X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Hej Dziewczyny!

Tak się zastanawiam, kiedy będzie widać serduszko na usg? Chciałam umówić wizytę na ten piątek to byłby 6t3d i zastanawiam się czy jest sens i czy będzie już coś widać :)
    Dużo zależy od tego jakie masz cykle czy regularne czy nie i od ich długości

Niqa89 lubi tę wiadomość

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Dużo zależy od tego jakie masz cykle czy regularne czy nie i od ich długości

Cykl 28 dni, owulka jakos 14-15dc (miałam monitoring)
    A Ty na jakim jesteś etapie? Bo widzę, że dzisiaj wizyta :)

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Hej Dziewczyny!

Tak się zastanawiam, kiedy będzie widać serduszko na usg? Chciałam umówić wizytę na ten piątek to byłby 6t3d i zastanawiam się czy jest sens i czy będzie już coś widać :)
    Powinno już być widać serduszko 🙂

Niqa89 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co myślicie odnośnie mierzenia temperatury na poczatku ciazy? Bo ja się stresuje a i tez widzę ze temperatura mia padła i się obawiam :( czy wszystko dobrze? Czy jest to miarodajny wskaźnik czy wszystkimi porządku czy darować sobie?

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika jak wizyta? 😊

Martek odpuść mierzenie. To już jest bez sensu, a nie potrzebny Ci stres! Jesteś w ciąży ❤

Madziolinka lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Witam dziewczyny, miłego dnia 👶👶👶

Która ma w tym tygodniu wizytę?

Dzień dobry :) Ja mam jutro wizytę. Jak będzie wszystko dobrze to założą mi kartę ciąży. Gin też twierdzi, że jutro powinno dać się usłyszeć już serduszko.
    U mnie mdłości jeszcze nie ma i po cichu liczę, że nie będzie, a przynajmniej nie będą takie jak w poprzedniej ciąży, bo wtedy byłam na skraju wyczerpania. Za to często robi mi się słabo, wczoraj bałam się, że nie dojdę do łóżka. Możliwe, że mam słabe żelazo, jutro pewnie zrobią mi badania u gin.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja się dziś nic nie dowiedziałam jak t9 na nfz doktor nie miła tylko krzyknęła że ona nie ma usg i że wogole to powinnam chodzić prywatnie i czego szukam państwowo na dodatek wystawiła mi badania nie na mnie tylko na inną osobę więc porażka nic nie wiem nic się nie dowiedziałam A niby byłam w szpitalu ginekologiczny trudno grzecznie czekam do 21 A no i przez to że zaczęła na mnie krzyczeć to aż mi łzy poleciały eh te hormony

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Więc ja się dziś nic nie dowiedziałam jak t9 na nfz doktor nie miła tylko krzyknęła że ona nie ma usg i że wogole to powinnam chodzić prywatnie i czego szukam państwowo na dodatek wystawiła mi badania nie na mnie tylko na inną osobę więc porażka nic nie wiem nic się nie dowiedziałam A niby byłam w szpitalu ginekologiczny trudno grzecznie czekam do 21 A no i przez to że zaczęła na mnie krzyczeć to aż mi łzy poleciały eh te hormony
    Buuu, chyba bym ją zrównała z ziemią...

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Hej Dziewczyny!

Myśle ze jest duża szansa ze już coś będzie widać :)

Niqa89 lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Słuchaj złożyłabym skargę na takiego lekarza!!! Nawet bym się nie zastanawiała!!! Karolika pomyśl o tym. Tacy lekarze nie powinni w ogóle z ludźmi pracować!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Dzień dobry :) Ja mam jutro wizytę. Jak będzie wszystko dobrze to założą mi kartę ciąży. Gin też twierdzi, że jutro powinno dać się usłyszeć już serduszko.
    U mnie mdłości jeszcze nie ma i po cichu liczę, że nie będzie, a przynajmniej nie będą takie jak w poprzedniej ciąży, bo wtedy byłam na skraju wyczerpania. Za to często robi mi się słabo, wczoraj bałam się, że nie dojdę do łóżka. Możliwe, że mam słabe żelazo, jutro pewnie zrobią mi badania u gin.
    Na takim etapie ciąży serduszko niemal na 100 % będzie 🙂

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Cykl 28 dni, owulka jakos 14-15dc (miałam monitoring)
    A Ty na jakim jesteś etapie? Bo widzę, że dzisiaj wizyta :)
    To powinno już być widać:) Ja byłam w równo skończonym 6 tygodniu i niestety było widać tylko pecherzyc ciążowy ale ja mam nieregularne cykle i owulacje miałam ok 20 dnia cyklu więc ciaza ma prawo być młodsza i staram się myśleć pozytywnie :)
    Co do lekarza to już mi brak słów i chce o tym jak najszybciej zapomnieć:)

Niqa89 lubi tę wiadomość

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w ogóle można kogoś wysyłać prywatnie do dr??? Za coś chyba płacimy te nasze podatki?!?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    To powinno już być widać:) Ja byłam w równo skończonym 6 tygodniu i niestety było widać tylko pecherzyc ciążowy ale ja mam nieregularne cykle i owulacje miałam ok 20 dnia cyklu więc ciaza ma prawo być młodsza i staram się myśleć pozytywnie :)
    Co do lekarza to już mi brak słów i chce o tym jak najszybciej zapomnieć:)

Dzięki za odpowiedź. Własnie widzialam, jak przebiegła wizyta, jakaś tragedia... szkoda, że jeśli człowiek chce być obsłużony na przyzwoitym poziomie musi wszystko załatwiać prywatnie...

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga a Ty umówiłam już te badania genetyczne? Jak to w ogóle wygląda?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika, żenada. Jak wogóle można zachować się tak wobec kogokolwiek? Chyba pańcia wstała dziś lewą nogą, a wyżyła się na Tobie. Przykre...

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Iga a Ty umówiłam już te badania genetyczne? Jak to w ogóle wygląda?
    Nie umawialam jeszcze, czytałam że to testy z krwi i usg genetyczne. U mnie dopiero po 20.06 będzie 11tydz.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja byłam dziś na wizycie i serduszko było widać ładnie. Bije 129 uderzeń. Pani doktor powiedziała że po wielkości ocenia ciążę na ok 4 dni starszą niż wychodzi z miesiączki ale za wcześnie na konkrety. Pokazała też gdzie tworzy się kręgosłup bo już było to widoczne.W każdym razie wszystko wygląda ok. Dostałam zdjęcie na pamiątkę i listę kolejnych badań oraz adresy placówek gdzie mam zarezerwować wizytę na badania prenatalne. Było bardzo sympatycznie i miło. Trzymam kciuki za wasze serduszka.

okularnica91, Iga66, Alphelia, lotka1990, sasquacz, Cherry_Blossom, marie_marie22 lubią tę wiadomość

a626892bbb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa! Ale cudowne wieści 😍 dawaj foto. Pochwal się! 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę do Was dołączyć? Chyba mam szansę być styczniową mamą.
    Od soboty wychodzą mi pozytywne testy ciążowe. To byłby 4tc1d.
    Wizytę mam za tydzien w środę. A aktualnie jestem na wakacjach wiec nawet nie mam jak zrobić bety stresować sie wynikami itp;)
    Mam juz też prawie 4letnia córkę

okularnica91, Alphelia, dana222, marie_marie22 lubią tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ