Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
emaj wrote:Ja od kilku lat używam podkładu Tolerian z La Roche Posay. Ma bardzo dużo pigmentu dzięki czemu zakrywa mój czerwieniejący ponaczyniony ryj
Minus jest taki, że w grę wchodzą 2 kolory - lato nr 13, zima nr 11 i najlepiej mieć dwa i mieszać w okresie przejściowym
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Marta pięknego małego człowieka nosisz w sobie:) cudnie:) Styczniowe, Susana kciuki zaciśnięte! Ala padłam ładny pierd;) w końcu ponoć do porodu prze się jak na kupe:)
ojejku lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Impresja wrote:Ktoś o colę pytał. Picie czegokolwiek tak słodkiego i jedzenie węgli w dużej ilości w ciąży może być problemem. Generalnie ciążowe hormony powodują mniejszą tolerancję glukozy. To fizjologiczne i zwykle najbardziej widoczne po 24tc, dlatego właśnie wtedy test obciążenia glukozą robią. W trzecim trymestrze ciężarna potrzebuje 2-3 więcej insuliny, żeby zbić taką samą dawkę glukozy, co wcześniej. Jeśli trzustka da radę tyle wyrzucić, to fajnie, a jak nie to rozwija się cukrzyca ciążowa. Dwie puszki coli to sporo, w dodatku jeszcze kofeina. Ale jak kilka łyczków dziennie, to bym się tak nie przejmowała
Pepsunieczka jak u Ciebie ? Dzisiaj cały dzień myślę o Tobie
Ściągam sobie dzisiaj sama szwy, 4 miałam. Dwa w pępku i po jednym po bokach brzucha. Miałam iść jutro do doktorów, ale stwierdziłam ,że nie ma na to czasu by przesiadywać pół dnia w poczekalni. Na studiach mieliśmy sporo szycia na świńskich kopytkach, także nauczyłam się i szyć i szwy ściągać. Nic specjalnego, szkoda by było na to tracić jutro czas -
nick nieaktualny
-
Nie podam ci źródła, ale tuż po porodzie znalazłam taką informację -dużo insuliny-duże dziecko. Próbowałam sobie wytłumaczyć, dlaczego posiadając dobrą cukrową, ok cukier na czczo urodziłam 5kg dziecko. No to raczej normalne nie jest. Ja ani mąż gigantami nie byliśmy. Żałuje, że nie żądałam teraz krzywej insulinowej, no ale cóż... I tak się patrzyli na mnie jak na wariatkę, po co tak wczas przyszłam krzywą robić
edit możesz mi podać źródło które znalazłaś? Wydrukuję sobie i pokaże ginceWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:27
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:nie dostałam wyniku, coś z poczta, baba coś gadała, ze wynik graniczny nie wiem co to znaczy a wyniku przez telefon podać nie moze.....co to znaczy? spadek pewnie co za masakra
A może graniczny w sensie, że może być 4, a może być 5 tydzień?