X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Ale tu wczoraj słabe wieści.... 😞 bardzo mi przykro dziewczyny! Dużo siły Wam życzę...

My po wczorajszym usg mamy pięknego żelusia, który ma ponad 1 cm 😉❤

Również cierpię na bezsenność 🙈 nie śpię od 5 ... dziś pierwsze urodziny mojej córci 😍😍😍
    Gratulacje centymentrowego dzidziusia i wszystkiego najlepszego dla córeczki
    🙂

Klio86, okularnica91 lubią tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Hej dziewczyny, pożegnałam się już wprawdzie jakiś czas temu, ale teraz już oficjalnie Iga66 usuń mnie proszę z listy. Niestety poroniłam, wczoraj miałam zabieg.
    Ale byłam tego swiadoma już od dwóch tygodni więc choć jest ciężko to już pogodziłam się z tą sytuacją. Z całego serca życzę Wam wszystkim powodzenia i spokojnych nudnych ciąż. Jeszcze tu wrócę :)

Bardzo mi przykro.
    My kobiety musimy naprawdę w życiu udźwignąć.
    Nie poddawaj się 😘

kasig lubi tę wiadomość

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    ppiegusja
    Klio86
    Gagaga
    Suszone
    Robak
    Ryjek
    czarnaruda

Na kiedy dziewczyny macie termin ?
    Chce uaktualnić naszą styczniowa listę.

Hej,mnie proszę wpisz na 03.01. Dziękuję.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam się dziś czujecie ?:)

• ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę prawy jajnik kłuje. Od wczoraj zauważyłam że po jedzeniu łapią mnie mdłości . Poza tym jestem pełna energii i mam dobry humor 😁

SusieOne lubi tę wiadomość

u5sbhs8.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeziebiona od srody :( czuje sie fatalnie :/ wiem, ze w ciazy podwyzszona temperatura jest ale 37.9 to chyba troche ponad normę? Tymbardziej ze katar i kaszel mam :( domowe sposoby nie pomagaja, w poniedziałek lekarz.

Strasznie jestem zmartwiona ze na ten 1 trymestr to przypadlo ;(

Październik 2017 synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    A ja przeziebiona od srody :( czuje sie fatalnie :/ wiem, ze w ciazy podwyzszona temperatura jest ale 37.9 to chyba troche ponad normę? Tymbardziej ze katar i kaszel mam :( domowe sposoby nie pomagaja, w poniedziałek lekarz.

Strasznie jestem zmartwiona ze na ten 1 trymestr to przypadlo ;(

Trzymaj się i kuruj! Wszystko będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś podły humor. Nie chcę już postarać bety, zastanawiam się czy to się w ogóle utrzyma, czy nie, czy coś z tego będzie...
    Staram się nie nastawiac, ale wiadomo, że podświadomie człowiek się i tak nastawia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda_Paula wrote:
    Mnie trochę prawy jajnik kłuje. Od wczoraj zauważyłam że po jedzeniu łapią mnie mdłości . Poza tym jestem pełna energii i mam dobry humor 😁

Ja zauważyłam że na wieczór brzuch mnie bardziej ciągnie. Dziś lewy jajnik.

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już mdli "tylko" na wieczór. Aczkolwiek tak, że muszę zasnąć. Pomaga pepsi z cytryną 😂

relg6iyem5hi69f7.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wzdęcie jak 5 miesiąc ciąży.. rano wyglądałam znacznie lepiej 😣

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86 wrote:
    Ja dziś wzdęcie jak 5 miesiąc ciąży.. rano wyglądałam znacznie lepiej 😣
    Ohh, rozumiem. Ja pod wieczór to wyglądam tak jak piszesz, w 5 miesiącu poprzedniej ciąży. 😂

Klio86 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dziecka, jestem padnieta. Rano miasto zrobilo impreze na plazy. Czyli rowerki wodne, wozy policyjne, karetki, straż pożarna. Popoludniu szybka wycieczka pociagiem, potem lody, frytki. A teraz jeszcze jezdzi na rowerku i nie chce do domu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrazenie ze mam brzuch na 5 miesiac poprzedniej ciazy, ale za to moge juz sobie brzuszek głaskać haha

Klio86, Monkey lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę od dwóch dni. Żal mi córki, bo często mnie woła, przychodzi, robi "cacy". Płaczę trochę w poduszkę, modlę się o to żeby było lepiej. W piątek znowu pójdę do gin, tym razem fi drugiej(chodzę do dwóch) i liczę ze mi powie że krwiak maleje. Z dobrych wieści to to,ze robiłam dziś badanie TSH i FT4 i super wyniki. Tsh 1.4,a ft4 0.94 :) zmagam się z Hashimoto i trochę czuje się jak na bombie,bo od czasu porodu nie biorę Euthyroxu (a poprzednia ciąża cała na lekach).
    Brzuch mnie boli, ciagle mnie kluje w pochwie. No i tak sobie ponarzekalam. Oby jutro było lepiej.

Klio86 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ja leżę od dwóch dni. Żal mi córki, bo często mnie woła, przychodzi, robi "cacy". Płaczę trochę w poduszkę, modlę się o to żeby było lepiej. W piątek znowu pójdę do gin, tym razem fi drugiej(chodzę do dwóch) i liczę ze mi powie że krwiak maleje. Z dobrych wieści to to,ze robiłam dziś badanie TSH i FT4 i super wyniki. Tsh 1.4,a ft4 0.94 :) zmagam się z Hashimoto i trochę czuje się jak na bombie,bo od czasu porodu nie biorę Euthyroxu (a poprzednia ciąża cała na lekach).
    Brzuch mnie boli, ciagle mnie kluje w pochwie. No i tak sobie ponarzekalam. Oby jutro było lepiej.

Będzie lepiej kochana, trzymam kciuki! Mi tez przykro kiedy córeczka chce cały czas na ręce i się tulic a muszę ją powili przecież oduczyć (nie lubie tego słowa 😡)bo zerwe sobie kręgosłup jak mi nie odpuści albo bede nosić w jednym czasie ja i jej młodsze rodzeństwo 😣

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przykrr wieści dziewczyny przykro mi bardzo 😪
    wczoraj te wiadomości wasze czytałam i tak się przestraszyłam swoimi objawami że dziś dodatkowo byłam u ginekologa pomimo że w środę mam wizytę. Ale uf na szczęście wszystko ok!

Gagaga, Sovi, Monkey lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

marie, zycze ci duzo sily! Ja tez mialam krwiaka w poprzedniej ciazy i gin mi nic nie powiedziala na jego temat (tzn. ze mam i czasem tak jest), ja tez w necie nie czytalam i nie bylam swiadoma ryzyka poronienia. wszystko bylo w porzadku! zycze ci tego samego!!!

u mnie objawy troche odpuscily...wiadomo tez sie stresuje, ze cos nie tak, ale tez sie ciesze, ze wrocilam do zywych, bo bylam wczesniej potwornie zmeczona i mialam mega mdlosci. w piatek mam wizyte :) juz sie nie moge doczekac!

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj praktycznie brak jakichkolwiek objawów, a wczoraj kładłam się spać z mdłościami.

Generalnie tylko kilka dni miałam wyjętych z życia, a teraz coraz lepiej się czuję, ale żeby to był zaraz zły objaw... Mam nadzieję, że nie...

Chyba wszystkie ostatnio lepiej się czujemy ;)

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dziś lepiej w sumie wczoraj też mogłam jeść i nie miałam cały czas mdłości :) nie może być cały czas źle i dzień za dniem słabe samopoczucie :) tylko to co mi się nasila to zmęczenie i muszę sobie drzemke zrobić w ciągu dnia

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ