Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnie dni miałam ciężkie,wychodzi mi ząb mądrości, boli bardzo, jak nie biorę tabletek tak od kilku dni jestem na przeciwbólowych. Trzeci mc z nocnymi pobudkami trochę się odbija na samopoczuciu.niby się wysypiam a jednak nie do końca tak jest. Jaś budzi się 3 razy na karmienie. Przytłacza mnie cała reszta, dom, lekcje, dzieci, szkoła, obiady,ja taka niedodbana...wczoraj wyszłam do fryzjera, dwie pary spodni kupiłam bo w stare nie wchodzę.. Oponka jak była tak jest.. Dużo wszystkiego... Czekam na wiosne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 12:43
-
Chyba końcówka zimy nie sprzyja początkom macierzyństwa. Ja mam depreche na całego, nie pomaga powtarzanie sobie,że to wszystko przejściowe.
Chyba Sovi pisała tu kiedyś o dyschezji niemowlęcej. Jestem pewna, że to właśnie to, a nie kolki dolega mojemu synkowi. Każda kupa, każdy bąk są okupione okropnym placzem, mimo że kupki są miękkie. On prawie nie sypią w ciągu dnia, wybudza się co kilka minut z.placzem. w nocy śpi tylko na mnie. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Chodzę jak burza gradowa i wrzeszczę tylko na meza i córeczkę.
Wszędzie czytam że dyschezja przejdzie sama do 6go miesiąca. Tylko do 6go miesiąca to ja wykituję. -
lipa wrote:Chyba końcówka zimy nie sprzyja początkom macierzyństwa. Ja mam depreche na całego, nie pomaga powtarzanie sobie,że to wszystko przejściowe.
Chyba Sovi pisała tu kiedyś o dyschezji niemowlęcej. Jestem pewna, że to właśnie to, a nie kolki dolega mojemu synkowi. Każda kupa, każdy bąk są okupione okropnym placzem, mimo że kupki są miękkie. On prawie nie sypią w ciągu dnia, wybudza się co kilka minut z.placzem. w nocy śpi tylko na mnie. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Chodzę jak burza gradowa i wrzeszczę tylko na meza i córeczkę.
Wszędzie czytam że dyschezja przejdzie sama do 6go miesiąca. Tylko do 6go miesiąca to ja wykituję.
Aa nee można iść tego skonsultowac? Chociażby prywatnie hmmlipa lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:Chyba końcówka zimy nie sprzyja początkom macierzyństwa. Ja mam depreche na całego, nie pomaga powtarzanie sobie,że to wszystko przejściowe.
Wszędzie czytam że dyschezja przejdzie sama do 6go miesiąca. Tylko do 6go miesiąca to ja wykituję. -
A u nas mała zaczyna robić awantury na spacerach i się martwię ze nie będzie lubiła jezdzic w wózku..a niedługo przyjdzie wiosna, pod domem mamy park..chciałabym moc chodzić na długie spacery..dziś wracałyśmy pędem do domu bo strasznie płakała...
Jest tez opcja ze było jej za zimno/za ciepło...nadal nie wiem jak ją wpakować w kombinezon bo jest taka szczuplutka a kombinezony takie szerokie ze jej rączki nie dosięgają do rękawów...uhhh -
Ewi28 wrote:Jak lipa po wizycie?
-
dana222 wrote:Sasguacz ja mojego uspakajam dajac na chwilę smoczek i jazda po nierownym terenie go uspakaja, nie dla nas rowne miejskie chodniki
Jak płacze to smoczek już nie pomaga. Ale muszę spróbować ostry wjazd na trawnik jak zacznie się histeria 😆 -
Nadal nie mamy wynikow tych badań kupy... dzis byłam u pediatry i zrobic usg przezciemiaczkowe... przeryczalam cała noc bo mały tak dziwnie sie wzdryga i budzi przy tym z płaczem... na wtorek umówiłam neurologa i chce zapisać nas na eeg... jednak to ze kiedyś nasze mamy nie miały dostępu do internetu to było wspaniałe...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczko ja sobie dziś wydedukowalam, że mam zbyt szybki wypływ pokarmu (długi temat) i stąd wszystkie dolegliwości mojego synka. Cały dzień więc odciagalam mleko, żeby obejść ten szybki wypływ. I na koniec dnia jest dokładnie to samo, co wcześniej. Ból brzucha, prężenie się, gazy.
Zmierzam do tego, że zaczęłam się zastanawiać, czy nie wmawiam sobie i dziecku różnych dolegliwości, a tak naprawdę to jest normalnym dzieckiem z przypadłościami "4go trymestru", tylko trochę bardziej wrazliwym i po prostu muszę wykazać się cierpliwością....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 23:14
sasquacz lubi tę wiadomość
-
Kropeczka1986 wrote:Ja zamówiłam otulacz wczoraj bo on mniej stęka i pręży sie jak go spowijam... do tego dochodzi wyłudzający odruch moro...