X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dni miałam ciężkie,wychodzi mi ząb mądrości, boli bardzo, jak nie biorę tabletek tak od kilku dni jestem na przeciwbólowych. Trzeci mc z nocnymi pobudkami trochę się odbija na samopoczuciu.niby się wysypiam a jednak nie do końca tak jest. Jaś budzi się 3 razy na karmienie. Przytłacza mnie cała reszta, dom, lekcje, dzieci, szkoła, obiady,ja taka niedodbana...wczoraj wyszłam do fryzjera, dwie pary spodni kupiłam bo w stare nie wchodzę.. Oponka jak była tak jest.. Dużo wszystkiego... Czekam na wiosne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 12:43

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba końcówka zimy nie sprzyja początkom macierzyństwa. Ja mam depreche na całego, nie pomaga powtarzanie sobie,że to wszystko przejściowe.
    Chyba Sovi pisała tu kiedyś o dyschezji niemowlęcej. Jestem pewna, że to właśnie to, a nie kolki dolega mojemu synkowi. Każda kupa, każdy bąk są okupione okropnym placzem, mimo że kupki są miękkie. On prawie nie sypią w ciągu dnia, wybudza się co kilka minut z.placzem. w nocy śpi tylko na mnie. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Chodzę jak burza gradowa i wrzeszczę tylko na meza i córeczkę.
    Wszędzie czytam że dyschezja przejdzie sama do 6go miesiąca. Tylko do 6go miesiąca to ja wykituję.

age.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Chyba końcówka zimy nie sprzyja początkom macierzyństwa. Ja mam depreche na całego, nie pomaga powtarzanie sobie,że to wszystko przejściowe.
    Chyba Sovi pisała tu kiedyś o dyschezji niemowlęcej. Jestem pewna, że to właśnie to, a nie kolki dolega mojemu synkowi. Każda kupa, każdy bąk są okupione okropnym placzem, mimo że kupki są miękkie. On prawie nie sypią w ciągu dnia, wybudza się co kilka minut z.placzem. w nocy śpi tylko na mnie. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Chodzę jak burza gradowa i wrzeszczę tylko na meza i córeczkę.
    Wszędzie czytam że dyschezja przejdzie sama do 6go miesiąca. Tylko do 6go miesiąca to ja wykituję.

Aa nee można iść tego skonsultowac? Chociażby prywatnie hmm

lipa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa nee można iść tego skonsultowac? Chociażby prywatnie hmm
    Dziś.idsiemy do pediatry neurologa prywatnie na USG bioderek i będę chciała go o to zapytać.

age.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Daj znać lipa co neurolog powiedział, u nas się zmieniło w drugą stronę z braku snu, chyba nadmierny sen, już się zaczęłam zastanawiać czy nie trzeba do lekarza jechać..

za85tzc.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lipa po wizycie?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mała zaczyna robić awantury na spacerach i się martwię ze nie będzie lubiła jezdzic w wózku..a niedługo przyjdzie wiosna, pod domem mamy park..chciałabym moc chodzić na długie spacery..dziś wracałyśmy pędem do domu bo strasznie płakała...
    Jest tez opcja ze było jej za zimno/za ciepło...nadal nie wiem jak ją wpakować w kombinezon bo jest taka szczuplutka a kombinezony takie szerokie ze jej rączki nie dosięgają do rękawów...uhhh

klz9tv735sof9ei2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasguacz ja mojego uspakajam dajac na chwilę smoczek i jazda po nierownym terenie go uspakaja, nie dla nas rowne miejskie chodniki

sasquacz lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Jak lipa po wizycie?
    Neurologicznie wszystko super. Obraz brUsKa na USG tez prawidłowy. Ale jelita ewidentnie bardzo zagazowane :-( kupa też mu się nie podobała. Mam dzownic do niego we wtorek, bo będzie chciał nas umówić na komplet badań w przyszpitalnej przychodni. Krew, wymazy itp. a mi.do tej pory polecił popracować nad moja dieta. Nabiał, gluten? Tylko ze na głównie to jadam, heh.

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko u was coś wyszło z tych badań?

age.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Sasguacz ja mojego uspakajam dajac na chwilę smoczek i jazda po nierownym terenie go uspakaja, nie dla nas rowne miejskie chodniki

Jak płacze to smoczek już nie pomaga. Ale muszę spróbować ostry wjazd na trawnik jak zacznie się histeria 😆

klz9tv735sof9ei2.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Jak płacze to smoczek już nie pomaga. Ale muszę spróbować ostry wjazd na trawnik jak zacznie się histeria 😆
    Ja tez wczoraj biegałam że spaceru 😂 i potwierdzam, mocniejsze telepanie pomaga ;-)

age.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam-wertepy najlepsze :D Dzięki starszakowi możemy z mężem zrobić mapę naszego miasta z oznaczeniem brukowych ulic :D

dana222 lubi tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie mamy wynikow tych badań kupy... dzis byłam u pediatry i zrobic usg przezciemiaczkowe... przeryczalam cała noc bo mały tak dziwnie sie wzdryga i budzi przy tym z płaczem... na wtorek umówiłam neurologa i chce zapisać nas na eeg... jednak to ze kiedyś nasze mamy nie miały dostępu do internetu to było wspaniałe...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 6 marca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki kupy... zdrowe dziecko - nie ma nietolerancji laktozy

lipa, abbigal, ppieguskaa, sasquacz, Robak lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ja sobie dziś wydedukowalam, że mam zbyt szybki wypływ pokarmu (długi temat) i stąd wszystkie dolegliwości mojego synka. Cały dzień więc odciagalam mleko, żeby obejść ten szybki wypływ. I na koniec dnia jest dokładnie to samo, co wcześniej. Ból brzucha, prężenie się, gazy.
    Zmierzam do tego, że zaczęłam się zastanawiać, czy nie wmawiam sobie i dziecku różnych dolegliwości, a tak naprawdę to jest normalnym dzieckiem z przypadłościami "4go trymestru", tylko trochę bardziej wrazliwym i po prostu muszę wykazać się cierpliwością....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 23:14

age.png

Wysłany: 6 marca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam otulacz wczoraj bo on mniej stęka i pręży sie jak go spowijam... do tego dochodzi wybudzajacy odruch moro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 21:09

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja zamówiłam otulacz wczoraj bo on mniej stęka i pręży sie jak go spowijam... do tego dochodzi wyłudzający odruch moro...
    Moja też wybudza ten odruch. W dzień to tak rozgryzlam że jak ja nie śpię to kładę ja do spania na brzuchu i zaglądam do niej

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za odruch?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A co to za odruch?
    Jak dziecko rozrzuca tak rączki na boki.
    U nas też go wybudzał, zamówiłam tulika, żeby miał ciasno i miło ale u nas nie przeszło i leży nieużywany 🤷‍♀️

mhsvi09kaq7hme36.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ