Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Robak wrote:A to mleko smilk max to lepsze? W sumie to jakie mm jest najlepsze dla rozwoju dziecka?
U nas pojawiły się krostki przy nutramigenie -
Cześć koleżanki, dni lecą jak szalone. Pogoda same widzicie jaka jest więc ja rzadko wychodzę, staram się prawie codziennie zrobić mały spacerek.. Ale czasem nawet to nie wychodzi.
Jaś jest fajowy, dużo czuwa, uśmiecha się, rozmawia z książeczkami. Noce bez zmian.. Minimum trzy razy pobudki, ale zauważyłam że czasem budzi się nie wybudzajac, ja zaraz chce go karmić a w sumie może by wystarczyło polulac i przytulić ale w nocy rzeczywistość inaczej wygląda. Rzadziej przewijam, zdarza się nawet zaledwie dwa razy. Natomiast nawala mi kregoslup:( karmie na lezaco w nocy, jestem powykszywiana potem, ból promueniujacy w nocy, wybudza:(Sovi, Celia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Karolika udało Ci sie pobrać bez problemu mocz? U mnie to był kabaret za pierwszym razem - cała byłam w jego sikach a na dodatek zrobił jeszcze kupe na mnie... bo pobierałam my karmiąc... za drugim razem najpierw nakarmiłam a potem woreczek i na przebieraku - całkiem sprawnie nam poszło
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Lipa to co sie działo w nocy i nad ranem to nie uwierzylabys... darcie... i to taki wrzask okropny... nic nie pomagało... do tego rzygnal glutem... problem z oddychaniem bo zatkany nos od ulewania... odciagalismy z mężem ale nic nie udało sie sciągnąć... wiec siedzi to gdzies daleko... ręce mi opadły... wyc mi sie chciało... skontaktowałam sie z rodzinnym pediatra kazał dalej prowokować tym bmk ale ja juz nie będę bo sie boje ze mi sie dziecko udusi... wiec zgodził sie ze mna... pokarm ściągam i wylewam a dzis jesteśmy na pepti... jestem wykończona... co do kp mam dokładnie tak samo... chociaż jakieś głupie wyrzuty sumienia mam dzis jak mu dałam pepti... chlusnął po nim ale nie płakał tak bardzo... a dostaliśmy jeszcze syrop gastrotuss baby... i wogole nadal kupy brak - czyli ostatnia pozadna kupa tydzień temu... baki okropnie śmierdzące... w piątek podaliśmy czopka glicerynowego i troszkę kupy wyszło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 09:48
-
Dzień dobry Mamusie.
Jeśli szukacie ubranek w rozmiarze 74 / 80 / 86 dla chłopca to zapraszam:
https://www.olx.pl/oferta/47-szt-mega-paka-ubranka-74-80-86-dla-chlopca-CID88-IDDN1mJ.html -
Karolika wrote:U nas gastrotuss baby nic nie pomógł, na kupy pomogł debirat i teraz mamy normalne piękne kupy mam nadzieje że już tak zostanie bo debirat odstawiliśmy a co do mleka to my na pepti mieliśmy pogorszenie ulewania ;( wiec zostaje nam tylko nutramigen i do tego dajemy kolzym do melka i espumisan rano i wieczorem. No i probiotyk
Ja daje espumisan do każdego posiłku, to za dużo? -
nick nieaktualnyRobak wrote:Po nutramigenie i debridat macie ładne żółte? Debridat jak dostaliście? Bo lekarze nie chcą tego dawać. Kolzym do jakiego mleka?
Ja daje espumisan do każdego posiłku, to za dużo? -
Karolika wrote:Dostaliśmy od pediatry, sam nam go dal właśnie po nim mamy ładne kupki, stosowalismy to z 3 tygodnie teraz już tydzień nie i narazie jest ok W pewnie dajecie espumisan 100 my dajemy 40 i tam jest ilość na dzień i po prostu tego się trzymamy. My do każdego karmienia (nutramigen) dajemy kolzym do butelki. I ogólnie to samo mleko nic nam nie dało dopiero pomógł nam debridat i rezultat był po tygodniu a teraz juz nie płacze przy robieniu 💩
-
nick nieaktualnyRobak wrote:A w jakim celu kolzym do nutramigenu? Tam nie mamy laktozy.
Robak, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość
-
Lipa zupełnie inne dziecko... nawet kupe zrobił po tygodniu fakt ze wielka gęsta i śmierdząca ale zrobil.. dzis wróciliśmy do mojego mleka i mam obawy przed nocą... a jutro szczepienie... ta dieta mnie wykończy - doszło do tego ze czuje lek przed jedzeniem...
Karolika my tez jednak nie dajemy tego syropku mam wrażenie ze bardziej go przytyka po tym...
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Wiesz co bo tak mi kazała nasza ,,domowa” pediatra żeby na dobę odstawic przez alergen który miałby sie wypłukać... dzis mamy wizytę i chce pogadać z lekarzem o ewentualnym przejściu na mm... swoją droga to pepti tak śmierdzi jak jakaś pasza ale jeśli ma byc skuteczne i mały zajada to będziemy kupowac...Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Wiesz co bo tak mi kazała nasza ,,domowa” pediatra żeby na dobę odstawic przez alergen który miałby sie wypłukać... dzis mamy wizytę i chce pogadać z lekarzem o ewentualnym przejściu na mm... swoją droga to pepti tak śmierdzi jak jakaś pasza ale jeśli ma byc skuteczne i mały zajada to będziemy kupowac...
Robak lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po szczepieniu i wizycie u pediatry. Dostaliśmy skierowanie do alergologa i zalecenie pepti plus kp ale trzymając diete bez bmk... zobaczymy co powie alergolog - idziemy we czwartek...
lipa, sasquacz, Celia89, Sovi lubią tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
My żyjemy Dziś mija nam 50 dni. Moja gadzina dobrze zniosła pierwsze szczepienia. Uśmiecha się bardzo często a wczoraj to nawet tak jakby się zasmiala bo było takiw hu hu. Próbujemy ćwiczyć główkę ale nie nawidzi leżenia na brzuszku. Pierwsze co próbuje robić to obrócić sie na plecy :p
sasquacz lubi tę wiadomość