X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już spać idę,chyba dopiero rano dowiem się jak u Isi.
    Dobranoc Dziewczyny :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam dzisiaj czuwać nad meczem w ręczną :D także długo nie zasne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja zamierzam dzisiaj czuwać nad meczem w ręczną :D także długo nie zasne...

Ja nagrywam i oglądam z mężem o 5 rano bo mąż o 6 wychodzi. Idę zaraz spad bi o 4.45 trzeba wstać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mąż nie musiał iść do pracy pewnie też byśmy czuwał i na żywo oglądali

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Gdyby mąż nie musiał iść do pracy pewnie też byśmy czuwał i na żywo oglądali
    My też jutro do pracy , razem z mężem ;) nakręcamy się tym ,że to ostatni dzień a w niedziele śpimy do 12 :D także damy radę ;)

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dopiero wróciłam. 40 minut byłam w gabinecie. Lekarz super, chyba w końcu znalazłam swojego ;)
    No więc tak:
    Muszę zrobić progesteron i prolaktynę w 21 dc, później Estradiol w 12dc, od 11dc mam robić testy owulacyjne a na 13 dc zapisać się znów do niego na wizytę.
    Endometrium 12 mm, widoczny płyn po prawej stronie więc powiedział że podejrzewa że owulacja była ale na 100% tego nie stwierdzi. Kazał mi przytyć 1,5 kg a najlepiej 2,5, powiedział że będzie to sprawdzać. Kazał zapisać mi się do endokrynologa żeby zbić tarczycę.
    No i coś co mnie trochę podłamało, wyniki mojego, które poprzedni gin uważał za nienajgorsze ten określił jako złe i powiedział że "cholernie" trudno może nam być zajść w ciążę. Ale mówi żeby się nie załamywać bo te badania były wykonane rok temu i mogły się zmienić, mógł być chory wcześniej itp więc na kolejną wizytę kazał przynieść nowe wyniki.
    No to chyba tyle

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i to LH i FSH nie za dobre ale powiedział że narazie nic mi nie przepisze dopuki nie będzie miał wszystkich wyników, trochę szkoda ale przeżyję

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o endometriozie rozmawiałas?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam, powiedziałam mu tylko dwa objawy a on do mnie "Chce Pani zapytać o endometrioze?" A ja, że tak ale on mówi, że z USG nic na to nie wskazuje więc na razie o tym mam nie myśleć ale wrócimy do tematu jak sprawdzimy te wszystkie rzeczy

ZGWAp2.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo zapomniałam go zapytać, jak jest jeszcze ten płyn to jeszcze się mamy starac czy to już za późno?

ZGWAp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Dziewczyny bo zapomniałam go zapytać, jak jest jeszcze ten płyn to jeszcze się mamy starac czy to już za późno?
    Niby za późno. Ale np niektóre dziewczyny mają płyn w zatoce Dauglasa przez cały cykl , np te z endometriozą magą tak mieć. Także ciężko stwierdzić. Płyn może oznaczać przebytą owulacje , ale nie musi , także seks na zdrowie dobrze wam zrobi :D działaj na zdrowie a nie pod kontem dziedzica :)

Isia93, tomania2806 lubią tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Niby za późno. Ale np niektóre dziewczyny mają płyn w zatoce Dauglasa przez cały cykl , np te z endometriozą magą tak mieć. Także ciężko stwierdzić. Płyn może oznaczać przebytą owulacje , ale nie musi , także seks na zdrowie dobrze wam zrobi :D działaj na zdrowie a nie pod kontem dziedzica :)

To przede wszystkim tylko mam żel conceive plus i nie wiem czy go użyć czy już się nie opłaca ;D

ZGWAp2.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie mnie bierze wieęc spadam bo jutro rano do pracy ;/;/;/;/

Dobranoc <3

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    My też jutro do pracy , razem z mężem ;) nakręcamy się tym ,że to ostatni dzień a w niedziele śpimy do 12 :D także damy radę ;)
    Ja zrobilam bunt i zrobilam zlowieszcze przejecie tv ;) nie ma to jak batman ;)

Morwa, emerald_m lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżeeeeeeeeem dobry :) jeszcze wszystkie śpią? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Bry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany na weekendzik? Ja na razie rozważam powrót do łóżka :D

Happy_Mothers_Day.gif

ojejku, Morwa, tomania2806 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro walka o brąz ;) ale kurde niedużo brakowało :(

• emaj Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:06

Corcula lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ