Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
I_1985 wrote:Jak się czułaś po ZZO? Dretwieje coś? Łatwiej idzie porod, szybciej?
Czułam się super, dostałam na 5cm, poszliśmy z mężem spać i w ciągu 2h było 10cm, urodziła się na 3skurczach, znieczulenie na II jeszcze troszkę działało. W trakcie zzo czułam jedynie ciepło w nogach, nic nieprzyjemnegoI_1985 lubi tę wiadomość
-
A ja na porodówce byłam jak dinozaur, na wejście nie chciałam znieczulenia, myślałam, że to dopiero początek a zanim się zorientowałam to byłam na ostatnim etapie i już dzidzia wyskoczyła na świat. Po powrocie do domu też czułam się super. Dopiero teraz po paru dniach jak emocje i euforia opadły czuję że coś tam boli, macica kłóje, rana rwie, a nocne pobudki co 2 godz.wpływają na nastrój w ciągu dnia. Ile to potrwa? Nie wiem, mam nadzieję, że nie za długo bo już mi się marzy wyjście na rolki lub rower.
sasquacz, Klio86 lubią tę wiadomość
-
kasiaa126 wrote:A ja na porodówce byłam jak dinozaur, na wejście nie chciałam znieczulenia, myślałam, że to dopiero początek a zanim się zorientowałam to byłam na ostatnim etapie i już dzidzia wyskoczyła na świat. Po powrocie do domu też czułam się super. Dopiero teraz po paru dniach jak emocje i euforia opadły czuję że coś tam boli, macica kłóje, rana rwie, a nocne pobudki co 2 godz.wpływają na nastrój w ciągu dnia. Ile to potrwa? Nie wiem, mam nadzieję, że nie za długo bo już mi się marzy wyjście na rolki lub rower.
Kochana, to raczej szybko się nie skończy. Może wydłuży się czas przerw w karmieniu ale o wypoczeciu mowy nie ma. -
Karolika pomysł o kupieniu podgrzewacza do butelek, mam 2 butelki jedna stoi i się grzeje a druga czeka jak mała chce jeść to robimy 30 sek mleko i już wllewam do czekającej butelki wodę (mam przegotowana i odfiltrowana w dzbanku) i wkładam do podgrzewacza idę karmić i butelka już czeka, jedynie co to trzeba potem jeszcze umyć pewnie jak będę sama w nocy bo mąż w pracy to będę myla za kolejnym razem żeby chociaż trochę skrócić ten czas pobudek. Matylda raczej szybko je ale może też dlatego jej się uleje częściej. Nie wiem tak naprawdę
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Karolika pomysł o kupieniu podgrzewacza do butelek, mam 2 butelki jedna stoi i się grzeje a druga czeka jak mała chce jeść to robimy 30 sek mleko i już wllewam do czekającej butelki wodę (mam przegotowana i odfiltrowana w dzbanku) i wkładam do podgrzewacza idę karmić i butelka już czeka, jedynie co to trzeba potem jeszcze umyć pewnie jak będę sama w nocy bo mąż w pracy to będę myla za kolejnym razem żeby chociaż trochę skrócić ten czas pobudek. Matylda raczej szybko je ale może też dlatego jej się uleje częściej. Nie wiem tak naprawdę
-
Moja w dniu wypisu wazyla 2270 a miała 9 dni a teraz pewnie ze 3100. Położna mówiła że idelanie przybywa.. moja jadla 30 ml w dzień a w nocy 60 ml a teraz jakoś od tygodnia 60 ml i w dzień i w nocy ale chyba powoli jej mało bo coraz czesciej sie wybidza. Częściej niz 3 godz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:35
-
Ewi28 wrote:Moja w dniu wypisu wazyla 2270 a miała 9 dni a teraz pewnie ze 3100. Położna mówiła że idelanie przybywa.. moja jadla 30 ml w dzień a w nocy 60 ml a teraz jakoś od tygodnia 60 ml i w dzień i w nocy ale chyba powoli jej mało bo coraz czesciej sie wybidza. Częściej niz 3 godz
-
Napiszcie co o tym sadzicie: była wczoraj u mnie położna i zapytałam się jej o te pobudki co dwie godziny, kiedy i co można zrobić żeby wydłużyć sen malucha. Powiedziała że trzeba pomyśleć ewentualnie o bardziej efektywnym karmieniu nocnym tzn wg niej bobas się najada ale do momentu że jest mu dobrze i po 2godz się budzi, zaproponowała odciągnąć pokarm i po karmieniu z cyca kiedy odpływa już w blogostan dać mu butle i sprawdzić czy się napije i ile. Może wtedy będzie go bardziej trzymać. Mam nadzieję że rozumiecie pomysł..
Co myślicie o tym? W nocy to ja jestem nieprzytomna to raz a dwa Jaś przybiera super, bez zastrzeżeń i nie wiem czy po prostu zaufać jemu i pozwolić mu jeść jak chce.. A noce cóż.. Jakoś znieść..? -
Ja syna karmiłam tylko kp przez 3miechy.. Ale on jakoś jak miał dwa tygodnie w nocy przesypial 5-7h.. Aa w dzień co 2-3h
Hmm ja ogólnie jak widziałam, że krótko jadł to go smyralam żeby nee zasnął tylko pił dalej.. HmmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 20:55
-
No i macie, przybiera pięknie ale często je bo zasypia przy piersi i szybko jest głodny -z tego wynika. Położna mówiła że tak 15 - 20 minut nawet 30 min i pierś opróżni. Jedynie w nocy ja na wpół śpię heh to nie wiem ile wisi na cycu. Karmię na leżąco w łóżku. Żeby tylko takie problemy były...
-
Vella83 wrote:Mini a jak kości małej? Przy przewijaniu, przebieraniu..
-
Vella83 wrote:Pieguska, o to położonej w sumie chodziło. Żeby jadł efektywniej tj więcej tego tlustszego,bardziej kaloryczbwgo pokarmu w nocy. 5-7 godzin to marzenie:-)
No ja też na leżąco karmiłam syna w nocy.. Hmm tylko ja nee umiałam zasnąć bo się bałam, że przygniote czy coś.. Wiec zdążyło się go smyralam..
Ewentualnie podaj mu raz w butelce mleko w nocy.. Zobaczysz ile zjada ii czy np śpi dłużej.. Bo może po prostu to taki typ co budzi się często.. Ii tu nee ma znaczenia ile zjada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 22:16
lipa lubi tę wiadomość
-
Cześć, podczytuje Was całą ciążę, mimo że się nie udzielam. Mój maluch już od 19 dni jest na świecie i mamy podobny problem z karmieniem- co półtorej, dwie godziny. Doradczyni laktacyjna poradziła przed karmieniem ściągać 10-30 ml pokarmu, żeby dziecko jadło ten tłustszy. U nas na razie nie widzę żeby to jakoś bardzo zwiększyło odstępy między karmienia mi, ale może u innych się sprawdzi🙂01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Dziewczyny mam pytanie czy któraś posiada na sprzedaż po starszym dziecku miękką gondolę? A może teraz dostała od kogoś a nie potrzebuje? Szukam miękkiej gondoli do wózka spacerowego podwójnego , kupiliśmy dziś taki żeby Ada mogła wychodzić z dzidzią ze mną razem na spacer i właśnie moja stara miękka gondola jest za długa i za szeroka i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej . Będę wdzięczna za każdą odpowiedź