Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mini89 wrote:Miałam na myśli i wczesniaki i dzieci poniżej 2.5kg bo do tego dołączają też dzieci z wadami np. Serca też im się należą darmowe 5w1
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ewi28 wrote:My mamy kardiologa bo ma delikatny szmerek i poradnie dla wcześniaków.
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Kropeczka gratulacje! ❤️
Trochę mi uciekło postów od wczoraj, dziś robiliśmy córeczce urodziny, zadowolona bardzo, nawet się nie przemęczylam bo znajomi wpadli o 16:00 a wyszli 21:00,
Trochę panikuje przez hemoroid, bardzo od wczoraj mi dokucza, rosnie zamiast maleć.. bardzo cierpie i już sama nie wiem jakie sposoby wymyślać na łagodzenie bólu i jego objawów..
Vella jak u ciebie z ta sytuacja? Powiem ci ze tyle się oczytalam ze boje się ze mi ten zakrzep gdzies mi dalej pójdzie, o siebie o dzidzie, ze krwotoku dostanę.. czy iść do proktologia przed porodem jeszcze.. ?
W ogóle to dalej jestem nie spakowana a do piątku zostało już tylko 6 dni.. nie moge sie skupić na konkretach a hemoroid odbiera mi chęć do życia..
Boże jak ja licze na to ze to wszystko się zacznie cofać po porodzie..
Teraz odpoczywam i zaraz sprzątanie po imprezie.
Dziewczyny bardzo sie cieszę waszym szczęściem, tych które już maja kruszynki przy sobie, za resztę w tym siebie trzymam kciuki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 22:21
I_1985, annkaa lubią tę wiadomość
-
SusieOne wrote:Aaaa no to nie wiedziałam, ponoć te szczepienia dla tych maluchów są bez tej rtęci itd
SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość
-
Mini89 wrote:I pneumokoki też dostają lepsze te 13walentne bo w tych samepidowskich są 10walentne( do 13 trzeba doplacic)
abbigal lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Dziewczyny te cukrzycowe mam pytanie od 1 dnia świąt mój cukier na czczo szaleje zawsze miałam między 78-83 a wczoraj 91 a dziś 103 ( drugi pomiar 97) nie wiem co jest grane i też martwię się bo nie chce brać na końcówce insulinę. Doradzacie proszę
-
Justi2019 wrote:Dziewczyny te cukrzycowe mam pytanie od 1 dnia świąt mój cukier na czczo szaleje zawsze miałam między 78-83 a wczoraj 91 a dziś 103 ( drugi pomiar 97) nie wiem co jest grane i też martwię się bo nie chce brać na końcówce insulinę. Doradzacie proszę
-
nick nieaktualnyA my woczoraj mielismy chyba kolke 😭 ale tak wczesnie ? Placz niesamowity prawie 2 godziny prezenie sie wiginanie itd nic nie uspokajalo potrafil zasnac na 5 minut i wszystko od nowa 😭 wckoncu poszedl jakiś większy bączek i zasnął, we wtorek mam położna ale dopiero jak ona przyjdzie mogę zapisać małego do lekarza mimo że w zaleceniach mam że w ciągu 7 dni mamy iść. Takiemu maluchów oprócz kasowania brzuszka jak mogę pomóc ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 08:44
-
Karolika wrote:A my woczoraj mielismy chyba kolke 😭 ale tak wczesnie ? Placz niesamowity prawie 2 godziny prezenie sie wiginanie itd nic nie uspokajalo potrafil zasnac na 5 minut i wszystko od nowa 😭 wckoncu poszedl jakiś większy bączek i zasnął, we wtorek mam położna ale dopiero jak ona przyjdzie mogę zapisać małego do lekarza mimo że w zaleceniach mam że w ciągu 7 dni mamy iść. Takiemu maluchów oprócz kasowania brzuszka jak mogę pomóc ?
Klio86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czym się suplementujecie po porodzie?
Pamiętam że w poprzednio po porodzie olałam siebie i nie brałam nic uważając ze najważniejsze już za mną. I włosy, skóra wyglądała cienko. Tym razem lecę na bogato.
2x1 cyclo3fort (na żylaki, hemoroidy etc)
Vitaminer z dha
Witamina D
Oeparol 2x1
Napiszcie jak to u Was wygląda?
-
Na kolki jako tako nee ma recepty.. Można trochę załagodzić przebieg.. Ja polecam niemieckie krople ale one chyba od 1miesiąca są.. Ii nee wiem czy espumisan też tak nee jest..
U nas masaże, ciepłe okłady.. Nic nee pomagały..
Po krokach była trochę poprawa.. Ale miał też dni gdzie syn płakał 1-2h ii w końcu zasypial.. -
Dziś noc średnia, pobudki co dwie godzinki. Ale w nocy godzinka czuwania, oczy malucha jak 5 zł. No i to jest ciężkie. Po karmieniu myślę sobie że na 5 min przyloze głowę do poduszki po czym mijaja dwie godzinki. Jestem zmeczona,chociaz w ciągu dnia jak zajmuje się codziennością to i zmęczenie gdzieś tam znika. Ogólnie nie da się wyspać.
W ciągu dnia jaś jest rozkoszny.
Susie,nasze dzieci maja tyle samo dni, jak u was z czuwaniem i aktywnością? (wiem że urodziła się przed terminem) -
Odnosnie kolek to tak jak pieguska pisze.. Jaś narazie jeszcze nie ma, ale moja córka miała przez jakieś dwa miesiące po skończeniu pierwszego mca do trzeciego. Codziennie przez około 3,4 godziny od 16 do... 19/20 etc.. Pierwszy syn nie mial w ogóle. Głaskanie brzuszka, przytulanie,oklady, niewiele więcej jest do zrobienia niestety:(
-
Vella nasza raczej śpi, ok 5 trzeba ją było utulic i spalysmy tak dalej przytulne po prostu, co 3 h wstajemy dać jeść. Oczywiście jest bardziej aktywna niż tuż po urodzeniu ale nie jest źle naprawdę, wysypiam się w miarę z mężem wstajemy na zmianę lub oboje wtedy szybciej nam idzie przebrać ją i nakarmić a jest głodomorek
Angelius Provita