X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy dzień szkoły, jaś w nocy spał średnio, od 4:30 już w zasadzie było kiepsko. O 6:30 wstalam,wyprawilam dzieci i poszłam dalej spać z dzieckiem. I tak chyba będzie trzeba robić bo się inaczej wykończę.

Klio86 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella u nas szkoła zamknięta a w przedszkolu patrzono na mnie jak na wyrodna matke, siedzi w domu a wyslala dziecko. O 8.30 bylo tylko 12 dzieci na całe przedszkole

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję że u nas nie jest zamknięta.. W tej szkole również pracuje więc wiem że normalnie będą zajęcia, niech dzieci się pobawia z kolegami...heh.. A my siedzimy i się karmimy. Nic nie jestem w stanie zrobić.. A już 11..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nici z cc dziś bo maja taki nawal pacjentek. Leżę na sali jako 4ta A sala 2osobowa. Skurcze się piszą dość regularnie, 1cm rozwarcia i mam zaciskac nogi do jutra, bo musza też krew ściągnąć w razie komplikacji bo jednak 3cc...

ex2buay3h02dl23a.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z tym karmieniem. Na początku non stop. Duzo koleżanek mnie straszy, że nie dam rady kp mając 2 latke w domu, która też trzeba się zająć. Że szybko zrezygnuje na rzecz mm. No zobaczymy. Spróbuję.

Klio86 lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Raczej nici z cc dziś bo maja taki nawal pacjentek. Leżę na sali jako 4ta A sala 2osobowa. Skurcze się piszą dość regularnie, 1cm rozwarcia i mam zaciskac nogi do jutra, bo musza też krew ściągnąć w razie komplikacji bo jednak 3cc...
    No takiego scenariusza się nie spodziewałam.

Klio86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa u Ciebie mała chodzi do żłobka? U nas było z kp tak , że szło ogarnąć :) rano cyc potem wycieczka do przedszkola,dom cyc obiad cyc hi hi. A jak była w domu to te 20min jakoś znajdowałam zajęcie bajkę książeczkę czy klocki obok mnie :)

Klio86 lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się boje o kp ale moja córeczka chodzi do żłobka wiec mocno wierze w to ze jakos podołam.

Mini to urodziny razem zdaje się 😉 jutro o 7:00 jestem na izbie 😉

lipa lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    A co mówili na 3 cc?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:16

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia już nie chodzi właśnie do żłobka. Po pierwsze miałabym problem z wożeniem jej, po drugie tak podnieśli cenę w żłobku państwowym, że połowa macierzyńskiego by mi na niego szła... Jeśli będzie mi bardzo ciężko, to rozważam zapisanie jej do prywatnego przedszkOla językowego. Biorą od 2,5 lat, a i tak jest tańszy niż ten nieszczęsny żłobek.
    Ale.wolalabym dać radę i pobyć z.nia w domu do września.

age.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Tak to jest z tym karmieniem. Na początku non stop. Duzo koleżanek mnie straszy, że nie dam rady kp mając 2 latke w domu, która też trzeba się zająć. Że szybko zrezygnuje na rzecz mm. No zobaczymy. Spróbuję.

Mam to samo.. Spróbuję ale nic na siłę.. Hm jeśli nee będę wyrabiać z opieka nad starszym synem.. To przejdę na mm ii tyle. Oby dziecko było najedzone Aa ja żebym jakoś funkcjonowała w domu z dwójka dzieci

lipa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    A co mówili na 3 cc?
    A chyba mnie nastraszyc chcieli. Że już tydzień powinnam leżeć na oddziale, że powinni sprawdzać blizne, że muszą krew zabezpieczyć bo 3 cc to pewnie sporo zrostow. Aaaa i tak wymieniali. Bardziej się też boją tych skurczy bo cały czas mam i czy im nie wyskocze z cc wieczorem. Z ich usg mała koło 2800 ma

ex2buay3h02dl23a.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na wizycie, dziś 38+0, mała ma ok 3160g i nic nie wskazuje na to, żeby się gdziekolwiek wybierała..szyjka trzyma, nie zeszła zbyt nisko, przepływy ok, łożysko nadal młode, obrasta tłuszczykiem ;) jutro pierwsze ktg :)

SusieOne, CYTRYNKA_2016, Klio86 lubią tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna mowila ze sa i kobiety co nie znaja opamietania z cc i maja nawet po 6... wiec 3 pff... No u mnie tez kolorowo sytuacja nie wyglada. Dzien sie zaczal obiecujaco. Poszlam na to usg i nie mam malowodzia. Łał.. przeplywy prawidlowe, "łożysko tez wcale nie jest 3 stopnia", sprawdzil przeplywy w mozgu, i pomierzyl, zapytal ile warzylam przy porodzie, to sie spytalam a co az tak duza (bo mnie straszono ze bedzie wielka) "no wcale nie az taka duza". Kurtyna. Zawolano mnie do ordynatora na rozmowe no super ze nie ma malowodzia ale do domu nie ma co liczyc ze pojde bo on nie widzi wyraznego postepu we wzrocie dziecka "a przeciesz sie nie skurczylo", potem zaczely sie filozofie ze moze jednak cos sie dzieje z lozyskiem bo moze te wody byly pierwszym sygnalem teraz to sie odbija na dziecku bo ma nie przyjazne srodowisko blablabla. Mam czekac na ciag dalszy po weekendzie. Bedzie sie upieral przy indukcji ale faktycznie mam bardzo nie dojrzala szyjke. Tak mi ja przebadal ze normalnie chodzic nie moge i wygladam jakbym sie nie podtarla...

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia u mnie też tak było tu wody małe zaraz w normie tu dziecko duże a tu nie rośnie według nich... Dopiero szyjka się rozwarla i zrobili CC... Eh

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglupiec można bo gadają co chwilę co innego a na dupie po tym badaniu nie posiedze. Już się cieszę na po weekendzie. Teraz mnie na ktg wolali to zanim doszłam to zebrali całą obsadę bo myśleli że nie przyjdę a mnie nie wiedząc czemu tak boli kość lonowa i podbrzusze że chodzę jak nie powiem co.

ug378rib3ih251jk.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie super że z dzidzią wszystko ok. Dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki za was żeby to już niedługo i dzieciaczki były z wami , przerąbane że Ci lekarze raz mówią tak a na drugi dzień inaczej . Zwariować idzie . Ja dziś byłam na ktg , tętno ok , skurczy brak i niech tak będzie jeszcze 3 tygodnie a później niech się dzieje. Wizyta u diabetolog też ok pochwaliła moje cukry i kazała więcej jeść na noc bo mi ketony wyszły w moczu , pierwszy raz w tej ciąży

sasquacz, Mini89 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie tak zbadali że krwawie... czekam na ktg. Podobno jestem wpisana jako pierwsza na jutro. Mam nadzieję że się tak okaże. W domu epidemii ciąg dalszy Ha Ha od dziś mąż na antybiotyku xD

ex2buay3h02dl23a.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Mini u Ciebie to muszą zrobić cesarke bo tu nie ma pewności co i jak. Tak jak mówię oby byli w błędzie z tą diagnozą.

Mi KTG wyszło teraz moim zdaniem słabo. Nie wiem jak lekarz się na nie bedzie opatrywał. Cały czas wysoki puls i mi wyło, ale dziecko czuje stres i emocje, a no jestem podkur... cala sytuacja, wiec lezalam na tej kozetce z takim hejtem.

ug378rib3ih251jk.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ