X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Objawy ciąży jeszcze przed spodziewanym okresem..
Odpowiedz

Objawy ciąży jeszcze przed spodziewanym okresem..

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie dziwne kłucie w dole brzucha było, jakby lekkie szarpanie. I ból piersi na wiele dni przed spodziewaną miesiączką. A test pozytywny wyszedł mi z wieczornego sika na 4 dni przed spodziewanym terminem.

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Nie wiem czy ktoś mi jeszcze odpowie tutaj ale spróbuję napisać ;D
    ja od 2 tyg. zauważyłam w swoim ciele wiele zmian ^^,
    z mężem staramy się od kilku mies.
    to tak...
    mam zgagę,mdłości,w nocy chyba ze 2 razy obudził mnie paw w gardle ale udało mi się powstrzymać ^^, raz w nocy miałam takie mdłości że aż stękałam :( ale zasnęłam i dało mi to spokój ;) dzisiaj mam wzdęcia a w sklepie samoistnie mi się odbiło a nigdy tak nie miałam nawet sama beknąć nie potrafiłam,nie wiem czy ma to coś wspólnego z ciążą ale warto napisać co zaobserwowałam jeszcze teraz boli mnie podbrzusze i mierzyłam tempke jest 36,7.Kilka dni temu robiłam test i wyszedł negatywny może za wcześnie... Liczę że w końcu się udało ;)

hej zerknij na moj wykres moze ci pomoze. zrob bete jutro;) robilam testy kilka razy wyszlo negatywnie a pozniej pozytywnie ;)

Truskaffeczka, dejsi lubią tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo szybko mialam objawy ciazy, juz po 9 dniach od skoku temeratury czulam sie rozdrazniona, bolaly mnie piersi i brzuch oraz mialam straszna biegunke (myslalam ze sie zatrulam). zrobilam test juz w 26 dniu cyklu i byla blada druga kreska, dzien pozniej juz mocna! powodzenia:)

201703012752.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję mam nadzieję że w końcu zobaczę te II upragnione krechy :D chyba że jutro pójdę na betę jak radzi koleżanka ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, na pewno się doczekasz;) ja sama co miesiąc dopatrywalam się cienia drugiej kreseczki (prześwietlalam testy pod lampa taka byla ze mnie desperatka) hehe wiec wiem co czujesz! I może nie uwierzysz ale teraz nawet za tym tęsknię ; p każdy etap staran a potem ciąży ma jakieś swoje uroki!

201703012752.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7-9dpo bol krzyza, ale taki inny jak korzonki, wyprostowac sie nie moglam..w tym samym czasie wszystko smakowalo mi zbyt slono, piersi nie bolaly wogole a bolaly zawsze po owulacji, szyjka byla niezmienna od owulki a tak to skakala jak glupia...tym razem byla wysoko, twarda i zamknieta..i sluz nie zmienial sie wogole, duze i lepki i 10 dpo test pozytyny...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziwny śluz, którego nie mogłam określić, taki niby wodnisty z grudkami i troche kremowego, miałam ból @ ale jakby lzejszy i taką pełność w podbrzuszu; i dzień czy dwa przed zrobieniem testu jak byłam na spacerze to kwitł bez, który ja uwielbiam ale nie mogłam wachac drzewka bo mi tak śmierdział jak nie wiem co :)

Tosia80 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja mam tempkę podwyższoną 37,4,zgaga,lekkie kłucia w dole podbrzusza od czasu do czasu :P czekam do @ bo znów kupie test i będą nici :P chociaż mam jeden w domu ;3 czekam na odpowiedni moment ;D

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczely bolec piersi juz przed miesiaczka ale jakos tak troche innaczej niz zawsze, byly bardziej wrazliwe i delikatnie nabrzmiale. Od razu zaczelam sprawdzac na necie czy to moze byc ozanaka ciazy i wiele wskazywalao na to, ze tak, za pare dni test potwierdzil moje dobre przeczucia :)
    Jezeli kogos zaczyna brzuszek bolec w oklicach miesiaczki - tak wlasnie jak na miesiaczke, to jest to normalne ... ja juz myslalam, ze miesiaczka nadchodzi a tu nic, mimo miesiaczkwoego bolu, kolejny test potwierdzil tylko ciaze :)

dejsi, Coconue, goffa13 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Ilien Nowa

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość dziwne objawy i właśnie nie wiem z czym to powiązać. 9.08 miałam okres, trwał normalnie 4-5 dni. Ostatnio cykl z 31 dniowego, stał się idealnie 28 dniowy, więc to że dostałam okres trochę wcześniej niż myślałam w ogóle mnie nie zaniepokoił. po dwóch tygodniach i od razu powiem, że idealnie w okresie owulacji, zaczęłam krwawić, tak jakbym znowu dostała okres. Trwało to 6 dni. Dostałam temperatury, która utrzymuje się do dzisiaj rana i do tego okropny ból mięśnii pulsujący ból głowy oraz zawroty do tego mam dziwne uczucie gorąca i ciężkości piersi, czasem czuje ściskanie jajników i straszne łaknienie na słodkie jak przed okresem. Robiłam 2 dni temu test, ale pojawiła się tylko jedna kreska. Do ginekologa nie moge póki co iśc, bo jestem za granicą. Proszę o jakieś podpowiedzi. Czy powinnam zrobić test jeszcze raz po tym krwawieniu.

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ponownie :)
    Ja już zauważyłam od kilku dni bóle jak bym miała @ zawsze wiem jakie mam ale @ nie ma wczoraj mnie nic nie bolało tylko czasami ciągnęło... Dzisiaj znów mnie pobolewa jak na @ a jej nie ma :P robiłam dzisiaj test i wyszedł negatywny może za wcześnie jeżeli do poniedziałku @ nie przyjdzie to wtedy we wtorek zrobię test ciążowy jeśli wtedy mi nie pokaże nic wtedy zdecyduję się na betę :)

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilien wrote:
    Mam dość dziwne objawy i właśnie nie wiem z czym to powiązać. 9.08 miałam okres, trwał normalnie 4-5 dni. Ostatnio cykl z 31 dniowego, stał się idealnie 28 dniowy, więc to że dostałam okres trochę wcześniej niż myślałam w ogóle mnie nie zaniepokoił. po dwóch tygodniach i od razu powiem, że idealnie w okresie owulacji, zaczęłam krwawić, tak jakbym znowu dostała okres. Trwało to 6 dni. Dostałam temperatury, która utrzymuje się do dzisiaj rana i do tego okropny ból mięśnii pulsujący ból głowy oraz zawroty do tego mam dziwne uczucie gorąca i ciężkości piersi, czasem czuje ściskanie jajników i straszne łaknienie na słodkie jak przed okresem. Robiłam 2 dni temu test, ale pojawiła się tylko jedna kreska. Do ginekologa nie moge póki co iśc, bo jestem za granicą. Proszę o jakieś podpowiedzi. Czy powinnam zrobić test jeszcze raz po tym krwawieniu.
    Moim zdaniem zrób test tak gdzieś za ok. 5 dni może dopiero zarodek się zagnieżdżał i dlatego Cię jajniki bolały i za wcześnie na 2 krechę,ja też niepotrzebnie robiłam dzisiaj test zrobię jeszcze raz ale dopiero we wtorek jak @ nie przyjdzie ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Mnie zaczely bolec piersi juz przed miesiaczka ale jakos tak troche innaczej niz zawsze, byly bardziej wrazliwe i delikatnie nabrzmiale. Od razu zaczelam sprawdzac na necie czy to moze byc ozanaka ciazy i wiele wskazywalao na to, ze tak, za pare dni test potwierdzil moje dobre przeczucia :)
    Jezeli kogos zaczyna brzuszek bolec w oklicach miesiaczki - tak wlasnie jak na miesiaczke, to jest to normalne ... ja juz myslalam, ze miesiaczka nadchodzi a tu nic, mimo miesiaczkwoego bolu, kolejny test potwierdzil tylko ciaze :)
    No ja właśnie mam bóle miesiączkowe kilka dni temu to bolało mnie całą noc i dzień myślałam że w każdej chwili dostanę a tutaj nic :)
    wczoraj mnie tylko ciągnęło pod wieczór po bokach a dzisiaj znów odczuwam ból jak na @ :d tylko że jej nie widać :D więc mam nadzieję a i powinnam dostać @ wczoraj ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Ilien Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) Robiłam znowu test wczoraj i nic, więc podejrzewam, że to jakieś zaburzenia hormonalne. Powinnam okres dostać za jakieś 6-7 dni, więc wtedy się wszystko wyjaśni.

• little_bit Nowa

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem nowa, zatem nie mam pojęcia, czy dobrze ulokuję moje pytanie, w razie czego - z góry przepraszam. chciałabym zapytać Was 'doświadczone' kobitki, czy możliwe jest, że mogę być w ciąży jeśli 9 dni przed terminem spodziewanej @ dostałam brązowo-różowych plamień? wczoraj była to dosłownie kreseczka o kolorze brunatnym na wkładce, dzisiaj od rana czuję się bardzo słabo, niedobrze mi, boli mnie brzuch i mam uderzenia ciepła' dodatkowo wystąpił 'niby @'.. przez cztery lata stosowałam antykoncepcję hormonalną, we wrześniu odstawiłam tabletki, w październiku @ wyglądał normalnie i przyszedł również na czas, po czym udałam się na wizytę do ginekologa, pani doktor stwierdziła obecność pęcherzyka, dała mu czas do pęknięcia około 6 dni, podczas których 3 razy odbyłam z partnerem stosunek bez zabezpieczenia. bardzo bolały mnie jajniki w tym miesiącu, miałam nagłe kłucia w podbrzuszu promieniujące na cały brzuch, po czym samo po kilku minutach ustawało i ból się rozchodził, w nocy budziłam się z okropny kłującym bólem, piersi mnie bolały a sutki piekły. czuję się dziwnie. tylko dziwi mnie wystąpienie tego 'niby 2' w dniu dzisiejszym.. i tak naprawdę wszystkie te moje objawy mogą być po prostu spowodowane odstawieniem tabletek, prawda? bardzo proszę o pomoc..normalnie cykle miałam regularne, w tym miesiącu powinnam dostać @ 27 listopada, pozdrawiam serdecznie.

Maarta
  • little_bit Nowa

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem nowa, zatem nie mam pojęcia, czy dobrze ulokuję moje pytanie, w razie czego - z góry przepraszam. chciałabym zapytać Was 'doświadczone' kobitki, czy możliwe jest, że mogę być w ciąży jeśli 9 dni przed terminem spodziewanej @ dostałam brązowo-różowych plamień? wczoraj była to dosłownie kreseczka o kolorze brunatnym na wkładce, dzisiaj od rana czuję się bardzo słabo, niedobrze mi, boli mnie brzuch i mam uderzenia ciepła' dodatkowo wystąpił 'niby @'.. przez cztery lata stosowałam antykoncepcję hormonalną, we wrześniu odstawiłam tabletki, w październiku @ wyglądał normalnie i przyszedł również na czas, po czym udałam się na wizytę do ginekologa, pani doktor stwierdziła obecność pęcherzyka, dała mu czas do pęknięcia około 6 dni, podczas których 3 razy odbyłam z partnerem stosunek bez zabezpieczenia. bardzo bolały mnie jajniki w tym miesiącu, miałam nagłe kłucia w podbrzuszu promieniujące na cały brzuch, po czym samo po kilku minutach ustawało i ból się rozchodził, w nocy budziłam się z okropny kłującym bólem, piersi mnie bolały a sutki piekły. czuję się dziwnie. tylko dziwi mnie wystąpienie tego 'niby 2' w dniu dzisiejszym.. i tak naprawdę wszystkie te moje objawy mogą być po prostu spowodowane odstawieniem tabletek, prawda? bardzo proszę o pomoc..normalnie cykle miałam regularne, w tym miesiącu powinnam dostać @ 27 listopada, pozdrawiam serdecznie!! :)

Maarta
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, moimi objawami była
    senność, która mnie zmorzyła w środku dnia dwa razy - z czego raz podczas zabawy z synkiem
    bolesność sutków
    test robiłąm dziś a dopiero jutro / pojutrze miała przyjść @

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak dziś tydzień po zapłodnieniu już byłam strasznie rozkojarzona nie wiedziałam co się ze mną dzieje, nawet jak wyjeżdżałam z podwórka nie wiedziałam czy bramę zamknęłam;)
    Kolejnym objawem był straszny ból kręgosłupa jej nie mogłam wytrzymać :/
    No piersi jeju bolały bardziej niż zawsze.
    I ostatni objaw to byłam mega śpiąca oczy mi się same zamykały. Potrafiłam zasnąć na krzesełku.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typowe objawy jak przed miesiaczka, ale po jednym wiedzialam ze to ciaza... Na klatce piersiowej widoczne pod skora 2 zyly, normalnie nigdy ich nie widac. Tak bylo 3 razy jak bylam w ciazy i teraz jak to zobaczylam to wiedzialam juz przed robieniem testu :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tu nowa i mam pytanie. Ostatni okres mialam 27.10, w niedziele dostalam plamienia i odczuwam bol w podbrzuszu ale inny od tego comiesiecznego. Dodatkowo na klatce piersiowej i piersiach zauwazylam zyly, ktorych niegdy wczesniej nie widzialam.. od czasu d czasu mam zgage i bole glowy , moze jestem przewrazliwiona bo juz ktorys miesiac czekam na dwie kreski, ale i w tym wypadku robilam juz jedem test niestety jedna kreska :( czy jest sens robic jeszcze jeden??

l22nio4pat68ge0a.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ