkuciu

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zobaczcie Iga pierwsza odezwała się na wątku i pierwsza urodziła. To druga w kolejności była Karolika a potem Rumiankowa więc miejcie się na baczności :)

abbigal, Vella83 lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Ja płaciłam coś koło 20 zł za 25 sztuk z Microleta, no ale ja zmieniam tak co tydzień i to jak mi się przypomni🙈 chyba mam grubą skórę na paluszkach 🤣

age.png

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Ja płaciłam coś koło 20 zł za 25 sztuk z Microleta, no ale ja zmieniam tak co tydzień i to jak mi się przypomni🙈 chyba mam grubą skórę na paluszkach 🤣
    Takie kolorowe co nie? Ja kupiłam szare i one są tańsze ale też nie wymieniam często raz na parę dni jak pamiętam

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi diabetolog kazała wymieniać raz na miesiąc 🤔
    Wogole jak was tak czytam dziewczyny, to naprawdę dochodzę do wniosku, że ja nie mam żadnej cukrzycy, a diagnoza była na wyrost. Nie stosuje w sumie diety, jem wszystko jak chce i kiedy chce, a cukier miałam przekroczony RAZ 146. Na początku stosowałam dietę, później próbowałam wprowadzać różne produkty, nawet po krowkach czy czekoladzie nie mam ponad normę.

age.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:

Bo pewnie ich ciemne pieczywo jest ciemne bo jest barwione karmelem..

klz9tv735sof9ei2.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A mi diabetolog kazała wymieniać raz na miesiąc 🤔
    Wogole jak was tak czytam dziewczyny, to naprawdę dochodzę do wniosku, że ja nie mam żadnej cukrzycy, a diagnoza była na wyrost. Nie stosuje w sumie diety, jem wszystko jak chce i kiedy chce, a cukier miałam przekroczony RAZ 146. Na początku stosowałam dietę, później próbowałam wprowadzać różne produkty, nawet po krowkach czy czekoladzie nie mam ponad normę.
    Mi podczas pobytu dziennego w poradni cukrzycowej zalecano zmianę tak co tydzień i też mam wrażenie, że mam tą cukrzycę nad wyraz, bo czy Nutella czy Princessa to cukier rzadko przekracza mi 110🤷 a
    czasami po białym pieczywie skacze wyżej ale mam wrażenie że jakby ludzie na zwykłej diecie, a raczej bez diety mierzyli sobie cukier tak jak my to każdy by miał stwierdzoną cukrzycę 😂 no ale w ciąży to lepiej zapobiegać niż leczyć 😊

Tak Sovi, takie kolorowe kupuję, nawet nie wiedziałam że są tańsze wersje, muszę poszukać 🤔

A u mnie dieta cukrzycowa w szpitalu mało mnie nie wpędza w hipoglikemię, takie ściśle rygory stosują, a pieczywo razowe z dobrej piekarni mają, bo w tej samej kupowałam w domu, więc tu nie narzekam, a mąż mi batoniki szmugluje czasami 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 23:37

lipa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ