X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Dziewczyny czuję się fatalnie, mulilo i mylilo no i poszło, pierwsze spotkanie z muszlą.tesknilam za objawami to JE mam -w 1 i 2 ciąży też wymiotowałam.. Boję się bo jutro pytam 6 godzin na maturze...a jak mnie przymuli i haftne.. ://grrr.. Leżę i dogorywam..
    Mnie też dzisiaj muliło:( narazie bez dalszych rewelacji chociaż mam wrażenie że niewiele brakowało. Ja dojeżdżam do pracy codziennie godzinę w jedną stronę się tutaj najbardziej się obawiam co będzie, słabo mi na zakrętach.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endii super, cudowne wieści ❤️

Endi90 lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Witam dziewczyny, miłego dnia 👶👶👶

Która ma w tym tygodniu wizytę?

Ja w piątek :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 13 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja byłam dziś na wizycie i serduszko było widać ładnie. Bije 129 uderzeń. Pani doktor powiedziała że po wielkości ocenia ciążę na ok 4 dni starszą niż wychodzi z miesiączki ale za wcześnie na konkrety. Pokazała też gdzie tworzy się kręgosłup bo już było to widoczne.W każdym razie wszystko wygląda ok. Dostałam zdjęcie na pamiątkę i listę kolejnych badań oraz adresy placówek gdzie mam zarezerwować wizytę na badania prenatalne. Było bardzo sympatycznie i miło. Trzymam kciuki za wasze serduszka.

Gratulacje!!!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 13 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    dzoewczyny to jest jakiś cud... cztery dni temu leżałam w szpitalu z wenflonem do usunięcia ciąży bo przyrost bety niewłaściwy...dzisiaj byłam u swojego ginekologa wszystko ok,serduszko bije!

CUDOWNE WIESCI!!!

Endi90 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Ada31 Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja narazie Was tylko podczytuje. W piątek zrobiłam test dwie kreski trochę blade .Dziś poszłam na będę 329 chyba trochę niską jak na 34 dzień cyklu. W przyszłym tyg wizyta Ale niepokój po becie mam .

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada31 wrote:
    Hejka dziewczyny ja narazie Was tylko podczytuje. W piątek zrobiłam test dwie kreski trochę blade .Dziś poszłam na będę 329 chyba trochę niską jak na 34 dzień cyklu. W przyszłym tyg wizyta Ale niepokój po becie mam .
    Może owulacja była później? Ja w 32dc miałam 112 ( w pierwszej ciąży tak samo i wszystko było ok)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Jotka Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojutrze :)

• Ada31 Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa lata temu miałam poronienie w 8 tyg A beta w 32 dniu cyklu była ponad 500 .Teraz niższa ,niby z objawów mocno odczuwam piersi A w poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam plamienia .Nie wiem co lepsze powtarzać beta za 2 dni czy poczekać na wizytę u lekarza ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada31 wrote:
    Dwa lata temu miałam poronienie w 8 tyg A beta w 32 dniu cyklu była ponad 500 .Teraz niższa ,niby z objawów mocno odczuwam piersi A w poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam plamienia .Nie wiem co lepsze powtarzać beta za 2 dni czy poczekać na wizytę u lekarza ...
    Jestem najczystszym przykładem jak sugerowanie się tylko wynikiem bety,który nie wynosił książkowych 60% co 48h doprowadziło niemalże do usunięcia ciąży przez lekarzy, także wiem że to trudne bo sama w tydzien straciłam 3kg ale nie stresuj się tą nieszczęsną betą bo bywa z nią różnie

okularnica91 lubi tę wiadomość

• Ada31 Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Endi Ale trudno tak wyluzować, chyba nie będę powtarzać bety poczekam na wizytę co ma być to będzie.

Endi90 lubi tę wiadomość

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda miałam zaplanowana wizytę na czwartek ale z racji na pojawienie się plamienia idę już jutro na kontrole. Będzie dopiero 4+5. Beta ładnie przyrasta, dziś jest ok 3800, ale z uwagi na zle zakończenie dwóch poprzednich ciąż jestem trochę w stresie...

klz9tv735sof9ei2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Jestem najczystszym przykładem jak sugerowanie się tylko wynikiem bety,który nie wynosił książkowych 60% co 48h doprowadziło niemalże do usunięcia ciąży przez lekarzy, także wiem że to trudne bo sama w tydzien straciłam 3kg ale nie stresuj się tą nieszczęsną betą bo bywa z nią różnie
    Kiedy miałaś OM? Ja dzisiaj idę na wizytę i martwię się, że nie będzie jeszcze nic widać :)

• Jotka Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra mamy podobny termin porodu, ja idę jutro i mam nadzieję na zarodek chocia lz bo betę mam sporą i testy wcześnie pokazywały ciążę ;p

AleKsandra lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kciukasy 🤞🤞🤞 za wszystkie dzisiejsze wizyty. Proszę o relację 😘❤

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Madziolinka w luxmedxie możesz zrobić prywatnie i bezpłatnie. Wystarczy że masz skierowanie od ginekologa. Ale z tego co wiem to praktycznie wszędzie zrobisz jak masz skierowanie niezależnie czy chodzisz do gin prywatnie czy na NFZ. Poprostu jest program który refunduje te badania wszystkim kobietom 35+. Na wizycie twój ginekolog powinien Ci to wystawić i powiedzieć gdzie możesz zrobić 😘
    Czyli nawet skierowanie od lekarza prywatnego daje nam prawo do badań bezpłatnych? Jesteś pewna?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Dzień Dobry 🙂
    Mnie muli, ale naprawdę w granicach przyzwoitości. Podejrzewam, że niestety jeszcze wszystko przede mną 😣

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! Dajcie znać dziewczyny, jak poszło!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Ja co prawda miałam zaplanowana wizytę na czwartek ale z racji na pojawienie się plamienia idę już jutro na kontrole. Będzie dopiero 4+5. Beta ładnie przyrasta, dziś jest ok 3800, ale z uwagi na zle zakończenie dwóch poprzednich ciąż jestem trochę w stresie...
    Kciuki!!! Oby wszystko było w porządku

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Czyli nawet skierowanie od lekarza prywatnego daje nam prawo do badań bezpłatnych? Jesteś pewna?
    Podrzucam link ;)
    https://www.styl.pl/zdrowie/news-badania-prenatalne-lepiej-wiedziec,nId,1682212
    Bardzo fajnie wszystko opisane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 07:03

Madziolinka lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści:)

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ