X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :D wpadam się pochwalić ,że wreszcie się zmusiłam i wybrałam po okulary :D jakiś rok się zbierała odkąd dowiedziałam się ,że ich potrzebuję , bo mam krótkowzroczność ;) wcześniej nikt tego nie zauważył. Od razu sobie 2 pary wzięłam , jedne przeciwsłoneczne , a drugie takie na co dzień :D obydwie pod moją wadę :p
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

ZakreconaŻona, ojejku, bita_smietana, Demsik, emaj, Kjopa3, pepsunieczka, Arwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć i czołem :D wpadam się pochwalić ,że wreszcie się zmusiłam i wybrałam po okulary :D jakiś rok się zbierała odkąd dowiedziałam się ,że ich potrzebuję , bo mam krótkowzroczność ;) wcześniej nikt tego nie zauważył. Od razu sobie 2 pary wzięłam , jedne przeciwsłoneczne , a drugie takie na co dzień :D obydwie pod moją wadę :p
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
    Dobre okulary nie są złe ;) ja muszę w swoich 2 parach wymienić szkła na mocniejsze bo nawet w okularach jestem już przyślepawa. Pewnie jak w końcu wybiorę się do optyka to będzie mnie kusił nowymi oprawkami :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Nie wiem nic i siedzę jak na szpilkach:/ ona bardzo się bała cesarki i wszelkich negatywnych następstw. Właśnie to jest 2 poród i wówczas można próbować SN, ale uzgodnili z lekarzem, że lepszy dla wszystkich będzie jednak poród poprzez cc. Wczoraj akcja się rozpoczęła, ale slabo postępowała i póki tamten doktor miał dyżur to miało być SN... teraz nie wiem co się dzieje, bo nie odpisuje od dłuższego czasu:(
    Paolala nie w Krakowie, na Śląsku.
    a gdzie na śląsku? może ktoś poleci innego lekarza ?

witam się z sinaikienm na pół twarzuy po usunięciu ósemki (zdrowej)...omg...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello hello dziewczeta B-)

200.gif

czytam was na biezaco i lajkuje nawet w miare mozliwosci!

gratuluje zajebistych badan prenatalnych! kazda fotka boska ale no najbardziej utkwila mi w glowie antenka dzidziusia Corculi! xD droga Corculo, moglabys zamknac sie w toalecie i nasikac na sode? :D przy takim przyrodzeniu to soda powinna babelkowac az pod sufit! ;)

a na umilenie tej deszczowej (przynajmniej u mnie) soboty wstawiam to:

200.gif

Teletubisie to niezle zboki!!!!

Ed. gratuluje wszystkim prenatalnych poza Jagah! eh te holenderskie wyluzowanie! na szczescie nadrobisz w Polsce! i antenka Pana Orzeszka jeszcze bardziej urosnie! :D bedzie ja latwiej zidentyfikowac! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:46

Demsik, emaj, Morwa, Kjopa3, Camille87, ktosiowa, Jagah lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Dobre okulary nie są złe ;) ja muszę w swoich 2 parach wymienić szkła na mocniejsze bo nawet w okularach jestem już przyślepawa. Pewnie jak w końcu wybiorę się do optyka to będzie mnie kusił nowymi oprawkami :)
    Ja sobie kupiłam radosne oprawki :D będę miała wiosnę zimą, bo od środka jest wzorek kwiatowy :) a przód okularów jest jednolity taki ciemny , sama nie wiem czy to był granat ,czy czarny ;) dowiem się jak przyjdą :D dostałam miesięczne soczewki w gratisie ,aby przetestować jak się będę czuła , czuję się dobrze i widzę super, a to jest najważniejsze :) także na pewno będę też klientem na soczewki u nich :D

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 227,3
    Progesteron 10,4
    Ciąża jest! Progesteron nie jest za niski?

ojejku, ZakreconaŻona, Kjopa3, pepsunieczka, Morwa, Impresja, bita_smietana, Camille87, Paolala, kate55, ktosiowa, emaj, Blondik, Karolczyk lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Beta 227,3
    Progesteron 10,4
    Ja osobiście zaczęłabym suplementacje progesteronu. Masz kontakt ze swoim lekarzem? Ale to ja, Twój wynik mam nadzieję w ng/ml?

Ed. Zajebista beta <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 14:59

Morwa lubi tę wiadomość

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wynik w ng/ml. Według norm w labie 1 trymestr 9,3-33,2. Nie wiem co mam robić, mam mętlik w głowie. Próbować się dostać do gina w poniedziałek?

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym próbowała. Tym bardziej ze chyba niedawno straciłaś ciążę? Uparłabym sie na suplementacje proga.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To b niski masz progesteron, jak pisza Dziewczyny suplementacja i gin konieczny

mi przy 25 powiedzial gin ze kolo 30 by sie nie bal o ciaze...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Beta 227,3
    Progesteron 10,4
    Beta super ale ten prog troche niski.dzwon do gina na pewno zaleci dupka;)gratuluje kochana;)
    Moj ptog mial 27,9 a w wyniku wieloletnich staran od razu dostalam dupka.jak masz dibre babki w aptece to ci wydadza lek i dobiesiesz recepte albo mi pierwsza wypisal moj ogólny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 15:21

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    To b niski masz progesteron, jak pisza Dziewczyny suplementacja i gin konieczny

mi przy 25 powiedzial gin ze kolo 30 by sie nie bal o ciaze...
    W tym lab norma jest do 33 wiec o tych min 30 i strachu lekarza o ciążę to przesada. Wszystko zalezy od norm labu i przede wszystkim od jednostki w jakim wynik jest podany- Twój lekarz zapewne trzymam sie norm diagnostyki do 47ng w 1 trymestrze. Niemniej jednak wynik jest w dole normy i przydałoby sie cos z tym zrobić. Ale bez paniki!

Villemo jesli jesteś z okolic Wrocławia to jestem gotowa poratować Cie dupkiem lub luteiną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 15:30

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, dziękuję za chęci, ale za daleko mi do ciebie. W poniedziałek idę do gina. Teraz tylko poproszę o maksymalną dawkę lwd.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWD VILEMO;)

VillemoVilo lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki! nieśmiało jeszcze, ale chyba zawitam tu na stałe! Mam nadzieje, że kropek się utrzyma 13 wysikałam cień drugiej kreski (10dpo) beta 11,8 prog 22,15 dzisiaj zrobiłam kolejną i czekam na wynik! Do gina idę 5.11 chyba, że coś będzie mnie niepokoić to moogę się umówić wcześniej, ale wolę iśc i daj boże zobaczyć kropka <3

Arwi, Demsik, Impresja, bita_smietana, Camille87, Paolala, ktosiowa, ojejku, Kjopa3 lubią tę wiadomość

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a gdzie na śląsku? może ktoś poleci innego lekarza ?

witam się z sinaikienm na pół twarzuy po usunięciu ósemki (zdrowej)...omg...

Na Śląsku to ja polecam dr Joannę Mertę z Zabrza. Przyjmuje w prywatnej przychodni, ale ma też dyżury w szpitalu. Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka, super specjalista, duże doświadczenie :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o czerwonych paznokciach dzis mowa to pokazuje swoje,juz czas na zmiany ale to w tyg dopiero
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40b40b125f51.jpg

Camille87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    hej kobietki! nieśmiało jeszcze, ale chyba zawitam tu na stałe! Mam nadzieje, że kropek się utrzyma 13 wysikałam cień drugiej kreski (10dpo) beta 11,8 prog 22,15 dzisiaj zrobiłam kolejną i czekam na wynik! Do gina idę 5.11 chyba, że coś będzie mnie niepokoić to moogę się umówić wcześniej, ale wolę iśc i daj boże zobaczyć kropka <3
    Witaj aandzia;)

aaandzia, mitonia lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam super spodnie ciążowe! Leżą idealnie i nic mnie nie uciska! Jestem mega zadowolona, a ładniejsze niż połowa moich normalnych spodni xD
    Szukałam wśród eMek i nic nie leżało i pani ekspedientka dała mi eSkę i okazało się, że leży idealnie. Mają taki fajny wysoki stan, powyżej pępka się kończą i będziemy razem fajnie rosnąć :D
    I jeszcze pan w Sephorze mnie tak ładnie pomalował, że aż kupiłam sobie podkład, bo kurde... genialny. W ogóle pryszczy nie było widać, a Marcinowi to szczęka opadła, ha!

Jestem mega zadowolona z dzisiejszego dnia, choć mięśnie na dupsku mnie tak bolą, że lojesu...

Camille87, Demsik, Impresja, bita_smietana, ktosiowa, emaj, ojejku, Blondik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia witaj:-)
    Quasha dawaj zdjecie spodni :-) ja musze miec stan bardzo nisko bo mnie wlasnie uciska po srodku miedzy pepkiem a koscia lonwa :-( dlatego ciezko mi cos znalezc :-/

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ