X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia126 Ci lekarze w tych przechodniach to naprawdę przesądzają ale dobrze że pojechałaś sprawdziłaś dzidzia zdrowa i super :) te zauważam że mama wie najlepiej :)
    Vella ja też od paru dni na przeciwbólowych przez zęba , muszę poczekać do poniedziałku aż mama moja przyjedzie i zostanie mi z dziewczynkami a ja do dentysty wreszcie skocze.
    Dziś załatwiałam u Księdza chrzest , chrzcimy w drugi dzień świąt :) wy już chrzciłyscie? Dzieciaki grzeczne były?

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w niedziele mamy chrzciny..

Starszy syn w podobnym wieku miał chrzciny ii był grzeczny.. Liczę, że ten pójdzie e ślady brata ;)

4018d16ae9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na szczęście chrzciny w kościele przespal. U nas placzem bym sie nie stresowala bo tylko my bylismy do chrztu i to jest dodatkowa msza w co 3 sobote miesiaca wiec w kosciele byla tylko moja rodzinka

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja chciałam ochrzcić teraz w marcu ale ksiądz proboszcz się nie zgodził 🤷 bo post...🤦 No i chrzciny dopiero w czerwcu bo tak to wszystkie lokale w sensownej okolicy zajęte na maj i kwiecień już od paru miesięcy☹️ przynajmniej będzie już słonecznie🌞

age.png

age.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba bylo mu powiedziec ze Ty nie masz zamiaru tanczyc na chrzcinach

abbigal, ppieguskaa lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Trzeba bylo mu powiedziec ze Ty nie masz zamiaru tanczyc na chrzcinach
    Heh, nawet mówiłam że alko nie będzie, ale ks. ma zasady, że skoro dziecko nie umiera... nie pozwala chrzcić w marcu🤦

age.png

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny poniedziałek wielkanocny. Kościół ogarnąć spoko, gorzej miałam z cateringiem bo wszyscy wolne albo zajęte, ale udało się z fajnej knajpy jedzenie zamówić:) tylko muszę wybrać mięsa i wygląd tortu.

Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji naszego dnia ;) panowie w domu się spisali? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 14:32

abbigal lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę się pochwalić z dobrej nocy jaska. 19:30 zasnął, pobudka nr1 o 24:00,pobudka nr2 o 3:00,lekkie kręcenie bez cyca o 4 (trwało może 5 minut) i pobudka o 6:05. Czy Wy to widzicie? Oczywiście ja nie jestem wyspana jakby się mogło wydawać ale dumna z jasia bardzo i gdyby tak mogłoby wyglądać czesciej to jest nadzieja..

A tak poza tym to Jasiek jest radosnym i pogodnym chłopcem, uśmiecha się, gada po swojemu, interesuje się otoczeniem, jeszcze nie przewraca się na boki, dużo leży na brzuszku i głowę trzyma wysoko i długo sam, ale cały czas podtrzymuje ha jak go noszę.
    Zasypianie mam modelowe, 18:30 kąpiel i potem od razu idzie spać, ładnie zasypia, przy piersi, potem odkładam do łóżeczka, często potrafi sam zasnąć w lozeczku, dam smoka albo piąstke sobie possie jakby się przebudzil. Najtrudniejszy jest czas od 17:00 wtedy jest nieodkladalny i buczy, marudzi..

abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieć chrzest 26.04. Teściowa mieszka w Niemczech więc jak sytuacja z koronawirusem się nie uspokoi to może i później nawet.
    U nas noce też są fajne oby nie zapeszac

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiącej mm.
    Jaka porcje i ile razy dziennie jedzą wasze 2 - 2.5 miesieczne bombelki :)?

Robak lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dziewczyny karmiącej mm.
    Bardzo różnie, staram się 90ml 6 razy dziennie, a w praktyce wychodzi czasem 60, czasem 120 i 5-7 razy dziennie.
    A u Was?

za85tzc.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miarki czyli 120. Najczęściej 6 razy dziennie. Ale czasem np raz dziennie domaga się po tych 120 jeszcze jednej miarki choć staram się jak najrzadziej jej odrabiać bo to chyba za dużo

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    4 miarki czyli 120. Najczęściej 6 razy dziennie. Ale czasem np raz dziennie domaga się po tych 120 jeszcze jednej miarki choć staram się jak najrzadziej jej odrabiać bo to chyba za dużo
    A jaka wage macie? U nas 4,2kg

za85tzc.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dziewczyny karmiącej mm.
    U nas 120 co 3,5 godz jakos

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie 6 kg

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że tylko moja taka żarłoczna. No ale co się dziwić dziecku ma to po mamusi i tatusiu ha ha

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 5.5
    Ewi to widzę że Twoja też nieźle przybiera na masie. Bo ona chyba się jakaś mała urodziła z tego co pamiętam?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sarcia1 Znajoma

Wysłany: 10 marca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    To widzę że tylko moja taka żarłoczna. No ale co się dziwić dziecku ma to po mamusi i tatusiu ha ha

Jakbyś mogła napisać ile je Twoja córka. Mój synek też jest małym łakomczuchem. Przeważnie ma 7-8 karmień na dobę. Z czego dwa karmienia to moje odciągnięte mleko. Zazwyczaj jadł co trzy godziny, czasami nawet były dłuższe przerwy. Natomiast od dwóch dni ciężko jest mu wytrzymać te 3 godziny i mam wrażenie, że jest non stop głodny.Jeśli chodzi o mm to je 120 ml z czterech miarek.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia1 wrote:
    Jakbyś mogła napisać ile je Twoja córka. Mój synek też jest małym łakomczuchem. Przeważnie ma 7-8 karmień na dobę. Z czego dwa karmienia to moje odciągnięte mleko. Zazwyczaj jadł co trzy godziny, czasami nawet były dłuższe przerwy. Natomiast od dwóch dni ciężko jest mu wytrzymać te 3 godziny i mam wrażenie, że jest non stop głodny.Jeśli chodzi o mm to je 120 ml z czterech miarek.
    Z reguły 6 razy dziennie czasem 7. Też je 4 miarki ale jak zje to się awanturuje czasem o wiecej. Czasem się uspokoi czasem nie i wtedy dorabiam jej jeszcze jedna miarke. W nocy spokojnie wytrzymuje i 6 h w dzień jak nie śpi to też ciężko jej te 3 godz wytrzymać i muszę kombinować. A jak nie chce się uspokoić to dostaje wcześniej po prostu. Gdzieś znalazłam opracowanie że dziecko do pół roku potrzebuje około 100 kcal na kilogram na dobę. A że mleko ma około 66 kcal w 100 ml to dla mojej wychodzi około 830 ml i tyle mniej więcej je. Choć widzę że ma ochotę na więcej

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz je 8 razy dziennie i rożnie, pierś, ściągnięte i mm - po 100-120. Dzis ważony - 6 kg. Mamy 2 miesiące i 10 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 14:43

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ