X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak vella, przy kp też się tym nie przejmuje. Ale na mm jest inaczej i dlatego mnie to stresuje.

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja mm też daje na żądanie. Potrafila ostatnio zjeść swoją porcję 120 ( szok) I za niecałą godzinę wciagla kolejne 100ml. Teraz mm jest takie że nie zaszkodzi dziecku jedząc nawet co chwilę. Spokojnie ;) ja na początku sama będę gotować warzywa na parze, bo bez sensu dawać słoiczek skoro nawet na 2raxy tego nie zje. ;)

lipa lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy synu i córce tylko dawałam sloiczki myśląc że to czarna magia przygotować jedzenie dla dziecka (Boże...) teraz chcę sama gotować. Jeden sloiczek około 3-4zl, a jedną marchewka 40 groszy? Sloiczki ba pewno będą gdy będę chciała dać króliczka albo dynie bo akurat nie dostanę. Ale cała resztę będę gotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 13:05

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówisz vella. Słoiczki to nic złego, ale są drogie i po prostu niesmaczne. Mamy to szczęście, że rozszerzanie diety wypadnie na sezon świeżych owoców i warzyw. Żal nie skorzystać.

Vella83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko na boki i to nie jakos chętnie, czasami tylko na brzuch. Jest z 29.12.

Jeśli chodzi o jedzenie - również karmie mm hipp. I też uważam, że jest to jakieś chudsze mleko chyba bo moja je spore porcje tego w porównaniu do innych dzieci:D:D 150 a czasem już 180. ale 5 razy dziennie, max 6. W nocy sie czasem budzi, próbuje ją najpierw uspokoić smoczkiem. A jak nie daje rady, to daje jeść. Dziś obudziła się o 3, dałam jej mleczko, pospała do 7:20. Zjadła śniadanie o 8, i żeby mój plan nie legł w gruzach (mała je co 3 h, kolacja koło 18-18;30) przetrzymałam ją jakoś do 12;)

Ja planuje rozszerzanie po 1.06. Zaczynam od słoików, by ogarnąć co podchodzi a co nie. WIem, że swoje taniej, ale nie mam za bardzo gdzie kupić jakiś sprawdzonych warzyw mięs owoców ;/ Ale oczywiscie będę też w lipciu, sierpniu dawać te sezonówki, może już będzie lepiej z tym wirusem, to będę sama z małą chodzić na targ i wybierać. A i może do rodziców zaczniemy jeżdzić, to od nich coś dostanę.

lipa lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ewi a jakie mleko dajesz?
    Ja HiPP. Jest na nim napisane, że ponieważ zawiera tlyko laktozę, można nim.karmic na zadanie, jak piersią. Położna mówiła, że miała dzieci, które na nim wogole nie przybierały. Może ono jest jakies "cieńsze" przez to. Mam jeszcze dwa opakowania i będę.przechkdzic na Bebilon.
    Bebilon pepti ale po skonczonym 6 miesiącu zmieniam ale jeszcze nie wiem na jakoe. Może na zwykły bebilon

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Tak jak mówisz vella. Słoiczki to nic złego, ale są drogie i po prostu niesmaczne. Mamy to szczęście, że rozszerzanie diety wypadnie na sezon świeżych owoców i warzyw. Żal nie skorzystać.

W punkt!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba idą zęby... Dziś pierwszy raz pogryzł mi sutki w trakcie jedzenia, widać było że go swędzą i musi sobie ulżyć. Wieczorem nie chciał jeść ani usnąć, wiercił się przy cycu, denerwował, tarł oczka ale nie zasnął.. Płakał. Uspokoił się gdy zaczęłam masować dziąsła.. Jestem wykonczona

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wszystkie już poszłyście na kolejne szczepienie? U mnie DUPA zawieszone znowu przez gornikow😣😣

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy za sobą 2x rotawirus, raz pneumokoki i właśnie dziś druga dawkę 6w1.
    Młody wazy 8200 i ma 72 cm długości. Jestem w szoku jak on rośnie.

age.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2020, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Przy synu i córce tylko dawałam sloiczki myśląc że to czarna magia przygotować jedzenie dla dziecka (Boże...) teraz chcę sama gotować. Jeden sloiczek około 3-4zl, a jedną marchewka 40 groszy? Sloiczki ba pewno będą gdy będę chciała dać króliczka albo dynie bo akurat nie dostanę. Ale cała resztę będę gotować.
    Mnie częściowo przekonuje to, że warzywa dla dorosłych mają całkiem inne normy niż te dla dzieci w słoikach, chyba nie jest to tylko marketing?

za85tzc.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2020, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mimi.jak dibrze, ze ty tu chociaż jeszcze jesteś 😌 niby to moje drugie dziecko, a czuje się jakbym błądziła we mgle. Brak mi już sił fizycznych u psychicznych. Mój młody dla odmiany nie jest radosny, non stop wyje, marudzi. W nocy kilka pobudek. Albo to ząbkowanie, bo śliny ma tyle że kapie po podłodze, a na kciukach już rany (gryzakow nie chce), albo skok rozwojowy albo *uj wie co. Dziś już się poryczalam z bezsilności.
    Stąd tyle moich pytań do was. Usiłuje go w koncu zadowolić.
    U nas podobnie, ale mamy stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej oraz refluks. Diagnozujemy się dalej.

za85tzc.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć nie dość że w dzień to jest mały diabełek, to jeszcze w nocy zaczęła rozrabiać.
    Dziś dzień kąpieli, mąż 2 zmiana, i aż mi słano na samą myśl, ze znowu będzie tak sie darła.
    Teraz siedzimy przy suszarce. Nie wiem może i ja powinnam poszukać jakiegoś lekarza. Ale jakiego - płaczologa:D
    Kropeczko, jak po chrzcie? Lepiej? Jak tak to idą moją ochrzcić jeszcze dzis:D

Robak, Mini89, lipa lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    U nas podobnie, ale mamy stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej oraz refluks. Diagnozujemy się dalej.
    Jakie macie zalecenia co do refluksu?

age.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak u nas tez refluks

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 20 maja 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi... jest gorzej chyba... chociaż na chrzcie był naprawdę bardzo grzeczny... on jak ze mną zostaje to chce dostać kur... noce lepsze - śpi ciągiem do 4-5 od 20... wieczorem nie ma problemu z usypianiem... za to w dzień od soboty koszmar... od wczoraj chce go potrzepac jak ma leżeć w gondoli... wczorajszy spacer mąż musiał go nieść bo niestety tak się darł jakby go ze skory obdzierali... swoją droga ma chyba nowy rodzaj płaczu - wrzask... wyciągnęliśmy spacerówkę i jutro mam konsultacje z fizjo... ogólnie jak wcześniej niecierpial leżeć na brzuchu tak teraz wścieka się na plecach... zwariuje z nim...
    Lipa u nas podobne wymiary - waga z tamtego tygodnia to 8,1 kg... i weź tu nos takiego kluska...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 20 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak jak rozszerzanie dietę przy refluksie? U nas gastro kazała opóźniać temat... i ogólnie czytalam ze lepsze słoiczki i to te Bio lub organic niż gotowanie swoich warzyw...
    U nas ma takie cofki ze masakra... strasznie martwię się o jego gardło bo te cofki kwaśne... powoli wątpię ze wyrośnie...
    bierzecie jakieś leki? Nam nie chcą dać IPP bo mały przybiera... na jakim mleku jestescie? Robiliście usg gerd?

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sovi... jest gorzej chyba... chociaż na chrzcie był naprawdę bardzo grzeczny... on jak ze mną zostaje to chce dostać kur... noce lepsze - śpi ciągiem do 4-5 od 20... wieczorem nie ma problemu z usypianiem... za to w dzień od soboty koszmar... od wczoraj chce go potrzepac jak ma leżeć w gondoli... wczorajszy spacer mąż musiał go nieść bo niestety tak się darł jakby go ze skory obdzierali... swoją droga ma chyba nowy rodzaj płaczu - wrzask... wyciągnęliśmy spacerówkę i jutro mam konsultacje z fizjo... ogólnie jak wcześniej niecierpial leżeć na brzuchu tak teraz wścieka się na plecach... zwariuje z nim...
    Lipa u nas podobne wymiary - waga z tamtego tygodnia to 8,1 kg... i weź tu nos takiego kluska...
    To jakbym o mojej czytała:) W sobote wzielismy ja na wycieczke. Cisza, spokój, obcowanie z przyroda... i niesienie krzyczacego bobasa przez pol trasy na rekach;p Tez ysle o spaceerowce, musze pogadac z fizjo ale do pol roku bym chciala ja potrzymac w gondoli. Do tej pory ekstra spała w nocy, a ostatnio cos jej odwala. Dzis wstała o 1 i do 3 sie wiertoliła smiała itd. Myc sie nie chce drze sie. Jak zasypia po tym wrzasku to mam wrazenie ze masm 10 lat wiecej. Ja juz sie smieje z mezem z tego, bo co nam innego pozostało - trzeba przetrwac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 16:25

Emisia lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi my odnośnie spacerówki już konsultowaliśmy z fizjo niecały miesiąc temu, wiec nasz Bąbel miał niecałe 4 miesiace. Pozwoliła oczywiście tylko z opcja na leżąco wiec Mała jeździ przodem do nas i uwielbia. Widzi o wiele więcej. Czasami oczywiście korzystamy z gondoli ale luzu jest może raptem na 8cm. Dodam ze mamy mała asymetrię i codziennie ćwiczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 19:11

lipa lubi tę wiadomość

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jakie macie zalecenia co do refluksu?
    Przedewszystkim wysokie układanie, spanie pod kątem 30-45 stopni. Częste odbijanie, no i próby były z debridatem, gastrotusem i nutritionem, ale to i tak nie pomaga. Zalecenie z nadzieją jest takie: do pół roku ma z tego wyrosnąć.

Odnośnie spania jak wasze dzieci radzą sobie jak jest tak jasno na dworze, jak układacie je do snu?

za85tzc.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ