X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ogólnie to piersi bola mnie delikatnie mdłości są bardzo niewielkie czuje się po prostu dobrze no ale
    Jestem po badaniu serce bije ciaza rośnie:) wg usg 9 tc nie wiem ile serce bije ale lekarz pokazywał mi bijące serce na monitorze :)
    Jestem dobrym przykładem że objawy mogą znikać teraz już grzecznie bez paniki czekam na usg po 11 tc
    Ja tak myślałam że będzie :* bo objawy ich zmniejszenie czy zanik nie jest niczym złym to raczej normalne przy huśtawce hormonalnej :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    ehhh ja znowu perypetie...lekko dzisiaj plamilam rano,dzwoniłam do lekarza swojego i mowi żeby podejść na SOR sprawdzić a ginekolog do mnie ze sprawdzą ale dopiero po przyjeciu i tym samym bede znowu na oddziale dwa dni... no dramat powiem wam
    poważnie???
    Ja w poprzedniej ciąży miałam plamienia, jeździłam na IP,sprawdzali i jak było ok,to do domu. Endi kciuki!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Nie wiem czy chwalić tego lekarza za załatwienie usg, czy opierdalać za robienie Ci stracha. Mógł powiedzieć, że najprawdopodobniej jest ok, ale dla Twojego spokoju zleci usg... Wszystko da się powiedzieć inaczej :/ Trzymam kciuki, dawaj znać.
    Ryjku zgadzam się całkowicie. Myślę,że większość lekarzy kazałoby nam się zrelaksować i nie martwić. Moja sis nawet mdłości nie miała,a ciąża rozwijała się prawidłowo.Każda z nas jest inna -jedna wcale nie ma mdłości,a inna wymiotuje tak,że kończy się to szpitalem.
    Dziewczyny proszę Was i siebie - nie panikujmy niepotrzebnie!

SusieOne lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Ja już na przyjęciu zaraz zobaczymy co tam się wyprawia... mam nadzieje ze wyczerpie limit szpitala za nas wszystkie.
    daj znać,jak już coś wiedzieć będziesz!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ogólnie to piersi bola mnie delikatnie mdłości są bardzo niewielkie czuje się po prostu dobrze no ale
    Jestem po badaniu serce bije ciaza rośnie:) wg usg 9 tc nie wiem ile serce bije ale lekarz pokazywał mi bijące serce na monitorze :)
    Jestem dobrym przykładem że objawy mogą znikać teraz już grzecznie bez paniki czekam na usg po 11 tc
    Dobrze,że teraz możesz być spokojniejsza :-)

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety poroniłam. Serduszko przestało bić także bardzo dziekuję za wspólne chwile i żegnam się. Całe szczęście zabieg będzie dzisiaj więc będe miała to już za sobą. Szczęśliwych,wspaniałych ciąż,buziaczki:*

• Monkey Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Dziewczyny niestety poroniłam. Serduszko przestało bić także bardzo dziekuję za wspólne chwile i żegnam się. Całe szczęście zabieg będzie dzisiaj więc będe miała to już za sobą. Szczęśliwych,wspaniałych ciąż,buziaczki:*
    Strasznie mi przykro 😭
    Trzymaj się mocno ❤️

I znowu dół mnie złapał...
    To wszystko jest takie niesprawiedliwe

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Bardzo mi przykro :(

eh4cm4u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Bardzo mi przykro :( A było już tak dobrze

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Jestem w szoku. Nie mam pojęcia,co napisać. Najpierw Kleo,a teraz Ty. Brak mi słów normalnie.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:

Mówi się, że to się zdarza. Nie powinno.
    Bardzo mi przykro.
    Dół. Brak słów. Tak nie powinno być.

• Robak Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie możecie dopisać, ale kiedy termin to nie wiem, bo każdy kalkulator wylicza inną datę.

za85tzc.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi bardzo mi przykro:(

Co do objawow to mnie tylko piersi przy dotyku bola a tak to nic

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi przykro mi:(

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Czy dr aby trochę nie przesadza? Jak dużu jest krwiak? W ktorym miejscu jest usytuowany?
    Też mam krwiaka - 21/15mm i dr nawet nie kazał mi leżeć,ani brać żadnych leków-chyba że zaczęłabym plamić nagle. Zakaz seksu, mam odpoczywać, nie nadwyrężać się i krwiak powinien się wchłonąć. W poprzedniej ciąży też miałam krwiaka i mam zdrową córkę. Nie panikuj - krwiak to nie koniec świata.
    Nie wiem gdzie usytuowany,zapomnialam zapytać bo tak mnie to zestresowało. Wielkość 2,13cmx0,4cm. Wg niego jest średni. Od wczoraj nic nie Tobie tylko leżę i czytam o krwiakach.
    To było tak,ze ja opisalam mu objawy i powiedziałam że martwia mnie te bóle i uklucia. Zrobil usg i mówi ze jest maluch,serce ładnie bije. I zaczął szukać,jezdzil tym usg i sie dopatrzył.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie o jedzeniu w ciąży np żeberek w piwie? Mój mąż uparcie twierdzi że cały alkohol wyparowuje i można a ja mam wątpliwości. Jadłybyście ?

u5sbhs8.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi:( strasznie mi przykro. Brak mi show żeby coś więcej napisac. Przytulam:(

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki drugiego badania moczu - z innego laboratorium. Pierwsze robiłam w poniedziałek drugie dzisiaj. Dzisiejsze jest idealne a poniedziałkowe było kiepskie. Leczenia nie będzie - ale dziwne...fakt, że wymiotowałam dużo i to mogło wpłynąć na pewne wyniki ale w ciągu kilku dni taka zmiana? eh..Pokornie stosuje się do zaleceń..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was czuje takie "rozpieranie" w pochwie? Ja do tej pory czasem tak miałam w trakcie okresu, gdy krwawienie było silne, a brzuch bardzo bolał.. Nie wiem czy powinnam sie martwić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 17:24

Klio86 lubi tę wiadomość

eh4cm4u.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Nie wiem gdzie usytuowany,zapomnialam zapytać bo tak mnie to zestresowało. Wielkość 2,13cmx0,4cm. Wg niego jest średni. Od wczoraj nic nie Tobie tylko leżę i czytam o krwiakach.
    To było tak,ze ja opisalam mu objawy i powiedziałam że martwia mnie te bóle i uklucia. Zrobil usg i mówi ze jest maluch,serce ładnie bije. I zaczął szukać,jezdzil tym usg i sie dopatrzył.
    spójrz - Twój krwiak nawet mniejszy niż mój jest! Poronienie są przy dużych krwiakach i takich, które odklejenie się kosmówki,a potem łożyska powodują. Naprawdę nie sądzę,że musisz się aż tak bardzo tym martwić.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ