SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Ale tu wczoraj słabe wieści.... 😞 bardzo mi przykro dziewczyny! Dużo siły Wam życzę...

My po wczorajszym usg mamy pięknego żelusia, który ma ponad 1 cm 😉❤

Również cierpię na bezsenność 🙈 nie śpię od 5 ... dziś pierwsze urodziny mojej córci 😍😍😍
    Gratulacje centymentrowego dzidziusia i wszystkiego najlepszego dla córeczki
    🙂

Klio86, okularnica91 lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Hej dziewczyny, pożegnałam się już wprawdzie jakiś czas temu, ale teraz już oficjalnie Iga66 usuń mnie proszę z listy. Niestety poroniłam, wczoraj miałam zabieg.
    Ale byłam tego swiadoma już od dwóch tygodni więc choć jest ciężko to już pogodziłam się z tą sytuacją. Z całego serca życzę Wam wszystkim powodzenia i spokojnych nudnych ciąż. Jeszcze tu wrócę :)

Bardzo mi przykro.
    My kobiety musimy naprawdę w życiu udźwignąć.
    Nie poddawaj się 😘

kasig lubi tę wiadomość

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    ppiegusja
    Klio86
    Gagaga
    Suszone
    Robak
    Ryjek
    czarnaruda

Na kiedy dziewczyny macie termin ?
    Chce uaktualnić naszą styczniowa listę.

Hej,mnie proszę wpisz na 03.01. Dziękuję.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam się dziś czujecie ?:)

• ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę prawy jajnik kłuje. Od wczoraj zauważyłam że po jedzeniu łapią mnie mdłości . Poza tym jestem pełna energii i mam dobry humor 😁

SusieOne lubi tę wiadomość

u5sbhs8.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeziebiona od srody :( czuje sie fatalnie :/ wiem, ze w ciazy podwyzszona temperatura jest ale 37.9 to chyba troche ponad normę? Tymbardziej ze katar i kaszel mam :( domowe sposoby nie pomagaja, w poniedziałek lekarz.

Strasznie jestem zmartwiona ze na ten 1 trymestr to przypadlo ;(

Październik 2017 synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    A ja przeziebiona od srody :( czuje sie fatalnie :/ wiem, ze w ciazy podwyzszona temperatura jest ale 37.9 to chyba troche ponad normę? Tymbardziej ze katar i kaszel mam :( domowe sposoby nie pomagaja, w poniedziałek lekarz.

Strasznie jestem zmartwiona ze na ten 1 trymestr to przypadlo ;(

Trzymaj się i kuruj! Wszystko będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś podły humor. Nie chcę już postarać bety, zastanawiam się czy to się w ogóle utrzyma, czy nie, czy coś z tego będzie...
    Staram się nie nastawiac, ale wiadomo, że podświadomie człowiek się i tak nastawia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda_Paula wrote:
    Mnie trochę prawy jajnik kłuje. Od wczoraj zauważyłam że po jedzeniu łapią mnie mdłości . Poza tym jestem pełna energii i mam dobry humor 😁

Ja zauważyłam że na wieczór brzuch mnie bardziej ciągnie. Dziś lewy jajnik.

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już mdli "tylko" na wieczór. Aczkolwiek tak, że muszę zasnąć. Pomaga pepsi z cytryną 😂

relg6iyem5hi69f7.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wzdęcie jak 5 miesiąc ciąży.. rano wyglądałam znacznie lepiej 😣

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86 wrote:
    Ja dziś wzdęcie jak 5 miesiąc ciąży.. rano wyglądałam znacznie lepiej 😣
    Ohh, rozumiem. Ja pod wieczór to wyglądam tak jak piszesz, w 5 miesiącu poprzedniej ciąży. 😂

Klio86 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dziecka, jestem padnieta. Rano miasto zrobilo impreze na plazy. Czyli rowerki wodne, wozy policyjne, karetki, straż pożarna. Popoludniu szybka wycieczka pociagiem, potem lody, frytki. A teraz jeszcze jezdzi na rowerku i nie chce do domu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrazenie ze mam brzuch na 5 miesiac poprzedniej ciazy, ale za to moge juz sobie brzuszek głaskać haha

Klio86, Monkey lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę od dwóch dni. Żal mi córki, bo często mnie woła, przychodzi, robi "cacy". Płaczę trochę w poduszkę, modlę się o to żeby było lepiej. W piątek znowu pójdę do gin, tym razem fi drugiej(chodzę do dwóch) i liczę ze mi powie że krwiak maleje. Z dobrych wieści to to,ze robiłam dziś badanie TSH i FT4 i super wyniki. Tsh 1.4,a ft4 0.94 :) zmagam się z Hashimoto i trochę czuje się jak na bombie,bo od czasu porodu nie biorę Euthyroxu (a poprzednia ciąża cała na lekach).
    Brzuch mnie boli, ciagle mnie kluje w pochwie. No i tak sobie ponarzekalam. Oby jutro było lepiej.

Klio86 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ja leżę od dwóch dni. Żal mi córki, bo często mnie woła, przychodzi, robi "cacy". Płaczę trochę w poduszkę, modlę się o to żeby było lepiej. W piątek znowu pójdę do gin, tym razem fi drugiej(chodzę do dwóch) i liczę ze mi powie że krwiak maleje. Z dobrych wieści to to,ze robiłam dziś badanie TSH i FT4 i super wyniki. Tsh 1.4,a ft4 0.94 :) zmagam się z Hashimoto i trochę czuje się jak na bombie,bo od czasu porodu nie biorę Euthyroxu (a poprzednia ciąża cała na lekach).
    Brzuch mnie boli, ciagle mnie kluje w pochwie. No i tak sobie ponarzekalam. Oby jutro było lepiej.

Będzie lepiej kochana, trzymam kciuki! Mi tez przykro kiedy córeczka chce cały czas na ręce i się tulic a muszę ją powili przecież oduczyć (nie lubie tego słowa 😡)bo zerwe sobie kręgosłup jak mi nie odpuści albo bede nosić w jednym czasie ja i jej młodsze rodzeństwo 😣

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przykrr wieści dziewczyny przykro mi bardzo 😪
    wczoraj te wiadomości wasze czytałam i tak się przestraszyłam swoimi objawami że dziś dodatkowo byłam u ginekologa pomimo że w środę mam wizytę. Ale uf na szczęście wszystko ok!

Gagaga, Sovi, Monkey lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

marie, zycze ci duzo sily! Ja tez mialam krwiaka w poprzedniej ciazy i gin mi nic nie powiedziala na jego temat (tzn. ze mam i czasem tak jest), ja tez w necie nie czytalam i nie bylam swiadoma ryzyka poronienia. wszystko bylo w porzadku! zycze ci tego samego!!!

u mnie objawy troche odpuscily...wiadomo tez sie stresuje, ze cos nie tak, ale tez sie ciesze, ze wrocilam do zywych, bo bylam wczesniej potwornie zmeczona i mialam mega mdlosci. w piatek mam wizyte :) juz sie nie moge doczekac!

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj praktycznie brak jakichkolwiek objawów, a wczoraj kładłam się spać z mdłościami.

Generalnie tylko kilka dni miałam wyjętych z życia, a teraz coraz lepiej się czuję, ale żeby to był zaraz zły objaw... Mam nadzieję, że nie...

Chyba wszystkie ostatnio lepiej się czujemy ;)

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dziś lepiej w sumie wczoraj też mogłam jeść i nie miałam cały czas mdłości :) nie może być cały czas źle i dzień za dniem słabe samopoczucie :) tylko to co mi się nasila to zmęczenie i muszę sobie drzemke zrobić w ciągu dnia

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ