X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86 wrote:
    Ja dziś wzdęcie jak 5 miesiąc ciąży.. rano wyglądałam znacznie lepiej 😣

Ja dokładnie tak samo mam. Wieczorem brzuszek lekko wyskakuje i coś tam widać ale tylko dla wtajemniczonych:))

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta objawów zmienna..energia zaczyna się pojawiać.ostatnie tyg były bardzo ciężkie więc cieszę się ogromnie z każdej pozytywnej energii. Drzemka w ciągu dnia musi być. Od godziny prasuję i musze sobie robić przerwy, usiąść bo więcej się męczę..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta objawów zmienna..energia zaczyna się pojawiać.ostatnie tyg były bardzo ciężkie więc cieszę się ogromnie z każdej pozytywnej energii. Drzemka w ciągu dnia musi być. Od godziny prasuję i musze sobie robić przerwy, usiąść bo bardziej się męczę..

Klio86, arjot lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda_Paula wrote:
    Dziewczyny możecie poradzić jakieś książki , poradniki o ciąży i niemowlętach ? Coraz bardziej czuje się zielona 😁

Ja bardzo polecam książki Zawitkowskiego, o niemowlętach, ich rozwoju, a co bardzo ważne zaleceniach prawidłowego noszenia,aby im nie zaszkodzić w rozwoju ruchowym. Jest też sporo jego filmików na YT. Na pewno warto!

marie_marie22, Ryjek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mówicie o brzuszkach a mnie właśnie znika :/ oczywiście też się tym martwię. Ale trzeba przyznać ze jak leżę to nie jest taki napięty czyli coś jednak to leżenie pomaga :D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszków to mam podobnie. Do południa jeszcze jest jak jest a potem... Każdy się zorientuje że jestem w ciąży.nie da się ukryć. Jeśli chodzi o objawy to niby jest ok ale mocy też nie mam za dużo. Wczoraj prawie cały dzień na dworze z młodym. Dziś dzień lenia, do tego upał od samego rana u nas straszny.
    Mam ciągła ochotę na owoce, wszystkie 😁 i woda. To mnie ratuje 😁

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jem i jem, duże ilości różnych rzeczy które mnie nie mdlą..

Od tego mam te cholerne wzdecia napewno,
    Byłam dziś już z młodą na spacerze i wygoniła mnie tak ze mam ochotę paść i leżeć, a młoda pełna energii 😅

• Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja dziewczyny wymiekam juz, brak energii, zadyszka przy wiekszej aktywnosci pomimo ze cwiczylsm juz przed ciaza i teraz tez, brzuch wzdety, nudnosci od rana do wieczora czyli full pakiet ciazowych dolegliwosci a to dopiero 9 tydzien.

Paulinakrk
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w ogóle nie czuję się na ciąże. Rosół zrobiony, gulasz czeka na zjedzenie, ogródek wyplewiony, dziecko wybawione... Jeszcze chcę wieczorem opchnac małego do dziadków i jechać z mężem na rower 😋 ale odpuszczam stres, cieszę się, że lepiej się czuję.

marie_marie22, Ryjek lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ogólę nie czuję, że jestem w ciąży. Zero mdłości i wymiotów...Zastanawiam się czy mnie ominął czy dopiero przyjdą :P a co do brzuszka to ja już widzę różnicę, zawsze miałam płaski brzuch a teraz widać małe zaokrąglenie na dole 🙂

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Selerek Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że i ja dołączę do grona styczniowych mamusiek. Niedawno dowiedziałam się o ciąży, pierwsza wizyta jeszcze przede mną. To moja pierwsza ciąża. Bardzo długo staraliśmy się o dzidziusia (ok. 5 lat). Jestem szczęśliwa ale i pełna obaw..
    Pozdrawiam Was ciepło! :)

okularnica91, Iga66, MalinovaJa, mmalibu, Monkey, Karolika, Ryjek, SusieOne, marie_marie22, sasquacz, lotka1990, Klio86, Madziolinka, Martek&M lubią tę wiadomość

8599s65g7hvuuspn.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ja leżę od dwóch dni. Żal mi córki, bo często mnie woła, przychodzi, robi "cacy". Płaczę trochę w poduszkę, modlę się o to żeby było lepiej. W piątek znowu pójdę do gin, tym razem fi drugiej(chodzę do dwóch) i liczę ze mi powie że krwiak maleje. Z dobrych wieści to to,ze robiłam dziś badanie TSH i FT4 i super wyniki. Tsh 1.4,a ft4 0.94 :) zmagam się z Hashimoto i trochę czuje się jak na bombie,bo od czasu porodu nie biorę Euthyroxu (a poprzednia ciąża cała na lekach).
    Brzuch mnie boli, ciagle mnie kluje w pochwie. No i tak sobie ponarzekalam. Oby jutro było lepiej.
    Nie uwierzysz ale u mnie identyczny przypadek. Również mam niedoczynność i hashi. Również jej nie lecze od ponad 3 lat czyli ostatniego porodu. W piątek z duszą na ramieniu odebrałam wyniki a tam totalne zaskoczenie!
    Tsh 1.6
    Ft4 1.01

Nie powiem ale bardzo mi ułożyło 😊
    Za dwa tygodnie zrobię powtórkę i zobaczę czy wynik się utrzymuje 😊

marie_marie22 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha to u mnie do południa wygląda na 4 miesiąc a po południu na 6 😂

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Nie uwierzysz ale u mnie identyczny przypadek. Również mam niedoczynność i hashi. Również jej nie lecze od ponad 3 lat czyli ostatniego porodu. W piątek z duszą na ramieniu odebrałam wyniki a tam totalne zaskoczenie!
    Tsh 1.6
    Ft4 1.01

Nie powiem ale bardzo mi ułożyło 😊
    Za dwa tygodnie zrobię powtórkę i zobaczę czy wynik się utrzymuje 😊
    Super, jestes moja wirtualną blizniaczą Hashimotową duszą ;) i nawet wyniki mamy podobne. Ja tez gdzies za 2tyg zrobię znowu badania,trzymam rękę na pulsie :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chciałabym do was dołączyć, termin mam na 23.01
    W piątek byłam u ginekolog, maluch ma 4 mm, serduszko bije, 129/min.
    Jestem pełna obaw ale i dobrej myśli.
    Mam brać luteinę (ze względu na wcześniejsze przejścia) i nospe.

MalinovaJa, Iga66, lotka1990, Madziolinka, marie_marie22, dana222, okularnica91 lubią tę wiadomość

• Karolcia126 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. W nocy leciałam na IP bo drugi raz krwawienia nie zignoruje. Pomine fakt czekania na wynik bety mimo że lekarz wiedział ze ciąża potwierdzona. Ze usg itp. Procedury. .. ponad dwie godziny czekania ok. północy.... dopiero później mogłam iść na oddział na badanie. I niby lekarz nie stwierdził z jakiego powodu, to kazał pilnie stawić się do swojego ginekologa (który jak na ironię od dziś jest na urlopie wiec idę do kogoś innego )i zażywać Duphaston. I niby wszystko ok. Maleństwo biło serduszko jak trzeba to ja się boję. I to bardzo. Od wczoraj właśnie boli mnie lekko brzuch. Może toż nerwów ale jak tu się nie denerwować....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 07:04

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Dzień dobry wszystkim. W nocy leciałam na IP bo drugi raz krwawienia nie zignoruje. Pomine fakt czekania na wynik bety mimo że lekarz wiedział ze ciąża potwierdzona. Ze usg itp. Procedury. .. ponad dwie godziny czekania ok. północy.... dopiero później mogłam iść na oddział na badanie. I niby lekarz nie stwierdził z jakiego powodu, to kazał pilnie stawić się do swojego ginekologa (który jak na ironię od dziś jest na urlopie wiec idę do kogoś innego )i zażywać Duphaston. I niby wszystko ok. Maleństwo biło serduszko jak trzeba to ja się boję. I to bardzo. Od wczoraj właśnie boli mnie lekko brzuch. Może toż nerwów ale jak tu się nie denerwować....

Aa może weź nospe ii magnez..
    Ii postaraj się nee denerwować.. Jeśli on nee znalazł nic.. To może jakieś naczynko pękło..

4018d16ae9.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Karola odpoczywaj dużo i staraj się nie myśleć o najgorszym. Ja w poprzedniej ciąży też miałam plamienia, a raz porządne krwawienie, i lekarze nie potrafili stwierdzić dlaczego,bo po krwiaku już śladu nawet nie było. Czasami po prostu tak jest - podobno szyjka macicy mocno ukrwiona jest i u niektórych może czasami powodować plamienia.
    Daj znać po wizycie. Trzymam kciuki!!!

Klio86 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniawaw88 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Chciałabym do was dołączyć, termin mam na 23.01
    W piątek byłam u ginekolog, maluch ma 4 mm, serduszko bije, 129/min.
    Jestem pełna obaw ale i dobrej myśli.
    Mam brać luteinę (ze względu na wcześniejsze przejścia) i nospe.
    witamy w naszym gronie :-)

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    O kurcze, pewnie się strachu najadłaś...
    O której masz tą wizytę?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ