Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella83 wrote:Dziewczyny czuję się fatalnie, mulilo i mylilo no i poszło, pierwsze spotkanie z muszlą.tesknilam za objawami to JE mam -w 1 i 2 ciąży też wymiotowałam.. Boję się bo jutro pytam 6 godzin na maturze...a jak mnie przymuli i haftne.. /grrr.. Leżę i dogorywam..
-
Rumiankowa wrote:Hej dziewczyny. Ja byłam dziś na wizycie i serduszko było widać ładnie. Bije 129 uderzeń. Pani doktor powiedziała że po wielkości ocenia ciążę na ok 4 dni starszą niż wychodzi z miesiączki ale za wcześnie na konkrety. Pokazała też gdzie tworzy się kręgosłup bo już było to widoczne.W każdym razie wszystko wygląda ok. Dostałam zdjęcie na pamiątkę i listę kolejnych badań oraz adresy placówek gdzie mam zarezerwować wizytę na badania prenatalne. Było bardzo sympatycznie i miło. Trzymam kciuki za wasze serduszka.
Gratulacje!!!
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Endi90 wrote:dzoewczyny to jest jakiś cud... cztery dni temu leżałam w szpitalu z wenflonem do usunięcia ciąży bo przyrost bety niewłaściwy...dzisiaj byłam u swojego ginekologa wszystko ok,serduszko bije!
CUDOWNE WIESCI!!!Endi90 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ada31 wrote:Hejka dziewczyny ja narazie Was tylko podczytuje. W piątek zrobiłam test dwie kreski trochę blade .Dziś poszłam na będę 329 chyba trochę niską jak na 34 dzień cyklu. W przyszłym tyg wizyta Ale niepokój po becie mam .
-
Dwa lata temu miałam poronienie w 8 tyg A beta w 32 dniu cyklu była ponad 500 .Teraz niższa ,niby z objawów mocno odczuwam piersi A w poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam plamienia .Nie wiem co lepsze powtarzać beta za 2 dni czy poczekać na wizytę u lekarza ...
-
nick nieaktualnyAda31 wrote:Dwa lata temu miałam poronienie w 8 tyg A beta w 32 dniu cyklu była ponad 500 .Teraz niższa ,niby z objawów mocno odczuwam piersi A w poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam plamienia .Nie wiem co lepsze powtarzać beta za 2 dni czy poczekać na wizytę u lekarza ...
okularnica91 lubi tę wiadomość
-
Ja co prawda miałam zaplanowana wizytę na czwartek ale z racji na pojawienie się plamienia idę już jutro na kontrole. Będzie dopiero 4+5. Beta ładnie przyrasta, dziś jest ok 3800, ale z uwagi na zle zakończenie dwóch poprzednich ciąż jestem trochę w stresie...
-
nick nieaktualnyEndi90 wrote:Jestem najczystszym przykładem jak sugerowanie się tylko wynikiem bety,który nie wynosił książkowych 60% co 48h doprowadziło niemalże do usunięcia ciąży przez lekarzy, także wiem że to trudne bo sama w tydzien straciłam 3kg ale nie stresuj się tą nieszczęsną betą bo bywa z nią różnie
-
Iga66 wrote:Madziolinka w luxmedxie możesz zrobić prywatnie i bezpłatnie. Wystarczy że masz skierowanie od ginekologa. Ale z tego co wiem to praktycznie wszędzie zrobisz jak masz skierowanie niezależnie czy chodzisz do gin prywatnie czy na NFZ. Poprostu jest program który refunduje te badania wszystkim kobietom 35+. Na wizycie twój ginekolog powinien Ci to wystawić i powiedzieć gdzie możesz zrobić 😘
-
sasquacz wrote:Ja co prawda miałam zaplanowana wizytę na czwartek ale z racji na pojawienie się plamienia idę już jutro na kontrole. Będzie dopiero 4+5. Beta ładnie przyrasta, dziś jest ok 3800, ale z uwagi na zle zakończenie dwóch poprzednich ciąż jestem trochę w stresie...
-
Madziolinka wrote:Czyli nawet skierowanie od lekarza prywatnego daje nam prawo do badań bezpłatnych? Jesteś pewna?
https://www.styl.pl/zdrowie/news-badania-prenatalne-lepiej-wiedziec,nId,1682212
Bardzo fajnie wszystko opisaneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 07:03
Madziolinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny