X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dzisiaj odebrałam wyniki bety wzrosła z 363 na 2336 o.O 363 było w piątek. Przyrost ok 150% wiec chyba jest ok ? Jak ja bym już chciała być po serduszkowej wizycie...a ona dopiero 6-7 czerwiec.. czytam ze macie nudności mdłości. .ja nie mam narazić nic z reszta w poprzedniej ciąży tez ich nie miałam. Jedynie co to wilczy apetyt...i to na tuńczyka w oleju mniam. ...
    Ja pierwsze mdłości miałam na sam koniec 6 tyg, a myślałam, że mnie to ominie 😁

I beta bardzo ładna, nawet ładniej przyrasta niż moja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 18:44

• PerAsperaAdAstra Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Ja pierwsze mdłości miałam na sam koniec 6 tyg, a myślałam, że mnie to ominie 😁

I beta bardzo ładna, nawet ładniej przyrasta niż moja :)

Czyli może i mnie dopadnie jeszcze :)
    U mnie priorytetem jest to aby dziecko było zdrowe i w ogóle. . Ale strasznie boje się tego ze przytyć duuuuzo. . W 1 ciąży przywalilam 25kg. ..i teraz tez mam straszny apetyt...

iv09cwa1nva1bzbg.png

8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

85dq0cl.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie i widziałam bijące serduszko. Kolejna wizyta za 4 tygodnie.

Ja nie mam mdłości, ale trochę kiepsko się czuję. Straszne zmęczenie i senność. Mam w domu 1,5 roczniaka, więc lekko nie jest ;)

ppieguskaa, Gagaga, lotka1990, Klio86, PerAsperaAdAstra, okularnica91, antonna, Martek&M, marie_marie22, MalinovaJa, Madziolinka, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny! Witam się serdecznie! Czy mogę dołączyć? Śledzę wątek w zasadzie od pierwszego postu, bo dwie kreski odkryłam pod koniec kwietnia. Miałam dotąd jedną wizytę, serduszko bije 158/min. W domu na rodzeństwo czeka czterolatka. Gratuluję serduszek i życzę bezproblemowych ciąż!

Gagaga, lotka1990, Klio86, Endi90, Karolcia126, okularnica91, antonna, Martek&M, marie_marie22, Iga66, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny, jak ja bym chciała to serduszko...
    Ale jeszcze wcześnie, w ogóle nie wiadomo czy będzie czego szukać w macicy :)
    W czw kolejna betę robie

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie i widziałam bijące serduszko. Kolejna wizyta za 4 tygodnie.

Ja nie mam mdłości, ale trochę kiepsko się czuję. Straszne zmęczenie i senność. Mam w domu 1,5 roczniaka, więc lekko nie jest ;)

Najgorsze kiedy moja córka biega jak szalona po pokoju, wchodzi i schodzi z łóżka a ja leżę i patrzę w bajkę przeznaczona dla niej o odpadam na minute 🤦‍♀️ Skrajnie nieodpowiedzialne ale złapałam się na tym już ze 3 razy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:02

• Karolcia126 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Jeju Dziewczyny, jak ja bym chciała to serduszko...
    Ale jeszcze wcześnie, w ogóle nie wiadomo czy będzie czego szukać w macicy :)
    W czw kolejna betę robie
    Ja w czwartek idę na wizytę. Mam nadzieje zobaczyć serduszko ale strasznie się boje. Nie wiem czego ale strach jest. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

Martek&M, Gagaga lubią tę wiadomość

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:

Przybij piątkę! ;D Też mam prawie 1,5 roczniaka żeby mi się nie nudziło ;D

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!

Co do wizyty na nfz to ja również póki co będę chodziła. Właśnie po skierowania i zrobić cyto.
    Kolejna prywatna wizyta dopiero 1 lipca, chyba zwariuje do tego czasu.
    No nic, rozglądam się już za detektorem, nie wyobrażam sobie już ciąży bez niego.

Któraś dzisiaj wizytuje?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Cześć dziewczyny 😁

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!

Co do wizyty na nfz to ja również póki co będę chodziła. Właśnie po skierowania i zrobić cyto.
    Kolejna prywatna wizyta dopiero 1 lipca, chyba zwariuje do tego czasu.
    No nic, rozglądam się już za detektorem, nie wyobrażam sobie już ciąży bez niego.

Któraś dzisiaj wizytuje?

Co to jest detektor?

klz9tv735sof9ei2.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

aa co ile są wizyty na NFZ? chciałam iść na kasę chorych w 5tc5 (zrobi mi wtedy usg?) ale nee wiem kiedy zazwyczaj dawają skierowanie na badania.. ii czy mi się to uda zgrać z prywatnymi wizytami.. hmm

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Co to jest detektor?

jest do wykrywania tętna płodu

4018d16ae9.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień, ale trochę świruje...dokładnie rok temu na wizycie dowiedziałam się ze puste jajo...tym razem już tydzień temu widziałam serduszko, ale i tak mam schize, nie umiem sobie wyobrazić ze może być dobrze, ze moje ciało jest w stanie wyhodować w sobie człowieka :/

klz9tv735sof9ei2.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Ja mam wizytę za tydzień, ale trochę świruje...dokładnie rok temu na wizycie dowiedziałam się ze puste jajo...tym razem już tydzień temu widziałam serduszko, ale i tak mam schize, nie umiem sobie wyobrazić ze może być dobrze, ze moje ciało jest w stanie wyhodować w sobie człowieka :/

to normalne, że ma się obawy itd. ale trzeba być dobrej myśli.. ii nee ma co się zadręczać..

sasquacz lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o detektor, sama używałam cała ciąże z córeczka, potrafiłam co pół godziny w ekstremalnych stresach używać, dobrze robi na psychikę, jednak Żaden ginekolog tego nie poleci bo zdarza się ze powiela tętno matki i ja mam teraz zagwozdke czy kupić ten przyrząd, bo moja szwagierka która musiała urodzić martwego dzidziusia w 36 tc w dzień przed IP tez używała bo się martwiła i tu pytanie czy jednak instynkt nie jest lepszym detektorem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 08:56

sasquacz, lotka1990 lubią tę wiadomość

• arjot Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    aa co ile są wizyty na NFZ? chciałam iść na kasę chorych w 5tc5 (zrobi mi wtedy usg?) ale nee wiem kiedy zazwyczaj dawają skierowanie na badania.. ii czy mi się to uda zgrać z prywatnymi wizytami.. hmm
    Ja poszłam na NFZ, to była końcówka 5 tygodnia. Nie dostałam żadnego skierowania, ginekolog zaczęła mówić, że nie wiadomo czy ciąża jest w ogóle żywa, itd., żebym sobie poszła prywatnie na USG za jakieś 2 tygodnie i później przyszła do niej z wynikiem xd no i jak chcę to sobie mogę zacząć brać kwas foliowy. Jeśli chodzi o skierowanie na USG, to powiedziała mi, że dostanę jedno pod koniec ciąży, a tak to muszę sobie robić prywatnie. Więcej tam nie poszłam, myślałam, że zaoszczędzę chociaż na badaniach krwi... Teraz chodzę tylko prywatnie, ale jestem spokojniejsza i mam wszystko pod kontrolą.

• Miniaturka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dziś znowu ale na prywatne ubezpieczenie, jeśli lekarka mi spasuje będę chodzić do dwóch jak w poprzedniej ciąży..

nzjdskjoswy8z3xh.png

ndm222e0z7ynjnai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazdy lekarz na nfz jest taki. Ja chodze co trzy tygodnie. Kartę ciąży mam założoną, pierwsze badania krwi już za sobą skierowanie na usg dostałam i jestem już na L4 mimo, że usg mam dopiero w piątek. Grunt trafić na człowieka, a nie lekarza który przyjmuje pacjentki, bo musi, a wolałby prywatnie bo wtedy wiecej zarobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 09:08

• Miniaturka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Ja poszłam na NFZ, to była końcówka 5 tygodnia. Nie dostałam żadnego skierowania, ginekolog zaczęła mówić, że nie wiadomo czy ciąża jest w ogóle żywa, itd., żebym sobie poszła prywatnie na USG za jakieś 2 tygodnie i później przyszła do niej z wynikiem xd no i jak chcę to sobie mogę zacząć brać kwas foliowy. Jeśli chodzi o skierowanie na USG, to powiedziała mi, że dostanę jedno pod koniec ciąży, a tak to muszę sobie robić prywatnie. Więcej tam nie poszłam, myślałam, że zaoszczędzę chociaż na badaniach krwi... Teraz chodzę tylko prywatnie, ale jestem spokojniejsza i mam wszystko pod kontrolą.

Looo to w szoku jestem... Ja poprzednia ciążę prowadzilam prywatnie i na NFZ i na NFZ co wizyta dokładne usg wraz z 3D, skierowanie co wizytę i wizyta trwała zawsze z 40min! Od 30tc co wizytę ktg. Ale może temu że to było w klinice, gdzie też mieli kontrakt z NFZ...

nzjdskjoswy8z3xh.png

ndm222e0z7ynjnai.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Ja w czwartek idę na wizytę. Mam nadzieje zobaczyć serduszko ale strasznie się boje. Nie wiem czego ale strach jest. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

Ja jutro również mam wizytę. I mam nadzieję zobaczyć serduszko i samego malucha. Ostatnio, czyli 17.05, niestety był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk zółtkowy więc czy żyję w tej niepewności już 12 dzień. I czekam na jutro na 16:00 - to nasza godzina 0
    Przedwczoraj zaliczylam jakieś małe plamienie koloru kawy z mlekiem więc juz wogole trochę świruje
    Trzymam kciuki za jutro żeby było u nas wszystko w najlepszym porządku. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 09:17

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ